Jump to content


Slika
- - - - -

Drunken Russian - custom napajanje za pedale


 • Please log in to reply
4 odgovor(a) na ovu temu

#1 DiscoTetak

DiscoTetak
 • Members
 • 2170 posts

Vrijeme objave: 23 Rujan 2016 - 17:04

Evo nakon odrađene ljetne sezone, da se pohvalim s napajanjem koje je mi je napravio prijatelj elektroničar U početku me zamolio da ga ne idem "reklamirati" online jer napajanje nije dovoljno dugo vremena provelo u realnim uvjetima (iako je izvršen podugačak burn-in), ali sada nakon što sam odsvirao 15-ak koncerata i podosta proba, mislim da je ipak vrijeme da predstavim njegov proizvod - DRUNKEN RUSSIAN.

 

Za početak, razlog zbog kojeg sam išao na custom-made je što sam umjesto dva napajanja koja sam prethodno imao, želio imati samo jedno, ali nigdje na tržištu nisam mogao pronaći napajanje sa specifikacijama koje su mi bile potrebne, a da si ga mogu priuštiti. Kako mi on inače servisira svu elektroniku vezanu za glazbene instrumente, i vidio sam napajanje kakvo je napravio sebi, znao sam da je on THE osoba za ovaj posao  :).

 

Napajanje ima 10 izlaza od 9V i dva varijabilna (do 18V). Ako me sjećanje ne vara, prvih 10 izlaza daje do 150mA, dok ona dva varijabilna daju do 300mA. Pored toga, ugrađena su i dva ventilatora sa svake strane (jedan uvlači, drugi ispuhuje zrak). Samo jedan pogled na unutrašnjost govori da je riječ o profesionalnom proizvodu s maksimalnoj posvećenosti detaljima, ai sjećam se i koliko je vremena potrošio na istraživanje i razvoj. Ovo nije bio sistem "idem tutnuti par trafoa unutra pa izvući kabele", nego je stvarno dosta vremena proveo radeći na optimalnom (a rekao bih i predimenzioniranom) dizajnu.

 

Ono što ovo napajanje stavlja daleko iznad konkurencije je S/N ratio (nivo šuma) od čak -93dB. Za usporedbu, većina ostalih napajanja je u okvirima od -65dB dok neka bolja dosežu -75dB.

 

Budući da nisam nešto previše tehnički potkovan, ne bih dalje ulazio u tehnikalije, no ono što mogu reći (a što je na kraju krajeva i najbitnije) je da sam ovo ljeto odsvirao 15-ak festivala bez da sam imao i jedan jedini jedan problem. Napajanje je bešumno, stabilno i neuništivo!

 

Za kraj, što se cijene tiče - ona nije fiksna i varira o broju izlaza i struji. Koga zanima, neka mi se javi privatnom porukom za detalje pa ću mu proslijediti kontakt. Čovjek je vrlo profesionalan i susretljiv pa ne vjerujem da će biti ikakvih problema oko dogovora.

 

 

74t4zLH.jpg

 

a2g0f64.jpg

 

vtN0ugT.jpg

 

fNGUkDS.jpg#2 virtuoso

virtuoso
 • Members
 • 9964 posts

Vrijeme objave: 24 Rujan 2016 - 05:25

Imaš više pedala nego neki gitaristi ! :biggrin:

 

Inače super, pohvali forumaša doduše ne previše aktivnog ali zna bit tu !

 

Mora da pije struje kao pijani bjelorus !#3 DiscoTetak

DiscoTetak
 • Members
 • 2170 posts

Vrijeme objave: 24 Rujan 2016 - 09:25

Imaš više pedala nego neki gitaristi ! :biggrin:

 

Inače super, pohvali forumaša doduše ne previše aktivnog ali zna bit tu !

 

Mora da pije struje kao pijani bjelorus !

 

 

Prenijet ću mu pohvale!!! 

 

A pedale čak i ne troše previše struje - ja sam išao na opciju da pokrijem svaku moguću situaciju sa žednim pedalama pa zato takve struje po izlazu. Jedini je problem što je pedalboard s koferom podosta težak - oko 15kg pa ga nije previše zabavno nositi :).#4 sira

sira
 • Members
 • 4730 posts

Vrijeme objave: 24 Rujan 2016 - 18:15

Fenomenalno izgleda iznutra, treba stavit plexi poklopac !!!#5 DiscoTetak

DiscoTetak
 • Members
 • 2170 posts

Vrijeme objave: 25 Rujan 2016 - 13:09

Fenomenalno izgleda iznutra, treba stavit plexi poklopac !!!

A jebga, budući da mi napajanje stoji ispod pedalboarda, sakriveno je od pogleda pa bi to bilo suvišno. Ali odlična ideja.  :thumbup1:


Category 1
Important Section
O nama
Glazbeni Forum je najveća zajednica glazbenika i ljubitelja glazbe na hrvatskom internetu još od 2003. godine.
Brojimo preko 25 000 registriranih članova.
Pratite nas
facebook Twitter Youtube Feed
Copyright © 2003 - 2016 Glazbeni Forum. Sva prava pridržana.