Jump to content


Slika
* * * * * 1 votes

Bohemist


  • Please log in to reply
241 odgovor(a) na ovu temu

#1 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 01 Prosinac 2008 - 18:50

Ajd' kad sam već glasao za ovaj podforum, a vidim da se svi srame otvorit neku temu i stavit neku snimku, došao mi je kondenzatorski mikrofon neki dan doma od buraza (zapravo je zajednički) pa sam to sve lijepo pospojio, uz'o đitru (malo raštimanu, al' samo malo :lol: ), upalio Cubase i snimio nešto na brzinu, ali iz duše. Jedna jako lijepa pjesma od Nene Belana, a zove se:Ponoćna zvonaP.S. Ispričavam se na deranju u refrenu pa je malo došlo do clippinga... Htio sam da ima malo više "šusa" u refrenu, a napravio sam "tehničke smetnje"... :lol:

#2 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 01 Prosinac 2008 - 19:50

Sljedeća pjesma koja se našla "na tapeti" je poznata Stingova uspješnica "Englishman in New York"... Nisam baš zadovoljan kako sam je interpretirao (volim tu pjesmu, iako ne slušam baš Stinga, ne da mi nije dobar, nego onak, ne "slušam" ja zapravo niš konkretno) i zajeb'o sam na kraju kad sam jednom bez gitare otpjevo "Be yourself no matter what they say" i onda sjebo skok na refren i poslije sam taj refren traljavo otpjev'o (namjerno sam ono "Hajm en elijen" i to... :lol: ) jer sam mislio da će sve to brisat, al' ono, pošto ja ovaj podforum doživljavam kao nešto što nije "Operacija trijumf" ili tak nešto nego jednostavno da pjevamo, snimimo i podijelimo s drugima... Bolje nego da sami sebi pjevamo u sobi. Ak se nekome sviđa - dobro, ako ne - opet dobro... Ak' je netko alergičan na falševe i lošu dikciju (znam, radim na tome da to poboljšam, pogotovo na krajevima riječi/fraza) nek ne sluša moje snimke... :001_tt2:Dakle evo tog mog (ne)djela -> http://www.box.net/shared/m1j0jg5hn8E, da, sve moje pjesme (ili većina) će biti "tulum varijanta", dakle gitara koja roka jednostavne i osnovne akorde i glas... Najjednostavnije i najbrže za snimit...EDIT: U jebote ovaj "Englez" clipa k'o lud... :lol: Morat ću to ponovno zmiksat... Sad moram na probu, al' poslije je duga noć pa ću probat sredit kaj se sredit da... Zasad nek ostane ovak... Jebiga, nije žvaka za seljaka... To je tako kad se kafanski pevač udari derat u mikrofon. :lol:

#3 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 02 Prosinac 2008 - 17:28

Evo najnovije snimke:"Pismo ćali" (poznata i kao "Æale moj")

#4 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 02 Prosinac 2008 - 18:11

Nastavlja se moja hiperprodukcija :lol: - sljedeća pjesma je češka narodna (čuo sam je i napravio po njoj ovaj cover u izvođenju Čechomora) - "Janošek" (malo jednostavnog višeglasja).

#5 Log Out

Log Out
  • Members
  • 1667 posts

Vrijeme objave: 02 Prosinac 2008 - 18:45

Lepo ,samo tako :lol:

#6 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 03 Prosinac 2008 - 01:06

Fala (je, moj 300. post)! Evo malo sam snimke preslušao i ponovno exportirao iz Cubase-a tak da bi trebalo sad biti nešto slušljivije (čitaj manje clippinga)... Kad nitko niš ne komentira i ne žali se... :tongue_smilie:P.S. Izgleda da je bila caka u tome što sam eksportirao u mono fajl, a iako je mono track di je gitara i pjevanje, imao sam neki stereo VST plugin za kompresiju pa je valjda zato ispalo sranje...

#7 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 03 Prosinac 2008 - 23:25

Idemo malo u Crnu Goru...Prekrasna crnogorska narodna pjesma koja ima jako zaraznu harmonizaciju i melodiju - "Još ne sviće rujna zora"Nasnimio sam i blok-flautu u uvodu i intermezzima (koja glumi pastirsku frulicu pošto se "svirka pastira" spominje u stihovima) i drugi glas (mda, nije mi se dalo previše oko toga zezat pa zato zvuči tak kak zvuči, na mahove dobro, na mahove ne baš dobro :lol: ).U svakom slučaju, ako niste nikad čuli ovu pjesmu, poslušajte, stvarno je lijepa pjesma (pogotovo mi se kod harmonizacije sviđaju dijelovi kad ide iz B u C pa Cm i spuštanje Gm-F-Eb i onda A7 pa D (di drugi glas ima C# pa D, malo zajebano za otpjevat na početku)...EDIT: Evo jednog eksperimenta... U verziji ove pjesme po kojoj sam snimio (7 mladih) postoji na dijelovima i "treći glas" u donjoj lagi (nazovimo ga, diskusije radi, "bas") koji zapravo pjeva isto k'o i drugi glas al' dvije oktave niže... Pa sam ja nakon što sam se probudio (iza 13h :lol: ) upalio komp i probao proizvesti te duboke tonove koji su mi inače dosta izvan raspona, ne zvuči baš nešto (teško mi je držat stalan ton tak duboko), al' eto, svako tele ima svoje veselje...Još ne sviće rujna zora (bas)

#8 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 21 Prosinac 2008 - 12:45

Evo nisam "dugo" ništa okačio pa evo jedne pjesmice s malim solom (možda i jednim od najpoznatijih sola na flauti ikad u popularnoj glazbi)... Doduše ne sviram flautu pa sam ga snimio na blokflauti di nemam sve tonove pa nije 100% k'o original, al' nadam se da sam sačuvao "nit vodilju"."Nights in white satin"

#9 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 19 Siječanj 2009 - 14:16

Evo jednog featuringa sa Smiletom Provokatorom, zaprešićkim reperom kojem otpjevam tu i tamo koji refrenčić kad mu treba (i 13.2. nastupam s njim u Aquariusu kao gost na promociji novog albuma connectovaca)...Wj5S1fG4j5k"Spot" je zajebancija snimljena u jedno popodne pa nemojte odma pljuvat da je treš - očito je da je treš... hehe...

#10 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 25 Siječanj 2009 - 16:51

"Four seasons in one day"Ovo mi je stvarno super pjesma... Jednostavna, a efektna (čak sam naš'o i dobru tabulaturu za onaj intermezzo koji sam malo zbrz'o, al' ok), sviđa mi se i harmonizacija i tekst, ma superiška... :thumbup:

#11 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 30 Siječanj 2009 - 01:43

"Mito bekrijo" - snimio sam posebno za drage prijatelje i razmišljao sam dal' da i sa "širom javnošću" podijelim ovu snimku i rek'o, ajd' zakaj ne... :thumbup:

#12 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 02 Travanj 2009 - 14:50

"Love and Marriage" - poznatija kao naslovna pjesma iz serije "Bračne vode". Ima zanimljive i pomalo zajebane intervale i skokove za otpjevat, našao sam na hardu jedan solidan midi pa sam rek'o ajd da to snimim, snimljeno je u komadu tako da ima falševa, al' pošto ovo nije "Dora" (a na Dori kao nema falševa :biggrin::lol::lol:) rek'o poslat ću "as is" i neću ispravljati u Melodynu ni ponovno snimati... Dobri smo si, zašto da si lažemo... To err is human. :001_cool:

#13 MegaPochetnik

MegaPochetnik
  • Members
  • 32 posts

Vrijeme objave: 02 Travanj 2009 - 17:52

Pa neznam, po meni nema falševa, samo trenutaka nesigurnosti.Ok si to otpjeval :001_cool:

#14 Maximuss

Maximuss
  • Members
  • 2103 posts

Vrijeme objave: 02 Travanj 2009 - 19:37

Pa nije to uopce lose. Prilicno uvjerljivo. :001_cool: Malo falsheva u onim glisandima, ali nema veze.

#15 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 02 Travanj 2009 - 20:19

Fala na komentarima, najviše sam se koncentrirao na onaj dio "to this conclusion" i da to kol'ko mogu točno otpjevam, a ostalo ima "plivanja" i "natezanja"... Al' svjestan sam i sam toga. Možda se čini se lagana pjesmica i melodijica, al' je malo "tricky". Još čekam da frendica iz Koprivnice dofura DVD sa snimkom nastupa iz Bresta u Bjelorusiji di sam pjevao "My Way" pa da vidite kako sam glumio Franka Sinatru u Bjelorusiji u narodnoj nošnji uz pratnju tamburaškog orkestra i s mikrofonom koji je malo radio, a malo ne... :001_cool: Više o toj epizodi pročitajte OVDJE.

#16 Željko Kambić

Željko Kambić
  • Members
  • 277 posts

Vrijeme objave: 04 Travanj 2009 - 13:28

bok !imaš lijep glas i smisao i lijepo pjevaš i vidi se da se trudiš!super!:thumbup:jedino moraš obratiti pažnju na agogiku,frazirung dakle: imaš tendenciju da ubrzavaš a to onda više nije lijepo,rađe zakasni na dobu nego da uletiš ispred,,i br.2 moraš radit na intonacijipozzŽ.K. http://www.myspace.com/zeljkokambic

Edited by Željko Kambi?, 08 Travanj 2009 - 20:31 .
ff


#17 emvalL.

emvalL.
  • Members
  • 21 posts

Vrijeme objave: 09 Travanj 2009 - 13:13

:blushing: dobro je ovo.posluša san dosta tvojih snimaka i mogu reć da mi se sviđaju.e, učitaj Maj vej više :D

#18 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 27 Travanj 2009 - 00:44

@Željko - hvala na savjetima, u zadnje vrijeme dosta nastupam s reperima i od njih sam naučio dosta o "držanju ritma". :lol: Možeš li mi reći di si konkretno primijetio tu moju tendenciju da ubrzavam kad pjevam?Kad smo već kod repera, evo snimke s jednog live nastupa u zaprešićkom rock klubu Totem na Demo festu...1HtiM9-8SKc@emvalL. - hvala, a što se Maj Veja tiče... Dobio sam napokon DVD i nije baš moja vokalna interpretacija bila tako dobra kako mi se u onom trenutku učinilo (prevari te malo kad publika jako plješće, al' valjda su pljeskali više jer su vidli da me zajebaval mikrofon/kabl nego što su bili oduševljeni mojim pjevanjem :thumbup1: ). Al' kad sam već tol'ko pisal o tome, bil bi red da to stavim na youtube.EDIT: Sad sam opet pogledal taj moj nastup, pokupil sam veliki aplauz jer sam pridobio auditorij pozdravom na ruskom - Zdravstvujte! :001_tt2:

Edited by bohemist, 27 Travanj 2009 - 01:10 .


#19 Željko Kambić

Željko Kambić
  • Members
  • 277 posts

Vrijeme objave: 27 Travanj 2009 - 17:54

ojla !!!bok !:001_rolleyes:na Stingu si cijelo vrijeme ispred gitare,i ubrzavaš fraze,,ko da želiš čim prije završiti,ali okej budući da si i sam rekel da nije tvoj fah ..itd...no dobro. u Ćale moj si malo pre napet,opusti se i pusti glas,nemoj pjevati 100% točno u tajmu nego malo zadrži frazu ispjevaj ju da zvuči ležerno,i ne previše žuriti na slijedeću dobu .npr : istu pjesmu svira band i midi fajl...to ti je usporedba,,dakle midi fajl je kvantiziran u tisućinku što se tajma tiče a bend sve te iste note i fraze svira i nije 100% savršeno u tajmu pa je zato ljepše i u tome je poanta..dakle nemoj se bojat(s tim ne mislim da se stvarno bojiš) nego se opusti i to je to...a inaće stvarno imaš lijep glas i lijepo pjevaš i kao što rekoh čuje se da se trudiš i da ti je pjevanje i glazba važan dio u životusve 5 !!!:thumbdown:živio !

#20 bohemist

bohemist
  • Members
  • 878 posts

Vrijeme objave: 27 Travanj 2009 - 21:48

Željko, hvala na konstruktivnoj kritici... Što više proučavam pjevanje to više znam koliko ne znam i onda se opterećujem s raznim stvarima o kojima prije nisam razmišljao i stvarno mi se teško opustiti. Prije nisam znao što je impostacija (iako ni sad to ne primjenjujem baš uvijek, jedino kad moram pjevat da cijela sala čuje), opuštanje donje vilice, dikcija i to... A i kad sviram i pjevam istovremeno, nažalost uvijek nešto od to dvoje pati. Inače sam dosta samokritičan i cijenim konstruktivnu i argumentiranu kritiku tako da me tvoje riječi ohrabruju i motiviraju da dalje poboljšavam svoje pjevanje.Evo i jedna studijska snimka pjesme mog benda s kojom smo nedavno pobijedili na festivalu "Zlatna ruža".Savski Valovi - "Plakale su moje pjesme" http://www.box.net/shared/2ls9zdhqxd




Category 1
Important Section
O nama
Glazbeni Forum je najveća zajednica glazbenika i ljubitelja glazbe na hrvatskom internetu još od 2003. godine.
Brojimo preko 25 000 registriranih članova.
Pratite nas
facebook Twitter Youtube Feed
Copyright © 2003 - 2016 Glazbeni Forum. Sva prava pridržana.