Jump to content


Slika
* * * * * 1 votes

Kupovina bubnjeva - pitanja, odgovori, financijski savjeti...Vol 3.


  • Please log in to reply
554 odgovor(a) na ovu temu

#21 lepi djura

lepi djura
  • Members
  • 233 posts

Vrijeme objave: 25 Listopad 2010 - 21:26

koji je tvoj i koliko si dao?

Moj ti je set bio kada sam ga kupovao ( Sub Sonic Rock G2)(BD24*20,SD14*7,TT12*9,FT16*16,+6piece hardware i taj set više kao takav nepstoji za naručiti osim da ga slažeš element po element. Uz taj set sam si još naručio drugi TT14*12.Dakle set sa hardverom i drugim prelazom me izašao oko 15000kn i sa sigurnošću mogu reći da sam kupovao set u takvim dimenzijama od Pearl-a ili Tame da nebi prošo ispod 25000kn.Nemoj da ti kvantiteta bude na mjestu ispred kvalitete. Šta će ti 16 prelaza i dva bas bubnja ako zvuče ko kante. Uzmi si bolje manji i kvalitetniji set, ali onda znaš da imaš set koji jebeno zvuči. I za Saturna ti garantiram da elementi zvuče dva broja veći !!

#22 Drumbarian

Drumbarian
  • Members
  • 381 posts

Vrijeme objave: 25 Listopad 2010 - 21:47

+1!Ja ne znam za slučaj da je netko probao Saturna i ostao ravnodušan, taj bubanj jednostavno UBIJA, ja bih na tvom mjestu definitivno isprobala prvo njega (i vjeruj mi, kad ga probaš reći ćeš - to je to :w00t:)

Čovjek ima 9000 kuna za što neće dobiti ni pola saturna, ali kad već letimo onda ja preporučujem Oriona, e to je mašina!!!! Nakon toga sve ostalo je drekec, doslovno :001_tongue:

#23 Vido

Vido
  • Members
  • 1192 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 04:56

za 9000 polovnog saturna če itekako nači...

#24 lepi djura

lepi djura
  • Members
  • 233 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 08:24

za 9000 polovnog saturna če itekako nači...

Potpisujem !!

#25 death2fire

death2fire
  • Members
  • 304 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 08:42

ljudi evo ovako,kontaktirao sam music metropolis iz splitai ponudili su mi MR6285BMB...limitiranu seriju sa crnim hardwarem na bubnju (stalci za cinele su kromirani)...po cijeni od 7812,00kn evo ovaj set ovdjehttp://www.audiotek....d=37493&lang=sksta mislite o tome setu i o cijeni??

#26 lepi djura

lepi djura
  • Members
  • 233 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 10:19

ljudi evo ovako,kontaktirao sam music metropolis iz splitai ponudili su mi MR6285BMB...limitiranu seriju sa crnim hardwarem na bubnju (stalci za cinele su kromirani)...po cijeni od 7812,00kn evo ovaj set ovdjehttp://www.audiotek....d=37493&lang=sksta mislite o tome setu i o cijeni??

Dobar je to set, to nije upitno, samo dobro razmisli dali ti je na prvom mjestu količina elemenata ili zvuk elemenata. Mislim da se za 9000kn može kupiti Saturna, samo drvo.Nemoj misliti da te nagovaram na kupnju Saturna ali stvarno mislim da se za te novce bolje nemože dobiti. Eventualno si pogledaj Tamu Superstar ili Pearl Vision, to su isto odlični bubnjevi ali mislim da je Saturn ipak level iznad.A i znaš onu staru: " Svaki cigo svoga konja hvali !"

#27 death2fire

death2fire
  • Members
  • 304 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 12:32

da li mi netko moze objasniti razliku BIRCH i MAPLE modela?

#28 Filip!

Filip!
  • Members
  • 2143 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 13:23

birch ti je breza i uglavnom ima viši zvuk, dok je maple javor i puno dublje tonove imaš sa njim mada se sve to može naštimati kako spada ako znaš i imaš prave opne...

#29 Fish

Fish
  • Members
  • 116 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 18:09

Dobar je to set, to nije upitno, samo dobro razmisli dali ti je na prvom mjestu količina elemenata ili zvuk elemenata. Mislim da se za 9000kn može kupiti Saturna, samo drvo.Nemoj misliti da te nagovaram na kupnju Saturna ali stvarno mislim da se za te novce bolje nemože dobiti. Eventualno si pogledaj Tamu Superstar ili Pearl Vision, to su isto odlični bubnjevi ali mislim da je Saturn ipak level iznad.A i znaš onu staru: " Svaki cigo svoga konja hvali !"

Evo s Glazbenog Oglasnika:Mapex saturn,22,10,12,14, black panther maple snare, odlično očuvan, sa kompletnim hardverom 1500eu ili samo drvo 1100euhttp://www.glazbeni-...ika00270663.jpg

#30 Vido

Vido
  • Members
  • 1192 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 18:35

Evo s Glazbenog Oglasnika:Mapex saturn,22,10,12,14, black panther maple snare, odlično očuvan, sa kompletnim hardverom 1500eu ili samo drvo 1100euhttp://www.glazbeni-...ika00270663.jpg

ovo je ok ponuda ako je saturn pic pic!

#31 Fish

Fish
  • Members
  • 116 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 19:10

ovo je ok ponuda ako je saturn pic pic!

A sigurno se da i malo pregovarat o cijeni....:001_tongue:

#32 death2fire

death2fire
  • Members
  • 304 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 21:17

ne mogu naci taj mapex na gl.oglasniku ?

#33 Matematika

Matematika
  • Members
  • 680 posts

Vrijeme objave: 26 Listopad 2010 - 21:58

21.10.10. 20:50 Akustični bubnjevi Ponuda Mapex saturn,22,10,12,14, black panther maple snare, odlično očuvan, sa kompletnim hardverom 1500eu ili samo drvo 1100eu 098/1978-347

#34 Fish

Fish
  • Members
  • 116 posts

Vrijeme objave: 27 Listopad 2010 - 12:16

A danas ti se pojavio i ovaj, možda i bolji od Saturna...Bubanj Gretsch Renown, uvezen iz USA prije dvije god, malo sviran....9000 kn.http://www.glazbeni-...ika00271647.jpgMa ima dobrih stvari za lovicu koju si naveo...samo treba čačkat malo...:wink:Uživaj!

#35 death2fire

death2fire
  • Members
  • 304 posts

Vrijeme objave: 27 Listopad 2010 - 14:33

bome da, lijepo ovo izgleda.ma joj nemam ni ja sam pojma :-Dzvao sam bio oglas za saturna,slike ce mi doci za koji dan,pa cemo vidjeti1300e bi bila cijena drvo i black panther,a jos neki hardware bi bilo 1500e.pa sad ni ne znam ni sam , jedan dan mi dode da uzmem Pearl Vision 6elemenata , drugi danbih Mapex Meridian Birch 6elemenata .Strah me jedino ovih nosaca tomova jer izgledaju jako krhko (Mapex) , pa da ih ne bi slomio tijekom svirke :-S stajati ce mi na rampi tak i tak , ali svejedno ja sam sivonja i sviramnabijacinu od glazbe,pa me strah toga da se ne bi polomilo...

#36 Gnjus

Gnjus
  • Members
  • 1636 posts

Vrijeme objave: 27 Listopad 2010 - 14:40

bome da, lijepo ovo izgleda. ma joj nemam ni ja sam pojma :-D zvao sam bio oglas za saturna,slike ce mi doci za koji dan,pa cemo vidjeti 1300e bi bila cijena drvo i black panther,a jos neki hardware bi bilo 1500e. pa sad ni ne znam ni sam , jedan dan mi dode da uzmem Pearl Vision 6elemenata , drugi dan bih Mapex Meridian Birch 6elemenata . Strah me jedino ovih nosaca tomova jer izgledaju jako krhko (Mapex) , pa da ih ne bi slomio tijekom svirke :-S stajati ce mi na rampi tak i tak , ali svejedno ja sam sivonja i sviramnabijacinu od glazbe,pa me strah toga da se ne bi polomilo...

od svega nabrojanog - glasam za Gretscha...

#37 Filip!

Filip!
  • Members
  • 2143 posts

Vrijeme objave: 27 Listopad 2010 - 15:18

bome da, lijepo ovo izgleda.ma joj nemam ni ja sam pojma :-Dzvao sam bio oglas za saturna,slike ce mi doci za koji dan,pa cemo vidjeti1300e bi bila cijena drvo i black panther,a jos neki hardware bi bilo 1500e.pa sad ni ne znam ni sam , jedan dan mi dode da uzmem Pearl Vision 6elemenata , drugi danbih Mapex Meridian Birch 6elemenata .Strah me jedino ovih nosaca tomova jer izgledaju jako krhko (Mapex) , pa da ih ne bi slomio tijekom svirke :-S stajati ce mi na rampi tak i tak , ali svejedno ja sam sivonja i sviramnabijacinu od glazbe,pa me strah toga da se ne bi polomilo...

nemoj se brinuti za takve stvari... metal koji ti sviraš nije nabijačina :001_tt2: a i da je, bubanj je tu da se lupa... ne volim bubnjare koji štede bubanj.. naravno mora se imati dinamika udarca, ali ako sviraš grindcore nećeš ga štediti kao na bluesu.

#38 death2fire

death2fire
  • Members
  • 304 posts

Vrijeme objave: 27 Listopad 2010 - 15:33

od svega nabrojanog - glasam za Gretscha...

zvao sam i za to , tomovi su 8,10,12,14...i cijena ne ide ni lipu ispod :-Dtak je lik rekao

#39 ZelenaBanana

ZelenaBanana
  • Members
  • 1007 posts

Vrijeme objave: 27 Listopad 2010 - 16:42

http://www.glazbeni-...uct/4086/cat/84moze neko misljenje o ovom ?jel ovo entry level bubnja ?mislio kupit gretscha al mi fali jos 3-4k kuna + trebo bi cekat 3-4mjeseca.pa me zanima jel ovaj mapex u tom rangu ili ?

#40 Ivan-ri

Ivan-ri
  • Members
  • 718 posts

Vrijeme objave: 27 Listopad 2010 - 16:44

To je isto sto i Meridian sada.Drvo je malo drugačije,ostalo sve 5.Ja sam ga imao.Uz dobre opne i štim super zvuče.




Category 1
Important Section
O nama
Glazbeni Forum je najveća zajednica glazbenika i ljubitelja glazbe na hrvatskom internetu još od 2003. godine.
Brojimo preko 25 000 registriranih članova.
Pratite nas
facebook Twitter Youtube Feed
Copyright © 2003 - 2016 Glazbeni Forum. Sva prava pridržana.