Jump to content


Slika
- - - - -

Recenzije gitara


  • Please log in to reply
139 odgovor(a) na ovu temu

#1 crazy horse

crazy horse

    Administrator

  • Administrators
  • 2276 posts

Vrijeme objave: 10 Studeni 2003 - 22:51

Gibson The Paul Deluxe iz 1980. godine.Gitara od jednog dijela (Mahagony), vrat Ebony, prelakirana prozirnim lakom, tako da je boja - Mahagony ;)Ima 22 polja, sedefaste točke na poljima (3., 5., 7.) a ne trapeze (kako je uobičajeno na LP-ima), vrat je ugodan, pragovi (Jim Dunlop jumbo frets, koje je postavio Nick) su odlični, glatki i osjećaj je sjajan! Grover mašinice i nut od kosti (?), fixed bridge, a jednom sanjam da stavim pravog Bigsbya :)4 pota, 2 za volume, 2 za ton, 2 Gibson humbuckera (stara, siječnja 80. te )Oblik gitare je Pancake, znači palačinka - što bi značilo da nema onu "škembu" koju ima LP. Gitara nije možda toliko "troma" kao LP i to mi se sviđa! Cijena joj je manja nego nekom LP-u a zvuk i feeling je odličan! Zvuk je debeo, topao...odličan na cleanu i na driveu - što je jako važno!Gitara je fleksibilna, s njom možete svirati blues, možete svirati metalPlatio sam ju 800 eura polovnu (kofer included)! Zadnja serija The Paulova je proizvedena, čini mi se, 2001! Moja topla preporuka za sve gibsono/lespauloljubce koji nemaju baš 10-12 000 kn (najmanje)Nadam se da vam se dopada recenzija gitare i da nećete vi biti ti koji kad čuju ime THE PAUL odmah pomisle..ma neću to sranje..hoću LP-a! Hoću i ja ljudi, jednom LP-a, al ovo je definitivno profi gitara koja s vremenom samo dobiva na cijeni!Evo i slikeP.S. napišite i vi recenziju svoje gitare ;)

#2 Guest_Ghode_*

Guest_Ghode_*
  • Guests

Vrijeme objave: 11 Studeni 2003 - 00:26

Gibson Voodoo Explorer - made in USA, 2002. gKupljena 2003. u 4 mjesecu za 9 500 kn s koferom (dobil sam veliki popust, jer je inače oko 12 500 s koferom)Tjelo je od drva zvanog Swamp Ash, vrlo mekano i prekrasno drvo koje daje topli sound, a ujedno i žestok.Finish je juju, a to je boja čistog drva, koje je dosta tamno s crvenim godovima, no koliko je ta boja ljepa ona je bogme i opasna jer nema dovoljnu količinu zaštitnog sloja na sebi. No to će se uskoro srediti. Vrat je do mahagonija spajan je ljepljenjem tj. set neck i daje vrlo dugačak sustain.Fingerboard nema oznaka osim voodoo skull-a na 5 polju, ima 22 praga.Mašinice su grover i odlične su, ne raštimava se nimalo.Elektronika je standard gibsonova Black Magic double-slug 496R/500T, black/red coils, potovi su 2 x volume i 1 x tone. No, elektrnoika je zamjenjena Seymour Duncan SH-4 na bridgu i Kent Armstrong Ultra Distortion na neckuZvuk je opak, oštar, a na clenanu je dubok, topao i prirodanGitara je dovedena do čistog savršenstva kako izgledom, ugodnošću dok se svira i izgledom. Savršeno leži u ruci i na boku, ne ponire prema naprijed nimalo, a standardni explorer oblik olakšava ultra brzo trzanje (na e gitari mi nekak to otežano....)Ukratko: Gitara nema ni jednog nedostatka osim tog finisha koji i nije nedostatak jer ak se stavi više zaštitnog sloja boja bi izgubila onu čar koju sada daje. Dolazi s koferom koji je savršenog izgleda i vrlo koristan.Evo i slikice:

#3 Guest_Ghode_*

Guest_Ghode_*
  • Guests

Vrijeme objave: 11 Studeni 2003 - 00:50

Jackson Kx10 - made in Japan, 2001. g. Proizvodnja tog modela je ukinuta u 2002. godini jer je potkopavala prodaju KE3-a zbog istih specifikacija, razlika je bila u floydu i shark fin inlaysima.Kupljena je u njemačkoj ove godine u 9 mjesecu, cjena 350 eura.Elektronika se sastoji od Duncan Designe humbackera kojima se upravlja prek 1 pota i to volumen. Zvuk je dosta dubok i oštar, pogodan za thrash i heavy. Mali nedostak je to kaj nema ton pota.Tjelo gitare je od aldera (nemam pojma kaj je to na hrvatskom), a fingerboard od rosewooda.Boja je crna i stvarno je jedan velik plus jer nakn nekih padova i udaraca se još drži ;D.Hardver je cjeli od kroma, jako ljepo izgleda, floyd je licencirani i omogućava brzo mjenjanje žica jer se žica samo gurne u nastavak koji strši iz floyda.Mašinice su Die-Cast, vrat se sastoji od 24 extra jumbo praga koja su označena dotovima. Vrat je ultra tanak, ali zato dosta širok pa otežava sviranje ljudima s malom šakom ( kao ja ). Spojen je za tjelo bolt on verzijom tj šrafljenjem.Gitara daje ozbiljan dojam, no mali problem je to što dosta ponire prema naprijed pa se treba naviknuti na to, ali sve u svemu odlična gitara za male novce. Ak vam se slučajno nađe na putu obavezno kupujte.

#4 Guest_Ghode_*

Guest_Ghode_*
  • Guests

Vrijeme objave: 11 Studeni 2003 - 01:05

Slammer XP-1, 2003. godinaTjelo gitare je od baswooda ili mahagonija (nisam siguran, ali mislim da baswood), a vrat je od maplea. Ima 22 praga i vrlo je ugodan za sviranje..tipa gibsona.. lagano zaobljen i nije preširok. Freatbord ima dot inlayse i sastoji se od rosewooda. Vrat je spojen na tjelo bolt on verzijom, ali jako ljepo izvedeno. Boja je crna s bjelim pickguardom.Mašinice su chrome die-cast i savršeno se drže.Elektronika gitare je od hamera i jako je dobra. Gitara ima 3 pota (2x volume i 1x ton) .Z vuk je dosta žestok, ali ipak ne dovoljno.. bar ne po mojem ukusu ;DMala mana je težina, naime, gitara je teška u božju mater i humbackeri malo više mikrofoniraju kad je na maloj udaljenosti od pojačala, ali samo onda kad je prek polovice nafrljeno.Sve u svemu jako, jako kvalitetna gitara za malo novaca. 1200 kn je smješna cjena za ovakvu gitaru. Slikica

#5 Guest_Ghode_*

Guest_Ghode_*
  • Guests

Vrijeme objave: 11 Studeni 2003 - 10:44

ESP Ltd Ex 100, made in korea 2001. Kupljena u ljeto 2002.Tjelo je iz baswooda i vrlo je lagano, gitara nema možda 1,5 kg, čudo jedno, ko da držiš igračku.....i to je jako loša strana...Vrat je iz maplea, a freatboard iz rosewooda s dot inlaysima, a na 12 polju ime modela. Ima 22 jumbo praga i neke die cast tunere.. Vrat je spojen na principu bolt on-a.... Elektronika je ltd-ova i čisto smeće je.... Ima 1 x volume i 1 x tone, pickupovi nemaju onaj puni zvuk nego nekakav plinkavi kreštvi, a i mikrofoniraju pun drek...Zvuk je jednostavno grozan, doduše više se ne sjećam točno kakav je bio, ali znam da ja koma..... nekako plitak i bezživotan...znate kaj hoću reći. ;Dugodnost sviranja je malo otežana jer gitara jako pada prema naprijed i prenaznačeni su uglovi i špice na tom explorer modelu, vrat je dosta ugodan, zapravo jako dobar jer je mješavina jackonovog i gibsonovog oblika, uzak, a opet zaobljena, a ne kao kod jacksona ravan....Preporuka: IZBJEGAVAJTE jeftinije serije LTD-a jer su grozota jedna, a i za 4000 kn (koliko dojde jeftinija serija) se već može pravi stroj naćiU usporedbi sa slammerom xp1...... uf... slammer ga jede i to opakoDefinitivno moja najgora investicija, a cjena joj je bila 4300 kn >;) :)Slika nije moja, ali je gitara potpuno identična

#6 Guest_Ghode_*

Guest_Ghode_*
  • Guests

Vrijeme objave: 11 Studeni 2003 - 11:05

Epiphone Gothic Explorer-2002. Kupljena je u rainbowu 21.12.2002. g za 3 750 kn, s floydom.Tjelo je od mahagonija i vrat su od mahagonija i spojeni su set neckom.... Fingerboard je od ebony-a i nema nikakve oznake na sebi osim brojke XII (12) na 12 polju. 22 praga...Elektronika je od gibsona i to alnico humbackeri koji su izvanredni... super... ima 2 x volumen i 1 x ton....Kod sviranja gitara malo bježi prema naprijed, al to je zbog toga kaj nema držač za remen na boku kao gibson nego od naprijed, ali se da to srediti....Vrat je fantastičan, potpuno identičan gibsonovom kao i cjela gitara..Mašinice su grover isto kao i kod gibsona.Gitara daje puni, mastan zvuk.... nekaj predivnog, ali po mojem ukusu bi trebali humbackeri biti malo oštriji... no, i ovako svoj posao rade odlično.....Boja je mat crna i vrlo je super zbog toga jer se ne vide otisci prstiju na njoj... ;DI na kraj prema mojoj procjeni... razlika između voodoo-a i epipnone goth ex-a je mizerna... zvuk je odličan, drvo je odlično, no tu su neki mali detalji prema kojima se vidi da je gibson ipak gibson (tu ne mislim da je epi lošije napravljen, neg ima nekih sitnica koje su na gibsonu drugačije načinjene)Ak slučajno naletite na tu gitaru kupujte jer to je odlična, zapravo fenomenalna gitara za svirku u živo i za probe, a cjena je 3600 kn za normalni model bez floyda...

#7 Guest_ACDCblues_*

Guest_ACDCblues_*
  • Guests

Vrijeme objave: 11 Studeni 2003 - 11:25

Evo da i ja pridonesem ;DSquier Strat, prema serijskom broju proizveden 97', sastavljen u Kini.22 praga, 3 single coil pick-upa, 5 way switch, 1 volume i dva tone pota. Boja je bijela, mislim da je u squieru zovu arctic white. Po meni jako lijepa boja, i jako debeli finish, tesko ga je izgrebati. Vrat je navodno 9,5" radijusa, al meni se cini jako malim(mozda je to zbog velike ruke), a najvise mi smeta sto je nevjerojatno neudoban(NEVJEROJATNO). Jednom sam ga odvojio od tijela i primjetio da drvo od kojeg je napravljen vrat ne slici oupce na drvo, vise na platiku.Takav feeling ima kad ga se drzi bez tijela. Ima jako cudan sjaj i ne bih znao porijeklo ni vrstu istoga. Tijelo je napravljeno od jednog komada drveta, iznutra jako povrsno obradeno. Moram pohvaliti jako dobru kvalitetu izrade cijele gitare i odlican osjecaj cvrstoce: Gitara fakat podsjeca na tenk kad je se drzi i sa njom sto se tice toga nikad nisam imo problema( iako mi nikad nije ispala, pazim na to, iako sam siguran da joj ne bi bilo nista). Tunerima ne bi znao podrijetlo, ali solidno drze, i ako se ne pretjerava sa bendom i tremolom, ne rastimavaju se previse( zapravo nimalo kad se sjetim koliko se violoncello rastimavalo za susnih dana :-) ). Jos jedna stvar koja me nervira su pick-upi koje nikako ne mogu natjerati da stoje ravno. Svi su nagnuti malo prema vratu(ne znam koliko to utjece na "zvuk"). Gitaru koristim u paru sa marshallom VS30R. Zvuk je los. Ok, za gitaru od 1000 i nesto kuna treba biti malo blazi u ocjenjivanju zvuka, al probao sam jedan stagg strat koji je za 1400 kuna imao zvuk 10 puta bolji od ovog squiera. U clean modu zvuci OK, lagano bez personalitya, i nimalo ne podsjeca na fendera. Na overdrive kanalu stvari se malo popravljaju, a moze se iscijedirti i poneki fender zvuk (a la stratocaster). Pick-upi su jako bucni osim u pozicijama 2 i 4. Jos nesto, gitaru je jako tesko svirati. Ovo dolazi iz usta covjeka koji je 8 godina rintao na violoncellu, tako da znam sto znaci tesko sviranje. Reklamira se kao proizvod za pocetnike, medutim jadan onaj pocetnik koji naleti na ovakav komad opreme, lako ce se obeshrabriti. Zato bi pocetnicima, ako se stvarno zele baviti gitarom , preporucio nesto malo skuplje i zivljeg zvuka(mozda onaj stagg). Nisam imao nekih velikih problema sa gitarom, iako je intenzivno sviram. Sjecam se pokvarenog switcha , a tom sam lako popravio. Pozeljno je koristiti malo deblje zice, sa 009 zvuci jako tanko. Konacno, objektivno koliko sam mogao,Izrada: 8/10Zvuk: 4/10Svirljivost:2/10Cijena: 10/10

#8 Mrmot

Mrmot
  • Members
  • 1140 posts

Vrijeme objave: 14 Studeni 2003 - 00:55

Gibson SG Special, berba 2002.Placena nova-novcata 4000 kuna skupa sa futrolom i stalkom. ;D ;D ;D ;D ;D Tijelo mahagonij iz jednog dijela, vrat isto mahagonij, fingerboard - palisandar (rosewood). Boja: vrat, tijelo i pickguard - potpuno crni ;D22 polja, sedefaste tocke na poljima 3, 5, 7, 9, 12, 15, 17, 19, 21 (nema trapezoide kao Standard). Vrat je bez bindinga i zalijepljen je sa tijelom (set-in).Masinice su Gibson Deluxe, vrlo su dobre, no mozda ih jednog dana zamijenim sa Groverovim. Magneti su Gibsonovi 490R i 490T exposed (znaci izgledaju ko dva spojena singla, nemaju onu plocicu preko kao Standard) humbuckeri, 2x volume i 2x tone potovi, selektor za magnete. Hardver je krom-boje. Odmah sam stavio gore strap-lock.Hard-tail bridge (no fu**ing tremolo!!! ;D ;D ;D ;D ), to mi je bio vrlo bitan uvjet pri nabavci (n)ove gitare.Sve na ovoj gitari je meni apsolutno savrseno i mislim (siguran sam) da ju nikada necu prodat! Vrat mi vrlo pase, lijepo "stoji" u ruci i vrlo je ugodan za sviranje, nije tanak kao neki Ibanez, vec je malo "mesnatiji" no to mi vise odgovara i svejedno je dosta brz, zice na idealnoj visini. Zvuk je nevjerojatan, jaki output, ova gitara je stvorena za distorziju. Clean je OK, posebno na neck-humbuckeru, no nisam ju kupio zbog cleana, za clean je bolji neki single-coil..Savrsena za rock, hard-rock, metal...no, svejedno odlicna i za sve ostale vrste muzike.Svidja mi se sto ima dva volume pota - moze biti vrlo korisno, ne kuzim zasto vecina proizvodjaca ne stavlja dva volume pota...???Stavljam na nju .10ke po svom izboru, a vidio sam na stranici od Gibsona da su .10ke i namijenjene za ovu gitaru.Jedina zamjerka je finish - hvata prasinu i prljavstinu k'o magnet, dosta ostaju otisci prstiju...ali nije neka velika zamjerka, samo da se zna ;)Inace, ako se cudite zbog cijene, kupio sam ju u Zagrebu od nekog tipa koji ih je nekakvom sudskom tuzbom dobio od nekog ducana 5 (pet) istih, crnih SG-a iz ducana, znaci nikada koristeni i onda ih je svakog prodao za 4000 kn (novi dodje oko 7000-8000 kn). I ja sam ufatio zadnjega. ;DOvaj sto je na slici, e takav je moj, samo crn.Izrada: 9/10Zvuk: 11/10Svirljivost: 10/10Cijena: 9/10Ukupna ocjena: 10/10

#9 Guest_wrathchild_*

Guest_wrathchild_*
  • Guests

Vrijeme objave: 17 Studeni 2003 - 22:36

Yamaha RGX420sSadržaj:Gitara je napravljena u Taiwanu 2003. Ima 24 (!) freta na bolesno tankom rosewood vratu, inače ja mislim da je materijal vrata Alder (joha). Tijelo joj je sigurno od johe. Na njemu su 2 pasivna humbuckera vjerojatno Yamahina, Floyd Rose tremolo (crni nikal), volume i tone kontrole, 5 way pickup selektor, te neki nadri-switch koji služi za prebacivanje zvuka sa mekanog rhythm na žestoki rhythm/solo (bar sam ja to tako primjetio). I zaboravih spomenut double locking tremolo koji mi je pojeo 90% živaca.Zvuk:Iako sam bio žestoki protivnik gitara koje me podsjećaju na metal, ovu gitaru sam (na prijedlog Dr_Ampara) uzeo radi zvuka i samo zvuka. Kada sviram lagano na cleanu, jednostavno osjetim tu draž, njenu potrebu za skričanjem i jedva čekam prebacit na distorziju! E tada počinje show. Pickupovi imaju zakon zvuk power chorda i savršen ton za soliranje. Pošto držim žice srednje nisko, sustain je duuuug i nema uopće nekih smetnji tipa mikrofonije.Ako pak volite više metal, možda nećete sasvim bit zadovoljni zvukom, pa preporučam da ugradite svoje EMGove ili SD Invadere :). Iako je sve super, imam jednu primjedbu: Volume kontrola je preosjetljiva. Npr. na volume skali od 1 do 10, tek kad pojačate do 7-8, onda se čuje zvuk; a drastična je razlika između 8 i 9 (ili 10)Finese:Uzeo sam gitaru nakon nekih 2-3 tjedna stajanja u shopu. Uz nju sam dobio jedino kabel, jer je vlasnik shopa negdje posijao tremolo ručicu i imbuse. To me malo iživciralo, ali nema veze. Ovako, što se tiče tvorničkog štimanja, sve je bilo u redu. Vrat je bio OK, žice naštimane, intonacija super. Jedino su pickupovi bili malo više udaljeni od žica, što se hvala vragu da sredit kacavidom (šarafcigerom, jebalo mater). Što se tiče finisha, to je čudo jedno! Tako debeli sloj, evo još dan danas na njemu nema ni jedne ogrebotine. Boja je super (satin grey), iako malo baca na neki kvazi-metal. Sve u svemu, Yamaha je dokazala kvalitetu (čudno za Taiwansku proizvodnju ;)). Postojanost:Mislim da bi gitara bez većih poteškoća mogla izdržati live nastupe, iako bi uvijek uz sebe na nastupima imao neku koja nema Floyd Rose. I… sigurno je da crni krom i neće baš izdržat 20 godina bez da korodira ili se istruže. Zaključak: Još sam zaboravio spomenuti da su mi korodirale imbus vide (jebeni šarafi) na double locku (onome na vratu). No, sve u svemu, super sam zadovoljan zvukom (skidam Zeppeline, AC/DC, Sabbathe & Co. bez problema). Sve je na ovoj gitari savršeno.Ovime je Yamaha definitivno dokazala da može napravit odličnu gitaru za cijenu podnošljivu hrvatskome čovjeku (3880 kuna, 3300 za cash).Sveukupno: 9.5/10

#10 Fallen1

Fallen1
  • Members
  • 794 posts

Vrijeme objave: 16 Siječanj 2004 - 22:43

Slammer Xp-1Pa ...ovako..tijelo je navodno od baswooda sto nije vrlo sigurno ..Ima 22 praga. Freatbord je od rosewooda ima dot inlayse ....vrat je vrlo ugodan bas kao sto ghode kaze...milina svirat na njemu lagano zaobljen i tanji ....boja je crna i ima bijeli pickguard ( no sada radim novi crni)...Mašinice su chrome die-cast i gitara se vrlo vrlo malo rastimava.....gitara je malo teza al to mi uopce ne predstavlja neki problem ...Elektronika je bila od hamera koja nije bas najbolje (citaj nikako " funkcionurala (nije mi bas paso taj zvuk,) pa sam nedavno na nju bacio EMG 81 & 85 i mogu rec da se sad zvuk drasticno promijenio ...ima 3 pota - 2 za volume ,1 za tone....zvuk je zakon jednostavno ...platio sam gitaru 1300kuna + EMG-e oko 2000...sad sam sa gitarom vlo VRLO zadovoljan (barem za sad) i mislim da je nikada necu prodavat.. ;)Izrada: 9/10Zvuk: 10/10 (za sad)Svirljivost: 10/10Cijena: 15/10 hehehehUkupna ocjena: 10/10 ps...uf jos sam napaljen zvukom crazy horseovog gibsona ufff...koji je to zvuksad ce slika za cas

#11 Guest_Ghode_*

Guest_Ghode_*
  • Guests

Vrijeme objave: 17 Siječanj 2004 - 12:17

Slammer Xp-1Izrada: 9/10Zvuk: 10/10 (za sad)Svirljivost: 10/10Cijena: 15/10 hehehehUkupna ocjena: 10/10 ps...uf jos sam napaljen zvukom crazy horseovog gibsona ufff...koji je to zvuksad ce slika za cas

Mali ispravak:Izrada: 9/10Zvuk: 7/10 (za sad)Svirljivost: 7/10Cijena: 20/10 hehehehUkupna ocjena: 7/10 Malo si ipak pretjerao sa svojom ocjenom, ipak nije gitara toliko savršena kak si ti napisal, dobra je, ali nije savršena.... ;)

#12 Fallen1

Fallen1
  • Members
  • 794 posts

Vrijeme objave: 17 Siječanj 2004 - 16:26

zvuk mi je sad 9/10 al ipak sam malo svirljivo st preteral ...negde 7 ili 8/10

#13 Guest_Ghode_*

Guest_Ghode_*
  • Guests

Vrijeme objave: 30 Ožujak 2004 - 20:48

Jackson PS3T prva serija ps-ova flying v-a iz 95 godineTjelo gitare je Alder, a fingerboard je rosewood. Boja je crna i vraški je izdržljiva, svako malo zakačim njome po zidu ili pojačalu, no to jedva da se primjeti. Svirljivost je na zadovoljavajućoj razini s obzirom da gitara ponire prema naprijed zbog male mase tjela, problem bi se vjerojatno dao rješiti pomicanjem strap buttona. Pickupovi su Jacksonovi koji rade solidno i ne mikrofoniraju makar sviram na maloj udaljenosti od pojačala i visokom volumenu.Vrat je standardni jacksonovski, 22 polja, dot inlaysi, pričvršćen je na tjelo bolt on verzijom ili ti šrafljenjem. Floyd rose je tak tak, niti je loš, a opet ni toliko strašno dobar, kad se počne raštimavati samo se zamjene federi i sve opet radi, ne raštimava se i spremna je za svirku.Posebnu ugodnost u sviranju daje mala masa gitare zbog njezina oblika, a široki i tanki vrat omogućava brzo sviranje thrash metal riffova  ;D I konačna ocjena ove gitare bi bila 8/10 i to samo zbog pickupova i  floyda, da su gore pupovi kao na RX-u Duncan Designed ocjena bi bila 9/10 definitivno  ;)Uglavnom, kupnjom ove gitare ne možete pogriješiti  ;)http://www.glazbeni-...pic=29.0;id=932

#14 Gerontius

Gerontius
  • Members
  • 4244 posts

Vrijeme objave: 06 Travanj 2004 - 21:04

Ibanez Jet King JTK1Evo, nakon što sam prodao svog Epiphone Del Reya kupio sam ovu gitaricu... odlična je :)Tijelo: Bas-drvo ;)Vrat: JavorPrstoploča: Ružino drvoBroj pragova: 22Pickupi: Super 58 humbuckeri komada 2Cijena: 2248 knBoja: pogledaj slikuPosted ImageNakon Epiphonea koji je odlična gitara, ali u drugom smislu, našao sam svoju novu ljubav. Pošto je tijelo od basswooda dosta je lakša od Del Reya a to mi dosta znači ( zato što sam slabić koji se više ne bavi toliko sportom kao nekad :)Vrat je zašarafljen, ali žice prolaze kroz tijelo gitare, pa je sustain stvarno dobar... možda ne toliko izražen kao na Del Reyu, ali iovak ionak većinu nota odsviram tako da ne stignu doživjeti sustain ( čitaj: želim biti brz, koliko u tome uspijevam nije na meni da sudim :)Vrat je tanji nego na LPu odnosno Del Reyu, ali je zato nešto deblji nego na pacifici.... uglavnom, jako je udoban.Pickupi su priča za sebe... totalno vintage zvuk ( kroz Marshall AVT275 doma i H&K DuoTone combo u dućanu )Postoje DVA switcha za coil splitting tako da sveukoupno postoji 8 kombinacija ( Hx, HH, xH, Sx, SH, SS, HS, xS - prvo neck, drugo bridge )Nakon što žice prođu kroz tijelo, prelaze preko Tune-O-Matic bridgea koji NE opada ( dakle, nešto kao tone pros bridgevi )... sedlo za 5 žicu je malo zujalo kad sam gore stavio desetke, ali nakon podešavanja oktava, prestalo je zujati ( dakle, bilo je malo lufta na određenom mjestu sedla )Jedina zamjerka bila bi da mašinice ne ostavljaju baš pretjerano dobar dojam, ali dosad se još nije raštimala ;) Vidjet ćemo kako će podnijeti test vremena ( brijem da ću si piknuti neke schaller locking tunere i promijeniti nut u koštani )

#15 panda69

panda69
  • Members
  • 163 posts

Vrijeme objave: 07 Travanj 2004 - 15:54

1996 Hamer Daytona Strat with Seymour Duncan pickups, Wilkinson tremolo bridge, and Sperzel tuners.Tako sam našao na webu ,no da i ja prozborim nekoliko riječi.Tijelo je od adlera,vrat je maple.Vrat je super,tanak i brz, samo su fretovi iza 12. malo premali.Duncani dobro rade svoj posao.Ton je jednostavno prejeben.Gitara se NIKAD ne raštimava.Platio ju mizernih 500kn i to je bio apsolutni best buy Napomena: Screaming deamona više nema.Nabavio SD antiquity Izrada:8/10Zvuk:7:10Svirljivost :9/10Cijena:20/10 ;DUkupno :9/10

Attached Thumbnails

  • daytonaguitar.jpg


#16 Uncle_Hendrix

Uncle_Hendrix
  • Members
  • 6303 posts

Vrijeme objave: 09 Travanj 2004 - 09:49

A evo i mojega onda:Ja imam Fender Stratocastera iz 90 godine, Standard American Strat sa maple neckom, a za tijelo stvarno mislim da su ti modeli od johe.. Ima tri single coila, gitara je imala potpuno izrovan vrat na 3 i 5 pragu kraj donjih žica, te je trebao potpunu sanaciju. Koštala me 4000 Kuna. Vrat mi je preširok i jaako spor. Gitara nije za metal. Zvuk je odličan, pogotovo clean, bridge ima jedan jaako predivan sound, rock i blues su žanrovi ove gitare.  Moja je gitara kao ova samo sa pearloid pločom. OK?

Attached Thumbnails

  • 0117402_md.jpg


#17 BaklavaMetal

BaklavaMetal

    Kralj Dijamant

  • Members
  • 3331 posts

Vrijeme objave: 06 Studeni 2004 - 23:26

Evo i moje:FENDER STRATOCASTER '81 MADE IN JAPANKupljena prije 2 god u srednje losem stanju za kojih 2000kn. Tijelo je jasen, vrat je maple, iz jednog komada s onom crtom odostraga (orah ja mislim, tako mi je bar receno) ,lakiran. Gotoh masinice, losi pragovi (treba ih mjenjat). Prije godinu dana nosio sam je na sredjivanje (kad Catza koji je IMHO sasvim dobro napravio posao) mijenjao sam cijeli bridge (nakon jednog dive bomba tremolo arm mi je ostalo u ruci) sad je novi fenderov, mjesto bridge pupa je SD HotRails (sa splitterom), promijenjen je pup switch i bridge pupu je dodana tone kontrola (on i middle imaju isti pot). Vrat je dosta mekan (za strata). Ne znam mu sad dimenzije i promjere ali znam da je uzi od ibanezovog vrata s rg230 (ili tako nesto uglavnom jeftini neki) Zice sam uspio dosta spustit. Zvuk mi se jako svidja sa hotrailsima mogu dobit dobru thrash metal distorziju (pogotovo u kombinaciji s mojim dslom) ali ipak se cuje da nije emg. neck pickup ima prelijepi topli puni clean koji u kombinaciji sa middle dobiva neki fora "suplji" zvuk. Tremolo se i ne rastimava previse (s obzirom da je obicni vintage tremolo) ali sam ga prestao koristit zato jer bi uslijed mog silovanja tremola cesto pucale zice na svirkama i nisam mogo prestimavat gitaru na nize kad bi nesto skido itd. Sve u svemu pristojna gitara koja me odlicno sluzi i ne namjeravam je prodavat u skoroj buducnosti.

#18 Nemesis

Nemesis
  • Members
  • 292 posts

Vrijeme objave: 12 Studeni 2004 - 18:11

Eto da se prikljucim...Imam dvije el. gitare:1. Yamaha SE220To je neka preteča Yamaha Pacifice112 ili slične.Ima tri singla, 5 pozicija, volume pot, tone pot.Yamaha masinice koje su ok. No-name bridge koji nis ne valja. Dosta je teska, crne boje.Obzirom da je dosla 900kn, nije tako ni losa, ali to su bili novci za rabljenu gitaru. Trebao mi hitno instrument (bas taj dan) i padala je kisa te nisam bio previse u mogucnosti setati od jednog do drugog iz oglasnika.Glavni problem je bilo neznatno iskrivljenje vrata (zapravo prava minijaturna spiganost) koja se u tih 20min isprobavanja nije toliko uocavala, a kasnije se vidjelo da treba hrpa vremena nastimati to cudo.Ono sto je odusevilo je clean zvuk (origigi yamahini pickupovi), osobito na neck pickupu. Kako sviram uglavnom hard rock i heavy to nije od velike koristi, ali covjeka veseli. Gitara je trenutno u restauraciji ;).Nedostatak je manjak sustaina, tiskana plocica na koju su zalemljeni potovi i los bridge. Uglavnom, tko ima pacificu, ima slican instrument ovome, ali s puno kvalitetnijim navedenim dijelovima, jedino sto ova zvuci malo toplije.zvuk 7/10izrada 7/10cijena 7/10ukupno 7/102. Schecter BlackJack S1http://www.schecterg....com/Dprods.htmVec spomenuh da sviram Heavy i Hard Rock. Ovo definitivno nije gitara za nabrijanog metalca, prije bi odusevila nekoga tko svira jazz.Medjutim, isprobah i nekoliko skupljih Schectera (ovaj je dosao u rainbowu 4300Kn) i nisu me toliko odusevili iako su izvrsne gitare, made in USA.Prva i osnovna kvaliteta ove gitare je zvuk. Nije Gibson, definitivno nije Fender, gitara ima svoj ton koji uz to jebeno zvuči. Ima dva Seymour Duncan huma koji se mogu splittati sto daje dodatne mogucnosti.Sama izrada gitare je savrsena, ali zaista savrsena. Spustio sam za pola stupnja gitaru i sad zice lagano doticu vrat, sto se ne cuje bas kad sam spojen na pojacalo. Htjedoh reci, da je na -e stimu polozaj zica savrseno nisko (milimetar od vrata). Sto je glavno, gitara svejedno ima tonu sustaina, mozda zbog supljeg tijela, ali sigurno ne zbog pickupova, jer to nisu neki nabrijani pickupovi. Cak se na "suho" kuzi da ton traje.Feedback pod distorzijom koji daje ova gitara nije cviljenje nego pravi ugodni ton koji sam naucio potpuno kontrolirati u par sekundi.Potenciometri imaju i svojih prednosti i svojih mana. Meni se ne svidja previse polozaj, a i ne djeluju pre-kvalitetno iako se nista s njima nije dogodilo do sada. Nekome moze biti prednost, a nekome mana, to sto doticni potenciometri iznad glasnoce 7 do 8 vise ne poglašnjuju vec stvaraju lagani drive. Meni je to prednost, a prednost je i blueserima koji ne zele petljati s pedalama za drive. do razine 3 se na svakom pickupu posebno nista ne cuje, ali kad je switch na sredini (oba pickupa) onda se s time moze jos dodatno regulirati razina glasnoce.Switch, naravno, ima samo 3 pozicije i ne treba ih vise. Tu je prednost namjestiti, na pr. na bridge pickupu volume pot na 3, na neck pickupu na 10 i neku distorziju te na bridge poziciji imati samo lagani drive, na sredini distorziju za ritam i na necku imati potpuno glasnu distorziju za solo (moze i obrnuto).Osobito mi se svidja jednostavnost kojom se stavljaju zice - sve stoji cvrsto a postavi se turbo jednostavno. Mašinice su vrhunske, bridge isto, na njemu se bez imbusa i sličnih gluposti može jednostavno i brzo podesiti visina žica. Nalik na vecinu gitara sa šupljim tijelom, i ova ima mali disbalans - vrat lagano vuče prema dolje, ali jedva primjetno. Vrat je prilično tanak, ali ne ultratanak i neprimjetno zaobljen.zvuk 10/10izrada 10/10cijena 10/10ukupno 10/10

#19 Slider

Slider
  • Members
  • 140 posts

Vrijeme objave: 22 Studeni 2004 - 23:15

Ibanez GAX 30Gitara ima 2 magneta, tj. 4, po dva u paru. Dva potenciometra, za jačinu i boju zvuka. Oblik joj jednim dijelom baca na SG drugim na LP modele. Vrat je uži, što meni paše, mekana je i lako se svira. Ima 22 praga. Platil sam ju 2000kn uz popust, i služi me savršeno. Boja zvuka me posebno fascinira.zvuk: 8/10izrada: 7/10 (fora, al niš novo)cijena: 9/10 (vrlo dobra)ukupno: 8/10Posted Image

#20 JohnLennon

JohnLennon
  • Members
  • 457 posts

Vrijeme objave: 03 Travanj 2005 - 01:11

ajde da i ja pokušam nešto i o svojoj gitari napisati.Casino Arch Top Electric Guitar Specificationshttp://www.edromangu...inoused_950.jpg• Pickups: 2 P-90s (Alnico)• Hardware: Chrome• Scale: 24.75 in.• Nut Width: 1.68 in.• Neck Joint: Set• Neck Material: Mahogany• Fingerboard: Rosewood/Parallelogram• Binding: Body/Neck• Body Material: Laminated Maple• Top: Laminated Spruce• Finishes: Turquoise platio sam ju oko 4 milje kuna na popustu u rainbowu (bila je mislim oko 7 milja). zasad nemam nikavih zamjerki na kvalitetu izrade, jer sam dosta čitao po netu da se ljudi žale na kvalitetu potenciometara i mašinica, meni još sve stoji na mjestu:)gitara je elektro-akustična ali nije zvuk nešt posebno na "suho", možda trebam stavit malo deblje žice i skinut ono bijelo drvo kod pickupova.jedna stvar zbog koje sam uzeo tu gitaru je boja (tirkizna), a druga su pickupovi, mislim da su p-90 (alnico) uz deArmonove najbolji za rock,blues,jazz i te starije stvari iz 60-tih godina.na cleanu je odličnan zvuk a i overdrive nije loš, čak bi prošao i neki metal na njoj. vrat je uzak i brz. gitara je jako lagana što olakšava live nastupe. sve u svemu gitara je odlična za rock i slične svirke, ja sam zadovoljan zvukom i svime.kad već nisam mogao kupit gibsona ovo mi je bio odličan izbor.




Category 1
Important Section
O nama
Glazbeni Forum je najveća zajednica glazbenika i ljubitelja glazbe na hrvatskom internetu još od 2003. godine.
Brojimo preko 25 000 registriranih članova.
Pratite nas
facebook Twitter Youtube Feed
Copyright © 2003 - 2016 Glazbeni Forum. Sva prava pridržana.