Glazbeni Forum  

Vrati se nazad   Glazbeni Forum > Tehnika u glazbi > Snimanje glazbe > Hardware
Registracija Oglasnik Koncerti Informacije

Odgovori

Opcije Teme Način Prikaza
Staro 21-09-2004, 12:48   #1
d-i-n-o

Elektricni bubanj....

da znam da ih ne volite ali bas malo razmisljam dal bi bilo dobro uuzet nekog polovnog elektronca i neki dobar modul pa lijepo snimat tako bubanj? ok znam da to nije to ali ovo bi mi koristilo i za probe! sta bi falilo lijepo ukopcat bubanj u mixer i kupit jos ono pojacalo za slusalice od 4/5 ch? cujes sve super, sve - nedostatke, nikome ne smetas, snimas sve skupa bez puno hebanja? ja mislim da bi bio gust tako vjezbat. koliko kosta jedan polovni otprilike ?
Staro 21-09-2004, 14:21   #2
Death of folk

Dob: 31

Re: Elektricni bubanj....

Da to jE i meni jednog dana cilj. Staviš u sobu i udaraš.

Danas postoje elektronci koje bi rijetko tko skužio da nisu pravi bubnjevi.
Evo rolandovi v-drums serija, svaki dio na opni bubnja ima drugi sound, gdje god da udaris dobiješ drugi sound a da ne spominjem dinamiku, isto vrijedi za činele.
Obruč doboša, obruč prijelaza čak reagira kao pravi..

Što je najbolje , sve padove možeš kupovati posebno, dio po dio i na kraju stalak.

Ali mislim da će te proći volja kad ti kažem da su cijene dobrih elektronaca oko 40-50 tisuća kuna, a i više.. BAREM OVIH JAKIH ROLANDOVIH MODELA.

A ono prastaro što su koristili hrvatski poperi nemoj ni gledati, meni je frend imao par tih padova, zvuk je totalna elektronika hehhe
Death of folk je offline   Reply With Quote
Staro 21-09-2004, 22:27   #3
drummerboy

Dob: 22

A reci mi koji je gust u tome kad šineš obićni bubanj bojis se da ti palica pukne a kad šineš elektronca bojiš se da ti bubanj ne pukne. :P
Staro 21-09-2004, 23:10   #4
Death of folk

Dob: 31

Citiraj:
Originally Posted by drummerboy
A reci mi koji je gust u tome kad šineš obićni bubanj bojis se da ti palica pukne a kad šineš elektronca bojiš se da ti bubanj ne pukne. :P
Ma imaš za kupiti posebno opne ili kože za elektronca, sve je to zamjenjivo ko na pravom bubnju.
A i pravi bubanj je teško snimiti dobro a još teže svirati u home studiju u stanu u sobi :P
Death of folk je offline   Reply With Quote
Staro 22-09-2004, 16:17   #5
d-i-n-o

ufff pa nisam znao da su tako skupi??? :'( a neki polovni stari - nije bitno da bude nest super kazem samo za probu! e da dali preko modula mogu snimat u midi? tj dali moduli imaju midi in/out ? pa da se poslije igram sa soundima i samplovima u battery-u. covjece pa onda nemoras kljucat po klavijaturi.

p.s.: ja znam da nista, ama bas nista nemoze zamjeniti klasicni akusticni bubanj i nebi ovo koristili za svirke!

Opcije Teme
Način Prikaza

Izbor foruma

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 02:51 sati.