Jump to content


Slika
- - - - -

NUX čip pedale


  • Please log in to reply
23 odgovor(a) na ovu temu

#1 BROJ 1

BROJ 1
  • Members
  • 1041 posts

Vrijeme objave: 23 Kolovoz 2013 - 09:38

Stiglo u Rvacku iz Kine

 

 

http://www.glazbena-...nux/page/73/220

 

 



#2 Sledge Hammer

Sledge Hammer
  • Members
  • 3223 posts

Vrijeme objave: 23 Kolovoz 2013 - 10:10

Probao sam ovi Time Core, odličan je to delay. I ne samo "za te novce" nego i u usporedbi sa znatno skupljim delayima. :thumbup1:

I Drive Core sam probao ali nije mi baš nešto.

#3 Strat04

Strat04
  • Members
  • 7378 posts

Vrijeme objave: 25 Kolovoz 2013 - 19:43

Kakve su cijene ?



#4 Kiki_72

Kiki_72
  • Members
  • 1496 posts

Vrijeme objave: 25 Kolovoz 2013 - 20:08

...oko 300-tinjak kuna plus-minus pedesetak, za keš, klikni na glazbenu kutiju ili na link u postu... Zanimljivo i povoljno...



#5 bluesaxe

bluesaxe
  • Members
  • 512 posts

Vrijeme objave: 27 Kolovoz 2013 - 13:30

Ja sam nedavno nabavil MOD Core... čisto da imam par tih modulacijskih efekata koje inače rijetko koristim, a zgodno je kaj su u jednoj pedali. Pedala je dobro napravljenja, fino izgleda,  dosta čvrto djeluje, jedino malo oko đekova ima nekog lufta, tu bi mogla možda  prašina ulazit..Moral sam ju i otvoriti i manje više je to u rangu drugih poznatijih proizvođača, čak im lemovi nisu onak sivi ko kod dosta Joyo pedala..  Zvuči jako ok, za digitaliju koja je izvedena skroz u SMD-u super, ubacili  su unutra valjda kakav moderniji DSP i konverter pa valjda i to pomaže... za malo pofarbat zvuk u effects loopu meni je zakon. Koristim uglavnom malo chorus, u-vibe, i rotary i to mi radi dobro... ima dobru lock foru di si postaviš preset na svakom effectu i zaključaš, pa sam vrtiš knob za izbor efekta bez da moraš štelati parametre... praktična pedalica, navodno true baypass, sama po sebi ne farba ton i  nema nikakvih čudnih šumova zujanja i sl...   možda si uzmem i  time core zbog loopera od 40 sec, za 250 kn od kineza di češ bolje..



#6 Baba Slim

Baba Slim
  • Members
  • 91 posts

Vrijeme objave: 06 Rujan 2013 - 22:49

Iskreno, Bluesaxe, posle ovog tvog reviewa Mod Core-a, mozda ga i ja nekako nabavim, taman to sto kazes, da se ubaci malo sminke u FX loop.

 

A Time Core mislim da nabavljam 100% i to uskoro, jer jednostavno za te pare NE POSTOJI ni jedan delay na trzistu koji izbliza radi sve to, a na demoima mi se cini da radi i vise nego pristojno. Obzirom da sam ja godinama bio prezadovoljan i sa Digitechovim Digidelay-em, mislim da bi Time Core bio pun pogodak. :)



#7 bluesaxe

bluesaxe
  • Members
  • 512 posts

Vrijeme objave: 07 Rujan 2013 - 09:56

Time core je prilično rip off ili bar napravljen na foru TC el. Flashbacka... naručil sami njega  samo zbog tog loopera sa overdub funkcijom, za tu lovu niš više i ne mora radit... 



#8 Baba Slim

Baba Slim
  • Members
  • 91 posts

Vrijeme objave: 08 Rujan 2013 - 09:44

Da, to sam provalio - kraljevi su najopustenije iskopirali skoro celu TC-jevu Tone Print Seriju pedala, kao i NOVA seriju pedala od TC-a, one sa duplim footswitchevima (kod Nuxa je to Force Series)... :)

 

A to sto kazes za Time Core - i ja sam isto samo zbog lupera bacio oko a njega, ali sad kako citav setap obrcem naglavacke sa konceptom, i delay ce svakako dobro doci.

 

Samo jedno pitanje - pominjete cene od 250 kuna sa popustom na kes... Ja sam u Glazbenoj kutiji na primer video da Time Core kosta 450 kn sa popustom... :/ Da li negde moze povoljnije od toga da se nabavi ili je to zapravo prava cena?

 

http://www.glazbena-...dale/2923/14/43



#9 bluesaxe

bluesaxe
  • Members
  • 512 posts

Vrijeme objave: 08 Rujan 2013 - 19:01

Ja sam oba efekta uzeo sa ebaya, mod core je bio 40$ , a time core nešto skuplji oko 48$ ak se ne varam, free shiping, seller je neki ''musik usa nešto'' ... mod core mi je stigao za 15 dana.., 



#10 Baba Slim

Baba Slim
  • Members
  • 91 posts

Vrijeme objave: 08 Rujan 2013 - 19:52

Ok, zahvaljujem na odgovoru. :)



#11 bluesaxe

bluesaxe
  • Members
  • 512 posts

Vrijeme objave: 11 Rujan 2013 - 15:27

Evo dok su mi još napete te NUX pedalice, raskopal sam mod core i malo bolje pogledal kak je složen. Uglavnom pedala je stvarno kompaktna i čvrsta, pločica unutra je dosta kvalitetna dvostrana, uglavnom SMD izvedba, ima i klasičnih trough hole komponenata,... Glavni DSP je stvarno moderan i močan Anlaog Devices BF592 čip, sa s jako dobrim performansama, za ovu pedalu i overkill ..op ampovi su JRC4558D smd verzije, večina kondića i otpornika je smd, mada s druge strane pločice ima par crvenih panasonicovih metal film kondića i klasičnih elektrolita, ...konektori klasika za PCB, nisu smeće dobro drže, Posebna pločica drži potove i to su 9 mm zelene Alphe. Svi lemovi su ok, fino se sjaje, a svaka žica je dodatno ljepilom osigurana tak da ne mrda, inače ima svega par žica i to samo od napajanja i jedan flah kabel koji povezuje pločicu s potovima i glavnu pločicu, uglavnom sve jako uredno i kompaktno... trenutna Boss, Digitech,Dulop/MXR  produkcija nije ništ bolje složena , dapače. Meni to sve skupa  izgleda ok napravljeno, definitivno su kinezići dostigli trenutnu ''konfekciju'' u svijetu pedala, nema više sivih lemova i super jeftinih komponenata,na čudno dizajniranom PCB-u... 

 

e47l.th.jpg

 

soqn.th.jpg

 

jj7g.th.jpg

 

72dh.th.jpg



#12 Mojsisije

Mojsisije
  • Members
  • 953 posts

Vrijeme objave: 11 Rujan 2013 - 15:59

Pedala je true bypass, ovo malo bijelo ispod jackova je relej koji je u defaultnom stanju, znači kad nema struje, očito u stanju da prolazi kroz efekt, a zvuk ne prolazi dalje jer efekt nema struje. Relej treba struju kako bi mu se aktivirala zavojnica i on promjenio stanje, u ovom slučaju u bypass. Malo glupa izvedba po meni, ali čini mi se da je ipak true bypass u pitanju. 



#13 bluesaxe

bluesaxe
  • Members
  • 512 posts

Vrijeme objave: 11 Rujan 2013 - 18:26

Je true baypass je, mislil sam da nije jer sam krivi patch kabel u nju uštekal pa nije naravno signal prolazil, sad kad sm ju posle vrati u board vidim da radi baypass bez da je uštekano napajanje...



#14 frus

frus

    Piho Dojac

  • Members
  • 7397 posts

Vrijeme objave: 11 Rujan 2013 - 20:06

jel to opce radi na bateriju



#15 bluesaxe

bluesaxe
  • Members
  • 512 posts

Vrijeme objave: 11 Rujan 2013 - 21:45

Radi, dobi se nekakva alkalna sa efektom,  ... sam sigurno ne traje bog zna kaj dugo pošto treba adapter 300mA...  Zapravo čudo je taj noviDSP procesor koji koriste, kolko malo troši, a nema kaj nemre... 

 



#16 bluesaxe

bluesaxe
  • Members
  • 512 posts

Vrijeme objave: 11 Rujan 2013 - 22:35

Evo sad se baš igram sa tim MOD corom, Chorus je dosta dobar, u normal modu vuče na analog, toplije zvuči, u deluxe modu više su naglašene visoke frekve i čuje se malo i  vibrato efekt, Flanger je iskoristiv dosta je jak efekt, malo se preveč zamuti org karakter gitare ..., Tremolo mi se ne dopada, malo je ''pre svemirski'',  imam složeni EA tremolo, on mi puno toplije i  prirodnije zvuči, ovaj  ima malo ''prekockast'' val.... Phaser je  jako-jako ok, u normal modu je ko phase 45 u deluxe ko 90ka, kaj češ više... U-vibe zvuči ko vibe, posužit će ,... Pan u mono modu nije iskoristiv, zvuči ko tremolo...  Vibrato je very cool, u deluxe modu radi samo kad se pretisne i drži stisnut switch, dobra fora za neki surf ili nekom ko meni kaj nemam tremolo na telcu... Sve u svemu prilično iskoristiva pedala ak niste prezahtjevni, meni konkretno  chorus,phaser, vibrato jako dobro rade... kaj češ,  cheap man loves cheap things  :thumbup1:  još ak je i Time core iskoritiv tak , super... 



#17 Baba Slim

Baba Slim
  • Members
  • 91 posts

Vrijeme objave: 12 Rujan 2013 - 18:31

Hvala na ovom review-u.  :thumbup1:  Definitivno ga nabavljam, cim pre. :)



#18 Baba Slim

Baba Slim
  • Members
  • 91 posts

Vrijeme objave: 07 Studeni 2013 - 15:13

CAM00326_zpsa0968cd4.jpg

 

Stigla preko donnerdeal-a, za 17 dana, 36$, plus neki mali fantomski troskovi u Srbiji, neka 4.5$ recimo. Odmah sam je stavio u fx loop i jako mi se svidja kako radi, mada mi se efekti cine malo prstavi sa drajvom pojacala... Doduse, sviram samo tiho u stanu, videcu vec sutra na svirci kako rade kad je malo glasnije. Isprobacu i ispred pojacala da cujemo kako radi, ali prvi utisci su i vise nego zadovoljavajuci, taman pokriva sve sto treba, a za te pare - kad/ako crkne, uzmes drugu i cao. :D

 

Sledeci je Time Core za narucivanje i to koliko sledece nedelje. Javim utiske kad i to stigne. :)



#19 Baba Slim

Baba Slim
  • Members
  • 91 posts

Vrijeme objave: 04 Prosinac 2013 - 14:39

I, danas stigao postar. :)
 
Nux Time Core
 
CAM00345_zpsc93a2249.jpg
 
Isprobao sam je kratko, i imajte na umu da je tiho u stanu, pa evo utisaka...
 
Iskreno, prvo moram da naglasim, da pedala nije 100% transparentna - kada se ukljuci ima uticaja na izvorni zvuk, ali ne mogu tacno da definisem sta tacno uradi... nije tacno ni da jednostavno umutavi ton, ni da ga stanji, nego nesto izmedju ta dva, kao da utice na nesto sto bi okarakterisali kao "zivost" zvuka, ali u jako maloj meri, tipa par procenata ako je uopste moguce kvantitavno odrediti. Suma kao takvog nema, dok pedala radi.
 
- Tape - ponavljanja vremenom postaju tanja, kao degradacija trake, i to radi ok, rekao bih;
- Digital - cista ponavljanja, i to na klinu radi ok, medjutim primetio sam na drajvu (doduse na maloj glasnoci, nisam pojacavao) dodaje ono sto bi Ameri okarakterisali kao "top-end-fizziness"... Medjutim ovo me ne kaci mnogo iz prostog razloga sto Digitalni mod jako retko, ako i uopste koristim;
- Analog - ponavljanja vremenom postaju tamnija - meni se ovo dopada, radi ok, onako kako sam ocekivao, mada su ponavljanja tamnija nego kod Tape moda na Digitechovom Digidelay, pa cu videti koliko zapravo mulja u svirci sa bendom; ostaje jos da odlucim koji mod cu zapravo koristiti - Tape ili Analog, na jedan od ta dva sam ciljao od pocetka...
- P.Pong & Pan - posto koristim mono setup, ova dva me apsolutno nikad nisu zanimala, a inace koriste digitalni voicing koliko sam primetio;
- Mod - dodata modulacija na ponavljanja koja inace imaju cisti, digitalni voicing... Modulacija je nesto izmedju chorusa i vibrata, iako pise da je samo chorus, ali po meni pitch se izrazito menja (doduse jako sporo), ja chorus nikad nisam koristio sa toliko sirinom, pa bih pre rekao da ovo ima i dodir sporog vibrata pored samog chorusa, tako ja barem to dozivljavam;
- Reverse - po meni radi odlicno, jer kad se Mix parametar pojaca do kraja, pedala ne propusta suvi signal, dakle ide samo reverse (koji je jednako glasan kao i suv signal), pa se tim moze dobiti onaj zanimljivi efekat... super, to nisam ocekivao da ce moci. :) Na svim ostalim pozicijama Mix pot samo pojacava efekat a dry ostaje istim, koliko sam primetio na brzinu;
- Hold - 40s looper, jednostavan, koristan za zezanje kuci, treba samo lepo navezbati koristiti ga. Mana je sto, cim se zaustavi loop, automatski se i brise sve sto je snimljeno...znaci nema da snimimo i nagomilamo slojeve u loop, pa onda gasimo i ukljucujemo sve zajedno - cim se zaustavi, sve se brise.
 
Tap Tempo - resen je isto kao kod Digidelay-a, stisnes prekidac par sekundi da udjes u Tap Tempo rezim, ukucas i to je to. MEDJUTIM, mana je sto, kad nakon ukucavanja tempa stisnete i drzite ponovo prekidac ne bi li izasli iz Tap Tempo moda, i izadjete iz Tap Tempo rezima, vreme ponavljanja se vrati na vrednost koja je zadata Time potenciometrom, umseto da ostane zapamcena "ukucana" vrednost vremena ponavljanja (kako je kod Digija). To prakticno onemogucava ukucavanje tempa, i naknadno paljenje i gasenje dileja sa zapamcenim (utapkanim) tempom ponavljanja.
 
Tail / Tone Lock / Normal - prekidac koji bira da li hocete tragove nakon gasenja pedale, ili da se i ponavljanja odseku pri gasenju, i srednja pozicija cuva preset, odn. trenutna podesavanja potova, pri cemu oni postaju neaktivni. Treba isprobati da li pedala cuva taj preset i nakon sto se napajanje iskljuci, to nisam probao...
 
Ovo su neki prvi utisci. Za vikend imam svirku pa cu videti kako se ponasa sa bendom, i na propisnoj glasnoci. I videcu vremenom da li me ta promena izvornog zvuka kad se pedala ukljuci nervira u dovoljnoj meri da bih promenio pedalu. Mislim da u samoj svirci to nema puno veze, a naravno za neki studijski rad svakako bi nesto bolje trebalo da se koristi.
 
Sve u svemu, pedala izgleda solidno napravljena, kao i ona modulaciona, i definitivno nema pedale na trzistu koja za te pare nudi ove funkcije. Izasla me je 4100rsd (prebaceno iz dolarskog iznosa), plus 370rsd nasih troskova, dakle nekih 40e sveukupno. Pa taman uzeti samo zbog zezanja sa looperom, pa je super.   :)
 
Svi znamo da postolje daleko bolje sprave, sto po zvuku, sto po funkcijama, ali budimo realni, one kostaju 3x (ili vise) novaca od ove.


#20 BROJ 1

BROJ 1
  • Members
  • 1041 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2016 - 21:10

Evo ja si uzeo ovo čudo, mnogo dobro radi...

 






Category 1
Important Section
O nama
Glazbeni Forum je najveća zajednica glazbenika i ljubitelja glazbe na hrvatskom internetu još od 2003. godine.
Brojimo preko 25 000 registriranih članova.
Pratite nas
facebook Twitter Youtube Feed
Copyright © 2003 - 2016 Glazbeni Forum. Sva prava pridržana.