View Full Version : Cijene u Hrvata

Duby
26-12-2005, 17:43
Jel mi može neko objasniti zašto su cijene u Hrvatskoj toliko veće nego što su to npr. u Americi?!

Bio je nedavno komentar oko Hammonda XK-3, a eto u zadnje vrijeme sam gledao malo pojačala pa ću navesti, kao primjer, da je Rolandovo 120W pojačalo kod nas 5000Kn, a u Americi 500$ (cca. 3250Kn).

Mislim, jasno mi je kad su cijene malo različite. ali skoro duplo!? ::) >:(

Lord Sirius
26-12-2005, 17:46
Jel mi može neko objasniti zašto su cijene u Hrvatskoj toliko veće nego što su to npr. u Americi?!

Bio je nedavno komentar oko Hammonda XK-3, a eto u zadnje vrijeme sam gledao malo pojačala pa ću navesti, kao primjer, da je Rolandovo 120W pojačalo kod nas 5000Kn, a u Americi 500$ (cca. 3250Kn).

Mislim, jasno mi je kad su cijene malo različite. ali skoro duplo!? ::) >:(

Dodaj još na to pdv od 22%, pa sve skupa na to porez od 10%, trošarinu, poštarinu i osiguranje i doći ćeš na isto.

Duby
26-12-2005, 18:50
Dodaj još na to pdv od 22%, pa sve skupa na to porez od 10%, trošarinu, poštarinu i osiguranje i doći ćeš na isto.

OK, sve je to meni jasno...Ali, što Ameri ne moraju plačati porez i ostala davanja?! Npr., u Njemačkoj je cijena dotičnog pojačala 500 Eura (cca. 3800Kn). O standardu ne bih sad pričao... ;)

Jel moraju naši zastupnici kupovati preko zastupnika npr. za Europu?! Npr., Megamuzika (Fender, Vlaška) ne može kupiti direktno od Rolanda (tvornice), nego mora kupiti preko zastupnika (koji već na osnovnu cijenu doda svoju proviziju)?!

Duby
27-12-2005, 11:30
Ameri imaju poreze različito kako koja država, između 0 i 5 posto.

:'(

Naši ne mogu be posrednika, jer je količina robe, odnosno iznos premali.

Naravno... :(