View Full Version : Zvu?¨nik u Marshall MG15DFX

papanikolaju
02-06-2006, 11:34
Na zvučniku naš'o slijedeće: 200RFL06-3, ispod toga 058639. Složenom procedurom preko Googla naletio sam na site njemačkog prodavača zvučnika koji za 200RFL06-3 kaže da je zvučnik napravljen u Koreji od strane firme KICS čiji web nisam našao. Daje i karakteristike: 8", 20W rms, 8 ohma, 95 dB. I cijenu: 10,5 Eur.

Pitanje (i neka mi bog pomogne u formulaciji):

20 W je optimum ili su Marshallovci uz manje štednje mogli (i smjeli) više?
95 dB je OK za zvučnik (pojačalo) tog tipa ili je moglo i bolje?
Svjestan sam da se od tranzistorskog pojačalca koje košta manje od 200 Eur ne treba očekivati bog zna što, no pitam da li je dobro upareno ili se boljim zvučnikom moglo dobiti i više. I da li se to isplati? Ili se isplati uložiti novce u dobre slušalice, Koje su dobre slušalice za po doma? di ih kupiti?
Dosta pitanja, čak i za vas koji nemate što drugo raditi ;)

toastboy
10-09-2006, 15:46
odgovorit co korak po korak:

[1] je. nisu.
[2] moze i do 103 dB (kao u slucaju celestion G12 century), ali da li je to nuzno bolje?
ne, samo jace.
[3] boljim zvucnikom si mogao dobiti samo bolju reprodukciju onog pojacalo pojacava. u slucaju MG serije, to i nije nesto.
[4] ako bas moras slusalice, sennheiser. imas ih posvuda po ZGu, cak i u spilji lopova, tj. Fender u Vlaskoj. budi spreman uloziti od 350kn pa nadalje.

eto. nadam se da sam pomogao.

sic
10-09-2006, 16:05
MG DFX seria je zahvalno pojacalce za kucnu uporabu..u toj svrsi je dobro,i mozes dobiti solidan zvuk ako ne pojacavas skyhigh.no vise od toga,te mozda traziti vise od toga boljim zvucnikom,nema smisla..taj tranzistor i ovako daje od sebe puno,sa time,bi dobio krestavost,buku i nula od tona..no iako mnogi pljuju po toj seriji (govorim samo o modelima 15watta i 30,ovo ostalo ne smatram vrijednim paznje) za sobu,za stan,za razonodu i vjezbanje sasvim solidno pojacalo..

papanikolaju
09-10-2006, 10:12
Hvala obojici, trebao sam se već ranije zahvaliti. U biti što ga duže sviram sve mi je draže i zadovoljava sve moje potrebe. Ženi ću reći da su slušalice strašno skupe i onda će ona reći da će rađe trpiti "tu buku" a sa susedima nek se raspravim sam. ;)