Jump to content


Slika
- - - - -

Ritam sekcija topic


 • Please log in to reply
48 odgovor(a) na ovu temu

#41 Mariokbee

Mariokbee
 • Members
 • 126 posts

Vrijeme objave: 18 Rujan 2009 - 13:52

Ja osobno mislim da se nipošto ne bi trebalo razmišljati u okviru krutih pravila. Kada bi se poštovala pravila, muzika ne bi išla naprijed. Rekli ste dosad da sve ovisi o muzici koja se svira, ok definicija stoji. Netko je isto rekao da su bass is bubanj temelj muzike.. e sada ovisno o tome šta je iznad tog temlja (gitara, klavir, glasovi, itd.), treba raditi bass i bubanj u skladu. Ako je prekomplicirana nadgradnja ne treba komplicirati sa basom i bubnjom, a ko nije.. zašto ne? :lol:

#42 Lorin bass

Lorin bass
 • Members
 • 128 posts

Vrijeme objave: 11 Ožujak 2010 - 17:34

Ja osobno mislim da se nipošto ne bi trebalo razmišljati u okviru krutih pravila. Kada bi se poštovala pravila, muzika ne bi išla naprijed. Rekli ste dosad da sve ovisi o muzici koja se svira, ok definicija stoji. Netko je isto rekao da su bass is bubanj temelj muzike.. e sada ovisno o tome šta je iznad tog temlja (gitara, klavir, glasovi, itd.), treba raditi bass i bubanj u skladu. Ako je prekomplicirana nadgradnja ne treba komplicirati sa basom i bubnjom, a ko nije.. zašto ne? :biggrin:

+1

#43 Rogi

Rogi

  banned

 • Banned
 • 4514 posts

Vrijeme objave: 13 Listopad 2010 - 12:58

Ja osobno mislim da se nipošto ne bi trebalo razmišljati u okviru krutih pravila. Kada bi se poštovala pravila, muzika ne bi išla naprijed. Rekli ste dosad da sve ovisi o muzici koja se svira, ok definicija stoji. Netko je isto rekao da su bass is bubanj temelj muzike.. e sada ovisno o tome šta je iznad tog temlja (gitara, klavir, glasovi, itd.), treba raditi bass i bubanj u skladu. Ako je prekomplicirana nadgradnja ne treba komplicirati sa basom i bubnjom, a ko nije.. zašto ne? :closedeyes:

poštovala pravila? sine moj, prvo dobro nauci sva pravila da ih možes "nepoštivati", inace ce to biti vrlo blijedo.

#44 spoonman039

spoonman039
 • Members
 • 408 posts

Vrijeme objave: 01 Studeni 2011 - 15:47

zanimljiva tema :thumbup1:nisam neki vrhunski glazbenik ali sam siguran da je potrebna suradnja bassista i bubnjara..u prvom bendu u kojem sam svirao nismo imali bassista nego bi drugi gitarist povremeno uzeo bass i svirao ga.. bez obzira što je on dobro tehnički potkovan, uvijek je falio bass ili druga gitara u bendu, i pored svega, on je ipak gitarist i nekako se nismo dobro snašli.. zbog toga je moje sviranje u bendu postalo sve lošije, nisam se tehnički pogoršao nego jednostavno nije išlo..i sad u drugom bendu sam našao sasvim ok bassista, vrhunac prošle probe je bio kad smo ja i bassist sami odsvirali outshined od soundgardena u ubrzanom tempu, to je život :biggrin: :thumbup: :thumbup:

#45 reflex

reflex

  Keko

 • Members
 • 5738 posts

Vrijeme objave: 21 Prosinac 2011 - 14:26

Evo onda sam trebao ovu temu tu otvoriti kao post u ovoj temi, ...da sad ne otvaram novu, evo link pa ako netko može pomoći: http://www.glazbeni-...ead.php?t=54291

#46 Odin

Odin
 • Members
 • 7095 posts

Vrijeme objave: 21 Prosinac 2011 - 14:36

da se nadodam na ovo sto je tre cool pisao...cuo sam par gitarista (dakle punokrvni gitaristi) koji silom prilike uzmu bass. prstomet,tehnika,sve je na mjestu. ono preciznost je tu,moze covjek i zabendat fino,ima fineseali jebiga,da bi bio basist jednostavno nema onaj sklop u glavi. neznam kak bi to objasnio,sviranje je uvijek bilo dosadno,neinteresantno,ajmo reci bez groove-anemoras ni bit virtuoz na bassu,nit moras znat slepat,tepat i sve te pizdarije,jednostavno treba bit u pravilnom ''state of mind'' sa bubnjem, jer to je ipak RITAM Sekcija

#47 reflex

reflex

  Keko

 • Members
 • 5738 posts

Vrijeme objave: 21 Prosinac 2011 - 14:49

da se nadodam na ovo sto je tre cool pisao...cuo sam par gitarista (dakle punokrvni gitaristi) koji silom prilike uzmu bass. prstomet,tehnika,sve je na mjestu. ono preciznost je tu,moze covjek i zabendat fino,ima finese ali jebiga,da bi bio basist jednostavno nema onaj sklop u glavi. neznam kak bi to objasnio,sviranje je uvijek bilo dosadno,neinteresantno,ajmo reci bez groove-a nemoras ni bit virtuoz na bassu,nit moras znat slepat,tepat i sve te pizdarije,jednostavno treba bit u pravilnom ''state of mind'' sa bubnjem, jer to je ipak RITAM Sekcija

Basist u bendu je "nekad" bio kontrabasist!!! U toj rečenici je sve rečeno! Evo stavio sam temu na pdf-u Bas gitara link na Wikipediju gdje je opisana cijela povijest električnog basa, ...korijeni su od doublebassa, ...a sve ostalo je povijest! Tako treba okrenuti "mentalni sklop" kako kaže Odin i onda će se s vremenom "postati" basist!

#48 Godza

Godza
 • Members
 • 944 posts

Vrijeme objave: 21 Prosinac 2011 - 14:51

heheheh... meni je najdražio dio koncerta tonska proba. Basista i ja, Commodores i Brick House! :w00t: To me odma digne i oraspoloži ako sam slučajno bio loše volje. Naravno ima i na repertoaru groove stvari, ali ni jedna nije ko ta. :w00t:

#49 reflex

reflex

  Keko

 • Members
 • 5738 posts

Vrijeme objave: 21 Prosinac 2011 - 15:15

heheheh... meni je najdražio dio koncerta tonska proba. Basista i ja, Commodores i Brick House! :scared: To me odma digne i oraspoloži ako sam slučajno bio loše volje. Naravno ima i na repertoaru groove stvari, ali ni jedna nije ko ta. :D

Ou jea, ...to mi je jedna od najdražih bas + bubanj lajni!!! :w00t: Pogotovo je bubanj dobro zakopan sa onim sinkopa na sinkopu snare-om! :w00t:
Category 1
Important Section
O nama
Glazbeni Forum je najveća zajednica glazbenika i ljubitelja glazbe na hrvatskom internetu još od 2003. godine.
Brojimo preko 25 000 registriranih članova.
Pratite nas
facebook Twitter Youtube Feed
Copyright © 2003 - 2016 Glazbeni Forum. Sva prava pridržana.