![]() |
|
|
#1 |
|
Marko Rundek Lokacija: Mlinovi, Zagreb
Dob: 24
|
Krunoslav Levačić
Meni najdraži hrvatski i jedan od najdražih bubnjara uopće..On je slučaj bubnjara koji nije kao ostali bubnjari, on je jednostavno drugačiji. Po meni ima karakterističan način sviranja i ja jednostavno 'poludim' kad ga čujem zato kaj stvarno 'groova'. Zanimljiv je i njegov izraz lica kad svira - uvijek promatra ljude s kojima svira, ali pritom je uvijek blago nasmiješen, tako da sve što svira izgleda prilično lagano - on stvarno i svira s lakoćom. A kada svira s "Folkestrom" možete ćuti i dosta dobrih zezancija i fora koje dragi Kruno govori u vrijeme pauza ili nekakvih break-ova. Sve u svemu, ako ćete biti u mogućnosti, svakako ga poslušajte i sigurno nećete požaliti.
Svira u mnogo bendova i sa mnogo muzičara, ali ja ću istakniti njegove bendove "Boilersi" i "Folkestra". BOILERSI - su trenutačno najjača mala skupina na hrvatskoj jazz-sceni. Valja reći da su dečki svirali i izvan Hrvatske, održavši nekoliko koncerata u sklopu turneje Kenny Burell-Benny Golson All Stars, i potvrdivši se kao skupina zrela zvuka, dostojna velikih pozornica i velikih jazz-priredbi, festivala. U postavci je od prvog dana stalna četvorka, čija su imena visoko cijenjena i među "običnim" konzumentima jazza i među glazbenim stručnjacima. Boilersi su trubač i krilničar Davor Križić, kontrabasist Mladen Baraković, bubnjar Kruno Levačić i vrlo mladi i izuzetno talentirani pijanist Matija Dedić. Križić, Levačić i Dedić autori su sve brojnijih skladbi kvarteta. Prije deset godina, kada su počeli zajedno raditi, uglavnom su izvodili mainstream program koji je za samo godinu dana poprimio originalno, autorsko obličje moderne interpretacije. FOLKESTRA - osnovan je 1994. na inicijativu Krunoslava Levačića. Na početku je trio nastupao s pjevačicom, no s vremenom tu ulogu preuzimao je Mateo Martinović. Raznolikost repertoara može se zahvaliti glazbenim utjecajima gotovo svih kontinenata, a poglavito utjecaju izvorne hravatske folklorne glazbe te klasiče glazbe. Trio (Žiga Golob, Kruno Levačić i Teo Martinović) je objavio i vlastiti CD, a nastupa diljem Hrvatske i Slovenije. |
|
|
|
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|