View Full Version : bubnjevi nize kvalitete
Drumset Magnum Standard 2x922S-9 #1metallic navy blue
mit Hardware, 9-teilig
CIJENA:799,-? (minus porez)
ne izgledaju lose, jos kad bi se tu ubacila rampa mogli bi solidno proci!
imao sam priliku da sviram na magumovom bubnju koji je kupljen kod Adonisa na jarunu i mogu vam reci da sound i nije tako los. jos kad je ozvucen onda je prvaliga!
ne kupuj magnum nikad, buraz! pusti to, ima i boljih stvari za 800 eura
Drumset Magnum Standard 2x922S-9 #1metallic navy blue
mit Hardware, 9-teilig
CIJENA:799,-? (minus porez)
ne izgledaju lose, jos kad bi se tu ubacila rampa mogli bi solidno proci!
imao sam priliku da sviram na magumovom bubnju koji je kupljen kod Adonisa na jarunu i mogu vam reci da sound i nije tako los. jos kad je ozvucen onda je prvaliga!
stalno spominjes taj minus porez... na taj minus porez dodaj carinu pdv i shipping pa ces vidjet kolko ce te kostat
Zule of Sonor 20-06-2004, 22:43 ne kupuj magnum nikad, buraz! pusti to, ima i boljih stvari za 800 eura
Jebote Magnum!!! Za te pare kupiš Rangov (stari) set i još ti ga JA naštimam ;D ;D ;D
hehe
Svirao sam igrom slučaja Magnum na jednoj svirci i ne bi ga nikome preporučio... a ti vidi sam... :-\
drumania 21-06-2004, 10:09 Ja ti nebi preporučia Magnum jer je loš i nekvalitetan.
mada...jebote ovdje ima 9 elemenata.... za vjezbu ak nist drugo..
Jojo The Bandit 21-06-2004, 17:19 Pa zar nije pametnije da ak već imaš 6000 kuna kupit neki sa manjim brojem elemenata al da je dobar...
Gušt je imat tolko elemenata, al ono, žrtvovo bi ta 3 elementa za to da mi je set dobar...
ne mislim kupovati magnuma jer imam ludwiga iz '77. g. i tamu rockstar custom!
to je samo onako tema topica, a ja sam svirao na magnumu jednom prilikom i zvucao je fenomenalno sa remo pinstripe opnama!
pitt@tama 23-06-2004, 13:24 radije kupi 4 elementa dobrog komada drveta neko ovoliko piljevine,nemoj da te to zavara,nikad stime dobrog zvuka....
radije kupi 4 elementa dobrog komada drveta neko ovoliko piljevine,nemoj da te to zavara,nikad stime dobrog zvuka....
upravo
Free_eye 23-06-2004, 17:39 a Alto ritmo ? jel ti imaju dobar zvuk ? meni imaju dobar zvuk, samo ne znam kolko traju :D ...
inace kostaju 2999kn .. dakle 3 soma .
Za pocetak uzmi bilo koje kante dok ne naucis svirat, pa kad ih razvalis, fino uzmes bubnjeve kako treba i uzivas... ::)
Free_eye 23-06-2004, 23:00 Za pocetak uzmi bilo koje kante dok ne naucis svirat, pa kad ih razvalis, fino uzmes bubnjeve kako treba i uzivas... ::)
ne znash ni sam koliko si mi sad olaksao stvar :) , sad mi vise nije na savjesti ono - a sta ak se zeznem sa ovim shebanim bubnjevima ... sjebem njih pa cu kupit neke bolje :D
a Alto ritmo ? jel ti imaju dobar zvuk ? meni imaju dobar zvuk, samo ne znam kolko traju :D ...
ž
jaoo... mislim das am upravo takav set sastavljao s likovima u fender shopu... to je jako lose, ali to cesa dobit za te pare novo!
Free_eye 23-06-2004, 23:36 a Alto ritmo ? jel ti imaju dobar zvuk ? meni imaju dobar zvuk, samo ne znam kolko traju :D ...
ž
jaoo... mislim das am upravo takav set sastavljao s likovima u fender shopu... to je jako lose, ali to cesa dobit za te pare novo!
pa da, novo, nego kaj si ti mislio ? ;) i zakaj je tebi to tak lose ? :D
a Alto ritmo ? jel ti imaju dobar zvuk ? meni imaju dobar zvuk, samo ne znam kolko traju :D ...
ž
pa da, novo, nego kaj si ti mislio ? ;) i zakaj je tebi to tak lose ? :D
zato kaj je. kajaznam zakaj. hardver je zaku*@c , slabo drvo, slabi obruci, itd itd. al za te pare ja okej, nedaj se obeshrabrit! zakaj ono neces polovno kupit?
Free_eye 23-06-2004, 23:54 zato jer sam kako da kazem .. iz obitelji koja je naginjala polovnom cesto, a to se nije pokazalo dobrim rjesenjem, kad god sam kupio novo, nisam se razocarao, a da nadjem nesto fakat dobro, ali jeftino polovno, vjerojatno bi kupio ;)
gle, nedam se ja obeshrabrit =P , a ak nis drugo, barem cu naucit lekciju ako se sjebem sa ovim 'Alto ritmo' bubjevima.
Spomenuo si Fender shop, pretpostavljam da se radi o Mega muzici ... ? Jel poznas onog Vanju koji tamo radi ?
zato jer sam kako da kazem .. iz obitelji koja je naginjala polovnom cesto, a to se nije pokazalo dobrim rjesenjem, kad god sam kupio novo, nisam se razocarao, a da nadjem nesto fakat dobro, ali jeftino polovno, vjerojatno bi kupio ;)
gle, nedam se ja obeshrabrit =P , a ak nis drugo, barem cu naucit lekciju ako se sjebem sa ovim 'Alto ritmo' bubjevima.
Spomenuo si Fender shop, pretpostavljam da se radi o Mega muzici ... ? Jel poznas onog Vanju koji tamo radi ?
pa ako ih uzems, vjerujem da ces se **ebati nakon nekog vremena ;D kao sto sam se ja sa mojom prvom bubnjarom, nekakvim polovnim maxtoneom, a dobro oprastam si jer nisam imala blage veze, kupila ga zbog boje i cijene ;D ;D ;D eh ;D
Lp
Free_eye 24-06-2004, 00:01 zato jer sam kako da kazem .. iz obitelji koja je naginjala polovnom cesto, a to se nije pokazalo dobrim rjesenjem, kad god sam kupio novo, nisam se razocarao, a da nadjem nesto fakat dobro, ali jeftino polovno, vjerojatno bi kupio ;)
pa ako ih uzems, vjerujem da ces se **ebati nakon nekog vremena ;D kao sto sam se ja sa mojom prvom bubnjarom, nekakvim polovnim maxtoneom, a dobro oprastam si jer nisam imala blage veze, kupila ga zbog boje i cijene ;D ;D ;D eh ;D
Lp
to ti je kad kupujes polovno ;D ;)
zato ja kupujem Alto ritmo .. ja ciljam na kvalitetu 8) ...
onaj crni? valjda..
moka ne kuzim, ti imas bubnjara koj ima lijepu boju? ??? mislim, ono
zato jer sam kako da kazem .. iz obitelji koja je naginjala polovnom cesto, a to se nije pokazalo dobrim rjesenjem, kad god sam kupio novo, nisam se razocarao, a da nadjem nesto fakat dobro, ali jeftino polovno, vjerojatno bi kupio ;)
Lp
to ti je kad kupujes polovno ;D ;)
kvaliteta kao kvaliteta nije u novom nego u drvetu itd. ;)
onaj crni? valjda..
rango, rango, dudo looda, procitaj jos jednom moj post ili zamoli free_eyea da ti "prevede" ;D ;D
Free_eye 24-06-2004, 00:10 Spomenuo si Fender shop, pretpostavljam da se radi o Mega muzici ... ? Jel poznas onog Vanju koji tamo radi ?
onaj crni? valjda..
Mislila je na set bubnjeva .. kao ova bubnjara, kuzis ?
E pa sad .. svi su u crnom, LJUC ne ? :D :D , sala sala ... onaj s naocalama .. dobar neki lik, s njim svaki put pricam dok sam u tom ducanu :)
hehehehe...sam se ti tjesi....:D da znas kakva sranja mozes nova kupit!
Free_eye 24-06-2004, 00:24 ma znam covjece, ja se samo zajebavam .. :P
Free_eye 24-06-2004, 00:45 ne treba isprika .. nisam se uvrijedio :P ... znam sta me ceka za godinu-dvije sa tim bubnjevima pa se nabrijavam \m/ 8)
;D
Jojo The Bandit 24-06-2004, 12:02 Jel vi koji pričate protiv tih nekvalitetnih bubnjeva znate o čem pričate il ste ih imali pa to iz iskustva?
Jer ja sam imo(dijelove još koristim) brijem najšrot bubanj na svijetu, kupljen za 350 kuna(pazite, to je pet elemenata), Hohner by rockwood i cijelo vrijeme me služio dobro, nije TAK SAVRŠENO zvučao ali o nekom raspadanju nije bilo govora...
Tomove još koristim dok si ne nabavim nove neke, al bass i snare sam promijenio...
Uopće nije loše imat šrot bubanj...za početak...
pa nije, svi su to jednom imali. ali i dalje je srot ;D
ma jebemti neki nemaju uopce bubanj, a da ne govorim ostalu opremu, prostor, para itd itd. moze te se svi smatrat i ja s vama kao povlasteni sta se uopce spajamo na net! :)
Free_eye 24-06-2004, 12:32 pa nije, svi su to jednom imali. ali i dalje je srot ;D
ma jebemti neki nemaju uopce bubanj, a da ne govorim ostalu opremu, prostor, para itd itd. moze te se svi smatrat i ja s vama kao povlasteni sta se uopce spajamo na net! :)
e pa ja imam ADSL sta se toga tice, pa se spajam kad zelim i kako zelim, i kad mi je iskljucen telefon - internet radi ! :P ;)
a danas mi je baka dala nekih 900kn kao njen doprinos bubnjevima tak da mi se buđet podignuo za soma kuna ;D ... mozda uzmem cak i onaj Yamahin Rydeen set, jel to valja ? kosta nekih 4000-4200kn ...
pa nije, svi su to jednom imali. ali i dalje je srot ;D
e pa ja imam ADSL sta se toga tice, pa se spajam kad zelim i kako zelim, i kad mi je iskljucen telefon - internet radi ! :P ;)
a danas mi je baka dala nekih 900kn kao njen doprinos bubnjevima tak da mi se buđet podignuo za soma kuna ;D ... mozda uzmem cak i onaj Yamahin Rydeen set, jel to valja ? kosta nekih 4000-4200kn ...
ma daj covjece kupi si sonor 1003! to je vec nesto!
Free_eye 24-06-2004, 12:37 kolko kosta ? =P
pa mislim da je tu negdje! pogledaj malo po ovim shopovima... mislim da ga imas u harambasicevoj!
Free_eye 24-06-2004, 13:35 dobro, fenkss ..
Free_eye 24-06-2004, 16:21 bio sam danas u Harambasicevoj, force 1003 kosta 5 i nesto tisuca, ali sam nasao nekakav Stagg set po 2400kn ... sad ne znam jel bolji taj ili Alto ritmo :D obadva su jeftina tak da se nemrem odlucit ::)
Covjece, uzmi najjeftiniji set. Jer, objektivno, ti neznas svirat,i razvalit ces te bubnjeve vrlo brzo, a uostalom, na novom (kvalitetnom) instrumentu se ne uci svirati.
Zule of Sonor 25-06-2004, 11:56 a uostalom, na novom (kvalitetnom) instrumentu se ne uci svirati.
I have to disagree!
Meni upravo kvalitetan instrument daje nekakvu volju, želju da više i duže sviram, onako s guštom. Netko može učit svirat na Sonor Delite-u recimo, ili na seriji 503 i 100% je ovom na Delite-u jebeno veći gušt -imat će poticaj u kvaliteti samog instrumenta i biti zadovoljan. Not to mention da neke stvari i ne možeš naučit na nekvalitetnom bubnju.
na taj se tmozes dobiti 10 posto dolje na kesh stoposto, ak si dobar u tim stvarima, zoves par puta, objasnis da nemas para, kupis liku pivu, dat ce ti mozda i 15%.
Covjece, uzmi najjeftiniji set. Jer, objektivno, ti neznas svirat,i razvalit ces te bubnjeve vrlo brzo, a uostalom, na novom (kvalitetnom) instrumentu se ne uci svirati.
nemora uopce biti, ako moze imati bolji set, svakako(!!) ga na bavi nakon malo vremena biti ce ti jako drago/zao sto si ga kupio(ili ne)!!
vjerujmi, ako mozes, radje jos malo stisni i bit ces miran za dulje vrijeme, i kao sto je zule rekao, bolji instrument koj ce ti pruzit vise uzitka i sveg ostalog!
na dobar instrument se isplati potrosit pare!
Mislio sam da je dobar instrument steta razvaliti, jer velika je vjeravotnoca, da ce krhati i lupati. Meni bi bilo zao :'(
tranquility 25-06-2004, 19:07 Mislio sam da je dobar instrument steta razvaliti, jer velika je vjeravotnoca, da ce krhati i lupati. Meni bi bilo zao :'(
Daj sad ti meni objasni kako možeš ?razvaliti? dobar bubanj???
Pa jedino što ti na bubnju odlazi jesu opne. Ne lupaš čekićem po drvetu da ti se bubanj ?razvali?, već palicom po opni.
Ali tko zna, možda neki imaju posebne metode sviranja... ;D
Free_eye 25-06-2004, 19:15 Mislio sam da je dobar instrument steta razvaliti, jer velika je vjeravotnoca, da ce krhati i lupati. Meni bi bilo zao :'(
Pa jedino što ti na bubnju odlazi jesu opne. Ne lupaš čekićem po drvetu da ti se bubanj ?razvali?, već palicom po opni.
pa ako jedino opnu mos razvalit, pa kupis nove, onda ce mi bilo koji bubnjevi trajat, ne ? :D
tranquility 25-06-2004, 19:21 Uglavnom da. Kod loših serija znaju ti pedala i stalak za hi-hat brzo otić, pa to moraš kupovat novo :(, ali ako čuvaš bubanj (drvo) u nekoj suhoj prostoriji prekrivenog ništa mu neće bit.
Mislio sam da je dobar instrument steta razvaliti, jer velika je vjeravotnoca, da ce krhati i lupati. Meni bi bilo zao :'(
Da meni isto nije jasno zasto bi se bubanj razvalio ako si pocetnik..jedino mozda ako svira s macolama kao Spaun! ;D ;D
Free_eye 25-06-2004, 22:46 Pa recite vi iskusni bubnjari meni, jadnom pocetniku zeljnom svirke :D , kolko su trajali vasi prvi bubnjevi i koja marka/model je bio u pitanju ?
Pa recite vi iskusni bubnjari meni, jadnom pocetniku zeljnom svirke :D , kolko su trajali vasi prvi bubnjevi i koja marka/model je bio u pitanju ?
Evo da jedan pocetnik odgovori drugom pocetniku! :)
Imam bubnjeve marke Thunder(nikad cuo? Ni ja ;D), i jos mi traju..iako sam primjetio da se plasticni finish na nekim mjestima malo odlijepio..zvuce zak..ac..ili ih ja nisam dobro ustimao! Vjerojatno i jedno i drugo! :)
Free_eye 25-06-2004, 23:41 brijem da ja nebi uopce skuzio ni da su mi rastimani ;D .. kak se uopce nastimavaju bubnjevi ? ??? jel imas neku sliku mozda gdje se to nastimava .. mislim nemam prilike to poblize pouciti pa onda ... :D
Zapravo je dosta bitnije prije samog kupovanja bubnjeva osigurat prostor u kojem ćeš moći te bubnjeve nesmetano parkirat i lupat po njima do mile volje,a da tinitko ne prigovara,a što se tiče samih bubnjeva smatram da su bilo kakvi bubnjevi bolji od podloge za miša i par kutija ;) :)
ima li itko od vas iskustva sa Tamburo bubnjevima? navodno oni imaju sasvim solidnu kvalitetu uz manju cijenu.
tamburo je perfektan italijanski bubanj, samo sto svaka marka ima nizu i visu klasu proizvoda!
pa da, to je jasno, al tvrde da njihova recimo srednja klasa ima istu kvalitetu nekih drugih proizvodjaca, ali nizu cijenu, pa me zanima da li je zaista tako kvalitetan
Teriyaki 18-11-2004, 11:10 I meni su prodavali te spike u fender shopu ali nakako ne vjerujem.
pinstripe 19-11-2004, 10:28 Tamburo je solidan bubanj, probao ... ;)
DoubleShot 20-11-2004, 09:15 najbolji bubnjevi na svitu...dakle..prije jedno 9 i po godina...
Amatti bass , 18" , neki tom los...4 vide je ima..covice , bez timpana , rollo neki ultra socijalan..isto 4 vide..e sad , caka je u tome sta san ima najbolje koze na svitu..znaci , rollo koza je bija komad plastike , neki crni..koza za bass originalna , 100 puta razvaljena , od puste kolicine selotejpa 10 centi debela..i e da , prelaz koza , rengenska slika prijateljeve glave (fala Kreso)...tip ima veliku dinju , nije bilo problema..
cinele? nisan niti zna da postoji nesto ka fus..ima san samo veliku tecu , i poklopac od iste...pregenialno...prasili smo u mojoj sobi covice...
zamisli bolesti...
najbolji bubnjevi na svitu...dakle..prije jedno 9 i po godina...
Amatti bass , 18" , neki tom los...4 vide je ima..covice , bez timpana , rollo neki ultra socijalan..isto 4 vide..e sad , caka je u tome sta san ima najbolje koze na svitu..znaci , rollo koza je bija komad plastike , neki crni..koza za bass originalna , 100 puta razvaljena , od puste kolicine selotejpa 10 centi debela..i e da , prelaz koza , rengenska slika prijateljeve glave (fala Kreso)...tip ima veliku dinju , nije bilo problema..
cinele? nisan niti zna da postoji nesto ka fus..ima san samo veliku tecu , i poklopac od iste...pregenialno...prasili smo u mojoj sobi covice...
zamisli bolesti...
bilo bi super kad bi naucio pisati tako da netko ovo moze i procitati ;D
Tamburo je solidan bubanj, probao ... ;)
Koristio ga je bubnjar iz Jinxa, samo ne znam koju seriju, a cula sam od bubnjara iz Sevdah reunion banda, kojem ga doticni posudio za koncert u Tvornici, da je odlicna bubnjara. Navodno je bio odusevljen. Inace svugdje nalecem na pohvale, pa sad.... :)
Lp
Ne znam, ne mogu bit objektivan jer sam u životu svirao na tri bubnja: Ludwigu (isti ko što je imo Ringo Star a tolko je i star), Yamahi DP staroj 10 godina i na svom Tamburalu... razlika je samo što sad nešto i znam a "sviranje" se na ova prva dva svodilo na sjedenje i glumljenje rokenrola
Jel znate da li ima tih bubnjeva u Fenderu u Zg. Inače bubnjevi su niže kvalitete
Tih ima svugdje. Ak malo pronjuškaš naći ćeš ih i na Jakuševcu...
kejcastis 02-06-2005, 17:54 da, nije neka firma...
Bill Ward 05-06-2005, 08:23 Nemoj benson nikad,skupi pare i kupi brand name
Zule of Sonor 05-06-2005, 08:28 Nemoj benson nikad,skupi pare i kupi brand name
Da, kao recimo Magnum!! :)
Nikad čuo za Benson, ali sam čuo za Exil, Mega Drum, Pearl ;D, Thunder,....
drummerboy 22-06-2005, 18:42 A brate i vi mudrujete, svaki bubanj je dobar ako je dobar onaj ko na njemu svira i ako zna svoj posa ::)
Bill Ward 23-06-2005, 11:00 Ha ha nebih se slozio s tim.Mozes ti svirat najbolje na svijetu al ako su ti bubnjevi od piljevine zvucat ce zakurac :o
drummerboy 23-06-2005, 13:44 A i ako sviras na dw od 50 000 kn, a neznas svirati kako triba, zvucat ces zakurac... ;D
Bill Ward 23-06-2005, 17:34 A i ako sviras na dw od 50 000 kn, a neznas svirati kako triba, zvucat ces zakurac... ;D
Naravno ;D
Zule of Sonor 23-06-2005, 22:40 Ne mora bit 50000kn, dovoljno je da je DW.. ;D Šalim se, mora postojat neka granica tolerancije, zvuk..ostalo su nijanse
kejcastis 29-06-2005, 14:08 smatram da ti je za veoma pošten bubanj okej cifra jedno 10 000 kuna... ali ono, stvarno pošten. i bez činela. ja si sad planiram zašparat pa kupit sonorovu 2005 ili 3005 seriju i to po komadima tj po elementima...moram si izračunat koliko bi me došao moj pakleni plan...treba mi bas 20'' i tomovi 8'', 10'', 12'' i 14''...
Dajte mi ozbiljno recite gdje ima takvih bubnjeva ili ih netko od vas ima pa mu ne treba.
mislim da sam ih vidio doli u masarykovoj preko puta skolske knjige, Melodija il tako nesto se ducan zove. barem su bili prije. imaju sad i neki popust. a mozda ih ima i na savici u trgovackom centru u second handu. provjeri.
kejcastis 12-07-2005, 22:11 mislim da sam ih vidio doli u masarykovoj preko puta skolske knjige, Melodija il tako nesto se ducan zove. barem su bili prije. imaju sad i neki popust. a mozda ih ima i na savici u trgovackom centru u second handu. provjeri.
šta u savici u secondhandu?? šta je to?? di, kako i zašto??
renzo, remzo il tako nekako se shop zove, u trgovackom centru na savici blizu autronica...
kejcastis 13-07-2005, 21:33 renzo, remzo il tako nekako se shop zove, u trgovackom centru na savici blizu autronica...
ma čuo sam za to...i kakve tamo opreme ima? jel valja šta?
Imas ih u Karlovcu po 2500 kn brijem...
Kao što većina vas zna, ovi bubnjevi su sr***. Da li postoje neke druge veličine te marke osim uobičajene 12, 13, 16, 14, 22? Jel netko posjeduje Altoritmov set ili koju komponentu pa da trgujemo?
drummerboy 30-10-2005, 02:39 Ako je sranje zasto ga uzimas?
ancica17 30-10-2005, 10:20 to i mene zanima ???
Free_eye 30-10-2005, 17:52 Ja imam ove bubnjeve.. isto sam mislio da su sranje, ali sam ih u međuvremenu naučio naštimat kako spada pa su mi sad trunku lošiji od sonora 503 8) :D ;)
Pa čujte, nema se para pa daj šta daš. Ajde javite se da čujem šta imate.
Free_eye 01-11-2005, 16:50 Pa čujte, nema se para pa daj šta daš. Ajde javite se da čujem šta imate.
Imam ja cijeli set al mi sve treba... osim ako želiš bass i snare po nekoj razumnoj cijeni pa da si ja ubodem neki sonor ??? ;D ;) :D
drummerboy 31-05-2006, 17:41 ??? ??? ??? Danas gledan tip tjedna i vidim bubnjeve za kupit u kauflanda, nepise marka, cili crni, 14, 12, 13, 16, 22. 1600kn, prvo mi se doslo smijati, pa san posli malo razmislja kako zvuce? Jeli ih ko vidija? Jesu cemu, e i sto vi mislite o tome?
cijen sve govori
a ko zna meni je prijatelj uzeo bubnjeve maxtone ( sad na akciji za 1800 kn :D :D :D lol) i mogu reć da se daju i tekako uštimat
ali on je to kupio u music shopu
u kauflandu se prodaju paprike i snickersi a ne bubnjevi ....
;D ??? ;D :D :D :D :D
da mi je znat jeli pevec drži bubnjeve , tamo je sve na ovu bazu : kupi ovo dobi ovo
kupiću sutra kosilicu , možda dobijem zildijanov ride ...... ;)
u kauflandu se kupuje samo whiskey za 49,99!!! :D :D :D
drummerboy 31-05-2006, 21:45 cijen sve govori
a ko zna meni je prijatelj uzeo bubnjeve maxtone ( sad na akciji za 1800 kn :D :D :D lol) i mogu reć da se daju i tekako uštimat
u kauflandu se prodaju paprike i snickersi a ne bubnjevi ....
;D ??? ;D :D :D :D :D
da mi je znat jeli pevec drži bubnjeve , tamo je sve na ovu bazu : kupi ovo dobi ovo
kupiću sutra kosilicu , možda dobijem zildijanov ride ...... ;)
Ali stari zamisli scenu ides nedilju popodne u shoping i u kolica metnes bubnjeve, stari koja bi to secena bila....
Ali da se mene pita (a nepita se ;D ) da san pocetnik ja bi ih kupija odma.
kol'ko para, tol'ko muzike.... pa ti misli... osim u slucaju zildjiana : kol'ko para (+30%), tol'ko muzike...
ali, zasto ne... uzmes to za 1600... sviras 2,3 mjeseca... skuzis dal zelis svirati bubanj ili ne... bacis to u smece (doslovno) i kupis pravi instument....
Bassterix 31-05-2006, 22:03 cijen sve govori
maxtone su beznadni slučaj, smeće, bolja je investicija ona kanta majoneze od kila jer tu dobiješ majonezu i posli po njoj moš lupat, a zvuk je sličan tomu od maxtona ;)
drummerboy 31-05-2006, 23:17 kol'ko para, tol'ko muzike.... pa ti misli... osim u slucaju zildjiana : kol'ko para (+30%), tol'ko muzike...
ali, zasto ne... uzmes to za 1600... sviras 2,3 mjeseca... skuzis dal zelis svirati bubanj ili ne... bacis to u smece (doslovno) i kupis pravi instument....
Nebi ih bacija... Proda bi ih nekom mulcu za 2500kn ;D jel posteno?! ;D
Nebi ih bacija... Proda bi ih nekom mulcu za 2500kn ;D jel posteno?! ;D
e bemti... ak to uspijes nekome uvaliti, ja ti poklonim jos jedan takav!
ili jos bolje, ajd ja cu kupiti to za 1600 il koliko dodje, a ti prodaj za vise pa dijelimo 50-50, dogovoreno?
Cijena tih bubnjeva je strašno povoljna (iako 1600 kn nije ni malo). Sigurno je da ne valjaju ništa, ali ne možeš kupiti ni polovan jadni bubanj,a da je kompletan za te pare.
Za početak da starci kupe djetetu i da ono vidi kroz po godine do godinu misli li svirati ili ne - VRLOODLIČNO
da nije Old Canadian - koji otrov :D
ne sicam se... nicega.... :D ;D :D
Drago drustvo, evo odavde je otprilike "krenulo po zlu", tj. raspala se prica o Kaufland Maxtonu i krenulo se poprilicno sumom umjesto drum(s)om. ;) pa mi se ucinilo neophodnim da razgovor ugodni i redjanje posalica nastavite na chatu, u lounge room-u ili tako nekom dijelu foruma, moze? Nemojte zamirit. :)
Pozdrav
A da ne odem i bez svog priloga: u mene isto tako neki "kaufland" megastore i isto vidim bubanj, nesto 299 eura, ali grozna kvaliteta i nikome pa ni djetetu za rodjendan ne bih kupio. Stvarno lose. Maxtone je bolji od toga, ali koliko se isplati...hmmmm....
ok, necemo vise, svecano obecajem ::)
Bravo, pravi si pionir! :-*
i nikome pa ni djetetu za rodjendan ne bih kupio.
Ti sigurno ne bi, ali za ljude koji se ne kuže u bubanj, a klinac bi im svirao to je dobra prilika. Bolje nego da kupe neko polovno rastureno smeće za 2.900 kn za koliko bi im ja prodao.
Pa gle', naravno da se nekome to moze uciniti zgodnim poklonom za dijete onako, da se nesto kupi, no ako mu dijete pokazuje zanimanje za instrument onda polazim od toga da ljudi nece odmah uci u "kaufland" i kupiti to sto nude, vec mozda malo pitati oko sebe, mozda nekoga tko se vise razumije, o tome sto kupiti djetetu, savjet mislim.... Ovakve igracke kao iz "kauflanda" su i namijenjene ljudima koji nemaju pojma o cemu se radi, a mulac navalio ;). Moj point je: zali Boze para jer je kvaliteta vrlo losa. Recimo da tu vrijedi ona narodna: Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari. ;)
drummerboy 05-06-2006, 21:36 A boli mulca racku, ja bi mu ga kupija, potrosija bi 1600 u papar, mulac bi svira neko vrima pa ako pokazuje zanimanje kupija bi mu nesto bolje, a ko da je mulcu bitno kakav saund imaju i koja je kvaliteta, bitno da zvuci nesto dok pokusava naucit bas-fus dobos-fus ;D Kad san ja pocinja ja bi se spasija da je postojalo nesto takvo. Nemoras ni ulagat ni nista. Sviras dok se goze ne potrose, onda bacis bubanj. Eto, bubnjevi za jednokratnu uporabu. ;D
Sve stoji ako rapolazes s 1600 kn za jednokratnu uporabu. I jos moram dodat: steta bilo koji bubanj baciti.
drummerboy 05-06-2006, 21:59 Sve stoji ako rapolazes s 1600 kn za jednokratnu uporabu. I jos moram dodat: steta bilo koji bubanj baciti.
! uvik se more nekom uvalit, ako znas kako (svatite ovo kako ocete ;D )
A pod 2 radje bi da za novi bubanj koji vjerovatno ima garanciu 1600 kn (pocetnicki gledajuci), nego 1500 za neku josvecu karanpanu di bi baren mora jos prominit par koza pa te dodje na isto , ako ne i vise (sifra govno za govno) ;)
"Ijope", sve stoji, ali ne vidim razloga da se ne nabavi solidan polovni bubnjic za male pare. No, da ne trubimo dalje: ja se slazem da je "kaufland" odlican poklon ditetu. Tocka. :)
Mr. Bluesman 05-06-2006, 22:08 Ajd da i ja uletim :D
Zašto ne? Bubanj ima drvo, kakvo bilo da bilo, ima hardware, pretpostavljam da ima stalke, ima mrežicu na snareu ;D itd. Pa za 1600 kn, zašto ne?! Ne kažem da nema boljih kombinacija za taj novac, ali bolje išta nego ništa. Svakako bolje kupit to nego onaj set practice padova, koji je tek nešto jeftiniji.
OK, priznajem da bubanj iz Kauflanda nisam vidio, ali sam nedavno vidio u istoj takvoj "ustanovi" (samo ima drugo ime) set bubnjeva koji su stvarno u rangu igracke. Istina, imaju sve atribute koje si naveo, ali mislim da bi puno toga prestalo funkcionirati vrlo brzo. Ne zaboravimo da djeca najcesce pocinju s "mlacenjem" bubnja, da steknu predozdbu o zvuku koji bubanj proizvodi i osjecaju kako je to kad zveknes cinelu. Dakle, kao sto rekoh, poklon za Bozic = cool, set za malog pocetnika = trazit nesto malo solidnije. A Maxtone ne kosta vise, a ipak je bolja kvaliteta. A Basix malo vise i opet bolje. A Peace malo vise i opet bolje.... A, bla, bla, bla...
Mr. Bluesman 05-06-2006, 22:31 ali mislim da bi puno toga prestalo funkcionirati vrlo brzo
1600 kn. To je sve što ti imam za reći :D
Ajd da i ja uletim :D
Zašto ne? Bubanj ima drvo, kakvo bilo da bilo, ima hardware, pretpostavljam da ima stalke, ima mrežicu na snareu ;D itd. Pa za 1600 kn, zašto ne?! Ne kažem da nema boljih kombinacija za taj novac, ali bolje išta nego ništa. Svakako bolje kupit to nego onaj set practice padova, koji je tek nešto jeftiniji.
U svakom slučaju se slažem s tvrdnjom da je bolje kupit taj bubanj nego practiuce padove:) Iako, practice padove moš svirat i u stanu bez buđenja pijanog susjeda al ajde.
Asskicker 05-06-2006, 22:34 Evo iman tu sriću??? da živin kraj kauflanda i, te bubnjeve ne morate kupit... možete ih ukrast, ka sta se sve otamo krade. Navodno imaju 250 000 kn gubitaka godišnje samo zbog krađe.
Makes you wonder?!
A, jesu ti bubnjevi neka marka ili su "made by (for) Kaufland" ko šta znaju bit one užasne pive po 2.5 kn litra i slične pizdarije? ???
OK, priznajem da bubanj iz Kauflanda nisam vidio, ali sam nedavno vidio u istoj takvoj "ustanovi" (samo ima drugo ime) set bubnjeva koji su stvarno u rangu igracke. Istina, imaju sve atribute koje si naveo, ali mislim da bi puno toga prestalo funkcionirati vrlo brzo. Ne zaboravimo da djeca najcesce pocinju s "mlacenjem" bubnja, da steknu predozdbu o zvuku koji bubanj proizvodi i osjecaju kako je to kad zveknes cinelu. Dakle, kao sto rekoh, poklon za Bozic = cool, set za malog pocetnika = trazit nesto malo solidnije. A Maxtone ne kosta vise, a ipak je bolja kvaliteta. A Basix malo vise i opet bolje. A Peace malo vise i opet bolje.... A, bla, bla, bla...
I dodjemo do mastersa nekog :D
Mislim da je djetetu bolje kupiti neki set iz turbo limaca ili napraviti od kanti, nego nesto sto nit` smrdi nit` mirise.
Ispravak netočnog navoda, 2.5 kn pola litre ;D
Aiiii, drugari, odosmo svi u tri kauflanda.....laku noc!
drummerboy 06-06-2006, 21:54 Ispravak netočnog navoda, 2.5 kn pola litre ;D
To ambrozius gold? ;D
drummerboy 06-06-2006, 21:58 Evo iman tu sriću??? da živin kraj kauflanda i, te bubnjeve ne morate kupit... možete ih ukrast, ka sta se sve otamo krade. Navodno imaju 250 000 kn gubitaka godišnje samo zbog krađe.
Makes you wonder?!
Ajde, tamo samo sto sefovi ne idu po kauflandu i kradu ;D
To ambrozius gold? ;D
Baš taj!!! ;D
A, sad stiže i neko "Prima", čovječe, jetra cvili da je doslovce moš čut nakon kaj to popiješ! ;D
drummerboy 07-06-2006, 22:32 Baš taj!!! ;D
A, sad stiže i neko "Prima", čovječe, jetra cvili da je doslovce moš čut nakon kaj to popiješ! ;D
Mislin da san je proba i da neču više nikad! ;D :P
ima i gitara od šperploće za 300kn ;D
Stillborn 07-06-2006, 23:33 ima i gitara od šperploće za 300kn ;D
To su one kaj si staviš u sobu na zid? ;D
ima i gitara od šperploće za 300kn ;D
pa to je savrseno za razbijati na koncertima!!
Pa je, al ipak morala bi bit električna za razbijat po koncevima....
Ne dobiješ baš isti efekt ako svoju gitaru elegantno skineš, i onda izvadiš ovu i rasturiš je ;D
cancerman 07-05-2007, 10:33 e jel itko ikad čuo za Peavey Export....?
my precious....a i nije toliko loš bubanj...naravno serijski hardver je u kurcu ali se to promijeni....
inače kontam za koju godinu prodati i kupiti si Sonora..ili Tamu...ili Yamahu...ostaviti si kupljeni hardver i novi set činela...možda rack sistem
ja uz moju TAmu Royalstar koristim, za tezge tamburo T5... solidan bubanj za male pare... 4000 kn... i lagan za nosit...
Zna li mozda netko koji bi ovo mogao biti bubanj?
http://img124.imageshack.us/my.php?image=dsc00359ew7.jpg
Slika je vrlo slaba - slikano s mobitelom
Znam da je Ludwig ( ako nije prevara ) i da je stari 10-15 godina i da je u JAKO losem stanju, al me zanima koji bi to model mogel biti, i gdje mogu na bubnju pogledat dal je to orginal Ludwig a ne prevara??
brkodrummer 24-12-2007, 06:40 To SIGURNO nije Ludwig, nema šanse, nikad nisu radili takve lugove, meni to liči na neki truli amati, ili tak neš
Stvar je u tome da se ja ne sviram bubnjeve, nego gitaru, a ovo sam vidio kod prijatelja u podrumu, gdje trune, pa me zanimalo o cemu se radi, ludwig pise jedino na opnama bas bubnja.
brkodrummer 24-12-2007, 10:00 Stvar je u tome da se ja ne sviram bubnjeve, nego gitaru, a ovo sam vidio kod prijatelja u podrumu, gdje trune, pa me zanimalo o cemu se radi, ludwig pise jedino na opnama bas bubnja.
Ne prijatelju, sigurno nije Ludwig, po stalku za hi-hat (ako spada u taj set) bi rekao da je Amati, ili Tacton(valjda se tak piše), imao sam nekad davno takav stalak koji sam dobio uz Amati bubanj. Neko je vjerojatno samo nalijepio Ludwig logo na plastiku.
Probaj postat još fotki, pogotovo tom mounta i lugova pa će možda bit jasnije
AMATI... i cak nije Takton! ;)
promatrac 05-03-2010, 22:24 Pa...neko vas vrijeme neću više gnjaviti - mislim da je CB napravio lapapa - nema šanse ga uštimati po bilo kojoj logici, ponegdje izdrži samo 3 okreta ključem, negdje do 7. Izgleda da su šarafi otišli, ali mislim da je besmisleno uzeti nove (oni koji su ok imaju smooth tuning i rade na svim lugovima), nekima je maticu nemoguće odvojiti od glave, rupe za vijke u obruču se mrve, a od prvog susreta mi se činilo da je shell udubljen na snare strani...no, kako je malo koštao tako je i malo durao.:sad: Svakako škola, ali, iskreno, bio sam svjestan rizika...ne znam ima li smisla tražiti individualno samo snare, drukčije je kad je cijeli kit na dispoziciji i kad je , IPAK, od neke renomirane tvrtke. Zaista mislim da se Sonoru, Mapexu, Pearlu i sličnim to ne bi dogodilo. Za Stagg i Peavey nisam ziher.
Ak niš, opskrbio sam se kožama, stalkom i novom režicom (doduše, za nju još moram iskemijati trake).
|
|