![]() |
|
|
#1 |
|
Dob: 22
|
Rješavanje mikrofonije
PRIMJER...Tranzistorac solidan, gitara epifon (OK sound) ali fakin loša distorzija (boss ds-1) i naposljetku daleko od idealne antimikrofonija prostorije.
POKUŠAJI...Volume potenciometar smanjujem, okrećem se ko balerina ,smanjujem drive i gain REZULTAT...Ubija me fakin pištanje SAVJETI...... thanks
|
|
|
#2 |
|
Dob: 21
|
Re: Rješavanje mikrofonije
U elektroniku gitara se ne razumijem ali to je vjervatno zbog magneta!!!!!
|
|
|
#3 | |
|
|
Citiraj:
|
|
|
|
#4 | |
|
Robin Hood Lokacija: Zagreb
Dob: 26
|
Citiraj:
|
|
|
|
#5 | |
|
Dob: 42
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Citiraj:
|
|
|
|
#7 |
|
|
pozdrav , evo prvi put sam a forumu . nisam neki profi ali znam dosta toga.
mikrofonija je sranje i dere uši (više živce) meni se par puta dogodila ... koliko sam uspio shvatiti ona počne kad magneti izazovu poremećaj tako da elektroni titraju kurcu zbog blizine magneta. postoje tobože puno babljih načina da se riješi ali rijetko 100 posto upali. s druge strane postoji ona mikrofonija koju namjerno izazivamo kad sviramo samo mislim da ima neki drugi naziv... jedini savjet koji donekle pali je biti što dalje od pojačala , maknuti oko pojačala neka sranja koja rade mag. polja mene je zajebavao najobičniji mobitel u blizini ... Jedno pitanje : Zasto vecina govori da su pickupovi na epifonu sranje ... uzmi primjer les paul studio ili les paul 100 ? je neki su bojli neki losiji. kad sam osobno probavao u zabregu epif.les pol ili fend.strat za istu lovu bojli mi je les pol iako nema tremolo,... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
slazem se sa siriusom jer sam dobio garanciju na pikapove i gore su bile 2 naljepnice sa ser brijem od tih pikapova ... provjerio san na internetu....
nisu pizdarije... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Sirius thanks baš sam danas htio pitati šta je u stvari mikrofonija, ali bio bih zahvalan kad bi to neko podrobnije i detaljnije objasnio(imajte u vidu da sam elektro struka pa nek bude opširno)....
|
|
|
#10 |
|
Marin Čoko Lokacija: Stobrec
|
Ja san negdi chua da mikrofonija nastaje zbog namota na pickupovima.
Shema je da namotana zhica nije zategnuta kako bi trebala bit, pa mag. rezonancija od zvuchnika utjeche na vibraciju te zhice pa dolazi do mikrofonije... :-\ nisan siguran da je to tako jer san to chua, nisan se bash informira od strane pametnijih ljudi. Ja mislin da je to to...neznan... ;D
|
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|