Iggy_Rock
15-05-2006, 11:54
Jel netko bio na prezentaciji prošli tjedan?
Zanima me mišljenje onih koji su poslušali ovu novotariju.
Zanima me mišljenje onih koji su poslušali ovu novotariju.
|
View Full Version : Bose Cylindrical Radiator prezentacija Iggy_Rock 15-05-2006, 11:54 Jel netko bio na prezentaciji prošli tjedan? Zanima me mišljenje onih koji su poslušali ovu novotariju. Tiki the Boyler 16-05-2006, 14:58 Bio sam na prezentaciji Bose PAS sistema - u klubu GAP (ako na to misliš)... Pa... mišljenja su uglavnom podijeljena... mada je generalni zaključak da se radi o sistemima malo preskupim za nas... Možda se neko u Hrvatskoj i usudi, ali ovde u BiH malo teže... Elem... Bose PAS radi jako lijepo. Zvuk je jako prirodan i bez izobličenja u srednjem i visokom spektru... Problem refleksija srednjih i visokih je takođe lijepo rješen "mini line array" tehnologijom, mada su basovi (uprkos jako brzim zvučnicima) i dalje ostali jako podložni uticaju prostorije - što je nekako i logično! Sam zvuk, osjećaj dok gledaš bend i osjećaj na bini (imali smo priliku da se popnemo) je fenomenalan - ovo je definitivno najugodniji sistem za same muzičare koji sam ja vidio i čuo, ali... efektivni "dobac" sistema je petnaestak metara, što će reći da je pogodan za rad u klubovima sa do 300 gostiju... I još jedna "zamjerka" dolazi od strane gitarista i bassista (naročito gitarista) koji se koristeći ovaj sistem moraju odreći svojih pojačala ::) (Na prezentaciji je gitarista koristio Line6 POD XT Live + Line6 Variax akustaru; dok je basista išao direktno kroz Boss oktaver!) Opet... mikrofonije na bini nema. Zvuk uvijek dolazi iz smjera izvođača. Kontrola i komunikacija na bini su izvanredni. Muzičari konačno čuju isto ono što čuje publika! ... šta znam ... Ko ima 20 tisućica evra - neka izvoli! Ja bih volio... |