View Full Version : salo i trbusni

QuestionMan
08-07-2006, 22:37
vidio sam da je neko napisao da za pjevanje treba imat ili salo( pavaroti blabla...) ili trbusne, da bi zrak bolje izlazio i da bi bio jaci i tak to,

nego moje pitanje je moze li se oboje :))?

npr ne ono da iams sala, neg ono, fuuuul malo, imat trbusne uz malo sala? dali to malo sala kvari ista?

thx

Dea
08-07-2006, 23:00
Moraš imat neku potporu dijafragmi, pa ako imaš salo - dobro, ako imaš trbušne - još bolje.

Gerontius
08-07-2006, 23:08
salo je balast, nema neke veze sa pjevanjem. samo nam daje onaj muzevni look ( i zenama dobro dodje malo da poveca volumen dojki )
vazno je imat trbusnjake za pjevanje

Whitney
08-07-2006, 23:11
Je...trbušnjaci narode!!!zato:na pod i dajte mi 100 trbušnjaka odmah i sada!!! :P ;D ;D ;D

evo moj primjer:prije sam redovito odlazila na aerobic,step i tae bo i vozila bicikl često..i da vidiš mišića ko u priči,a glasić samo ide i ide i ide...ma milina...
sada sam se malo uljenila... ::) pa ono....damn...moram počet vježbat.... :D :D

_Angus_
08-07-2006, 23:20
snaga je u brenki...nesmije bit velika ali ipak primjetna...ko je jos cuo da su plocice jace od prave brenke, haha... ;)

Dea
08-07-2006, 23:22
Ja dok sam još aktivno yogu radila (sad ću ja opet prek ljeta!) imala sam nevjerojatno koristi i vježbi disanja, jer su mi ojačale trbušne mišiće, a kontrola protoka zraka je bila potpuna, kao i svijest o tijelu, što ono radi.

Al nije za bezveze salo, igra ono neku ulogu, sigurna sam, jer ipak svaki dobro potkovani pjevač ako nema mišiće ima salo. Sigurno postoji neka veza.

QuestionMan
10-07-2006, 09:06
:DDDDD rofl

i tako znaci, najbolja stvar bi bilo da se rade trbusni?

imate li kakav prijedlog kako, npr, ja sam prije radio trbusne pa mi je dosadilo jer sam ih mogo po 500 a nisam se umorio, pa sam nabavio uteg od 15 kila i stavim na prsa i drzim rukama i onda radim.

koliko da ih dnevno radim, kada i tako to?

thx :)))))))

Whitney
10-07-2006, 09:38
:DDDDD rofl

i tako znaci, najbolja stvar bi bilo da se rade trbusni?

imate li kakav prijedlog kako, npr, ja sam prije radio trbusne pa mi je dosadilo jer sam ih mogo po 500 a nisam se umorio, pa sam nabavio uteg od 15 kila i stavim na prsa i drzim rukama i onda radim.

koliko da ih dnevno radim, kada i tako to?

thx :)))))))

Ako hoćeš pjevati kak ti slavuj dnevno moraš raditi 500 trbunjaka svih vrsta..svi trbušni s emoraju ravijati..donji,gornji,srednji,bočni...hehe..svi!! i radi vježbe za leđa.... ;D;D;D

znaš nema propisane količine trbušnjaka za dobro pjevanje...pa to je sve da budeš u formi.a ako su ti trbušni mišići jako onda ćeš više osjećati taj dio trbuha di je dijafragma i lakše će ti ići..tako je bar meni bilo...sad nisam u formi nikako :-[ pa teško upravljam sa dijafragmom i baš zato s emoram opet dovesti u formu...
vježbati je dobro općenito...dakle nevezano za pjevanje:vježbaj!ou yeah! :D :D ;)

Maximuss
10-07-2006, 10:22
Je, mos mislit. Pavarotti sav vrvi od trbusnih misisca. ;D ;D ;D

Dagger
10-07-2006, 10:27
Al nije za bezveze salo, igra ono neku ulogu, sigurna sam, jer ipak svaki dobro potkovani pjevač ako nema mišiće ima salo. Sigurno postoji neka veza.

Sve ti je to isto - salo ili misici. Pitaj svakog debeljka na svijetu, potvrdit ce .
Cak ce ti reci da je lakse steci salo, meni sad padaju na pamet neki stvarno cool nacini - pizze, bureci..Lakse nego vjezbat, sto puta. Znojit se i pravit grimase, pih! Ne budi luda..

donna
26-07-2006, 23:29
al fakat.. kad razmislim.. svaki pošten operni pjevač ima salo.. vidla sam par ženskica, sićušne majku im a pjevaju ko lude al za njih bi mogla reć da onda imaju mišiće.. al kaj je onda sa bagarićkom.. ona bogami nema baš sala, al nema ni trbušnih da me ubiješ.. a dobro.. pa nije ni da baš pjeva nešto..

Dea
26-07-2006, 23:43
Ona ima prilično tanki glasić za opernu pjevačicu ;)

donna
29-07-2006, 20:27
ja nju i inače ne smatram pjevačicom tak da mi je to ravno al kao pjevala je neš pametno.. jednom.. :)