![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Dob: 33
|
ELEKTRICNI BUBNJEVI i sve oko njih
procackao sve topice i bar po naslovima ne vidim da se igdje govori o "laznim" bubnjevima.
Uopce rjetko se koriste pa se bas pitam zasto nisu zazivjeli. Ono nema frke s ozvucivanjima, ne zvuce ko kante ako se dobro ne ozvuce i proteraju kroz tonu elektronike (tj uvjek kad si im u blizini ;D :P ) ma milina. Bar pretpostavka, nisam ih imo prilike cut uzivo. Cini mi se da imaju dosta prednosti u odnosu na klasicne. Zar je tako velika razlika u filingu i zvuku? Sto imate protiv njih (tj zasto se ne koriste cesce)?
|
|
|
#2 |
|
Dob: 25
|
Re: ELEKTRICNI BUBNJEVI i sve oko njih
Analogija rulz!
Jednostavno se cuje ta umjetnost(umjetan zvuk) kad sviras, ajd ne tolko kad sviras, al kad snimas totalno... Ugodnije je slusat dobro snimljene akusticne, filing je u pitanju, nemos protiv tog ;)...
|
|
|
#3 |
|
|
Ok, al nije isto ako se svira ne znam - metal /rock, jazz itd ili neki sint pop i slicno s puno elektronike, samplova. Ako bi mogao izvuc zvuk dobre ritam masine puna saka brade, uostalom osim po matematickoj preciznosti nije kvalitetna mashina tako sterilna. Ovdje je tu i ljudski faktor koji eliminira preciznost. Al opet masina radi na drugom principu, ne kontrolira ju se direktno pa moguce k da je i prirodniji zvuk od ovog... ???
|
|
|
#4 |
|
Dob: 92
|
ima kompromis- trigeri.
a siguran sam da danas ima zbilja dobrih modula i padova!
|
|
|
#5 |
|
iu Lokacija: Kastav
|
ja bi si kupio jedanput kad budem imao love jednog elektronca za u garažu, dobar je za vježbat, nezauzima puno mjesta i možeš se igrat sa trigerom, a i poslje ga složiš pa i ne zauzima puno mjesta.
sad neznam zašto zvuk nepaše u sve vrste, mislim zašto se uvjek odabere akustični, nisam nikad svirao na elektroncu tako da nebi znao, valjda "plastični" zvuk. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Nemam nista protiv elektronaca, jedino glup feeling kad sviras.
Iako bih volio imati tog v- proa sa slike... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
a kakva je onda bitna razlika izmedju trigera i elektronca ako se zvuk ionako generira neovisno o bubnju koji u oba slucaja sluzi samo kao svojevrsni kontroler? Pogotovo ako su elektronci tipa ovog sa slike koji mi izgledaju kao neka imitacija bubnja, tj filing bi trebao biti slicni.
|
|
|
#8 |
|
|
da,joey je zivotinja sto se tice toga! ;D a glavna razlika izmedju trigera i elektronaca je sto kad trigas,sviras na svom bubnju,a elektronci su bubnjevi za sebe! very simple
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
padovi (koliko ja znam uglavnom) i trigeri "skidaju" vibracije na isti način to su piezzo pickupovi... pickup i mikrofon je jedno te isto, tak oda ozvučen bubanj i trigan bubanj i elektronac imaju iste mogućnosti, ako vam je do ganjanja nekih istih mogućnosti, jer signal koji snimi mikrofaon isto tako može trihati semplove koje hoćeš, samo to u live svirci nema smisla jer se prirodni zvuk bubnja ionako čuje sam za sebe, ovo što neki spominju da je za jednaki zvuk pri pranju duplom potrebno imati trigere nije istina, dobar ujednačen zvuk kicka (ako ga hoćete) će vam napraviti bilo koji iole obrazovan tonac.
A oni koji kažu da u zvuku elektronca uvijek čuju sintetiku seru, jer bi se mogao kladiti da ti ljudi nebi skužili razliku između dobro snimljenog akustičnog bubnja i dobro "ukucanog" softwareskog bubnja, posebno ako su tu još drugi instrumenti, često će soundovi u elektroncu biti nešto najbolje što će mnogi od nas uspjeti dobiti od svog sviranja, jer su snimljeni u idealnim uvjetima... E sad dinamika.. to je druga priča, mislim da je san snova imati hibridni set.. el. tomove (i kick) i sintetiku + analogni (pravi) snare i činele.. dalje mi se neda pisati iako ima tu svašta.. zadnje što sam vidio kod elektronaca su padovi od neke čelične ili možda kevlarske mrežice koji se apsolutno ne čuju i imaju odličan feeling.!
He also forced everyone, small and great, rich and poor, free and slave, to receive a mark on his right hand or on his forehead, so that no one could buy or sell unless he had the mark, which is the name of the beast or the number of his name. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Dob: 92
|
sad neznam dal ste to rekli ili ne, al vidim da mnogima nije jasno...
tigeri su naljepljeni na opnu.. to je mala spravica, ugl, da ne duljim, ona prima vibracije opne jer je naljepljen na nju, i pretvara signal u el. impuls. on ide do modula, i daje mu se zvuk koj oces.. dobro je zato sto uz manje muke mozes dobit dobar zvuk, tj za to ga ugl koriste metalci.. ali ima puno vise mogucnosti, i ako cu ikad svirat glazbu kakvu sam otprilike zamisljao, volio bih imat trigere na jebenom akust. bubnju.. ac of sepal, to da ce el zamjenit akusticne je cisto sranje imho... a to sta je onaj lik prerezao kante napola pokazuje da je jebeni idiot. mogao je bubanj prodat, one nasarafit na obruce i istrigat.. cisto preseravanje... to ti se zove manipulacija... ja cu imat super sranje u studiju, a klinci ce se osjecat ko bogovi dok ce mi pluvat pare za to i kasnije govorit kak je to super... blah
|
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|