![]() |
|
|
#1 |
|
Marko Rundek Lokacija: Mlinovi, Zagreb
Dob: 24
|
Krunoslav Levačić
Meni najdraži hrvatski i jedan od najdražih bubnjara uopće..On je slučaj bubnjara koji nije kao ostali bubnjari, on je jednostavno drugačiji. Po meni ima karakterističan način sviranja i ja jednostavno 'poludim' kad ga čujem zato kaj stvarno 'groova'. Zanimljiv je i njegov izraz lica kad svira - uvijek promatra ljude s kojima svira, ali pritom je uvijek blago nasmiješen, tako da sve što svira izgleda prilično lagano - on stvarno i svira s lakoćom. A kada svira s "Folkestrom" možete ćuti i dosta dobrih zezancija i fora koje dragi Kruno govori u vrijeme pauza ili nekakvih break-ova. Sve u svemu, ako ćete biti u mogućnosti, svakako ga poslušajte i sigurno nećete požaliti.
Svira u mnogo bendova i sa mnogo muzičara, ali ja ću istakniti njegove bendove "Boilersi" i "Folkestra". BOILERSI - su trenutačno najjača mala skupina na hrvatskoj jazz-sceni. Valja reći da su dečki svirali i izvan Hrvatske, održavši nekoliko koncerata u sklopu turneje Kenny Burell-Benny Golson All Stars, i potvrdivši se kao skupina zrela zvuka, dostojna velikih pozornica i velikih jazz-priredbi, festivala. U postavci je od prvog dana stalna četvorka, čija su imena visoko cijenjena i među "običnim" konzumentima jazza i među glazbenim stručnjacima. Boilersi su trubač i krilničar Davor Križić, kontrabasist Mladen Baraković, bubnjar Kruno Levačić i vrlo mladi i izuzetno talentirani pijanist Matija Dedić. Križić, Levačić i Dedić autori su sve brojnijih skladbi kvarteta. Prije deset godina, kada su počeli zajedno raditi, uglavnom su izvodili mainstream program koji je za samo godinu dana poprimio originalno, autorsko obličje moderne interpretacije. FOLKESTRA - osnovan je 1994. na inicijativu Krunoslava Levačića. Na početku je trio nastupao s pjevačicom, no s vremenom tu ulogu preuzimao je Mateo Martinović. Raznolikost repertoara može se zahvaliti glazbenim utjecajima gotovo svih kontinenata, a poglavito utjecaju izvorne hravatske folklorne glazbe te klasiče glazbe. Trio (Žiga Golob, Kruno Levačić i Teo Martinović) je objavio i vlastiti CD, a nastupa diljem Hrvatske i Slovenije. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Re: Krunoslav Levačić
legenda od bubnjara definitivno, a vidi se da je to prenio i na sina, e jedno pitanje napisao si pod BOILERS da su poceli prije 2 godine, koliko ja znam postoje vec 10 godina nedavno je u tvornici bilo obiljezavanje tih 10 godina, jesam to ja nesto pomijesao ili ti, samo pitanje
For millions of years mankind lived just like animals<br />Then something happened which unleashed the power of our imagination<br />We learned to talk<br />It doesn't have to be like this<br />All we need to do is make sure we keep talking - Steven Hawking |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Psycho Dad Lokacija: Velika Gorica
Dob: 27
|
A valjda je taj tekst iz kojeg je vadio te informacije (ako jest) star osam godina, pa po tome boilersi jesu stari dvije godine.... :)
Uglavnom, da, nedavno su u Tvornici proslavili 10 godina...nažalost, nisam mogao ići, zbog toga što sam morao bariti neke ženske u Gornjoj Bistri (tam iza Sljemena), pa ako je netko bio, nek napiše kako je to zvučalo... :) A kaj se tiče Krune, dijelim s kolegom iz benda doktorom Weerblom ljubav prema njegovoj svirci. On je bubnjar koji je savršeno spojio svemirsku tehniku i ukusno sviranje. Stvari koje izvodi na tim bubnjevima su jednostavno impresivno, svirao on rock, blues, jazz...što god...a tu se vidi i njegova svestranost, jer sve može savršeno odsvirati...ja kao nebubnjar mogu prepoznati kada on svira, ima taj jednostavno prepoznatljiv stil i, što je najbolje, ima savršen feeling za groove odn. iskorištavanja te svoje tehnike za stvaranje bolesnih ali u isto vrijeme zanimljivih ritmova. I ono što me kod njega impresionira je kreativnost: čovjek je toliko slobodan u svirci, toliko ima ideja, i cijelu skladbu (koja god to bila) može održati zanimljivom on sam sa svojom svirkom (a kamoli još kad su tu i ostali glazbenici). A kaj kaže Marko, mirnoća kojom svira je također impresivna...ma čovjek kad samo vidiš kak svira, mora ti se svidjeti.... ;D..Uglavnom, meni definitivno najdraži naš bubnjar a spada mi bome i svjetske favorite.... :) Pusa, Vlado! :) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Krex Lokacija: Zagreb
Dob: 23
|
Upravo je fascinantno kako uspijeva nevjerojatne glazbene (da ne kažem tehničke sposobnosti) podrediti idejnosti. Vlro originalan umjetnik koji, ako to čini improvizaciju ili solažu zanimljivom, može bez problema jednom rukom svirati pentole, drugom malo triole, malo četvrtinke, nalgašavajući neprne dobe ili raditi takva čuda. Zapanjila me njegova solaža na koncertu Tamare Obrovac. Nije mi jasno kako može tako korektno i s lakoćom odsvirati tako kompliciranu poliritmiju. Nevjerojatno. Nisam čuo niti jednog bubnjara koji još takvo što radi.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ivan Mornar Lokacija: Zagreb
|
Odg: Krunoslav Levačić
Stvarno je orginalan i ima jebenu tehniku, jedino se nije bas iskazo s Baretom sto je i kasnje sam potvrdio da je sviro zbog Bareta a ne zbog muzike
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Svetozar Vidoviti Lokacija: Poreč
Dob: 28
|
bojlersi su mi...ne pašu mi.ali imao sam ga priliku čuti x puta sa tamarom obrovac i svaki put me oduševio.(ritmički) dijalozi golob-levačić su nešto najsmješnije što sam čuo.pogotovo kada solo završi sa glasnim "kuku-riku"!
svjetska klasa, nema oko toga dvojbe.
don't worry 'bout those ghost notes..they ain't nothing but rebound pretty purdie Last edited by ranj; 16-01-2008 at 11:20. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Boris Grubesic Lokacija: Sarajevo
|
Krunu Levacica sam i gledao jedino kad je svirao u prvoj postavi "Placenika" sa Baretom , kada su imali koncert u Sarajevu, tamo negdje u jesen 2001.
I sa Baretom je bio svjetska klasa, ja mislim da kad bi svirao i Ramonese, to zvucalo cool. Last edited by -enigma-; 20-03-2008 at 17:37. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Dob: 29
|
Kruno je jak tip. na jedan konc je donio onaj bubanj iz kauflanda za 200 kn i uštimo ga preko rasvjetne kante (prislanjao opne na kantu da se zagriju) i bubanj je zvučao sjajno. eto, dokaz da set ne čini zvuk nego muzičar koji ga svira :D
|
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|