Održavanje gitare
Vrijeme objave: 26 Rujan 2004 - 12:43

Vrijeme objave: 26 Rujan 2004 - 13:31

Vrijeme objave: 26 Rujan 2004 - 15:39
onda zice moras cistiti sa necim drugim, a ne sa fast fretom. fast fret ocisti samo zicu odozgora, a odozdo ne skine cijelu prljavstinu koja je u dodiru sa pragovima i onda pragovi korodiraju..namoci na krpicu ili tako nesta, i onda odozdo povuci zicu da se svo đubrivo ukloni.Htio bih napomenuti da su pragovi meni jedna od najbitnijih stvari što se tiče održavanja gitare.
fast fret je samo za ciscenje zica...ovo tu ti je za ciscenje zica, uredivanje fretboarda i poliranje finisha...imo d'andrea je bolja za ciscenje od fast freta..ja koristim kombinaciju dunlopa i d'andree..dunlop za ciscenje i nauljivajne fretboarda, i za ciscejne i poliranje finisha, a d'andrea za ciscenje zica.Ja sam baš prije par dana kupio D'Andrea set za čišćenje gitare... cijena mu je 121 kunu, pa je valjda OK.Unutra se dobije limunovo ulje za čišćenje fretboarda, neki lubrikant za čišćenje žica i neka masnoća za poliranje tijela i vrata.I dobije se ogrooomna krpetina.Sve u svemu, dobro me služi... žice su mi napokon čiste i skriče dok se čiste, finish je dobio neki lijepi sjaj... sve u svemu, OK je..Koliko je to različito od super-razvikanog Fast Freta?
Vrijeme objave: 26 Rujan 2004 - 17:21
Pa sa fast fretom čistim i odozdo :)A mogao bi isprobati D'Andrea..Inače za poliranje gitare imam Ernie Ball Guitar Polishonda zice moras cistiti sa necim drugim, a ne sa fast fretom. fast fret ocisti samo zicu odozgora, a odozdo ne skine cijelu prljavstinu koja je u dodiru sa pragovima i onda pragovi korodiraju..namoci na krpicu ili tako nesta, i onda odozdo povuci zicu da se svo đubrivo ukloni.
Vrijeme objave: 26 Rujan 2004 - 17:57
onda ok.znam milijun ljudi koji samo odozgo ciste, a fingerboard im katastrofalno izgledaPa sa fast fretom čistim i odozdoonda zice moras cistiti sa necim drugim, a ne sa fast fretom. fast fret ocisti samo zicu odozgora, a odozdo ne skine cijelu prljavstinu koja je u dodiru sa pragovima i onda pragovi korodiraju..namoci na krpicu ili tako nesta, i onda odozdo povuci zicu da se svo đubrivo ukloni.

d'andrea smrdi..opasno ;Dali je jeftiniji od fast freta, 30 kn kosta, a isti ucinak je.A mogao bi isprobati D'Andrea..Inače za poliranje gitare imam Ernie Ball Guitar Polish
Vrijeme objave: 26 Rujan 2004 - 18:30
Heh, a fast fret je čak bolji za fingerboard nego za žice ;DJest da odozdo nemogu premazati žicu, ali trljam fast fretom u krpicu i onda vučem odozdoonda ok.znam milijun ljudi koji samo odozgo ciste, a fingerboard im katastrofalno izgleda

Ajde, vrijedi probatd'andrea smrdi..opasno ;Dali je jeftiniji od fast freta, 30 kn kosta, a isti ucinak je.

Vrijeme objave: 27 Rujan 2004 - 22:28
Vrijeme objave: 27 Rujan 2004 - 23:32
a ovisi sta ti je htio uvaliti..ja sam dunlopov komplet za ciscenje fingerboarda platio 100kn, komplet sadrzi sredstvo za ciscenje fingerboarda i ulje za fingerboard, nekakvu microcleaner krpicu ili tako nesta i jos jednu krpicu za razmazivanje ulja.polisher i cleaner sam zajedno platio oko 80kn mislim..i jos d'andrea za ciscenje zica - 30knznaci sve skupa oko 210knDakle jel ima neki ajmo rec best buy komplet za odrzavanje jer danas sam bio u fenderu i frajer mi htio uvalit neke tri bocice za 170kn!! Lik me nabrijava da je nenadjebivo,genijalno...reko sam mu da neam love i aj bok.Jos ni krpe nije bilo e.Btw, neki bend je danas sviro u fenderu u vlaskoj,zapamtio sam samo lika na djitri,neki albinos.Skupilo se rulje,a bilo je i dobrih treba s kavama u ruci. ;D
Vrijeme objave: 27 Rujan 2004 - 23:51
Vrijeme objave: 28 Rujan 2004 - 00:03

Vrijeme objave: 30 Rujan 2004 - 09:10
Tko bi sebe htio staviti u kufer (To je nešto kao lijes ;D), ili objesiti na stalak (tj. objesiti se ;D).Da ne budem OT, ja za svoje žice koristim GHS Fast Fret, i smeta me što mi što su mi žice klizave, a za tijelo Dunlop polish spray, i on mi je OK.Prvo i osnovno pravilo je stara poznata izreka "Ne ostavljaj gitaru tamo gdje ne bi ostavio sebe". Ako se toga držite već ste napravili pola posla.
Vrijeme objave: 06 Listopad 2004 - 09:47
Vrijeme objave: 06 Listopad 2004 - 10:36
Vrijeme objave: 20 Listopad 2004 - 13:42

Vrijeme objave: 22 Listopad 2004 - 11:50

Vrijeme objave: 22 Listopad 2004 - 12:02
Jedan frend mi je pričao da sa alkoholom čisti žice, i da mu je to najbolje, ali zato češće mijenja žice...e sad da vas pitam... jel je tko od vas probao cistiti zice medicnskim alkoholom... ako je, kakvi su rezultati i kolko je to 'zdravo' za gitaru i zice ?

Vrijeme objave: 23 Listopad 2004 - 19:21
Vrijeme objave: 24 Listopad 2004 - 02:58
naravno, kad je taj benzin (naphtha) jedna od najboljih stvari za ciscenje gitareMozda zvuci smijesno ali ja sam nekada cistio fretboard zippo lighter fluidom i bilo je cisto i glatko a vratu nije (jos ) nista.

Vrijeme objave: 24 Listopad 2004 - 11:10
A zato ja moju stalno ostavljam na krevetu... ;DPrvo i osnovno pravilo je stara poznata izreka "Ne ostavljaj gitaru tamo gdje ne bi ostavio sebe
Vrijeme objave: 05 Studeni 2004 - 21:40