Glazbeni Forum  

Vrati se nazad   Glazbeni Forum > Glazbena edukacija > Tehnika i glazbena teorija
Registracija Oglasnik Koncerti Informacije

Odgovori

Opcije Teme Način Prikaza
Staro 02-06-2003, 12:30   #1
on

Dob: 24

Kad skidate pjesmu...

za (jednostavni) solo recimo: skines prvih nekoliko tonova, skuzis u kojoj je ljestvici i onda se dalje igras. jel ima neko drugaciju tehniku?
a kad skidam ove "troakordne" pjesme, probam skinit bas, pa onda nadjem odgovarajuce akorde. vase bih tehnike rado cuo...
Staro 02-06-2003, 18:02   #2
on

Re:Kad skidate pjesmu...

:oetoga! znam da se necega nisam sjetio! plugin za usporavanje! sad sve ima smisla. kolega, pomogao si mno go. :D
Staro 03-06-2003, 16:27   #3
Sharon
Guest

sviram akusticnu i kad skidam pjesmu brijem samo akorde, i skidam ih po basu
  Reply With Quote
Staro 03-06-2003, 18:43   #4
mAnimal
Administrator

mAnimal's Avatar

Dino Mandić

Dob: 25

Citiraj:
inace, winamp i pluginovi za usporavanje rulaju ;o)
zoka.. preporuči koji da skinem?
mAnimal je offline   Reply With Quote
Staro 06-06-2003, 21:22   #5
Sharon
Guest

.....ali ako nemas sluh u pi*** m******* onda za?e?i skidanje, radije upotrijebi tabse
  Reply With Quote
Staro 06-06-2003, 21:45   #6
crazy horse
Administrator

crazy horse's Avatar

Citiraj:
Originally Posted by Sharon
.....ali ako nemas sluh u pi*** m******* onda za?e?i skidanje, radije upotrijebi tabse
gle i to se može razviti, netko voli usporiti i onda skidati, a ne se koristit tablaturama koje često znaju biti krive.....mogu ponekad jako pomoći, ali ljudi se često i uljene zbog njih!

Mislim recimo ako netko uspori Malmsteena i ide skidat, da tu nema ništa loše, naravno ne odnosi se to samo na skidanje brzih svirača, recimo pusti si u2 - with or without you, uspori si, i onda pažljivo slušaj kako delay nastupa, kad je slide, kad pre-bend...i tako dalje......usporavanje može jako koristit, a ne znači da nemaš sluha

inače nikad nisam usporavao, ali tabove jesam koristio, čak imam i neke knjige...... :)
crazy horse je offline   Reply With Quote
Staro 06-06-2003, 22:28   #7
crazy horse
Administrator

crazy horse's Avatar

Citiraj:
Originally Posted by zvincic
Citiraj:
Originally Posted by crazy horse
inače nikad nisam usporavao, ali tabove jesam koristio, čak imam i neke knjige...... :)
e, da se ne shvati krivo,....nemam ja nista protiv tabova....samo bi ih zabranija pocetnicima 8)
ja ih ne bi u potpunosti zabranio, ali nije preporucljivo da odmah pocetnici imaju tabove
crazy horse je offline   Reply With Quote
Staro 07-06-2003, 10:18   #8
Adronax

Dob: 21

ja koristim tabove, a nekad i skinem pjesmu sam,,,
ovisi,,, ak mi se neda skidati onda skinem tab ili ak mi je pjesma fakat teska za skinuti,,,
al mi se znalo dogoditi da skinem krivo skinutu pjesmu u tabu i onda sam ju morao na kraju sam skidati,,,
ne kuzim kak neke ljude nije sram staviti na net lose skinutu pjesmu...
Adronax je offline   Reply With Quote
Staro 07-06-2003, 15:45   #9
Sharon
Guest

ok, sluh se razvija ali ja ga nikad nisam razvijala,,,, nije mi bilo potrebno,,,,
ok, i ja sam koristila tabove kad sam prvi put dobila gitaru u ruke dok nisam nasla profesora i od tad sve na sluh
  Reply With Quote
Staro 07-06-2003, 18:24   #10
on

Citiraj:
Originally Posted by Adronax
ne kuzim kak neke ljude nije sram staviti na net lose skinutu pjesmu...
imas svakakvih majmuna na internetu. cak i onih kojima kombinacija dm, c#m i em akorda zvuci sasvim melodicno i fino. na tabove se nikad ne oslanjam previse. mada ima nekih pjesama koje bez tabova vjerojatno ne bih mogao skinuti.

Opcije Teme
Način Prikaza

Izbor foruma

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:35 sati.