Jump to content


Slika
- - - - -

Produkcija elektronske glazbe


 • Please log in to reply
116 odgovor(a) na ovu temu

#101 Stereo

Stereo
 • Members
 • 60 posts

Vrijeme objave: 21 Svibanj 2011 - 18:04

Zanimljivo, jesi ga koristio već?

#102 Third Eye

Third Eye
 • Members
 • 1233 posts

Vrijeme objave: 23 Svibanj 2011 - 17:29

Zanimljivo, jesi ga koristio već?

Nisam, nisam se bavio reaktorom jos do sada..

#103 Ivan Simonek

Ivan Simonek
 • Members
 • 6 posts

Vrijeme objave: 27 Svibanj 2011 - 20:27

ReaktorKoristim ga ja...prebrutalno...Da se fino zakomplicirat no sound i iskoristivost koji sikljaju van ufff :lol:obavezno istestirat :thumbup:

#104 Third Eye

Third Eye
 • Members
 • 1233 posts

Vrijeme objave: 08 Rujan 2011 - 22:32

ReaktorKoristim ga ja...prebrutalno...Da se fino zakomplicirat no sound i iskoristivost koji sikljaju van ufff :lol:obavezno istestirat :laugh:

Kupio sam si ableton 8 live i Max for live s njim, budući da je taj max for live nekaj na tu spiku reaktora - možeš slagati svoje synthove, patcheve, efekte, jedva cekam da se pocnem malo s njim igrati.

#105 Veredoll

Veredoll
 • Members
 • 10 posts

Vrijeme objave: 27 Rujan 2011 - 13:00

Zanima me da li Logic moze radit na windowsu 7 ? ili je za isključivo samo za MAC ? namjerava san ga kupit ali san cita po nekim forumima da neradi na win7 i da kad se sa pustim komplikacijama omoguci radnja opet to nije to.

#106 Third Eye

Third Eye
 • Members
 • 1233 posts

Vrijeme objave: 27 Rujan 2011 - 14:15

Zanima me da li Logic moze radit na windowsu 7 ? ili je za isključivo samo za MAC ? namjerava san ga kupit ali san cita po nekim forumima da neradi na win7 i da kad se sa pustim komplikacijama omoguci radnja opet to nije to.

Logic radi isključivo u Mac OS X-u.Mac OS X npr. Lepoard ili novi Lion su napravljeni za Appleova računala, ali postoji i Hackintosh tj. način da insaliraš Mac OS na PC računalo, i tada bi ti i Logic radio. Ali Logic i Windows Xp ili 7 nejdu skupa. Ako namjeravaš kupovati orginalan software onda ili preporučam da kupiš ili Mac računalo i s njim Logic, ili neki drugi DAW koji bi radio u Windowsima - npr. Cubase, Reason. Ableton radi i u Windowsima i OS X-u.

#107 Veredoll

Veredoll
 • Members
 • 10 posts

Vrijeme objave: 29 Rujan 2011 - 11:22

Logic radi isključivo u Mac OS X-u. Mac OS X npr. Lepoard ili novi Lion su napravljeni za Appleova računala, ali postoji i Hackintosh tj. način da insaliraš Mac OS na PC računalo, i tada bi ti i Logic radio. Ali Logic i Windows Xp ili 7 nejdu skupa. Ako namjeravaš kupovati orginalan software onda ili preporučam da kupiš ili Mac računalo i s njim Logic, ili neki drugi DAW koji bi radio u Windowsima - npr. Cubase, Reason. Ableton radi i u Windowsima i OS X-u.

znan za hackintosh zato san i napisa ono, ugl. dobija ableton - skinija ogroman tutorial, lik nemoguče umara i sve projekte koje sam pogleda na you-tube-u, sve je nekako suvo bez okolnog zvuka, nema nešta šta začini pismu - monotono je, spase u nexusu melodiju ali bit profesionalne pisme ni nije u melodiji, čak im je i tech house suv lol, vidin da si dosta iskusan po prijašnjim komentarima pa bi me zanimalo dal da ostavim ableton ili je cubase puno kvalitetniji u završetku pa da njega uzmen

#108 cameran

cameran
 • Members
 • 147 posts

Vrijeme objave: 29 Rujan 2011 - 19:02

znan za hackintosh zato san i napisa ono, ugl. dobija ableton - skinija ogroman tutorial, lik nemoguče umara i sve projekte koje sam pogleda na you-tube-u, sve je nekako suvo bez okolnog zvuka, nema nešta šta začini pismun

alo kralju nemoš tako :bored:...smisao tutoriala jest -> da te nauci osnovama. dalje moras sam skuzit sta oces i nađes eventualno neki nacin kako to izvest. to sta si pogledao par tutoriala ti je otprilike 0,2% od svega sta mos radit sa abletonom. Ja se sjecam svojih prvih nekoliko tjedana, po cile dane sam upijao tutoriale, pokusavao nesto i uvik kad mislim da "je to manje-vise sve", skontam da postoji jos citav svemir mogucnosti i da sam i dalje pocetnik.razumijem te donekle...meni isto nekad zafali strpljenja za nesto (steta sta se to nemoze skinit s neta :lol:)al drz se abletona, iskreno nevjerujem da ces nac neki program koji ima laksi, brzi i intuitivniji workflow od njegaEdit:a ako se zazelis nekih novih zvukova, uvijek mozes nabavit nove semplove, vst sintesajzere i sl.ableton je jednostavno takav da je nemoguce izgubit volju za muzičarenjem :lol:

Edited by cameran, 29 Rujan 2011 - 19:06 .


#109 Veredoll

Veredoll
 • Members
 • 10 posts

Vrijeme objave: 30 Rujan 2011 - 15:10

alo kralju nemoš tako :bored:...smisao tutoriala jest -> da te nauci osnovama. dalje moras sam skuzit sta oces i nađes eventualno neki nacin kako to izvest. to sta si pogledao par tutoriala ti je otprilike 0,2% od svega sta mos radit sa abletonom. Ja se sjecam svojih prvih nekoliko tjedana, po cile dane sam upijao tutoriale, pokusavao nesto i uvik kad mislim da "je to manje-vise sve", skontam da postoji jos citav svemir mogucnosti i da sam i dalje pocetnik. razumijem te donekle...meni isto nekad zafali strpljenja za nesto (steta sta se to nemoze skinit s neta :lol:)al drz se abletona, iskreno nevjerujem da ces nac neki program koji ima laksi, brzi i intuitivniji workflow od njega Edit:a ako se zazelis nekih novih zvukova, uvijek mozes nabavit nove semplove, vst sintesajzere i sl.ableton je jednostavno takav da je nemoguce izgubit volju za muzičarenjem :lol:

ovaj tutorial je detaljan a nemogu ga pantit jer je predosadan, svaku kraticu objašnjava, ima 21 dio a u svakome diu po 4-5 videa od 5-10 minuta, a iman i još jedan tutorial di ima 100 videa, tako da več 4 dana samo gledan LOL a nemogu uz program gledat je brzo objašnjava, vidin da tu nema koristi i da ću morat sam sve. Ma vraga svemir ogučnosti - svaki program je isti samo je razlika koliko ces ti posvetit pažnje i detalja u projektu. Ma zasad mi je monoton, gubin volju cin ga vidin LOL kako je siv, ružan i neugledan xd, šala šala, ugl. fala na savjetima etot

#110 knjiga

knjiga
 • Members
 • 2045 posts

Vrijeme objave: 08 Studeni 2012 - 21:22

...#111 echo(official)

echo(official)
 • Members
 • 3 posts

Vrijeme objave: 08 Rujan 2013 - 20:52

Moj rad!Produkcija mozda nije profi ali je zvuk u principu solidan.Zanima me vase iskreno misljenje.

http://www.youtube.c...h?v=ljpD0Q4RvCY

 

https://soundcloud.com/echo-official-1#112 Gordannn

Gordannn
 • Members
 • 8 posts

Vrijeme objave: 16 Listopad 2016 - 17:15

Moj rad!Produkcija mozda nije profi ali je zvuk u principu solidan.Zanima me vase iskreno misljenje.

http://www.youtube.c...h?v=ljpD0Q4RvCY

 

https://soundcloud.com/echo-official-1

 

Iskreno, zvuči kao nešto sklepano na brzinu. Onaj oštar hihat nikako ne paše. Vokal je dosadnjikav, melodije generičke. Ne zainteresira te da slušaš dalje. Zvučna slika dosta iritantna. Eto, iskreno. Moraš se više unijeti u glazbu i poraditi na tome da ti u zvučnoj slici instrumenti funkcioniraju zajedno i da sve skupa bude ugodno za uho, bez obzira radi li se o edm poskočici ili nečem drugom. S vremenom će to doći ako budeš uporan.#113 Gordannn

Gordannn
 • Members
 • 8 posts

Vrijeme objave: 16 Listopad 2016 - 17:20

Ovo je nešto na čemu radim trenutno. Malo bi to još trebalo pročistiti... Čini mi se previše reverba i suba, nekako mi je dosta tiha snimka ispala. Kako vam se čini ideja?

 #114 Gordannn

Gordannn
 • Members
 • 8 posts

Vrijeme objave: 03 Prosinac 2016 - 03:45

Živahno je na produkciji elektronske glazbe. 

 

Tražio sam zvukove na netu i nabasao na acapellu koja mi se dosta svidjela. Nisam nikad prije zapravo probao raditi glazbu na acapellu, sve su bili isključivo instrumentali. Ispao je na kraju neki čudni miks sentiš elektronike, trebala bi biti tužna pjesma ali bass/pad je zapravo optimističan :). Ne znam jesam baš dobro sinhronizirao to sve skupa, nisam znao bpmove za vokal pa sam nabadao brzinu.

 

Kako bilo, ako se nekome da slušat... meni je još friško pa ne mogu procijeniti jel valja išta ili sam uništio pjesmu

 

https://soundcloud.c...de-feat-esoreni#115 Ulduar

Ulduar
 • Members
 • 322 posts

Vrijeme objave: 03 Prosinac 2016 - 18:11

Evo meni se sluša, ali...

404 Not Found

 

p.s. ovaj Serenity počni s ovim na 0:31 jer uvod nije baš ohrabrujući...čekam nešto, ali niš se ne događa (bilo bi to ok da je to baš neka pozadinska ambijentalna, ali ovdje mi ne paše) i onda skrati sve ovo do 1:33 jer tu počinje "good staff"...#116 Gordannn

Gordannn
 • Members
 • 8 posts

Vrijeme objave: 03 Prosinac 2016 - 19:22

Evo meni se sluša, ali...

404 Not Found

 

Ups... ovo bi trebalo raditi, ako ne, prva stvar na soundcloud profilu

 

https://soundcloud.c...de-feat-esoreni

 

 

 

p.s. ovaj Serenity počni s ovim na 0:31 jer uvod nije baš ohrabrujući...čekam nešto, ali niš se ne događa (bilo bi to ok da je to baš neka pozadinska ambijentalna, ali ovdje mi ne paše) i onda skrati sve ovo do 1:33 jer tu počinje "good staff"...

 

Onda bi to još trebalo razraditi jer mi baš ne preostane previše materijala. Vidjet ću hoće li mi pasti još što na pamet :)

 

Hvala ti na slušanju i komentarima!#117 Gordannn

Gordannn
 • Members
 • 8 posts

Vrijeme objave: 13 Prosinac 2016 - 18:03


Category 1
Important Section
O nama
Glazbeni Forum je najveća zajednica glazbenika i ljubitelja glazbe na hrvatskom internetu još od 2003. godine.
Brojimo preko 25 000 registriranih članova.
Pratite nas
facebook Twitter Youtube Feed
Copyright © 2003 - 2016 Glazbeni Forum. Sva prava pridržana.