View Full Version : Mahatma

sic
02-10-2003, 19:54
to je jedna izvrsna grupa,naši dečki iz zaboka,ko čuo za njih?ako jeste sta mislite?

kodze
04-10-2003, 18:56
meni su zakon, skinuo sam Motorpeople daaavno sa neta, bio na par koncerata i tako. :)

Chad
16-10-2003, 00:15
Mislim da bi sad negdje trebali nastupiti u Lepoglavi. Možda već ovaj vikend (subota). Moram provjeriti.

crazy horse
10-11-2003, 10:37
Tko je ovdje lud...sa par strana sam dobio popis stvari ovim redoslijedom...

Motor people
1. Y.W.G.
2. Feeble Feeler
3. I Am You
4. Deflower
5. Words You Say
6. Morning Here After
7. Soundflower
8. Far Away (...and back again)
9. Betweeness
10. bonus track

Slušam ja prvu stvar i čujem na refrenu I AM YOU, nekad davno sam skidao s neta onu pjesmu koja je super producirana, treča na ovom albumu i pisalo mi je Y.W.G., na ovom albumu je inače treća poredu, a prema ovom popisu bi se trebala zvati I AM YOU..tko je ovdje lud?! ;D

Ako netko ima popis..može sa originalnog cd-a ili nešto..ovo me jako zbunjuje..

Bed mi je kaj nema na njihovom siteu Lyricsa..samo neki X... ;D
A stvarno me zanima...

phaser
10-11-2003, 14:15
možeš sve lijepo saznati na www.motorpeople.org/indexhr.htm

phaser
10-11-2003, 14:19
btw, točan ti je popis stvari.

crazy horse
10-11-2003, 19:02
Hmmm...daj mi reci koja je tebi stvar po redu onak....SUPER producirana....drugačije od ostalih..koja je poredu na cd-u?!

Chad
10-11-2003, 21:34
Mislim da Soundflower i Morning Here After nisu rađene u istoj produkciji ko i ostatak albuma. But DO correct me if I'm wrong...

crazy horse
10-11-2003, 22:19
Mislim da Soundflower i Morning Here After nisu rađene u istoj produkciji ko i ostatak albuma. But DO correct me if I'm wrong...

Neznam..moram provjeriti, al treća stvar na cd-u mi zvuči najbolje sređena!
Jer to ta koju su slali van na mastering?!

phaser
11-11-2003, 14:51
Morning here after (6. po redu) je poslana na mastering jednom liku iz SAD-a.

Fallen1
11-11-2003, 16:28
Bas sad slusam neka stvari od njih i odusevljen sam...decki su super ...evo na prvi pogled kad bi cuo reko bi to je neki americki bend....stvarno zvuce americki ...profi glas i super mi je riff na onoj pjesmi sestoj po redu kaj su slali u SAD bas je heavy riff....JEDVA CEKAM DA DODJU DECKI U KZ ....SUPER SU!!

Fallen1
11-11-2003, 17:13
jel znate mozda koja to pojacalo koriste tocno oni.....znam da su head + box marshall-i al me zanimaju bas modeli :)

Ollienntsh
30-11-2003, 18:46
Baj d vej, NWA su Niggaz With Attitude!

Hey, nobody drops the "N" bomb here! ;D

AmaterPotpuni
23-12-2003, 01:12
meni su tak-tak slušo sam ih na dva koncerta.. i mislim da za takvu mjuzu trebaš imati malo više od same mjuze ili ti cjela stvar neće baš "uspjeti" da imaju neki stage performance.. bili bi popularni za sekundu

crazy horse
23-12-2003, 11:41
jel znate mozda koja to pojacalo koriste tocno oni.....znam da su head + box marshall-i al me zanimaju bas modeli :)

Mislim da Ojgen koristi Marshall JMP Tremolo 50w iz 1971., a Dražen nekog JMP-a od 100w, neznam kojeg...

crazy horse
27-02-2004, 22:24
Da malo oživim ovu temu. Mahatma bi trebala uskoro snimati novi album, barem su mi u 11. mjesecu rekli da bi za cca 3 mjeseca trebali u studio. Jedva čekam, a navodno da će i spot snimati.

www.motorpeople.org

Meni je Motorpeople masterpiece... album me stvarno razvaljuje... :)

sic
11-11-2004, 10:50
sada jos trebaju stavit video zapis na disk s otv-a i to je to.no najvise me zivcira sto nisu stavili death and brother dream na cd,jer to mi je najbolja stvar od mahatme ikad,i jedna od najdrazih stvari opcenito.inace,tebalo im je 4 godine da svrse tu stvar,a posto nije snimljena vjerojatno ce je jos doradjivat...

withnail
14-11-2004, 09:52
sada jos trebaju stavit video zapis na disk s otv-a i to je to.no najvise me zivcira sto nisu stavili death and brother dream na cd,jer to mi je najbolja stvar od mahatme ikad,i jedna od najdrazih stvari opcenito.inace,tebalo im je 4 godine da svrse tu stvar,a posto nije snimljena vjerojatno ce je jos doradjivat...

death and brother dream je na CD-u kao live verzija s OTV-a, jer je to stvar koja live najbolje funkcionira. EP format c: se nažalost razvlači već 9 mjeseci (like a baby), ali... nema ali...

sic, who u b?

sic
18-11-2004, 10:30
ma ja sam ti senfov frend...nitko poseban..a death ce bit kao video verzija...

sic
18-01-2005, 20:14
29 svi u mocvaru.

prof6strings
13-02-2005, 13:59
jucer 12.2 sam bio u zaboku ne bi li napokon vidio ove likove+likušu(nisam ni znao da je ona u bendu) uzivo. ZAkon ZAKON zakon. odusevljen sam, moji novi idoli :D

Chilly
13-02-2005, 17:45
likušu(nisam ni znao da je ona u bendu)

Bendovi članova foruma -> mahatma (http://www.glazbeni-forum.com/index.php?topic=11692.0) :

JANA FABIJANI?                VOCALS
   SAŠA BUNI? - EUGEN              GUITARS
   MARKO TRŠINSKI                       DRUMS
   DRAŽEN ZAVRŠKI      VOCALS & GUITAR
   LUKA JURANI?              BASS & VOCALS
   JASENKO FRINČI?            PERCCUSION
   IGOR OSREČAK                         VOCALS

;)

AmaterPotpuni
13-02-2005, 20:41
hehehe Jana je šašava! ;D :D

prof6strings
13-02-2005, 21:20
uh da sasava :D. vristi, pjeva, skace, air guitar ah te moderne danasnje zene ;)
svirali su cak i obradu od bogova deftones "engine no9" i dok je drugi vokal vristao iz petnih zila onda je drzila melodiju.odlicno su izveli tu obradili.

noQuarter
13-02-2005, 21:30
jucer 12.2 sam bio u zaboku ne bi li napokon vidio ove likove+likušu(nisam ni znao da je ona u bendu) uzivo. ZAkon ZAKON zakon. odusevljen sam, moji novi idoli :D

slazem se...stvarno su zaaaaaaaakon....jedan od najboljih bendova koje sam u zadnje vrijeme cuo

noQuarter
13-02-2005, 21:33
uh da sasava :D. vristi, pjeva, skace, air guitar ah te moderne danasnje zene ;)
svirali su cak i obradu od bogova deftones "engine no9" i dok je drugi vokal vristao iz petnih zila onda je drzila melodiju.odlicno su izveli tu obradili.

i ponovo se slazem....heh....jos bi dopunio PREZGODNA....heh....da...obrada deftonsi im je zvucala perfektno...svaka im cast.....

prof6strings
13-02-2005, 21:47
meni su tak-tak slušo sam ih na dva koncerta.. i mislim da za takvu mjuzu trebaš imati malo više od same mjuze ili ti cjela stvar neće baš "uspjeti" da imaju neki stage performance.. bili bi popularni za sekundu

ma molim te....sta trebaju imat? meni je muzika na prvom mjestu bas me briga za neki tamo pozerski imiđ mtv bendova ili koga vec ne. kakav stejđ preformance mislis? gutanje sablja, erotski plesovi, razbijanje gitra od pojacala, sliovanje neke napaljene teen djevojcice iz prvog reda ha?

Aygor
13-02-2005, 22:32
sliovanje neke napaljene teen djevojcice iz prvog reda ha?

Pa mozda nebi bilo lose 8)

prof6strings
13-02-2005, 22:40
Pa mozda nebi bilo lose  8)

hmhmhmh mozda sam se zanjeo malo

Aygor
13-02-2005, 22:43

Al sam malo...Kljucna rijec je silovanje...Zamjenimo ju necim primjerenijim i gotova stvar. ;D

noQuarter
14-02-2005, 11:16

ajde,ajde....malo kontrole....libido proradio???

AmaterPotpuni
14-02-2005, 15:24
ma molim te....sta trebaju imat? meni je muzika na prvom mjestu bas me briga za neki tamo pozerski imiđ mtv bendova ili koga vec ne. kakav stejđ preformance mislis? gutanje sablja, erotski plesovi, razbijanje gitra od pojacala, sliovanje neke napaljene teen djevojcice iz prvog reda ha?

trebaju imat para i mogućnosti da to što rade jako dobro rade još bolje; kužiš? sa dobrim sviranjem i polurazvijenom svijesti o tome kako funkcionira ljudska percepcija, zadovoljavat će samo uski krug ljudi koji nemaju baš visoka očekivanja, ili da ne ostanem krivo shvaćem bolje rečeno koji imaju vrlo uska očekivanja, za mene je isto mjuza na prvom mjestu, ali za mene mjuza nije samo sviranje... image nije nešto za što te treba biti briga image je nešto što netko ima ili nema, ako nema onda bolje da ga izmisli, jer će inače ostat na kruhu i vodi ;)

Aygor
15-02-2005, 22:56
trebaju imat para i mogućnosti da to što rade jako dobro rade još bolje; kužiš? sa dobrim sviranjem i polurazvijenom svijesti o tome kako funkcionira ljudska percepcija, zadovoljavat će samo uski krug ljudi koji nemaju baš visoka očekivanja, ili da ne ostanem krivo shvaćem bolje rečeno koji imaju vrlo uska očekivanja, za mene je isto mjuza na prvom mjestu, ali za mene mjuza nije samo sviranje... image nije nešto za što te treba biti briga image je nešto što netko ima ili nema, ako nema onda bolje da ga izmisli, jer će inače ostat na kruhu i vodi ;)

Ma kaj je da je ima covek pravo....,ali kaj fali kruhu i vodi?

Third Eye
16-02-2005, 00:37
Nek ona zenska obuce minjak koja "pjeva"

Dobro su se pokazali u zaboku...isto ko i father...

AmaterPotpuni
16-02-2005, 02:23
"ženska" se zove Jana.. show respect ;)

AmaterPotpuni
16-02-2005, 02:25
Ma kaj je da je ima covek pravo....,ali kaj fali kruhu i vodi?

ništa naravno, keep on rocking.. ono je samo moj stav i objašnjenje(istog) upućeno napaljenom fanu (predpostavljam)

prof6strings
16-02-2005, 11:49

tako je ocemo minjak, visoke pete, push up i ostalo ;D

noQuarter
18-02-2005, 15:45

ej....neki je bend svirao tool....i to mi je bilo jebeno dobra izvedba...cini mi se da je to bio father al nisam siguran...jesu ili nisu??

prof6strings
18-02-2005, 17:52
ej....neki je bend svirao tool....i to mi je bilo jebeno dobra izvedba...cini mi se da je to bio father al nisam siguran...jesu ili nisu??

da. to je bio father. gledao sam ih prije god dana na tool praty-ju u rijeci. svirali su pregrst tool stvari i od APC-a 3libras, cak su imali i violinu. stvaro su se potrudili. ostao paf. girtarista je svirao onaj intermezzo(jel se tako pise?) sa aenime na sinticu. pinky majstor si, kunem se ;)
uh jedva cekam opet takav neki mahatma- father koncert...bilo bi dobro da su i zeusi svirali na tom koncu

noQuarter
19-02-2005, 15:15
da. to je bio father. gledao sam ih prije god dana na tool praty-ju u rijeci. svirali su pregrst tool stvari i od APC-a 3libras, cak su imali i violinu. stvaro su se potrudili.  ostao paf. girtarista je svirao onaj intermezzo(jel se tako pise?) sa aenime na sinticu. pinky majstor si, kunem se  ;)
uh jedva cekam opet takav neki mahatma- father koncert...bilo bi dobro da su i zeusi svirali na tom koncu

...wow...pa to je suuuper....svaka cast i pjevacu i bubnjaru (suuper je zvucao, ko danny :) ) i gitaristi....ma svima (tool s dvije gitare zakon zvuci, ko bi si mislil..hehe)
da....to bi bilo super (mahatma-father), a ko su ti faber, zeus faber, tak nekak ne?? imaju demo neki za skinut??

prof6strings
20-02-2005, 00:40
...wow...pa to je suuuper....svaka cast i pjevacu i bubnjaru (suuper je zvucao, ko danny :) ) i gitaristi....ma svima (tool s dvije gitare zakon zvuci, ko bi si mislil..hehe)
da....to bi bilo super (mahatma-father), a ko su ti faber, zeus faber, tak nekak ne?? imaju demo neki za skinut??

da zeus faber. imaju snimljen album za dinaton pogledaj na njihovoj starnici....
http://www.zeusfabermusic.net/

noQuarter
20-02-2005, 17:25
da zeus faber. imaju snimljen album za dinaton pogledaj na njihovoj starnici....
http://www.zeusfabermusic.net/

ok....fala...budem pogledal....

sic
20-02-2005, 21:33
drago mi je da mahatma postaje sve vise i vise zamjecena.tuzno je,al morate priznat da moraju proradit na imidju.znam,nema se para,al svejedno-ponekad je i pose-anje bitno koliko god se ljudi trudili da to ne priznaju.potpuno se slazem,glazba prije bilo kakvog pose-anja no ipak....imaju kvalitetu,aranzmane i najvaznije ideju,sveukupno,sve prejebeno,divim im se na originalnosti.no na primjer,drazen bi trebo imat malo vise energije,ojgenu je na primjer ne fali.nemojte me krivo shvatit,drazen je super vokal i gitarist aj jebiga,nebi ga ubilo da malo zabenga tu i tamo no onda opet ta njegova relativna inertnost je fora i tak se to vrti u krug.jana je simpa.igor ima dobre glasnice i dobru majicu (tool).luka je velik.marko je izvrstan bubnjar.nemojmo zaboravit i naseg senfa.vise nego izvrstan bend.

svaka cast fatheru na aenimi,no moram cjepat dlake i rec da se bubanj malo poceo kupit pri kraju,no sve u svemu,odlicna izvedba takodjer odlicnog hrv benda.

prof6strings
20-02-2005, 22:14
drago mi je da mahatma postaje sve vise i vise zamjecena.tuzno je,al morate priznat da moraju proradit na imidju.znam,nema se para,al svejedno-ponekad je i pose-anje bitno koliko god se ljudi trudili da to ne priznaju.potpuno se slazem,glazba prije bilo kakvog pose-anja  no ipak....imaju kvalitetu,aranzmane i najvaznije ideju,sveukupno,sve prejebeno,divim im se na originalnosti.no na primjer,drazen bi trebo imat malo vise energije,ojgenu je na primjer ne fali.nemojte me krivo shvatit,drazen je super vokal i gitarist aj jebiga,nebi ga ubilo da malo zabenga tu i tamo no onda opet ta njegova relativna inertnost je fora i tak se to vrti u krug.jana je simpa.igor ima dobre glasnice i dobru majicu (tool).luka je velik.marko je izvrstan bubnjar.nemojmo zaboravit i naseg senfa.vise nego izvrstan bend.

svaka cast fatheru na aenimi,no moram cjepat dlake i rec da se bubanj malo poceo kupit pri kraju,no sve u svemu,odlicna izvedba takodjer odlicnog hrv benda.

to sam i ja skuzo za kraj al who cares dobro je bilo

withnail
21-02-2005, 11:01
luka je velik.

10x

Ovo za imidž sve stoji. Problem je u tome kaj smo imali jako malo koncerata svi zajedno (7 veličanstvenih he, he) tak da još nismo sve uskladili, jer imamo jako malo povratnih informacija. Smatram da je koreografija na koncertu još jedna dimenzija više i bilo bi glupo bježat od toga. Mislim da na primjeru fathera možemo svi učit, ali nije ni popeye za odbacit, jer u ovoj postavi s pet članova djeluju puno kompaktnije i vizualno i glazbeno. Bit je svega izgledat u skladu s muzikom koju sviraš kako bi sve to imalo neku priču. U tom kontekstu nije ni feet za odbaciti, jer kod njih nedostatak scenskog promišljanja izvrsno odražava tu neobaveznost, lepršavost i pozitivnost same muzike.

Uglavnom svi komentari i kritike su dobro došli.

sic
21-02-2005, 16:56
da te pitam: ono kad ste bili na otv-u,na koju foru si uspio strgat najdeblju zicu basa i pritom si ruku raskrvarit,ak sam dobro vidio,moze bit da grijesim? ja se ne sjecam da je nekome kog ja znam  ta sajla ikad pukla...

withnail
22-02-2005, 10:17
To je zato kaj su dadario žice za kurac. Jedno vrijeme mi je pucala e-žica svakih par tjedana, jer u hr nema niš za kupit. sad sam iskopao shop u zagorskoj koji ima DR (Sunbeam), a to su mi najbolje žice koje sam svirao.
Uglavnom, možeš si zamisliti kak sam popizdio kad mi je pukla žica stara tjedan dana baš za vrijeme emisije koja ide live. e, onda sam ju iščupao i cijeli se razrezao...kreten, kaj možeš.

Dr.A
22-02-2005, 10:29
jel gotov format c: ? poslao sam vam bio mail jos negdje u septembru..pa neznam jesti li slali cd-ove... ???

withnail
23-02-2005, 13:24
eto završen je konačno prije par dana i sad počinjemo sa slanjem. Najkasnije za dva tjedna bi ga svi trebali dobiti.

Passenger
23-02-2005, 16:47
a jel ti mahatma znaju odsvirati kaj od.. hmmm.. deftonesa?

Dr.A
23-02-2005, 20:59
eto završen je konačno prije par dana i sad počinjemo sa slanjem. Najkasnije za dva tjedna bi ga svi trebali dobiti.

eto super...ako ste zagubili moju adresu reci pa da ti ju opet posaljem...trazio sam vas bio i motorpeople...

ajd zivio ;)

Fallen1
23-02-2005, 21:02
eto super...ako ste zagubili moju adresu reci pa da ti ju opet posaljem...trazio sam vas bio i motorpeople...

ajd zivio ;)

isto je i kod mene ;)

noQuarter
23-02-2005, 21:07
a jel ti mahatma znaju odsvirati kaj od.. hmmm.. deftonesa?

kaj ti to ozbiljno???? khm.....heh....... pa svirali su u zaboku engine #9.... (usput, suuper je zvucalo)

Aygor
23-02-2005, 23:03
Je moj racku!

Passenger
24-02-2005, 10:51
kaj ti to ozbiljno???? khm.....heh....... pa svirali su u zaboku engine #9.... (usput, suuper je zvucalo)
a jebga.. nikad ih nisam gledal uživo, ne dolaze baš nekaj u kc... ::)

Third Eye
25-02-2005, 07:39
Dobro su odsvirali deftonese, nisu bas ko father toolovce skinuli al oprosteno im je...

...i tata bi sine! :o

Aygor
01-03-2005, 10:18
True

withnail
10-03-2005, 21:08
19.3.2005.
LEPOGLAVA - 1nuMSG fest br.7 - Tawan - 20h - 10kn

uzmi ruke (Varaždin)
microwaving thru head (Ivanec)
hidro4 (Nova Gradiska)
mahatma

Vele da je tavan ok. Valjda bu zdržal.

Third Eye
10-03-2005, 22:46
Da, tata bu isao... 8) ;D ;D

noQuarter
16-03-2005, 20:08
ej,a zakaj vam ne radi stranica???? ha?? mislim,barem meni ne radi....sve ostale mi oce otvoriti osim vase....hm....

withnail
17-03-2005, 09:18
ne znam meni dela. kaj imaš kao browser?

Dr.A
17-03-2005, 09:25
jeste li poslali cd-e??? ;)

withnail
17-03-2005, 09:30
Za sad smo poslali samo onima koji su naručili format c:, a u sljedećoj rundi, za par dana, idu narudžbe format c: + motorpeople, pa format c: + motorpeople + t-shirt i razne kombinacije.

Uglavnom, stiže ti uskoro, jer znam da si ti u drugoj grupi.

Dr.A
17-03-2005, 09:33
Za sad smo poslali samo onima koji su naručili format c:, a u sljedećoj rundi, za par dana, idu narudžbe format c: + motorpeople, pa format c: + motorpeople + t-shirt i razne kombinacije.

Uglavnom, stiže ti uskoro, jer znam da si ti u drugoj grupi.

ides, to te pitam... :D ;) :)

Third Eye
18-03-2005, 07:32
Jeej, to su one majce za 6 glava!? Kak to zgleda!? Po nekoj tvojoj procjeni, mislim meni ova format c: zgleda tupavo na slici! Trebali bi napraviti mahatma majce a ne "ime albuma" majce tj. bacat neki cover gore! Mislim kaj se mene tice mislim da je to produktivnije!!?? ::) >:(

noQuarter
18-03-2005, 07:46
ne znam meni dela. kaj imaš kao browser?

dela,dela...sve ok....

Chad
18-03-2005, 19:15
Jeej, to su one majce za 6 glava!? Kak to zgleda!? Po nekoj tvojoj procjeni, mislim meni ova format c: zgleda tupavo na slici! Trebali bi napraviti mahatma majce a ne "ime albuma" majce tj. bacat neki cover gore! Mislim kaj se mene tice mislim da je to produktivnije!!?? ::) >:(

A kaj si ti? Bruketa ili Žinić? ::)

zvincic
18-03-2005, 19:18
A kaj si ti? Bruketa ili Žinić?  ::)

sta znate gospodine Pam, mozda i jest netko od navedene gospode ;)

Third Eye
22-03-2005, 22:18
jeej... >:(

Third Eye
23-03-2005, 15:58
Evo bio sam na tawanu pa evo vam par slikica da pustite slinu... ;D ;D ::)

Third Eye
23-03-2005, 16:03
i da...

Third Eye
23-03-2005, 16:06
nemam bas oko za fotografa al jebga... 8)
laaaanaaaaaa ;D ;D

crazy horse
24-03-2005, 09:38
:) :) :) zakon slika!

Third Eye
24-03-2005, 18:41
ima jos dvije na prosloj stranici... ::) :)

noQuarter
24-03-2005, 19:51
ima jos dvije na prosloj stranici... ::) :)

ma vec sam se splasil da si Janu zaboravio sliknut....hehe....dobro da jesi ;)
kakav je bio koncet?? svirali su kakve obrade??

Stratocaster
25-03-2005, 17:02
Evo preslušao sam malo vaš ovaj format c: i moram reći da se jako primijeti utjecaj Toola, pogotovo djelova sa albuma Lateralusa. Gledao sam vas već mnogo puta live (bar pet puta) i imate dobrih stvari i djelova skroz, lead gitarist mi je prilično lud vaš (valjda "profesionalna deformacija" ;D), ostale nisam toliko temeljito "snimao", ali ste ok i vidi se da ste uvježbani međusobno tj. da se slažete. To je super, pogotovo za ove naše djelove tu, gdje ne vrvi baš sve od takve glazbe. Prvi "motorpeople" mi se ipak više sviđa, ne znam zašto, možda je nešto topliji i originalniji. U svakom slučaju za liveove ovdje i naš mladi bend ste super, želim vam uspjeha u daljnjem radu, ali iskreno rečeno, doma ću si uvijek rađe pustiti Lateralus, jer je on majka matica u takvoj glazbi ;).

Third Eye
28-03-2005, 15:40
Svirali su od rage against the machine - wake up, i dobro je bila skinuta, bolje od defonesa...a inace cjeli koncert je prosao ok, bilo je fulavanja al za to smo okrivili organizatore jer su napravili takav stage, nekakve daske i gluposti sve se klimalo i njihalo ja sam sam cekal da propadnu ::) ;D ;D ;D
Keep going boys (and girl) ;)
U zaboku je bilo bolje odsvirano al tam je puno bolji prostor i to sve skupa, al tam su malo pjesma bili pak svirali... >:( ;) ;D

prof6strings
28-03-2005, 21:29
hmm

withnail
29-03-2005, 08:53
doma ću si uvijek rađe pustiti Lateralus, jer je on majka matica u takvoj glazbi ;).

to je kao da kažeš da nećeš slušati soundgarden , jer su led zeppelin majka matica. ;D

napoleon2
29-03-2005, 08:58
to je kao da kažeš da nećeš slušati soundgarden , jer su led zeppelin majka matica. ;D

vrlo smjela usporedba :o ;) mislim da su sabbathi mnogo vise vise utjecali na SG

gogothegogo
29-03-2005, 13:31
vrlo smjela usporedba :o ;) mislim da su sabbathi mnogo vise vise utjecali na SG

ja dajem glas isto za LZ zbog rifova i vokala (sabathi samo zbog rifova :D)

crazy horse
29-03-2005, 13:37
Gogo, ma koji Plant u usporedbi s Cornellom :o Ako već tražiš sličan vokal bojom, to je Coverdale ;)

gogothegogo
29-03-2005, 13:41
Gogo, ma koji Plant u usporedbi s Cornellom :o Ako već tražiš sličan vokal bojom, to je Coverdale ;)

pa nije usporedba bas neka ali gledajuci LZ i BS se moze rec da je LP slicniji vokalom...ne?

napoleon2
29-03-2005, 13:44
pa cak ni to se ne mogu slozit, visoko ozzie-vo pjevanje je nekako masnije od plitkog plantovog vokala i zato su mi slicniji chris i ozzie od planta i chrisa.
a usporedi thaila na sg-u i iommija ;D

gogothegogo
29-03-2005, 13:52
pa cak ni to se ne mogu slozit, visoko ozzie-vo pjevanje je nekako masnije od plitkog plantovog vokala i zato su mi slicniji chris i ozzie od planta i chrisa.
a usporedi thaila na sg-u i iommija ;D

ja sam mislio na to sto je ozzyjev vokal jako los i nema raspon, a ova ostala dvojica imaju i raspon i preferiraju visoko i oba su hrapavci...

a sto se tice rifova...ako gledas najraniju fazu SGa onda cak i mos rec da su slicniji BSima

napoleon2
29-03-2005, 13:54
ja mislim da je ozziejev vokal super :o ??? i pjeva visoko i konkretno

ali meni je SG puuuuno bolji band od ovih s kojima ih usporedjujemo tak da mi se vise ne da :P

Third Eye
29-03-2005, 17:30
Ovo je fakat glupo, ak os uspoređivat tool i mahatmu, onda uspoređivaj njihove prve radove sa mahatminim sadašnjim,..

prof6strings
29-03-2005, 22:08

ma pusti ga......decko bljezgavi

Aygor
30-03-2005, 00:01
Ma nemojte uopce usporedjivat mahatmu sa tool-om...Tool is to fuckin big to be compared with anyone.

withnail
30-03-2005, 08:59
Ma nemojte uopce usporedjivat mahatmu sa tool-om...Tool is to fuckin big to be compared with anyone.

kao i moj k....

Aygor
30-03-2005, 22:55
Belj

noQuarter
31-03-2005, 11:33
kao i moj k....

:D :D :D
e, ova slikica ti je jebeno smesna...di si ju nabavil??? bas je onak..za plakati....

Aygor
31-03-2005, 22:48
Luka u mladjim danima

prof6strings
31-03-2005, 23:03
kao i moj k....

DOKAZI???? :D :D :D :D ocemo slikuuuuuuu hehe

Jana
03-04-2005, 12:31
sve to s fotkama i komplimentima...tnx...nisam mogla a da se ne javim...

Stratocaster
03-04-2005, 15:31

Ok, još samo da Soungarden ima direktne veze sa Led Zeppelinom bilo bi dobro :).

Stratocaster
03-04-2005, 15:33
ma pusti ga......decko bljezgavi

A ti stvarno izazivaš a? Bljezgavit ću ti majku seronjo.

Stratocaster
03-04-2005, 15:35

To je činjenica. Bend se može truditi koliko god hoće da ide u tom smjeru, ali ne može napraviti ni približno ko Tool. A zašto? Pa zato jer je tool u tome jedinstven i autentičan, ali realna stvar je da se vidi (čuje) utjecaj toola, što uopće nije loše, dapače.

withnail
03-04-2005, 17:51
opće je ta spika s utjecajima jako deplasirana, jer ili ti je nešto dobro ili ne. jebe mi se čije ime stoji iza toga. bitna je muzika, a ne muzičari, na kraju krajeva sve je to rokendrol, niš posebno.

Stratocaster
03-04-2005, 20:36
bitna je muzika, a ne muzičari, na kraju krajeva

Bitna je muzika, a nju stvaraju muzičari. Što je muzika bolja, inovativnija i originalnija, to će muzičari biti cijenjeniji i nedostižniji. Tool je upravo to, model za mnoge mlade bendove, utjecajan i genijalan bend novijeg datuma. E sad neki bendovi na koje utječe tool (ili bilo koji drugi bend) će uvijek biti u njegovoj sjeni, a drugi će izaći sa nečim sasvim novim, svojim, svježim. Jednostavno je tako.

sve je to rokendrol, niš posebno.

Za nekog je samo rokenrol, za nekog puno više, a za nekog čak ni to. Volim i ja tu frazu iz zajebancije koristiti, ali reći da je baš sve rokenrol, je malo predegradirajuće.

Sretno s daljnjim radom, lijep pozdrav.

Third Eye
04-04-2005, 10:14
Joj Jana, nas da te ja obozavam! Doma sam sve poljepil s tvojim slikama! ::) ;D

Dr.A
04-04-2005, 16:09
danas dobio paket sa cd-ovima...thx ;)

withnail
05-04-2005, 13:28
9.4.2005
ZABOK - GJALSKI BYE BYE - Početak u sumrak - Upad free

dieseldwarf (Zabok)
bastinado (Zagreb)
airywall (Krapina)
reanimator (Zaprešić)
nezbit (Zabok)
polja lavande (Split)
cobalt (Zabok)
mahatma

Gjalski je prodao dušu. Ispratit ćemo je kako je i zaslužila.

Third Eye
05-04-2005, 18:17
Daj nemoj!? Tam je bas dobar prostor! Jebga...
Makar sam vas vec tam gledao, na to se ide! ::) ;)

prof6strings
05-04-2005, 23:48
Daj nemoj!? Tam je bas dobar prostor! Jebga...
Makar sam vas vec tam gledao, na to se ide!  ::) ;)

a jel sine? :D vidjeces se licem u lice sa " zagorcem" ;D ;D

Third Eye
06-04-2005, 09:50
jooj ma pusti lajbek ::)...os ti ici!?

Third Eye
25-06-2005, 12:25
Cuo sam da svirate u Zaboku sad negdje brzo!?

withnail
05-01-2006, 13:53
6.1.2006.
RIJEKA- TOČKA - Upad nemam pojma

father (Ri)
downfall (Ri)
hesus attor (Ri)
čoban dementus (Ri)
agressive snail attack (Ri)
acaid (Ri)
mahatma

Third Eye
08-01-2006, 18:58
kak je svirka prosla? zal mi je kaj sam tek kasnije vidio za konc..
slikica mozda koja

withnail
09-01-2006, 10:24
Nakon ovakvog sranja od nastupa čovjek se mora zapitati čemu sve to i kako dalje.
Naime, najprije vas nitko od organizatora ne nazove i ne obavijesti kad je točno tonska proba, gdje se nalazi klub u kojem svirate tj. kako se tamo može doći autom i iskrcat oprema, što vam od opreme treba tj. što oni imaju itd.
Recimo da ste (nazivanjem i inzistiranjem) uspjeli saznat da će bit tonska i došli u Rijeku oko 14h, nakon sklizanja kroz snijegom zameteni Gorski kotar, jer računate kako za tonsku probu 9 bendova treba minimalno 4 sata, ali tada saznate da će tonsku raditi samo jedan bend, a to naravno niste vi, što znači da će te prvi put u nekom gradu pred novom publikom i na stejđu na kojem niste nikad svirali nastupiti bez tonske probe tj. pokušati nešto namjestiti na tuđim pojačalima pred publikom koja s pravom negoduje, a sve to dok neko tko je loše prerušen u Isusa (s lubanjom u ruci dok s drugom polijeva publiku vodom i bljuje vatru - užasno originalno i nadasve inspirativno ???). Ako ste kojim slučajem uzeli svoju glavu, jer ste htjeli imati koliko toliko svoj zvuk, velika je vjerojatnost da će vam organizator ponuditi 150kn da na njoj sviraju i ostali.
Kad stignete na mjesto događaja saznate da svirate zadnji (budući da su se svi već ranije dogovorili), negdje oko 3 ujutro (jer je bendovima iz Rijeke puno teže kasnije doć doma nego vama u Zagorje ???) dakle negdje 15-tak sati nakon što ste krenuli na put, pa onda ispadnete problematični, jer se pokušavate nešto dogovoriti i s nekim zamijeniti.
Naravno, to još nije sve...prije nego izađete na stejđ obavijeste vas da morate skratiti nastup (koji je trebao trajati cijelih pola sata ???), jer je netko svirao duže od predviđenog, tako da svi stignu odsvirati, dakle nekih 25 min., a ako kojim slučajem pristanete i na to budite sigurni kako će vam nakon samo 20 minuta ponovno upasti na stejđ i pokušati vas prekinuti da odsvirate još samo jednu stvar (my own summer - 4 min ???, jer je jako važno da se onaj Isus kretenira po stejđu). Kasnije saznate da je taj organizator član benda koji svira iza vas. Kad napokon završite s vašim velebnim nastupom otiđete na šank po svoju pivu (svaki član benda dobio je bon za jednu pivu ???) saznate kako piva za bendove više nema i kako si s tim možete obrisati jednu stvar. Također bolje vam je da nikog ne povedete sa sobom, jer će svi platit kartu.
...još kad oko 5 ujutro shvatite da vam je neko ispustio gumu na autu..

Ima tu i dobrih strana, recimo u Rijeci je u ovo doba proljeće, napokon smo vidjeli malo sunca i mora, ljudi su ok, jer briju neki svoj film, ćevapi su kobog i sretni ste što niste dobili batine od redara (kao npr. bubnjar jednog izvrsnog benda iz Rijeke koji je tamo također svirao).

Sve u svemu recite vi meni čemu sve ovo i zašto iz godine u godinu iste stvari kad se sve već zna i kad knjiga "Uspješan organizator - za idiote" stane u ovaj post:

1. Saznaj od svojih frendova i poznanika što slušaju i koje bendove vole pa prikupi takva dva, najviše tri benda i organiziraj im klopu, cugu, daj im lovu za putne troškove i dodaj još par sto kuna kao znak dobre volje.

2. Saznaj od bendova što im sve treba za svirku i onda to organiziraj u dogovoru s vlasnikom kluba i bendovima (za nastup prosječnog benda potreban je adekvatan razglas s kvalitetnim toncem koji sluša bendove, a ne s nekim neshvaćenim umjetnikom koji je završio dopisni internet tečaj u Kopenhagenu, bubnjevi, bas pojačalo i jedno do dva gitarska pojačala, a sve ostale anomalije, poput udaraljki, puhačih instrumenata itd. će bendovi donijeti sami). Klub vjerojatno već ima light-show, a ako nema obavezno ga nabavi i postavi čovjeka da s njim upravlja, a prema dogovoru s bendovima.

3. Dogovori točne termine za tonske probe, dakle obavijesti svaki bend kad mora doći i potrudi se da se ti termini i ispoštuju, a s obzirom na redoslijed nastupa, tj. logikom bend koji prvi nastupa zadnji radi tonsku.

4. Marketing - Obavijesti ljude o održavanju koncerta. Novine, radio, TV, plakati, internet, a nemoj zanemariti i usmenu predaju. Što bolje odradiš ovaj korak, više ćeš i zaraditi.

5. Potrudi se bit dobar domaćin, držati sve pod kontrolom i ispratiti svoje goste kao što i zaslužuju.

6. Nemoj stati na jednom koncertu, jer će ti se trud isplatiti samo ako ljude navikneš na dobar provod.

Bilo bi dobro kad bi ovdje kao članovi foruma složili jedan kratki manual za organizatore koji bi kasnije distribuirali svim vlasnicima i/ili menadžerima raznih klubova.

broken face
09-01-2006, 10:44
postaj ovdje http://www.rirock.net/forum/index.php
ima više smisla :)

Ujo
09-01-2006, 10:46
pročitao sam samo ovaj zadnji post. vidim da sviraš u mahatmi. što sviraš?!
šteta da ste se tako razočarali, i slažem se da je onog "show-man"-a koji to nije, trebalo pustit 2,3 min i to je to. ono je jadno i glupo preseravanje.
a koji je to bubnjar skoro pobrao batina od izbacivača?!
inače uvijek je tako u točki da tonsku rade 1, do 2 benda.
to za gosta, je stvarno bilo jadno! trebali su omogučit da se može dofurat nekog. a dobro valjda će udruga riješit i te probleme, tek je nastala pa ima još puno grešaka.
inače preporučujem ti da se javiš na www.rirock.net pa na forum. tamo ti se nalaze većina članova udruge rirock koja je zadužna za koncerte demo bendova po rijeci...eto toliko da znaš unaprijed. i ako opet dolazite u ri, kontaktiraj me na pm, ja vam mogu pomoć koliko budem mogao.

withnail
09-01-2006, 13:00
Nemoj me krivo shvatit, jer nama je u Rijeci bilo fenomenalno tj. sve osim našeg nastupa. Naime dobri smo frendovi s tatama pa smo s njima brijali i poslije prespavali u skloništu, a drugi dan su na s vodili na ćevape. Mislim, bili smo dva dana u Rijeci iz čistog gušta. Problem je u tome što se nismo oznojili, što smo sami sebi ostali dužni, a kamoli publici i to me strašno ljuti. Ne volim optuživati za vlastite propuste i mogli smo se mi i bolje snać, ali nas je zbunio takav odnos, pa se nismo predstavili onakvima kakvi jesmo.
Znam da je u Točki takva tonska, ali potrebe za tonskom ovise o tome kakvu vrstu muzike sviraš. Naime kad ideš više na scenski nastup i sviraš nešto u glavu onda te nepostojanje tonske i ne može toliko omesti kao kad sviraš svoju muziku na tuđim pojačalima i ne čuješ k.....

Bubnjar? (pa nije ovo žuta štampa :)), ali sam zaključi.

Što se tiče koncerata u Rijeci danas sam razgovarao s Mihaelom. On gura da odradimo nešto unutar 2 mjeseca, ali samo još s jednim bendom koji nam je sličniji i na našoj opremi...tonska!!!

toastboy
14-11-2006, 13:37
koncert!
tko ne zna, 20.11.2006, KSET, početak u 20.30
sviraju:

Mahatma (zabok)
One Piece Puzzle (RI)
Mental Harakiri (ZG)
Downfall (RI)

ako se ne varam, to je prvi koncert od gore diskutiranog Riječkog.
bit će dobro.

sic
14-11-2006, 14:45
ko bi reko..ja mislio da su ovi mrtvi :)

crazy horse
14-11-2006, 14:52
Navodno bi trebali nastupiti opet kao kvartet. Tamo sam.

sic
14-11-2006, 16:02
Navodno bi trebali nastupiti opet kao kvartet. Tamo sam.

nekome je doslo iz guzice u glavu napokon :D

Chad
14-11-2006, 16:45
koncert!
tko ne zna, 20.11.2006, KSET, početak u 20.30
sviraju:

Mahatma (zabok)
One Piece Puzzle (RI)
Mental Harakiri (ZG)
Downfall (RI)

ako se ne varam, to je prvi koncert od gore diskutiranog Riječkog.
bit će dobro.

Ne svira Downfall, već F.E.B.R.A. iz Dubrovnika.

A kaj se Mahatme tiče, mislim da bude taj KSET samo one-off koncert...

toastboy
16-11-2006, 14:59
daleko od toga da su mrtvi... much the contrary.
za ovu odulju pauzu bismo eventualno mogli reč da je u pitanju blaga koma, ali imaju svoje razloge.
a skinuo sam informaciju o ostalim bandovima sa www.never2much.info.
a tamo je pisalo da je Downfall.
izgleda da sam trebao otić na stranicu KSETa.
ali sam prelijen.

no, glede "one-off" koncerta, tu se ne bih složio.
uostalom, vidjet ćemo u ponedjeljak.

crazy horse
21-11-2006, 15:41
Ja bi da mi vi meni kažete kad otprilike Mahatma svira, ako netko okvirno zna. Mene to muči jutros.

Chad
21-11-2006, 18:08
Ja bi da mi vi meni kažete kad otprilike Mahatma svira, ako netko okvirno zna. Mene to muči jutros.

Jučer? :-\ ... ;D

crazy horse
21-11-2006, 22:40
Jučer? :-\ ... ;D

Saznao tek na ulazu od KSET-a.. Skoro sam ušao na Emo ;D

Chad
22-11-2006, 11:38
Saznao tek na ulazu od KSET-a.. Skoro sam ušao na Emo ;D

Pa mogel si doći malo moshat na Mistejkovce... i popit piće... ;)

ex withnail
14-02-2007, 19:45
Mahatma je zapravo jaako živa i upravo radi novi album. Jednostavno smo malo zastali da se svi zaposlimo i sad možemo dalje. Uglavnom, dobro nam je došla ova pauza da možemo vidjeti što je bilo ok, a što nije, a i već smo se malo vrtili u krug. Zadnje 2 godine nismo slušali gotovo ništa i odmorili smo uši od svega. Atmosfera je opet dobra i zdrava, a to je najbitnije.
Ove godine ćemo malo sviruckati, ali ništa ozbiljno:
22.2. (četvrtak) Soba - Zagreb
17.3. (subota) Sisak (e tome se veselimo jaaaaaaaaaaaako).

Čujemo se još puno.

Inhaler
14-02-2007, 21:15
Mahatma je zapravo jaako živa i upravo radi novi album. Jednostavno smo malo zastali da se svi zaposlimo i sad možemo dalje. Uglavnom, dobro nam je došla ova pauza da možemo vidjeti što je bilo ok, a što nije, a i već smo se malo vrtili u krug. Zadnje 2 godine nismo slušali gotovo ništa i odmorili smo uši od svega. Atmosfera je opet dobra i zdrava, a to je najbitnije.
Ove godine ćemo malo sviruckati, ali ništa ozbiljno:
22.2. (četvrtak) Soba - Zagreb
17.3. (subota) Sisak (e tome se veselimo jaaaaaaaaaaaako).

Čujemo se još puno.

... a lokacija "Sobe" je?!?!?!

ex withnail
15-02-2007, 15:04
... a lokacija "Sobe" je?!?!?!

SOBA ROCK KLUB, Magazinska 7 (300 m od Doma sportova)

Inhaler
15-02-2007, 15:45
SOBA ROCK KLUB, Magazinska 7 (300 m od Doma sportova)

A znam znam... te Sobe je vlasnik bassist psihomodo popa ak se ne varam :blink1:

ex withnail
24-02-2007, 07:07
soba

nismo puno očekivali, a danas nam je osmjeh od uha do uha. soba je super, odsvirali smo super, a atmosfera je bila zakon.

možda bi trebalo otvoriti novi topic, možda već i postoji, ali mi konačno sviramo trijezni i napokon imamo kontrolu nad svojom muzikom :smile:
što vi mislite o toj temi?
mi smo dugo godina (10:rolleyes: ) svirali sa, bumo-si-samo-malo-popili-itd. stavom i zapravo sve usrali, jer nam se uvijek sve otelo kontroli. svo ono vježbanje, a vjerujte bilo ga je jako puno, pad u vodu, kad zvučite kao raštimani orkestar u kojem svako brije neki svoj film. dobro, dogodi se tu i tamo neki dobar koncert no to je više bilo slučajno. možda sve ovo zvuči kao topla voda, ali jedno je nešto znat, a potpuno drugo to i napravit.

ex withnail
03-03-2007, 15:19
Tko god je barem jednom bio u Sisku na nekom koncertu zna o čemu govorim kad kažem da je Sisak nešto što se ne propušta. Gomila ljudih ludi :bigsmile:

17/03/07 - SUB - 21:00 - Klub SKWHAT
KONCERT
FEET - 5. rođendan
MAHATMA
BULDOZER (ex STYX)
VAMOS (ex MIXED ITEMS)