Jump to content


Slika
- - - - -

Kurzweil pc3k7-problem:(


  • Please log in to reply
38 odgovor(a) na ovu temu

#1 workmanstation

workmanstation
  • Members
  • 11 posts

Vrijeme objave: 16 Svibanj 2012 - 23:19

Pozz, kupio PC3K7 10. 04, u Audiopro i već nakon par dana zablokira. Inastalirao novi OS 2.1 , krenuo ga programirati za svirku ali opet isto. Kad ga upalim iz njega niti zvuk niti reagira na pritisak bilo kojeg tastera. Kad okrenem tuner (kotačić) redovito se pali "play"(sequencer). :(

Sorry za dupli post-molim moderatora da izbriše jedan.
thnx

#2 Syyy

Syyy
  • Members
  • 530 posts

Vrijeme objave: 17 Svibanj 2012 - 06:42

kontaktiraj Dave Weisera na sonikmatteru poslat će ti rescue paket koji ćeš ubacit. Moli Boga da je stvar softwerske prirode i probaj sam prije nego ga nosiš na reklamaciju.
Ja kad sam svoj Pc3 donio doma, dva gumba nisu radila pa ga reklamirao, pa ga audio pro slao svom serviseru koji je to kao osposobio i pritom mi oštetio prednju ploču šarafcigerom kod displaya. nakon nekog vremena sint je počeo na pritisak jedne tipke iz čista mira svirat dva tona što sam rješavao (pazi sad!?) napinjanjem kučišta (kasnije mi je jedan serviser rekao da postoji mogućnost da je neka ploča gubila kontakt unutar sinta pa se piganjem to rješavalo). Da ne pričam o gašenju i pregaranju osigurača na par gaža.
Danas se čujem s čovjekom kojem sam ga prodao, sint radi najnormalnije.
Držim fige...

#3 EvilDragon

EvilDragon

    Zli moderator

  • Members
  • 6442 posts

Vrijeme objave: 17 Svibanj 2012 - 07:55

Vjerojatnije je da se neki kabel unutra malo izvukao. Zna se dogodit iako rijetko. Kontaktirati Jeana, ne Davea za hardverske probleme.

support@kurzweil.com

#4 workmanstation

workmanstation
  • Members
  • 11 posts

Vrijeme objave: 17 Svibanj 2012 - 09:12

Sinoć sam ga resetirao na tvorničke postavke i radi normalno , tak da se bojim da zeza flash. Stavit ću ponovo semplove u njega pa da vidimo. :(

#5 workmanstation

workmanstation
  • Members
  • 11 posts

Vrijeme objave: 17 Svibanj 2012 - 09:28

Prerano sam se poveselio.

#6 virtuoso

virtuoso
  • Members
  • 9884 posts

Vrijeme objave: 17 Svibanj 2012 - 10:14

Ma ljudi moji,je li vi govorite o novim instrumentima? :bored:

#7 workmanstation

workmanstation
  • Members
  • 11 posts

Vrijeme objave: 17 Svibanj 2012 - 10:16

Nažalost:(

#8 EvilDragon

EvilDragon

    Zli moderator

  • Members
  • 6442 posts

Vrijeme objave: 17 Svibanj 2012 - 10:24

Ajde probaj pokrenuti dijagnostički mod. Pritisni 4, 5 i 6 skupa kada je klavijatura upaljena.

Također, u Bootloaderu imaš razne testove hardvera, tako da i to možeš pokrenuti.

Ma ljudi moji,je li vi govorite o novim instrumentima? :bored:


Nije ovo ništa naspram sranja koja se s Kronosom događaju ;)

#9 virtuoso

virtuoso
  • Members
  • 9884 posts

Vrijeme objave: 17 Svibanj 2012 - 10:29

Najbolji mod u ovakvim slučajevima je vračanje robe s greškom i dobivanje druge klavijature.

To vrijedi i za Korga. ;)

#10 Syyy

Syyy
  • Members
  • 530 posts

Vrijeme objave: 18 Svibanj 2012 - 13:37

i ja sam to svojevremeno pokušao ali odgovor je bio da mogu samo lovu natrag dobit ...
to mi se nikako nije dalo jer sam jako želio taj instrument a cijena je tjedan dana nakon što sam ga ja kupio, skočila duplo.
iskreno, dan danas sumnjam u kurzweilovu pouzdanost i bojao bi se ga imat kao single kljavu (kao što sam i imao pa sam propao u zemlju na par gaža)
Da se vratimo na kvar, moguće je da se neka sabirnica ištekala, meni slučaj bio na G1000 sa displayem, isto je sint popizdio skroz.

Good luck.

#11 EvilDragon

EvilDragon

    Zli moderator

  • Members
  • 6442 posts

Vrijeme objave: 18 Svibanj 2012 - 18:39

Kao što rekoh, nije ovo ništa naspram sranja koja se Kronosu događaju. :)

#12 workmanstation

workmanstation
  • Members
  • 11 posts

Vrijeme objave: 18 Svibanj 2012 - 22:57

Zar ih slažu u Kini? Straga piše "Designed in Boston USA - made in China". Nisam to znao!
Ima li uopće nešto kaj se na radi u Kini?:(

#13 virtuoso

virtuoso
  • Members
  • 9884 posts

Vrijeme objave: 18 Svibanj 2012 - 23:06

Kao što rekoh, nije ovo ništa naspram sranja koja se Kronosu događaju. :)


Pričaj ti koliko hočeš,Kronosu nije pao rejting jer ga nije ni imao,a eto sad se to dogodilo i Kurzu i nema više vraćanja. :tongue_smilie:

#14 EvilDragon

EvilDragon

    Zli moderator

  • Members
  • 6442 posts

Vrijeme objave: 19 Svibanj 2012 - 10:51

Nema veze što ih slažu u Kini. Kvalitetno su napravljeni bez obzira na to. Eto moj PC3K8 bez ikakvih problema već skoro 2 godine.

#15 Kopajjamu

Kopajjamu
  • Members
  • 91 posts

Vrijeme objave: 19 Svibanj 2012 - 12:34

Nema veze što ih slažu u Kini. Kvalitetno su napravljeni bez obzira na to. Eto moj PC3K8 bez ikakvih problema već skoro 2 godine.


potpisujem, moj pc3x isto već preko 2 godina radi bez ikakvih problema, jedino je zadobio par ogrebotina zbog raznoraznih transporta od mjesta do mjesta...jbg kvarovi se događaju, i ne možeš tu ništa napraviti, ali ne treba zbog toga cijelu kompaniju skurit..kao što je Dave Weiser rekao, na forumima ima najviše postova od ljudi kojima klavijatura ne radi pa pokušavaju riješit problem, jer zato forumi i jesu tu, a sigurno nečeš vidjeti članke od svih ostalih par stotina ljudi koji ti javljaju da im klavijatura radi super i da je sve normalno....

#16 muzičar

muzičar
  • Members
  • 359 posts

Vrijeme objave: 19 Svibanj 2012 - 22:58

Imao sam sličan problem (ne isti),tako da sam po uputama Jeana iz Kurzweil supporta,otvorio PC3 otpojio i ponovno spojio jedan kablić.Od tada je sve ok,a navodno je to bio problem transporta.Za ostale probleme softverske prirode mislim da neće biti frke,obzirom na susretljivost eksperata iz Kurzweila.
Kurzweil je nešto posebno,i sam sam u svojoj naivnosti i neznanju,prilikom manifesta jednog buga,htio prodati PC3,ali na svu sreću nisam.Vremenom čovjek mnogo toga nauči,posebno kada uporedim "kvalitet i podršku" većih firmi kao što su Korg,Roland i sl..

#17 Syyy

Syyy
  • Members
  • 530 posts

Vrijeme objave: 20 Svibanj 2012 - 16:46

Nema veze što ih slažu u Kini. Kvalitetno su napravljeni bez obzira na to. Eto moj PC3K8 bez ikakvih problema već skoro 2 godine.


kolko gaža je odradio ?
moji instrumenti odrađuju u prosjeku minimalno dvije gaže (ponekad i puno više) i dvije probe tjedno i svaki puta su prenašani kuća-auto-gaža i obrnuto. To baš i nije za usporedbu sa intrumentom koji stoji doma na stalku pokriven u idealnim uvjetima ;-)

#18 EvilDragon

EvilDragon

    Zli moderator

  • Members
  • 6442 posts

Vrijeme objave: 20 Svibanj 2012 - 17:58

Eheh, onda treba paziti u transportu. :)

#19 workmanstation

workmanstation
  • Members
  • 11 posts

Vrijeme objave: 20 Svibanj 2012 - 18:51

Nema druge , idemo s njim u dućan pa da vidimo dal ga šalju na servis ili daju zamjenu jer pod garancijom ga ja sigurno neću otvarati.

#20 zdrzanicc

zdrzanicc
  • Members
  • 8 posts

Vrijeme objave: 29 Svibanj 2012 - 13:04

Meni je na PC3X na jednoj gaži pred 1.5-2 g počeo krckat lijevi output....koji quratz, livo-desno, desno- lijevo, mijenjam kabel, dva, tri, četiri, drugi kanal na mixu, treči ....fakat lud, nešto me jebe a quratz nije. I tako ja obavio gažu s desnim izlazom! Drugi dan vozim ga na servis kad tamo sve radi normalno i do dana danjašnjeg sve radi bez problema. Dao bog da tako i ostane. Serviser mi je reko da je vjerojatno u pitanju hladan lem, kljava nije otvarana i dalje se normalno ponaša




Category 1
Important Section
O nama
Glazbeni Forum je najveća zajednica glazbenika i ljubitelja glazbe na hrvatskom internetu još od 2003. godine.
Brojimo preko 25 000 registriranih članova.
Pratite nas
facebook Twitter Youtube Feed
Copyright © 2003 - 2016 Glazbeni Forum. Sva prava pridržana.