Glazbeni Forum  

Vrati se nazad   Glazbeni Forum > Tehnika u glazbi > Live sound
Registracija Oglasnik Koncerti Informacije

Odgovori

Opcije Teme Način Prikaza
Staro 07-12-2006, 18:49   #1
hush

hush's Avatar

xxx xxxxx

Dob: 27

Dva pitanja.. mixer i fx

dakle prvo..

neki mixeri imaju grupe.. npr. 4 komada.. kad se s njima radi live kako je najprakticnije grupirati kanale ?? (bubanj, vokali, gitare, kljave, bas..) te grupe takodjer imaju i inserte.. pa bih molio onako par prakticnih prijedloga..

samo bih molio da izbjegavate odgovore tipa "grupiraj kako hoces".. jer to znam i sam

i drugo pitanje..
efekt.. LEXICON ALEX..

[img width=800 height=154]http://img440.imageshack.us/img440/7209/lex8nf.jpg[/img]

sto mislite o toj spravi, naravno ako ste radili s njom..
koliko vrijedi danas ?? ja sam je koristio neko vrijeme.. ali jako malo, zbog ovog tc-a ispod njega.. i sad bi to prodao.. al ne znam koliko para da trazim :-\
Staro 07-12-2006, 21:34   #2
clav

Dob: 30

Re: Dva pitanja.. mixer i fx

Grupe sam koristio: 2 za vokale , 2 za instrumente . Možeš ih koristiti za bubanj (živi naravno) tako da nemoraš smanjivati 6-7 potenciometara ( u slučaju da ti je bubanj jak) nego samo dva.

A ovaj alex, sory što ti moram reći : prodaj,pokloni rješi ga se, daleko je to od ozbiljnog efekta
clav je offline   Reply With Quote
Staro 07-12-2006, 21:54   #3
hush

hush's Avatar

xxx xxxxx

Citiraj:
Originally Posted by clav
A ovaj alex, sory što ti moram reći : prodaj,pokloni rješi ga se, daleko je to od ozbiljnog efekta
pa i nisam bas siguran.. koliko sa citao po netu prije je to bila dobra stvar..
sad je naravno to malo zaostalo :D :D al me zanima njegaova vrijednost.. ono u kunama ??? :o
Staro 08-12-2006, 07:48   #4
Rastaman

Dob: 38

S jedne strane, ljudi kazu da je Alex jedna od najgorih sprava koja je ikad nosila ime Lexicon, dok ima i onih koji ga obozavaju... Trzna cijena je oko 100 eura, mogli bi ti neki gazeri to kupiti...

Edit: Zaboravih ti reci, uobicajeno je da se na jednu (stereo) grupu stavi bubanj, a druga se koristi za vokale, s tim da je zgodno kompresor za vokale insertirati u grupu, da se izbjegne kompresirani vokal u monitorima i time dobije visi nivo vokala u monitorima prije feedbacka.
Staro 08-12-2006, 08:20   #5
Tiki the Boyler

Tiki the Boyler's Avatar

Dob: 33

Rasta ti je otprilike lijepo rekao...

Pa grupe su i napravljene za stvari kod kojih ti fali prstiju da ih odjednom regulišeš (recimo 11 mikrofona na gudačima :D ) ili kod onog dijela miksa gdje su ti potrebni tačno određeni odnosi koje ne želiš da poremetiš (konkretno bubanj ili set perkusija).
U principu, raspored korišćenja grupa zavisi od konkretne situacije. Meni tu obavezno ide bubanj i ako radim sa svojim bendom obavezno perkusije (jer ih ima puno brate), vokale rijeđe, jer ih nemam previše...
Mada, opet kažem sve zavisi od konkretne situacije! (čak sam gledao jednog dub tonca koji je povrate sa neka svoja 4 efekta gurao na grupu - ima se može se! :D )

Da... ovo za kompresiju vokala u grupi ti je jako korisna stvar ako se nađeš u takvoj situaciji...

Za konkretnim LEXom nisam imao priliku raditi, ali... ako već hoćeš da ga se riješiš pecaj tezgaroše kojima je bitno šta piše na procu! Imaš likovao kojima ćeš uvijek lakše prodati Leksikona nego nekog tamo TiSija!
Cijena... daj šta daš! (ako imaš u vidu koliko ti je novi TC koji ipak radi mnogo bolje)
Staro 10-12-2006, 05:16   #6
clav

za cijenu od 100 eur imaš Alesis quadraverb puuuuuno bolji efekt od alexa, netko ga za tu cijenu upravo prodaje na glazbenom oglasniku
Staro 10-12-2006, 12:20   #7
hush

hush's Avatar

xxx xxxxx

gle.. pokusavam ga uvaliti.. znam koliko se krecu cijene efekata i koji je kakve kvalitete.. nemoj mi to raditi :D :D :D >:( ;D
Staro 10-12-2006, 15:53   #8
clav

sory, samo pokušavam pomoći :D
Odgovori

Opcije Teme
Način Prikaza

Izbor foruma

Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 01:24 sati.