View Full Version : portishead

looky
16-06-2004, 11:48
sta mislite o njima

po meni su katkat malo boring ali imaju par dooobrih stvari

Dr_Amparo
16-06-2004, 14:03
ispravija san ti naslov, zovu se portishead
po meni izvrstan trip hop bend, dummy mi je najbolji uradak
pomalo depresivna mjuza, al je stvarno gust slusat
pjevacica ima glascinu
za one koji nisu poslusali preporucujem roads i glory box da skinu

.sway.
16-06-2004, 19:54
Prezakon.
Meni nisu depresivni nimalo, prije bi rekla "opuštajući".. Ko da imaju neku iscjeliteljsku moć. ;) Najbolji prijatelj kad te sve satare.. tako nekako. ;)
Obožavam "glory box", čudo jedno kakav učinak na mene ima ta pjesma. :-[

zla_smrt
16-06-2004, 22:58
odlican atmosferican i na momente depresivan (sto ne mora nuzno biti lose) bend.. iman oba studijska (dummy i portishead) i jedan live (nyc) album.. znam da su taj live izdali 1998-e i odonda nista. jel itko zna sta se sa njima dogadja? raspad sistema ili neka malo poduza pauza?

Pre-wannabe-drag
19-07-2004, 00:23
meni su oni definitivno najbolji stranjski bend..iako ima dosta trip hop bendova oni mi djeluju totalno drukcije od drugih...jedini bend koji mi je isti oni je hooverphonic, ali oni su noviji bend (preporuka od njih "2 wicky" i "mad about you")
od portisheada fejvorit songovi "glory box" "only you" "beautiful" "roads"
inace imaju songove snimljene s p.j harvey, moloko, kraftwerkom, massive attack, trickyjem...

POMB
04-09-2004, 19:39
i jedna jako lijepa sa N. Imbrugliom - "leave me alone".

Buffy
06-09-2004, 00:51
Portishead i Hungry Lucy - meni dva najbolja benda za opustanje... :)

trim
06-09-2004, 07:49
portishead sam tek nedavno otkrio i jako jako jako mi se sviđaju.!

Stratocaster
16-09-2004, 15:40
Cuo sam vec za njih dosta lijepih i dobrih stvari i prilicno sam zainteresiran. Jel ima netko voljan napraviti kakav trejdić ko ih ima? Javite se na PM ukoliko da, hvala...

Stratocaster
25-10-2004, 23:33
Nabavio sam dva albuma, jkedan preslušao, hm pa to je nešto nalik Morcheebi, neki trip hop. Ok je, alo možda za nijansu premotono. Ali dobro je neko gore reko, za opuštanje ok, dakle ako slusate puno treš metala ili necega slicnoga i dosta vam je, ovo je prava stvar ;) ! Ma ok bend u svakom slucaju, ja sam mislio da ce biti nesto "progresivnije" ;) !

cacophony
31-10-2004, 00:58
Preeeeeeeeebolesno i depresivno tj. svidja mi se ;)
Iman sve albume i neki koncert sa orkestron na video,koja bolest...

bambi24
18-02-2005, 09:52
Jeste culi samostalni album od Beth Gibbons, pjevacice Portishead-a? Super je, glazba je divna! Uglavnom... prica se da Portishead izdaje novi album, i to uskoro. Ima jena super stranica sa tekstovima pjesama http://alwaysontherun.net/lyrics.htm pa preporucujem glazbu ciji su tamo tekstovi.

Third Eye
10-03-2005, 23:17
Meni su odlicni,...naj naj stvar cowboys s Roseland nyc live, odlicno zvuci!
Imam i dummy i isto je dobar....Meni je jedna frendica rekla da kad ih slusa da si zabrije na smrt ;D ;D whatever.... ::)

gusar grk
15-03-2005, 16:15
western eyes

techno allah
30-08-2005, 00:33
Imam samo dummy i dobar je. Htio sam kupit live dvd, al neka mi ga je zenska pred nosom uzela. Ako ima neko ko bi mi sprzio ostale albume bio bi jako zahvalan! :)

crapy
30-08-2005, 11:08
Jeste culi samostalni album od Beth Gibbons, pjevacice Portishead-a? Super je, glazba je divna! Uglavnom... prica se da Portishead izdaje novi album, i to uskoro. Ima jena super stranica sa tekstovima pjesama http://alwaysontherun.net/lyrics.htm pa preporucujem glazbu ciji su tamo tekstovi.

eto ovo sam i ja mislio napisati, makar mi solo album od beth gibbons koji sam, istina, slusao samo povrsno i djelomicno, nije bas nesto. makar bi ga volio ponovno cuti, ak ima tko voljan trejdat....

sto se tice benda, imaju jedan nevjerojatan album (dummy) i druga dva koja su isto okej. na dummyu sve stvari su super, al it's a fire je stvarno genijalna

black..lola
24-11-2005, 13:41
pochela sam ih nedavno slušati..i super su mi...skinula većinu (bar mislim) njihovih stvari i sad uživam...
za sad mi je najjača stvar glory box

bambi24
19-12-2005, 08:33
Evo nesto sto sam davno pisala za neki clanak, sad sam nasla:

Portishead

Portishead možda nisu izumili trip-hop, ali su uvijek bili među prvima koji su ga popularizirali, posebno u Americi. Uzevši inspiraciju od sporih, elastičnih ritmova koji prevladavaju na albumu Blue Lines grupe Massive Attack i dodavši elemente cool jazza, acid housea i soundtrack glazbe stvorili su atmosferičan, primamljivo mračan zvuk.Grupa nije bila avangardna kao Tricky, niti tako povezana s dance glazbom kao Massive Attack nego je pravila glazbu koja ima pseudo kabaretski ugođaj koji ruši konvencijalne strukture eksperimentalnim produkcijama i trip-hop ritmovima. Rezultat toga je da se Portishead svidio široj publici - ne samo fanovima
elektro-dancea i alternativnog rocka, nego i tridesetogodišnjacima koji su techno, hip-hop i dance egzotični kao worldbeat. Prije nego što su Portishead 1994. izdali svoj debi album Dummy, privlačnost trip-hopa nije bila očita svima, no album je postigao neočekivani uspjeh u Engleskoj, gdje je osvojio i prestižnu Mercury Music Prize nagradu, u Americi, album je postao underground hit te je prodan u više od 150 tisuća primjeraka prije nego što je grupa imala turneju u Americi. Nakon uspjeha Dummya pojavio se veliki broj imitatora, no Portishead su se primirili radi rada na novom albumu.
Dobivši ime prema gradu na zapadnoj obali U.K.-a gdje je odrastao član grupe Geoff Barrow, Portishead je osnovan 1991. u Bristolu u Engleskoj. Prije osnovanja benda Geoff Barrow je radio u Couche House studiju gdje je upoznao članove grupe Massive Attack. Posredstvom te grupe počeo je raditi s Trickyem kojem je producirao jedan album. Barrow je ujedno pisao pjesme za album Neneh Cherry nazvan Homebrew, iako se samo jedna pjesma, "Somedays", pojavila na albumu. U vrijeme osnivanja Portisheada, počeo je izgrađivati ugled kao remix producent radivši remixe za Primal Scream, Paula Wellera, Gabrielle i Depeche Mode. Barrow je upoznao Beth Gibbons, koja je pjeval u pubovima 1991. g.
Sljedećih nekoliko godina njih dvoje su počeli pisati pjesme, često uz pomoće jazz gitariste Adriana Utleya koji je prethodno svirao u bendovima Big John Patton i The Jazz Messengers.
Prije nego što su izdali album, Portishead su dovršili kratki film "To Kill A Dead Man", koji je bio hommage špijunskim filmovima iz 60-ih. Barrow i Gibbons su i glumili u noir filmu i napisali soundtrack za njega. Taj soundtrack primijetili su u Go! Records izdavačkoj kući.
Do jeseni te godine Portishead su potpisali ugovor sa Go! I njihov prvi album Dummy izdan je nedugo potom. Dummy je snimio Dave McDonald, koji je svirao bubnjeve i gitarist Utley.
Oni su upotpunili postavu Portisheada.
I Barrow i Beth Gibbons su sramežljivi u medijima - pjevačica odbija intervjue - što znači da je album dobio malo pozornosti izvan engleskih glazbenih tjednika koji su nahvalili album i dva singlea: "Numb" i "Sour Times". Uskoro Go! I Portishead razvili su pametnu marketinsšku strategiju utemeljenu na atmosferičnim spotovima koja je počela privlačiti pozornost. Časopisi Melody Maker, Mixmag i The Face proglasili su Dummy najboljim albumom 1994. godine i 1995. pjesma "Glory Box" debitirala je na 13. mjestu top-ljestvice bez da je bila puštana na radiu. Otprilike u isto vrijeme spot za pjesmu "Sour Times" počeo se redovno vrtjeti na MTV-u u Americi. U samo nekoliko tjedana, Dummy i "Sour Times" su postali alternativni rock hitovi u Americi. Za to vrijeme u Britaniji album je prešao u mainstream i postao trajni dio ljestvice Top 40. U srpnju abum je osvojio nagradu Mercury Music Prize u kategoriji za Album Godine, pobjedivši bendove kao što su Blur, Suede, Oasis i Pulp.
Nakon dobivene nagrade, Barrow se povukao u Coach House kako bi radio na novom Portisheadovom albumu. Album nazvan prema imenu grupe se konačno pojavio u listopadu 1997. Sljedeće je godine izašao live album PNYC.

jkricka
20-12-2005, 10:29
Fenomenalna grupa!
Imam oba albuma i PNYC Portishead Roseland NYC Live DVD-ac
koji sam jednostavno morao kupit kad sam vidio da je izasao !
Jos jednom: PREDOBRA GRUPA! :D

sic
27-10-2007, 17:16
Slusam Dummy.Strasno kako je ovo dobar album.Ova low fi produkcija te glas Gibbonsice izvrsno se komplementiraju.Savrsena glazba za neki sex pod opijatima ili bilo kakvo stvaranje atmosfere.Najdraza stvar mi je Roads,Wandering Star te Glory Box.

Oce novi album?

Third Eye
27-10-2007, 18:51
Slusam Dummy.Strasno kako je ovo dobar album.Ova low fi produkcija te glas Gibbonsice izvrsno se komplementiraju.Savrsena glazba za neki sex pod opijatima ili bilo kakvo stvaranje atmosfere.Najdraza stvar mi je Roads,Wandering Star te Glory Box.

Oce novi album?
Nope. Za sada...

Third Eye
28-10-2007, 11:35
low fi produkcija!? moze 2-3 rijeci o tome?

inace meni je najjaci roseland ny live album! moras ga imat, studijski nije ni priblizno psihodelican kao taj! :drool:

sic
29-10-2007, 13:31
http://en.wikipedia.org/wiki/Lo-fi

wiki ce ti sve objasniti..

egomaniac
29-03-2008, 01:19
evo slušam dummy nakon sto godina opet... i stvarno ga svrstavam u vrh vrhova trip hopa, a i elektronske mjuze uopće... jedini trip hop album kojega bi eventualno postavio iznad dummyja je massive attackov mezzanine, koji je nenadjebiv....

enivej, glory box je uberhit :drool:

DrunkenButterfly
29-03-2008, 09:40
novi album je jednostavno odličan...prije nego što sam ga skinula bilo me strah da ću se gadno razočarati u portishead,ali baš naprotiv...stvari poput nylon smile,hunter i plastic su jednostavno :001_wub:

wxyz
29-03-2008, 12:50
^da,da, odličan je zadnji album...

egomaniac
29-03-2008, 13:08
evo skinuo sam ga, pa ću poslušat.... ako je upola dobar ko dummy, bit će remek djelo heh

maiv
28-04-2008, 22:17
http://current.com/items/88899146_portishead_in_portishead

Evo live prezentacija novog albuma nakon 10 i vise godina:thumbup1:

Album se zove "Third" i izlazi ovih dana, meni je osobno najbolji od svih njihovih albuma ali nemre se bas reci da ima neke veze sa trip-hopom.