View Full Version : MESSA Pedala
valveodour 17-07-2004, 14:34 Ja sam imao priliku prije 7-8 god svirati na Messa/boogie Pedali ??? ako se tako može nazvati.Inače izgleda kao nekakav veći footswitch,ima standardnu aluminijsku messa kutiju napravljen je samo od lampi i uključuje se u struju(ne može raditi na adapter i baterije).Ima dva ili tri kanala. Ja sam je koristio u studiju Dražena Šode u Makarskoj(ona je bila vlasništvo studija) kratko sam je koristio i nisam imao prilike detaljnije pogledat(sati u studiju se plaćaju) , ali mi se činila jako zanimljiva spravica.Ako je netko vidio nešto slično ili svirao na tom zanimaju me vaša iskustva.
mozda ovo?
http://www.harmony-central.com/Effects/Data/Mesa_Boogie/V_Twin_Tube_Preamp_Pedal-01.html
to je preamp---
nemam iskustva al sam cuo da dosta dodje
V-twin?
ako pratis njuze mislim da je ima elwuss.
crazy horse 17-07-2004, 17:03 Osoba na mom ICQ-u iz benda Man Zero (čini mi se) pod nickom Lu2 (mislim da je tako i na newsima) ima Mesa/Boogie V-twin Pedal i platio je 2500 kn rabljeno u TMS-u prije više godina :)
eeee...da, Lu2 a ne elwuss, wuss je basist :)
Tompa je koristia tu pedalu dok je snima svoje Grinder piydarije. Znaci klasicni death metal, al ne sumnjam da mozes svasta s tim. Reci cu mu da se osvrne na ovaj topic. ;)
Bok ljudovi...
da, kao sto je kolega Smolcic rekao. Koristio sam tu pedalu prilikom snimanja.
Moram priznati da nisam bas previse eksperimentirao jer sam dosta brzo pronasao seting koji je meni tada trebao, ali...moj je dojam da je ta pedala napravljena za glazbenike koji streme klasicnom rocku ili heavy bluesu.
E sad se to malo kosi sa onim sto sam ja trebao, nabrijani distorzirani zvuk.
Fora je u tome da sam ja tezio cim konkretnijem zvuku pa mi sama kolicina drajva nije bila glavni faktor. Masnoću i ultra drajv sam dobio zahvaljujuci cinjenici da sam pojacalo odfrljio pun kurac tako da je zvucnik bio na gadnim mukama a produkt je jaka distorzija bez upotrebe neke klasicne nabrijane pedale.
Da ne serem bezveze....ova pedala nije napravljena za metal ali moze posluziti ako se pogodi kombinacija sa dobrim pojacalom i dobrom gitarom.
Takodjer, ova pedala zahtjeva da se sa njom svira glasno. Tko ce ovo ustekati u neki mali kombo od 30/40 vati, nece bas biti sretan i sve drazi te bestije nece doci do izrazaja.
Jos jedna mala stvarcica, ovo je u biti malo lampasko predpojacalo pa bi svi oni koji nisu naviknuti na takav sound u pocetku mogli biti zateceni i pomalo razocarani jer to nije klasicna pedala nego samo izgleda tako.
Ima dva kanala, kranc i solo drajv.
Krajnji zakljucak..super stvar za svakog modernog rock gitaristu.
Ovo je moj dojam, ako je jos netko imao prilike isprobati ovu skatulu neka napise pa da Valveodour cuje cim vise misljenja.
MOze biti da ce netko potuno drukcije opisati upotrebu ili mogucu upotrebu V-twina. U krajnjoj liniji ima lampe pa se za vrijeme zimskih proba u hladnim garazama moze upotrijebiti kao grijac za ruke :)) :P
Ajde uzivajte.
valveodour 01-08-2004, 12:22 Da predpostavljao sam da je ta pedala/predpojačalo za takav zvuk kako si napisao"heavy blues".Vjerovatno je super stvar ,koju bi volio imati (ili možda napraviti ;D ;D) thanks
Naletio sam na to prije na netu. Izgleda opako, a vjerujem da tak i zvuci. (Kaj se tice malog komba, mislim da bi istom sarafi (vide) pofrcali da to ustekas u njega). Volio bi isprobat, u svakom slucaju.
Superhrabar Dabar 07-03-2005, 23:42 Probao sam je nedavno. :) Što se tiče sounda-vrhunska je, za svakog session gitaristu. Ko je ikad definirao kako treba zvučat metal, rock ili blues pedala? ???
U svakom slučaju: 3 moda-clean, blues i solo. Nedostatak mi je što moraš birati između bluesa i cleana... :-\
Pedala je teška, robusna i lijepo i moćno izgleda...i ono je što joj ime kaže-preamp, znači:treba vam samo pojačalo i zvučnik. :)
Clean-ja sam inače ovisnik o cleanu i jako me lijepo iznenadio.
Blues-ništa posebno, neki crunch koji mi i nema neku posebnu čar
lead(solo)-jeben, jak, prodoran drive...
E sad...zašto je neću uzeti: iako naizgled vrlo kvalitetna, čitao sam da LEDice brzo odlaze, nakon toga i svičevi....meni dosta. ;)
Potovi su bili nadasve nekvalitetni i tu sam se duboko razočarao...ipak nije tako neuništiva kao što izgleda. :-\
Ali to sam samo ja. :)
Za koliko love je nećeš uzet ;D
Ne stvarno,koliko traži taj tko prodaje i otkud je?
E sad...zašto je neću uzeti: iako naizgled vrlo kvalitetna, čitao sam da LEDice brzo odlaze, nakon toga i svičevi....meni dosta. ;)
Potovi su bili nadasve nekvalitetni i tu sam se duboko razočarao...ipak nije tako neuništiva kao što izgleda. :-\
To se sve da popraviti.
Superhrabar Dabar 08-03-2005, 14:00 Za koliko love je nećeš uzet ;D
Ne stvarno,koliko traži taj tko prodaje i otkud je?
Mislim da je cifra bila oko 2300-400 kuna...polovna. Definitivno ne isplativo.
To se sve da popraviti.
Naravno da se da, al odnos cijena-kvaliteta...i nije baš isplativo...mislim da se za tu lovu mogu uzeti puno bolje stvari.
dr.Explosion 09-03-2005, 12:25 Evo, nedavno sam (krajem sijecnja) kupio polovni mesa V-twin, napisao sam Mesi mail i javili su mi da je pedala napravljena 1999 godine. Istina je za LED-ice, jedna nedostaje, a druga je upala unutra ali se vidi (takvu sam kupio). Mislim da se s ovom pedalom mogu svirati sve vrste muzike od bluesa, rocka do metala. Treba izabrati izmedju opcija (clean, blues i solo) i kolicinu gaina, u kombinaciji sa odgovarajucim pojacalom i gitarom. Tako da je ovo idealan komad opreme i za studio ? moze se upiknuti i direktno u miksetu. Ima i true bypass, a jedina mana je kada se switch pali iz bypassa u neku od opcija (clean ili blues), dolazi do ''zakasnjelog'' paljenja.
Isprobao sam je na par pojacala pa otprilike mogu opisati:
MARSHALL JCM 2000 100W head + box + gitara Gibson SG
V-twin pedala ce od Marshalla ''napraviti'' Mesa Boogie Dual Rectifier. Iako sam davno probao Dual Rectifier (head + box) sa ovom istom gitarom, zvuk jos dan danas pamtim i jako je slican kombinaciji Marshalla i V-twina! Frend je rekao ''ova pedala jede djecu''
? isprobao sam i Fender Mustang u ovoj kombinaciji i isto zvuci mrak kao i sa SG.
VOX pathfinder + SG (mali tranzistorac, ne sjecam se da li je 15 ili 30 W)
Ovaj Vox je za pocetnike i ima nekakav vlastiti zvuk (gain) koji nikako ne mogu u potpunosti ocistiti. Kad stavim V-twin ne zvuci nista posebno.
FENDER TWIN REVERB 100W + Gibson SG
Ovdje sam otkrio zanimljivu caku, stavio sam V-twin pedalu na clean i sve potenciometre (gain, middle, treble, presence i master) osim basa, pojacao do daske i dobio jako zanimljiv boost !!! Zapravo sam nagario lampice u V-twinu do kraja, super za blues i rock.
FENDER BLUES DEVILLE 60W + gitara Gibson SG/ Fender Mustang
Odlicno zvuce obje gitare, a fender cak malo specificnije i zanimljivije.
Evo nekakav zakljucak: nakon sto sam imao/isprobao brdo pedala (BOSS DS-2 i overdrive, Marshall Bluesbreaker i Guv-nor, Big Muff, Ibanez ?- ne sjecam se imena, nije TS?itd) mogu reci da je V-twin skupa pedala, ali se isplati ako se bavite imalo ozbiljnije muzikom. Ne isplati se svirati preko (malih) tranzistoraca?
Eto
|
|