![]() |
|
|
#1 |
|
Psycho Dad Lokacija: Velika Gorica
Dob: 27
|
Bill Stewart
Bill Stewart rođen je 18. 10. 1966. godine u Iowi, USA.
Počeo je svirati bubnjeve sa 7 godina i i samouk je, uz iznimku dvogodišnjeg pohađanja (1986.-1988.) William Patterson Collegea zajedno s Daveom Samuelsom, Haroldom Mabernom, Rufusom Reidom i Joeom Lovanom. Također, svira i klavir koji mu služi kao oruđe za skladanje vlastitih kompozicija. Najpoznatiji je po svirkama i albumima sa Johnom Scofieldom. Snimio je i nekoliko albuma s Maceom Parkerom, a osim toga i tri samostalna albuma: "Snide Remarks" (1995.), "Telepathy" (1997.), "Think Before You Think" (1998.). Osobno, slušao sam ga sa Scofieldom i Methenyem. Metheny mi se niti malo ne sviđa, ali Stewarta nisam mogao ne primijetiti. A prvi put sam ga čuo sa Scofieldom i mogu reći da odlično odgovaraju jedno drugome. Gledao sam ih i uživo na dva koncerta i ono što obilježava Stewarta je nevjerojatna kreativnost u bubnjanju, vrlo je maštovit. Energičan kada treba, fin kada se to traži od njega. O tehnici da ne pričamo! Niti rušenje floor toma i odvaljivanje stalka za činele nije ga omelo u solu! ;D ;D ;D Što kolege bubnjari misle o njemu? Pozdraf... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Re: Bill Stewart
Opasan groover, jos bolji jazz cat! Svakako pogledati u bilo kojem setingu. Po mom misljenju jedan od rijetkih "bledolikih" koji ima takav drive kao Philly Joe Jones ili Elvin Jones, a kreativnost i touch De Johnetta. Naravno, kuzi i New Orleans, a to je "majka funka", he, he... Najbolja anekdota iz nekog interviewa koji sam nasao na netu, kad je probao s Mister JB-em i ovaj ga pita od kud je, a Stewart veli: "From Iowa mister Brown." A mister Brown ce: "Iowa?!....Ain't no funk there!" :D
Pozdrav. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Dob: 26
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Nisam puno čuo, al sam čuo par zanimljivih štorija. Znao bi nakon nekog broja koncerata svirati neke naučene fillove unatrag čisto da se ne ponavlja. Definitivno sviračka inteligencija. A ak je sviral sa Scofieldom to mu je samo još dodatni plus.
|
|
|
#5 |
|
Dob: 29
|
Odličan na liveu s J.Scofieldom i S.Swallowom. Album se inače zove ?En Route? pa koga zanima kako Stewart prži neka ga svakako posluša.
|
|
|
#6 | |
|
|
Citiraj:
|
|
|
|
#7 |
|
Dob: 29
|
Može, a ti meni one metalce. :-*
|
|
|
#8 | |
|
Dob: 35
|
Odg: Re: Bill Stewart
Citiraj:
Definitivno jedan od meni najdražih jazz bubnjara danas. Fantastično razvija solo, krećući od naglašavanja ritmičke fraze koju svira Swallow, da bi se kasnije "otvorio" s povremenim povratkom na "1". Genijalac. http://www.youtube.com/watch?v=DyBMv1j_gVE
|
|
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|