Dad
02-06-2004, 18:41
Cujem da je ta pedala navodno najbolja od Tame. Lijepo izgleda i vidio sam da ima puno nekih malih podesenja. Jel ju neko ima? Koliko ju je platio?
|
View Full Version : Tama Iron Cobra pedala Dad 02-06-2004, 18:41 Cujem da je ta pedala navodno najbolja od Tame. Lijepo izgleda i vidio sam da ima puno nekih malih podesenja. Jel ju neko ima? Koliko ju je platio? damir 02-06-2004, 18:53 da imam ju, jako dobra pedala, imaš sva moguća podešenja odaziv je jako dobar, ali bi ti preporučio da pogledaš od pearla bas pedale navodno da su puno bolje, ali mislim da to ovisi o bubnjaru!! Platio sam 1200 kn, ali koliko sam čuo cijena je malo porasla, koliko nemam pojma, opet ovisi dal misliš duplu pedalu ili normalno!!! Probaj sve pedale koje možeš naći i isprobati u dučanu to ti je moj savjet!!! Rango 02-06-2004, 19:04 da... cijena se spustila...sjecam se kad je bila prek 3000 (3 i 600 il tak nest) ja sam kupio polovnu, dost jeftino. dobra je.. a recimo nedavno sam probao gibraltar duplu (to jest, prodajem ju) i ona mi se cinila cak i bolj od ove. ali to je sve ovisno. kak ju namjestis i kak ti pase shulio 03-06-2004, 08:20 Čuo sam da je cobra strava pedala, ja imam Tama Camco profesional, meni je odličana, sviram je već dugo. Imam i malo pitanje: Serija pedala ispod Iron Cobre (ne znam kao joj je oznaka), jel netko to probao i kao se kreću cijene takve duple pedale, jer imam neku ponudu za nju Molim komentare, hvala.... ??? tranquility 03-06-2004, 18:48 Ja imam Tama Iron Cobra, single pedalu, i ono ok. mi je ali nikakvo ludilo ko što reklame kažu. Mislim da bih isto mogao svirati i s nekom nižom serijom. Prednost I. Cobra pedale je to što joj se može podešavati šlapa, dok se kod nižih serija to ne može (već samo položaj batića i napetost opruge), i što ima neki akcelerator ??? (Rango to zna bolje objasnit). Postoje s različitim mehanizmima (akceleratorima) Power glide, Rolling glide, Flexi glide, za različite načine sviranja. Niža serija od I. Cobre je HP200, ako se ne varam. Ima ju moj frend, duplu, i nije uopće loša. Mislim da je mehanizam isti, samo što ima jedan a ne dupli lanac. Manchi - kc 03-06-2004, 21:22 Čuo sam da je cobra strava pedala, ja imam Tama Camco profesional, meni je odličana, sviram je već dugo. Imam i malo pitanje: Serija pedala ispod Iron Cobre (ne znam kao joj je oznaka), jel netko to probao i kao se kreću cijene takve duple pedale, jer imam neku ponudu za nju Molim komentare, hvala.... ??? možda misliš na HP200 ? to imam ja i platil sam 2250 kn , pedala je ok , ali da je malo brža nebi bilo loše , al inače sasvim ok . Rango 03-06-2004, 22:12 Čuo sam da je cobra strava pedala, ja imam Tama Camco profesional, meni je odličana, sviram je već dugo. Imam i malo pitanje: Serija pedala ispod Iron Cobre (ne znam kao joj je oznaka), jel netko to probao i kao se kreću cijene takve duple pedale, jer imam neku ponudu za nju Molim komentare, hvala.... ??? ak je to pedala koja ja mislim da je.. (ili nije? nova je oko 1700 kn?), birao sam izmedju nje i yamahe dfp 780. odlucio sam se za jamahu jel je imala vise opcija i svega, i cinila mi se bolja za pare pitt@tama 03-06-2004, 22:26 ja ti imam jednosstruku cobru novu, i peadala je mrak kosta ti 1250kn i jedina pedala koja joj moze konkurirati je dw9000 nova serija,naravno da sve ovisi o bubnjaru koji svira sta mu paše ali ako znas namjestiti pedalu ako kupiš cobru vjeruj da ces biti zadovoljan tj. nikako neces pogrijesiti. Pedala je odlično napravljena, vidio sam novu yamahu i Pearl kako su se raspale i kako im se stvorio luft, ja imam svoju 2g i 2mjeseca i radi savrseno. Ako neznas kaj bi,slobodno to kupi biti ces sretan, dobijes za te novce i kofer kljuc i imbuse, a mozes jer kupiti u Hondlovoj uluci (prva ulica lijevo od Dinamovog Stadiona) a raspitaj se na broj : 01/2330005 pozdrav Rango 03-06-2004, 22:49 pa dw 9000 je u principu potpuno ista stvar ko i 5000, samo LIMITED EDITION :o wow. shulio 04-06-2004, 09:36 Čuo sam da je cobra strava pedala, ja imam Tama Camco profesional, meni je odličana, sviram je već dugo. Imam i malo pitanje: Serija pedala ispod Iron Cobre (ne znam kao joj je oznaka), jel netko to probao i kao se kreću cijene takve duple pedale, jer imam neku ponudu za nju Molim komentare, hvala.... ??? ak je to pedala koja ja mislim da je.. (ili nije? nova je oko 1700 kn?), birao sam izmedju nje i yamahe dfp 780. odlucio sam se za jamahu jel je imala vise opcija i svega, i cinila mi se bolja za pare Hvala na savjetu, meni je frend nudi za 1500 kn sa koferom od cobre, nova, dupla. Mislim da je to više - manje ok cijena, ali moram je ić probat...pozdrav Metalhead 30-03-2005, 14:39 Koliko sam imao prilike vidjeti IC je fenomenalna pedala. Postoje 3 serije: Power Glide, Rolling Glide i Flexi Glide. Korise ju i mnoga poznata imena (Joey Jordison, Lars Ulrich...) Trenutno imam Sonorovu, ali nakon nje uzimem Cobru. Zna li mozda netko koja je najbolja od te 3 serije? Power, Rolling ili Flexi glide? (Brzina, preciznost, mogucnosti...) Chad 30-03-2005, 17:16 Koliko sam imao prilike vidjeti IC je fenomenalna pedala. Postoje 3 serije: Power Glide, Rolling Glide i Flexi Glide. Korise ju i mnoga poznata imena (Joey Jordison, Lars Ulrich...) Trenutno imam Sonorovu, ali nakon nje uzimem Cobru. Zna li mozda netko koja je najbolja od te 3 serije? Power, Rolling ili Flexi glide? (Brzina, preciznost, mogucnosti...) Jordison ju više ne koristi... sad svira Pearl Eliminator s IC beaterom. A ni Urlich nije do nedavno (Madly On Tour With You) svirao. Drumba 02-04-2005, 14:25 Svirao sam na Iron Cobra-power glide pedali, i uopce mi nije nes pretjerano extra! Nekako mi je prekruta i nema bas najbolji response(ok nije bio moj stimung, al opet)..mislimda se puno vise isplati kupit yamahu FP9410, isto ima sva moguca podesenja(zategnutost opruge, nagib batica, nagib papucice)..al ima directd drive system, tj. umjesto lanca ima metalnu polugu, a i dodje jeftinije, tj. uz popust nekih 890 kn! Yamahu koristim vec godinu dana i jako sam zadovoljan..pegla! ;D Krasta 02-04-2005, 15:51 ta yamaha ,to govoriš o single pedali pretpostavljam? Drumba 03-04-2005, 10:00 ta yamaha ,to govoriš o single pedali pretpostavljam? Jeste..a sta se tu govori o duploj Iron Cobri? :) Niko McMozak 17-01-2006, 10:52 Imam iron cobru (duplu) i zadovoljan sam s njom,mislim da se ostale pedale i ne razlikuju previse od nje. Jedino mozda sto nemaju onaj "speedo ring" kao iron cobra,vidio sam da to imaju samo DW 9000 i Axis. Dad 24-01-2006, 20:49 A čuj sad. Power glide ima onaj "lančanik" malo neobičnog izgleda tj. nije 100% okrugao pa imaš lakši osjećaj pritiska na footboard i kad batić se približi opni dobije još veće ubrzanje. Rolling glide ima baš okrugli lančanik pa batić uvijek isto reagira gdje god bio, blizu ili daleko od opne. Flexi glide ima najlonsku vrpcu umjesto lanca i po mom mišljenju osjećaj je jako lagan. Mislim da meni baš i nebi pasala za dupli bas. "Lančanik" ima vrlo veliki omjer promjera onoga kad je pedala u normalnom opuštenom stanju i onoga promjera kad se batić približi opni pa sam nekako logično zaključio da ti noga stvarno propada. Nadam se da sam pomogao Niko McMozak 25-01-2006, 13:36 Ima li gdje u nas kupit djelova za Iron cobru,rasklimali su mi se oni kardani pa bi uzeo nove,i mozda beatere.Zna li tko otprilike cijenu? bube 25-01-2006, 16:59 mozda ovdi.Nazovi pa pitaj! http://www.novaglazbala.hr/ rivera55 16-09-2006, 14:57 Pitam za bubnjara jer hitno treba novu duplu pedalu jer mu se sadašnja jednostavno raštimala ( olabavila ) kako god nije zadovoljan. Htio bi kupiti IRON COBRU duplu također. Molim sve bubnjare koje posjeduju istu ili znaju o njoj detalje da mi ponešto kažu o njoj. Jel stvarno odlična....prvenstveno me zanimaju iskustva i mišljenje onih koji ju imaju il su dobro probali. Ne bi volio da mi bubnjar potroši novac koji nije mali i da na kraju bude razočaran. Svira se prvenstveno heavy, ali naravno i sve ostalo nježnije ;) ;D Hvala unaprijed kolege ;) ! Chad 16-09-2006, 17:16 IMO the best bass drum pedal on the market... rivera55 16-09-2006, 19:31 Darth kolega, mogu li dobit kakav detalj o toj pedali? Hvala! bLind faiTh 06-10-2006, 22:54 ja sam imal tu iron cobru odma kak je izasla..pred 7-8 godina...neznam tocno,nije bitno.. imal sam dosta prilika isprobati duplu..i nije mi se svidala... meni je to preveliko,pretesko... znam i dosta ljudi koji su rekli da su im lageri se istrosili...ma,svasta... uglavnom,meni nije dobra...no,mozda je nekome savrsena.... neznam koja joj je cijena...ali ja bi rade uzel giant step ili dw 9000 -i jedna i druga pedala su savrsene..tak da ono.... axis je prica za sebe..nema je kod nas...preskupa je u Europi opcenito... Nasciturus 06-10-2006, 23:23 Ima je ima ;) bLind faiTh 06-10-2006, 23:28 Ima je ima ;) ako mislis na axis..ajde,onda si ti jedini koji zna za shop u Hrvatskoj koji prodaje Axis.. da? ??? Nasciturus 07-10-2006, 12:42 Nema dealera u HR, no ima shopova povezanih s talijanima i česima, a nije bed za naručiti ili skoknuti do recimo do Trsta, osobno znam za 3 primjerka........ :-X bLind faiTh 07-10-2006, 22:53 pa da...jasno..svi pricaju o trstu,njemackoj...sve je to ok.... a koje su to cijene??? usporedi to s cijenama u Americi... :-\ Nasciturus 07-10-2006, 23:09 eh sad..... usporedi bilo kaj s cijenama u USA.... :'( g0t_n0_brain 10-10-2006, 16:51 svirah na duploj iron cobri, i definitivno vrijedi para također svirah na onoj jeftinijoj taminoj, od 2000kn i IC je puno bolja od nje kao da je nekak lakša... ne po masi već za sviranje ;D i brža je dost Chad 16-11-2006, 22:35 nemam kak npr. kod iron cobre da ti nakon 6 mj. otiđu lageri ili sarafi.... 8) Ne znam otkud ti ovo. Moja je nakon 2,5 godine kao nova. Frend ju ima već 5 godina, radi ko vurica. bLind faiTh 16-11-2006, 23:01 znam dosta sluchaja... meni su otisli sarafi nakon 6mj. mislim ono,dogada se...ali za cobru sam chul dosta takvih stvari.....ali ok...nije ovo tema za tamu...pa nije bitno.... Chad 16-11-2006, 23:34 znam dosta sluchaja... meni su otisli sarafi nakon 6mj. mislim ono,dogada se...ali za cobru sam chul dosta takvih stvari.....ali ok...nije ovo tema za tamu...pa nije bitno.... A ja niti jedan. A i iIsto ih znam ih dosta. I kaj sad? :D SickBoy 08-08-2007, 07:51 Točnije - glave za batiće. U ZG-u su preskupih 180kn komad, dok su u EU nekih 13? (bar je tako na Thomannu), dakle oko 95kn - duplo jeftinije! :angry: Traži se 2 nova CB90FH, zna li netko shop u SAD ili EU koji drži takve stvari i šalje u HR bez da dere za poštarinu? Hvala! :wink: Chad 08-08-2007, 08:06 Točnije - glave za batiće. U ZG-u su preskupih 180kn komad, dok su u EU nekih 13? (bar je tako na Thomannu), dakle oko 95kn - duplo jeftinije! :angry: Traži se 2 nova CB90FH, zna li netko shop u SAD ili EU koji drži takve stvari i šalje u HR bez da dere za poštarinu? Hvala! :wink: Teško. Ako samo naručuješ batiće, naplatit će ti poštarinu. Obično mora biti puno izdašniji račun da bi imao free shipping. Mislim da u ZG ne bi trebali biti tolko skupi. Mislim da je to čak cijena sa titan šipkom koja drži batiće (jer sam vidio da imaju samo takvu kombinaciju u shopu). Savjetujem da još provjeriš. SickBoy 08-08-2007, 08:18 Teško. Ako samo naručuješ batiće, naplatit će ti poštarinu. Obično mora biti puno izdašniji račun da bi imao free shipping. Mislim da nitko ne daje free shipping za HR, nešto si pobrkao... Znam da se mora naplatit poštarina, ali ako je u rangu npr. 40? to je previše čovječe! Mislim da ne bi trebala bit više od cca 20$ po ikojem kriteriju... Mislim da u ZG ne bi trebali biti tolko skupi. Mislim da je to čak cijena sa titan šipkom koja drži batiće (jer sam vidio da imaju samo takvu kombinaciju u shopu). Savjetujem da još provjeriš. Čuj, zvao sam ih i baš sam im rekao part number i da tražim samo glavu, a ne cijeli batić - to je cijena koja mi je rečena. :scared: Chad 08-08-2007, 08:30 Mislim da nitko ne daje free shipping za HR, nešto si pobrkao... Znam da se mora naplatit poštarina, ali ako je u rangu npr. 40? to je previše čovječe! Mislim da ne bi trebala bit više od cca 20$ po ikojem kriteriju... Uf... prerano je. Je, free shipping only in the mighty USA. Čuj, zvao sam ih i baš sam im rekao part number i da tražim samo glavu, a ne cijeli batić - to je cijena koja mi je rečena. :scared: Hm... Ja nisam vidio uopće solo batiće tamo, nego s cijelom šipkom. I bio kad se neki tip raspitivao, pa su mu rekli da ne može posebno već da mora kupiti sve. Ja u SLO kupio drvene za cca. 10? po komadu. SickBoy 08-08-2007, 13:23 Ja u SLO kupio drvene za cca. 10? po komadu. To te ja pitam! Di si uzeo (adresa, grad, ovo ono)? Tnx! death2fire 08-08-2007, 22:02 Točnije - glave za batiće. U ZG-u su preskupih 180kn komad, dok su u EU nekih 13? (bar je tako na Thomannu), dakle oko 95kn - duplo jeftinije! :angry: Traži se 2 nova CB90FH, zna li netko shop u SAD ili EU koji drži takve stvari i šalje u HR bez da dere za poštarinu? Hvala! :wink: u nova glazbala su drveni CB 90 WH - 116KN ne znam gdje si ti gledo da su 180kn SickBoy 09-08-2007, 07:18 u nova glazbala su drveni CB 90 WH - 116KN ne znam gdje si ti gledo da su 180kn Jebemu, zvao sam ih na telefon i točno rekao šta trebam... Možda su me stvarno shvatili da tražim cijeli batić. :laugh: Zvat ću ih opet, ali ovaj put ću pet puta naglasit šta tribam... whiplash 25-08-2007, 10:20 ljudi ako ima tko da je kupio iron cobru duplu pedalu u zadnjih 2 godine prodavajte, rjesavajte se tog smeca dok vam se nije raspala. singlice su ok al ne ko prije. sad ih samo rade da traju godinu dana i papa pedala. kupite si perlovu najacu ili asix to je sada nepoderivo, iako su i njih malo sada sfusali. ja vec rasturio dvije duple i sad imam samo singlice. i ok su mi, ali ako ikada vise budem kupovao duplu sigurno nece biti cobra bLind faiTh 25-08-2007, 10:36 ljudi ako ima tko da je kupio iron cobru duplu pedalu u zadnjih 2 godine prodavajte, rjesavajte se tog smeca dok vam se nije raspala. singlice su ok al ne ko prije. sad ih samo rade da traju godinu dana i papa pedala. kupite si perlovu najacu ili asix to je sada nepoderivo, iako su i njih malo sada sfusali. ja vec rasturio dvije duple i sad imam samo singlice. i ok su mi, ali ako ikada vise budem kupovao duplu sigurno nece biti cobra+ AXIS... i vec ako imas neku rodbinu u Americi....daj nek posalju nekoliko... :thumbup1: a kaj se tiche cobre...tu se slazhem s tobom da su se dosta pogorsale...od recimo prije nekih 5-6 godina... whiplash 25-08-2007, 10:40 pa sta nije istina kupis pedalu koja je kao for life i onda se raspadne za godinu dana Crvena brada 31-08-2007, 15:14 Power Glide ili Rolling Glide? Kupit ću novu, skupih dovoljno para. Ne kužim šta je znači točno "omogućava akceleraciju batića kod završnog hoda pedale". Može mi to neko malo pojasnit? Zato mi se više sviđa Rolling Glide jer je klasični tip pedale. Chad 31-08-2007, 16:02 Power Glide ili Rolling Glide? Kupit ću novu, skupih dovoljno para. Ne kužim šta je znači točno "omogućava akceleraciju batića kod završnog hoda pedale". Može mi to neko malo pojasnit? Zato mi se više sviđa Rolling Glide jer je klasični tip pedale. Power. Rolling ćeš i teško naći za kupiti (čak i u shopovima). jeremy 31-08-2007, 17:41 uu ja sam totalno zadovoljan power glideom. dosad svirao na klasicnim pedalama i moram priznat da je feeling puno bolji ovdje. brza je pedala na double strokeovima. Dr@x 01-09-2007, 12:00 htel bi sprobati tu duplu .... ja imam sonorovu ... pa me zanima kak tama dela :) bLind faiTh 01-09-2007, 12:12 ma..kaj bus to sprobaval ;) kupi si pearl eliminator i imas power, roling, ovo-ono glide sve u jednoj pedali...i slazes si ju sam kaj hoces... :thumbup1: a ne da power glide mozes kupiti a rolling ne po ducanima.. po kakve su to gluposti???? fuck off tama... :001_rolleyes: Crvena brada 01-09-2007, 14:12 ma..kaj bus to sprobaval ;) kupi si pearl eliminator i imas power, roling, ovo-ono glide sve u jednoj pedali...i slazes si ju sam kaj hoces... :thumbup1: a ne da power glide mozes kupiti a rolling ne po ducanima.. po kakve su to gluposti???? fuck off tama... :001_rolleyes: Da, dvoumim se između te dvije, IC ili Eliminator? Teška mi je odluka. jeremy 01-09-2007, 15:23 ma..kaj bus to sprobaval ;) kupi si pearl eliminator i imas power, roling, ovo-ono glide sve u jednoj pedali...i slazes si ju sam kaj hoces... :thumbup1: a ne da power glide mozes kupiti a rolling ne po ducanima.. po kakve su to gluposti???? fuck off tama... :001_rolleyes: da. sam je fora sa eliminatorom, da kad si ga jednom nastelas onda ga tak imas, i fino pospremis ostale dijelove u kutiju jer ti ne trebaju a platio si ih posteno vise od IC. Crvena brada 01-09-2007, 15:57 a platio si ih posteno vise od IC. Da jedno 100kn. Nije to puno. EDIT: Sad mi su mi pali na pamet batići dotičnih pedala. Pearl ima 4 površine, a Tama daje kolko znam uz pedalu onaj s mekanom površinom i onda ako hoćeš preć na plastiku sigurno dođu 150kn po komadu. Samo me zanima, nek mi neko kaže ko je sviro na obe pedale, kakav je osjećaj na jednoj i na drugoj? bLind faiTh 01-09-2007, 16:59 definitivno eliminator... citaj malo po stranim forumima.. a kaj se tice ostka djelova..neznam....ima nekih ljudi koji stalno mjenjaju nest... jer recimo..ako si pocetik sviras ne drugacije setupu nego kasnije sigurno.... uglavnom...ja bar za sebe mogu reci da mi mijenjal setup pedale....ne precesto..ali eto... a i nekak mi se chini da je eliminator puno kvalitetnija pedala od tolikohvaljene kobre... :thumbup1: probal sam i jednu i drugu...i moj + za elims :cool: Chad 01-09-2007, 17:43 Probao i ja obje. Ovo sam interchangable cams kod Elima je OK fora u startu, ali kad se navikneš na jedan, teško da ćeš se kasnije zajebavat dalje s mjenjanjem. Recimo, nitko nije spomenuo... koncepcijski to su dvije različite pedale. Cobra ima tešku pedal plate i laagni beater, dok Elim ima lagani plate, a teški beater. To su možda i najvažniji faktoru u feelu pedale. Osobno više mi se sviđa teški feel Cobre. Kvaliteta izrade je odlična. Imam ju 4+ godina i vidla je mnogo ceste u kratko vremena. Uz minimalno održavanje, mogu reći da je ko nova. Eliminator mi je isto solidna pedala. A close second to IC. Batići su mi preglomazni, tak da bih to promijenio. I, naravno, sa crvenim ili plavim camom obavezno. Ako $$$ nije problem i ako se stvarno dvoumiš, tj. ako ti odgovaraju svirački i jedna i druga... onda bolje istraži koja marka ima bolji customer service kod nas u slučaju da trebaš dodatne/rezervne dijelove i po kojim cijenama. jeremy 01-09-2007, 18:05 Recimo, nitko nije spomenuo... koncepcijski to su dvije različite pedale. Cobra ima tešku pedal plate i laagni beater, dok Elim ima lagani plate, a teški beater. e bas to! meni nikak nije sjeo taj batic na eliminatoru, koji masni uteg covjece! Crvena brada 01-09-2007, 23:50 Ako $$$ nije problem i ako se stvarno dvoumiš, tj. ako ti odgovaraju svirački i jedna i druga... onda bolje istraži koja marka ima bolji customer service kod nas u slučaju da trebaš dodatne/rezervne dijelove i po kojim cijenama. Pametno Ma ono, otići ću u oba shopa pa isprobat, tnx svim savjetima. dete_kreten 05-09-2007, 10:10 A koja je razlika u power i rolling glide-u? Mislim za vrijeme svirke. Jel drugačiji feel? I koja je razlika u kvaliteti također? Chad 05-09-2007, 10:59 A koja je razlika u power i rolling glide-u? Mislim za vrijeme svirke. Jel drugačiji feel? I koja je razlika u kvaliteti također? U kvaliteti? :001_huh: ...pa s obzirom da je to jedna te ista pedala, onda ne bi trebala biti nikakva razlika u kvaliteti. Feel je onakav kakav ga doživiš kad ih obje zasviraš. Neki vele velika razlika, drugi pak nikakva. dete_kreten 05-09-2007, 12:14 U kvaliteti? :001_huh: .... Pitam da ne skitam! Feel je onakav kakav ga doživiš kad ih obje zasviraš. Neki vele velika razlika, drugi pak nikakva. A u čemu je uopće onda razlika, odnosno ajmo ovako...Kad bi ti uzimao (ili već jesi) koji bi sistem uzeo i zašto? Koje su prednosti i mane jednog, a koje drugog sistema? Da li ti ovaj Rolling ubrzava i time olaksava posao ili kaj? :wink: Chad 06-09-2007, 07:59 Pitam da ne skitam! A u čemu je uopće onda razlika, odnosno ajmo ovako...Kad bi ti uzimao (ili već jesi) koji bi sistem uzeo i zašto? Koje su prednosti i mane jednog, a koje drugog sistema? Da li ti ovaj Rolling ubrzava i time olaksava posao ili kaj? :wink: Ma ništa ti ne olakšava posao, nit je jedna bolja od druge. Power ima malo zakrivljen cam tak da kad batić dolazi blizu koži dobiva dodatno ubrzanje. Rolling ima pravilno oblikovan cam. Velim, razlika je u feelu. Nekome paše power, nekome rolling. Meni iskreno i nemaju neke prevelike razlike... imam power duplu, svirao neko vrijeme rolling single. Naviknuo se obje bez problema. tranquility 06-09-2007, 08:45 e bas to! meni nikak nije sjeo taj batic na eliminatoru, koji masni uteg covjece! Pa onda kupiš neki drugi i promjeniš. :wink: Ja sam recimo promijenio originalni batić od svoje Cobre. Em zato kaj se nakon nekog vremena raspao, em zato što mi taj tip batića neodgovara po zvuku. Što se tiče Eliminatora, Janko je posjeduje a i Matija. Tako da sam je imao prilike probati više puta, te napraviti neku usporedbu sa Cobrom. Meni i nema neke značajnije razlike, Eliminator je dobra pedala, a i Cobra mi je dobra. Naviko sam se na nju nakon skoro 6 godina. otpornik 10-12-2007, 11:39 E, a kakva je razlika između Tama Iron cobra pedale sa i bez cobra coila? Kao, power glide ima dva lanca ali bez opruge pod pločom, a Rolling glide ima dva lanca (njegov brat Power takođe') ali SA cobra coil oprugicom.... kakva je razlika u feelingu? I kakav je flexi glide? Što bi bilo najbolje za rock (sa bržim pedalanjem tipa nicko mcbrain u wicker manu ili Dave Lombardo u "Cult"...... Chad 10-12-2007, 12:54 E, a kakva je razlika između Tama Iron cobra pedale sa i bez cobra coila? Kao, power glide ima dva lanca ali bez opruge pod pločom, a Rolling glide ima dva lanca (njegov brat Power takođe') ali SA cobra coil oprugicom.... kakva je razlika u feelingu? I kakav je flexi glide? Što bi bilo najbolje za rock (sa bržim pedalanjem tipa nicko mcbrain u wicker manu ili Dave Lombardo u "Cult"...... Cobra coil se mora posebno kupiti i može se instalirati samo na novu rolling glide. Nisam probao, al čujem da Ameri hvale. Osobno mislim da nije neka revolucija... možeš se i sa power zadovoljit. otpornik 10-12-2007, 19:44 Ne, sad već ima cobra coil na samoj rolling glide prethodno ugrađeno, ali to je 10 ? skuplje.... dobro, ima i to neke logike.... kad sam na nekim bas pedalama brzo svirao, osjetih kako mi se između dva udarca samo jako slabo vrati footplate pa onda udarci budu ili pretihi ili prespori.... a ta oprugica bi to valjda prije vraćala.... bolje i to nego zategnut onu glavnu oprugu i onda se mučiti za svaki udarac.... vidiš ti vraga maloga..... Chad 10-12-2007, 23:45 Ne, sad već ima cobra coil na samoj rolling glide prethodno ugrađeno, ali to je 10 ? skuplje.... dobro, ima i to neke logike.... kad sam na nekim bas pedalama brzo svirao, osjetih kako mi se između dva udarca samo jako slabo vrati footplate pa onda udarci budu ili pretihi ili prespori.... a ta oprugica bi to valjda prije vraćala.... bolje i to nego zategnut onu glavnu oprugu i onda se mučiti za svaki udarac.... vidiš ti vraga maloga..... Otfrljiš feder do kraja i to ti je čist dosta za +200 bpm. otpornik 02-01-2008, 10:18 Eto.... dosao je i taj dan..... u Njemackoj sam si dozvolio kupnju Iron cobra single pedale, Rolling glide sa Cobra Coilom..... isao ja isprobati najprije power glide..... i dobra stvar, jaki zvuk, brzo i dobro ide.... a onda Rolling glide..... isto jako brzo ali jos "lakse" sviranje.... nekako imas osjecaj kao da je lakse svirati jer ti mala oprugica ipak nesto vraca pedalu pa ne moras "cekati" da se saa od sebe vrati, to ce biti dobro!!!! Kostala je 155 ? a kad mi vrate pdv od 19% bit ce 130?, znaci best buy.....wow!!! ovan7 02-01-2008, 16:50 Eto.... dosao je i taj dan..... u Njemackoj sam si dozvolio kupnju Iron cobra single pedale, Rolling glide sa Cobra Coilom..... isao ja isprobati najprije power glide..... i dobra stvar, jaki zvuk, brzo i dobro ide.... a onda Rolling glide..... isto jako brzo ali jos "lakse" sviranje.... nekako imas osjecaj kao da je lakse svirati jer ti mala oprugica ipak nesto vraca pedalu pa ne moras "cekati" da se saa od sebe vrati, to ce biti dobro!!!! Kostala je 155 ? a kad mi vrate pdv od 19% bit ce 130?, znaci best buy.....wow!!! Ajme pickooo, isfurat ces ti meni to na test drive... drummerpula 02-01-2008, 17:04 Yeah man.i ja imam Iron cobra pedalu power glide.kupio sam je samo zato jer nisam nikako mogao dobiti pedalu dw5000 accelerator.ali nakon svirki i svirki oduševljava me svakim danom sve više..Zbilja je sjajna.Lagana,brza,odmah se vraća.Vjeruj to ti je best buy..Ja sam je u Italiy platio 125 eura.Bila je na nekakvoj akciji..Keep on good drumming otpornik 06-01-2008, 22:37 Ajme pickooo, isfurat ces ti meni to na test drive... Ahemmmm, mladi gospodine, malo više poštovanja i respekta bih molio.... :P Lars_drummmmmer 07-01-2008, 10:01 Ja sam iz BiH i znam kad sam prije 2-3 godine gledo da je kostala 800 KM ilitiga 3200 Kn. Al ova je bila dupla. otpornik 16-01-2008, 08:33 Eto, jučer sam u ciboni imao vatreno krštenje rolling glide pedale s cobra coilom...... mogu reći da je položila..... zanimljiv je taj feel..... teže dionice koje prije zbog inertnosti/tromosti papučice ne bih mogao svirati, jučer sam skidao bez problema..... jedino što imam dojam da zbog oprugice može postati malo teže nabijanje papučice, ali brže i preciznije svakako. Prije pola udaraca ne bih uspio uhvatiti, a sada ih lupam i više nego što trebam..... još moram podesiti malo sve one gismose.....(oprugice, pedale, kuteve)....a to me i veseli.... svašta možeš podesiti (naravno, to je i kod drugih pedala tako) pa ju maksimalno prilagodiš sebi.... a dali su mi i drum key skupa s imbusom..... GOOD WORK TAMA!!! _GoBLiN_ 10-12-2008, 21:41 i koja je cijena sad nove Iron Cobre (duple)? Chad 23-12-2008, 15:09 Iron Cobra odlazi u povijest. Od 1.1. smatra se discontinued, al bit će ih još neko vrijeme za kupiti, nadajmo se po povlaštenim cijenama. T.A.F.K.A.C. 24-12-2008, 08:42 ooodlićno...što će proizvoditi u zamjenu? spashtoot 24-12-2008, 08:43 ooodlićno...što će proizvoditi u zamjenu? iron baracuda? Manu Katche (luka) 24-12-2008, 09:28 Iron Cobra odlazi u povijest. Od 1.1. smatra se discontinued, al bit će ih još neko vrijeme za kupiti, nadajmo se po povlaštenim cijenama. Daj nam nešto reci više o tome...ili barem neki link ? :) Chad 24-12-2008, 12:42 Nema još službenog press releasea. To je insider informacija. Ne znam točno s čim idu van... možda je neka direct drive pedala u pitanju, ali onda mi nije jasno zašto bi ukinuli lančanu Cobru. Mislim da je potez ipak marketinške prirode, jer Pearl za 20 dana ide sa novom pedalom "Oscar" :biggrin: ...a i prošlo je 10 godina od prvog pojavljivanja Cobre. Tonchdrummr 24-12-2008, 16:12 e jebemu a taman kujem planove za kupovinu iron cobre :element 24-12-2008, 17:38 sreća da ju imam. :biggrin: Chad 24-12-2008, 19:14 e jebemu a taman kujem planove za kupovinu iron cobre Pa bar bude se sad za jeftinije našla. Tonchdrummr 24-12-2008, 19:33 Pa bar bude se sad za jeftinije našla. istina.. otpornik 30-12-2008, 11:07 He he, malko su se zajebali: napravili su tako kvalitetnu pedalu da ne puca pa sad kad je klijentela nakupovala pedalu pala je prodaja pa sad moraju nesto novo izmisliti.... pa kako ide globalna trgovina? Nesto sto je u djiru a ne traje dugo pa moras kupiti nesto novo sto je opet skupo i opet nece dugo trajat. Ukucajte na U TUBu: "Story about stuff".... otpornik 31-01-2009, 20:08 Kad smo već kod kupovina: u Njemačkoj su počeli Tama Iron Cobre za sniženo rasprodavati! Izgleda da Tama stvarno umirovljuje legendarnu baspedalu. Single pedala dođe u Drumcenteru 140 € pa ako želite, zagrizite..... Chad 01-02-2009, 12:38 Kad smo već kod kupovina: u Njemačkoj su počeli Tama Iron Cobre za sniženo rasprodavati! Izgleda da Tama stvarno umirovljuje legendarnu baspedalu. Single pedala dođe u Drumcenteru 140 € pa ako želite, zagrizite..... Pa kolko je inače IC single? :blink: otpornik 01-02-2009, 15:57 Pa, ja sam svoju kupio prije godinu dana za 155 €..... pa čuj, nije ni to toliko mala razlika...... a taj dućan čiju sam cijenu spomenuo nije čak ni reprezentativan, ima i po barem 10 € jeftinije..... tako da eto, pro pedala za 1000 kn! petarc 21-02-2009, 09:45 Kad smo već kod kupovina: u Njemačkoj su počeli Tama Iron Cobre za sniženo rasprodavati! Izgleda da Tama stvarno umirovljuje legendarnu baspedalu. Single pedala dođe u Drumcenteru 140 € pa ako želite, zagrizite..... das mi neki link na kojem se to vidi? ja sad gledam i ne vidim ispod 169 eura iron cobru single... dr.drummer27 22-02-2009, 02:54 http://www.drumcenter.de/index.php?AREA=1&SUB=10&PID=7781 otpornik 22-02-2009, 07:22 Tako je..... petarc 04-03-2009, 17:58 Kad smo već kod kupovina: u Njemačkoj su počeli Tama Iron Cobre za sniženo rasprodavati! Izgleda da Tama stvarno umirovljuje legendarnu baspedalu. Single pedala dođe u Drumcenteru 140 € pa ako želite, zagrizite..... namjerio se ja kupit novu single Iron Cobru, promakla mi je dna za 800 kn u oglasniku, ovdje, argh!!! no ide frend u njemacku uskoro... I cini mi se da Tama nista tu ne umirovljuje... oni su u biti u Njemackoj su skinuli cijenu starih modela IC na 139 eura, dok novi model kosta 169 eura (Drumcenter i JustDrums sam pogledao, a vjerojatno i ostali iz solidarnosti). A tih starih se jos nadje pokoja na lageru. E sad, moram priznati da bas ne kuzim razliku izmedju tog "starog" i "novog" modela, osim sto novi ima taj "cobra coil" federcic s donje strane pedale zbog, navodno, boljeg filinga, i cudno bi mi bilo da je to jedina razlika za 30 eura razliku u cijeni. Jel zna tko nesto vise o tim razlikama izmedju "starog" i "novog" modela? ex-sonus 04-03-2009, 19:37 namjerio se ja kupit novu single Iron Cobru, promakla mi je dna za 800 kn u oglasniku, ovdje, argh!!! no ide frend u njemacku uskoro... I cini mi se da Tama nista tu ne umirovljuje... oni su u biti u Njemackoj su skinuli cijenu starih modela IC na 139 eura, dok novi model kosta 169 eura (Drumcenter i JustDrums sam pogledao, a vjerojatno i ostali iz solidarnosti). A tih starih se jos nadje pokoja na lageru. E sad, moram priznati da bas ne kuzim razliku izmedju tog "starog" i "novog" modela, osim sto novi ima taj "cobra coil" federcic s donje strane pedale zbog, navodno, boljeg filinga, i cudno bi mi bilo da je to jedina razlika za 30 eura razliku u cijeni. Jel zna tko nesto vise o tim razlikama izmedju "starog" i "novog" modela? To ti je cijena samog tog cobra coila, kojem ni ja stvarno ne shvatam svrhu CC900S Cobra Coil (attached) List: $30.00 Chad 04-03-2009, 20:49 Power glide modeli su identični (i novi i stari). Rolling glide dolazi sa cobra coilom. otpornik 04-03-2009, 21:26 Dobro, jedino što su power glide "prilagodili" - imaju kao neki utor s rupicama za šarafe pa si možeš kupiti cobra coil i DIY si montirati u taj utor..... woooow.... :biggrin: petarc 05-03-2009, 09:28 pitao sam frajera u Munchen e-mailom koja je razlika izmedju starog i novog modela IC, i evo sto mi je odgovorio: The main difference is that you can remove the shaft easily by loosening some screws on the top of the bearing. Also there are some modifications in the design. Dakle lakse cu promijenit osovinu na novoj ako to budem zelio iz nekog razloga. ajd i redizajn. no svejedno nije mi vrijedno 30 eura razlike. Matematika 05-03-2009, 11:21 po tama websitu sva tri modela (power, rolling, flexi) sada dolaze sa cobra coilom... Chad 05-03-2009, 12:04 po tama websitu sva tri modela (power, rolling, flexi) sada dolaze sa cobra coilom... To je možda novost sa NAMMa 2009. Al inače sva tri modela imaju utor za cobra coil, al samo na rolling glideu dolazi montiran. pitao sam frajera u Munchen e-mailom koja je razlika izmedju starog i novog modela IC, i evo sto mi je odgovorio: The main difference is that you can remove the shaft easily by loosening some screws on the top of the bearing. Also there are some modifications in the design. Dakle lakse cu promijenit osovinu na novoj ako to budem zelio iz nekog razloga. ajd i redizajn. no svejedno nije mi vrijedno 30 eura razlike. Da, drugačiji je okvir i drugačiji je akcelerator preko kojeg ide lanac. Nema razlike u funkcionalnosti (i najbitnije u osjećaju pedale) osim toga što je spomenuo da se lakše rastavlja. VuBubnjar 26-03-2009, 10:05 Pozdrav ljudi, imam duplu Cobru power glide model. Jel zna netko možda gdje se u HR može nabaviti cobra coil? Želio bih ga isprobati. Naime, raspitivao sam se ali prodavaći u radnji gdje sam je kupio ni ne znaju što je to... Filip! 26-03-2009, 10:54 Nista čudno,bar u vk.gdje si se raspitivao? Chad 26-03-2009, 11:16 Pozdrav ljudi, imam duplu Cobru power glide model. Jel zna netko možda gdje se u HR može nabaviti cobra coil? Želio bih ga isprobati. Naime, raspitivao sam se ali prodavaći u radnji gdje sam je kupio ni ne znaju što je to... Zovi Nova glazbala u ZGu ili naruči s neta. VrGa 29-04-2009, 08:30 Nekak' sam razočaran u te nove i.cobre (ne posjedujem ni jednu). Par frendova ju koristi a uglavnom su u raspadu( što je valjda razlog jer su nove) tak' da mi nekak' i ne ulijva povjerenje. Planiral sam ju kupit' i sad ne znam da l' bi bilo pametno uopće kupovat novu ili rabljenu. Ugl. više mi se sviđaju dw pedale( dw5000 zapravo) jer mi je feel fenomenalan i čini mi se k'o najbolja i najrazumnija investicija( sam' još da nađem di mogu kupit duplu njihovu-imam sam' single:tongue_smilie:). petarc 06-01-2010, 15:55 Heh, ja sam uzeo dupli dw jer je bio jeftin, kupac istančanog ukusa:001_tt2: zna li netko gdje ima za kupiti rezervnih dijelova za Iron Cobru? jedan saraf sam izgubio... :/ ZelenaBanana 06-01-2010, 23:34 zna li netko gdje ima za kupiti rezervnih dijelova za Iron Cobru? jedan saraf sam izgubio... :/ nova glazbala hondlova. al dat ce ti samo saraf ak si tam to kupil i ak imas garanciju petarc 08-01-2010, 10:37 nova glazbala hondlova. al dat ce ti samo saraf ak si tam to kupil i ak imas garanciju ofkors nisam tamo kupio i nemam garanciju :P kupio rabljenu, model 2004. nis, prosetat cu se do njih, nije mi daleko. bigle 08-01-2010, 11:00 Nedavno sam kupio svoju iron cobru i rečeno mi je da u pravilu nema garancije na bubnjarske komponente ko kojima se "hoda"... |