View Full Version : George Michael
Makar je peder ali mu se mora priznati da ima super pjesme, meni osobno Older najbolji album makar i ovaj novi super, Najbolja stvar mi je praying for time!
On kaže da se razočarao u glazbu da više albume neće raditi nego će na svojoj net stranici stavljat nove pjesme pa tko hoće slušati samo dođe i downloada, prvo jamiroquai, george tko je idući kaj ta glazba stvarno ide u kurac.........
Ovdje u ovom topicu se može sve! Ja kao kamen smutnje na ovom forumu vam kažem loše i dobre stvari pišite! :o 8) ;D
ja neznam...nekad mi se gadi, nekad mi je okej...
volio bi cut starije stvari, al nemam gdje...
sjecam se dok sam iso u akademiju, skidali smo neki lajn njegovog bubnjara i bio je zajeban...
a kaj da vem velim...ovo kaj sad dela mi se ne sviđa...ona unplugged svirka kaj se svojevremeno vrtila na telki nije bila loša, iako sam više bila opčinjena backovima nego njime...lik zna pjevat, al to definitivno više ne pokazuje...eh, kad se sjetim kako je dobro pjevao onu od queenovaca....somebody to love....a i freedom budi ugodna sjećanja....e, da, dobra mi je bila i ona stvar father figure...no najbolje se ljubilo uz careless whisper ;)
ali sada....sad mi je jadan....kao da mu je ishlapila inspiracija...a i glumi nekog taf stričeka uz puno komada na spotovima, a svi znamo da bi se radije pucao u wc-u s nekim fensi murjakom... ;D ili maybe eltonom johnom ;D ;D a ni tin samardžić mu zasigurno ne bi bio mrzak ;D ;D ;D
e, da, kad sam već kod toga...mislite li da je don't let the sun go down on me slučajna suradnja ili razmjena dobara? ;) ;D
Lord Sirius 29-03-2004, 03:02 eh, kad se sjetim kako je dobro pjevao onu od queenovaca....somebody to love....
to su mu bili najbolji trenuci karijere i blistao je na tribute to freddie mercury...
...these are the days of our lives...
samo je freddie to znao bolje!
napoleon2 20-04-2004, 21:13 ima jedna stvar od njega koja u refrenu ima tipa "this beautifull face of yours"....koja atmosfera i onaj jedan akord koji drzi vodu cijeloj pjesmi........uf mrak stvar!! to mu je bio mislim i hitic
IMHO prije je bio dobar, ali ove pjesme koje sad radi su mi jednostavno doooooooooosssssssssaaaaaaaaaaaddddddddddnnnnnnnne eeeeeeeee!!!!!!!!!
neke stare stvari su mu podnošljive,al sve u svemu me osobno baš i ne oduševljava..on je biseksualac,jel?
Evo taman čitam u Storyju i ne mogu se ne otet dojmu:
"George Michael
Dečku darovao prsten
Prsten koji blista na ruci njegova dugogodišnjeg partnera Kennyja Goosa nije zaručnički. Pop-ikona George Michael svojem je dečku prsten darovao za rođendan, ali, kako tvrde nejgovi prijatelji, još ne razmišlja o braku..."
bla bla, pa kaže: "..Michael je s Kennyjem prohodao 1998. godine, nakon što je optužen da je u toaletu policajcu ponudio oralni seks."
Pa čovjeku je skroz sadržajno zanimljiv život, nema šta! ;) :D :D :D
lizard king 27-05-2004, 22:39 posvetia je album svom momku ???
ma daj....
nije mi nesto ni van tog etiketiranja po seksualnosti...u biti briga me za to...nek on radi sta oce samo dalje od mene(sta i cini,pa smo svi zadovoljni)
ono tu i tamo neka pisma starija ima koja mi je ok...al nevirujen da bi moga stavit njegov album i cilog poslusat
oće mi ko pojasnit onu novu pjesmu i spot.. ??? ..jao..bolje bi bilo da nije ništa napravia..
Nemam ti kaj objasniti on je napravio ljubavnu pjesmu kao svaki pop pjevač normalnu pop pjevač i napravio je takav spot samo da blješti i da je čaga neka, samo kaj pjeva to svom dečku a ne nekoj ženi to te ne treba smetati jer nigdje u pjesmi se nespominje da pjeva muškarcu. kaj se mene tiče pjesma je dobra! :o 8) ;D
angelina_balerina 16-06-2004, 09:15 Nekad je bio nesto, ali neznam sta ga je spopalo u zadnje vrijeme, riga mi se od njega, takvo smece nije vrijedno ni stavljanja na tv ili cd ili whatever
Ovaj novi album Patience je stvarno super pogotovo stvar Cars and trains! :o 8) ;D
Ma George je lijenčina. Svake prijestupne objavi jedan album ili još rijeđe. No idemo sa mojim kvazi recenzijama ;D
Prvi njegov: Faith (1987. ak se ne varam): vrlo dobar pop album, prilično trendovski za ono doba, no i danas ne zvuči loše. Premda ga nekada nisam volio, sa vremenom sam uvidio (zapravo sa odrastanjem) da je to prilično kvalitetan album. Ocjena: 4
Drugi: "listen without prejudice" (1990.) Odličan, njegov najbolji, ta mješavina laganog jazza i popa mi je odlična. Gore je "praying for time", "mothers pride", "cowboys and angels"- moje najdraže. Tu je još i Freedom. Odličan prilično mračan album. Ocjena: 5
Treći "Older" (1996): po mojem mišljenju je tu George počeo polako i nesigurno ulaziti u svoju koma fazu zbog potrebe nekakve komercijalizacije. Unatoč tome, solidan album, koji bi mogao biti nastavak na prethodni album, samo što je ovaj prilično sladunjaviji, a i neke pjesme nisu baš tak dobre. Sve u svemu ima dosta aduta zbog kojega ga vrijedi imati. Ocjena: 3.5
Četvrti sa onim obradama nisam ćul!
Peti "Patience" (2004): Do sada najslabiji. Glazba mu tu zvuči kao neke dance pizdarije za neki gay disco. Totalno van mojeg ukusa. Njegove užasne Freek i Shoot The Dog se tu nalaze ako nekoga zanima. Ima par i soidnijih stvari, no nedovoljno da uzdigne album iznad prosjeka. Ocjena: 2.5
Polualbum: "Five live" mislim 1991 ili 1992. je odličan. Papa Was a rolling stone-Killer, duet sa Lisom Stansfield i ostatak su odlični. Ocjena: 4.5
Sve u svemu, po mojem mišljenju on je kvalitetan glazbenik (i lijen) koji radi sve veće smeće od glazbe. Nakon albuma Patience, poželim slušati njegove šećerne klasike "kerles visper" i "lest krismas" da se prisjetim lijepih vremena dok sam ja još srao u pelene, a on šatro bio hetero ;D
Ma George je lijenčina. Svake prijestupne objavi jedan album ili još rijeđe. No idemo sa mojim kvazi recenzijama ;D
Prvi njegov: Faith (1987. ak se ne varam): vrlo dobar pop album, prilično trendovski za ono doba, no i danas ne zvuči loše. Premda ga nekada nisam volio, sa vremenom sam uvidio (zapravo sa odrastanjem) da je to prilično kvalitetan album. Ocjena: 4
Drugi: "listen without prejudice" (1990.) Odličan, njegov najbolji, ta mješavina laganog jazza i popa mi je odlična. Gore je "praying for time", "mothers pride", "cowboys and angels"- moje najdraže. Tu je još i Freedom. Odličan prilično mračan album. Ocjena: 5
Treći "Older" (1996): po mojem mišljenju je tu George počeo polako i nesigurno ulaziti u svoju koma fazu zbog potrebe nekakve komercijalizacije. Unatoč tome, solidan album, koji bi mogao biti nastavak na prethodni album, samo što je ovaj prilično sladunjaviji, a i neke pjesme nisu baš tak dobre. Sve u svemu ima dosta aduta zbog kojega ga vrijedi imati. Ocjena: 3.5
Četvrti sa onim obradama nisam ćul!
Peti "Patience" (2004): Do sada najslabiji. Glazba mu tu zvuči kao neke dance pizdarije za neki gay disco. Totalno van mojeg ukusa. Njegove užasne Freek i Shoot The Dog se tu nalaze ako nekoga zanima. Ima par i soidnijih stvari, no nedovoljno da uzdigne album iznad prosjeka. Ocjena: 2.5
Polualbum: "Five live" mislim 1991 ili 1992. je odličan. Papa Was a rolling stone-Killer, duet sa Lisom Stansfield i ostatak su odlični. Ocjena: 4.5
Sve u svemu, po mojem mišljenju on je kvalitetan glazbenik (i lijen) koji radi sve veće smeće od glazbe. Nakon albuma Patience, poželim slušati njegove šećerne klasike "kerles visper" i "lest krismas" da se prisjetim lijepih vremena dok sam ja još srao u pelene, a on šatro bio hetero ;D
nix (Recenzija 2 , 2005.) :Nakon pola dana izbivanja on pogadja ponovo , jaci i konkretniji no ikada ! ocijena: 3.5 :D ;D ;D
ocekujemo sljedecu recenziju
cheers ! ;D
3.5??? DAMN...tako dobru ocjenu niti u školi nisam nikada dobio! ::) ;D
Rattlesnake 27-01-2006, 23:04 ma dobar je Žorž. :P btw, znate koje mu je pravo ime - Georgios Kyriacos Panayiotou ;D mislim da je on Grk, da je.
Nemam ni jedan njegov potpun album, ali imam stvari od svakog pomalo i uglavnom su mi stvari s albuma "Listen without Prejudice, Vol 1",odlične, makar su popljuvali taj album,a bilo je hitova, onda je on njih nešto tužio,dis. kuću... album "Older" mi je isto ok, najviše zbog Jesus to a child, to mi je definitivno njegova najbolja pjesma. Još su mi ok Secret love, Wild is the wind... Al u biti, kako god izgledao i sve to, bio mi je bolji u svojoj mlađoj fazi 80te i to...A fora da ona pjesma "Wake me up before you go-go", e jedno vrijeme nisam znala jel on pod tim go-go, misli na go-go dancing ili na go-go kao otići ;D onda mi je poslje bilo jasno da je ovo drugo...valjda :P
najviše mi ide na živce kad moje frendice počnu pljuvat po njemu i Eltonu, kao super su im pjesme, super, al kad se sjeti da je peder i da je pjesma zapravo namijenjena muškoj osobi, onda im se sve zgadi ??? pa čovječe, upravo zato i jesu super ;D jer kad ja slušam njegovu pjesmu zato ju mogu nekom muškom isto posvetit :D jer meni su osobno muške ljubavne pjesme puno ljepše od ženskih, ljepše su riječi i nekako sve to osjećajnije izgleda...a možda i zato jer sam žensko pa mi je ljepše...hm....neznam
Rattlesnake, frendice su ti glupe kao i neke moje. To su ti predrasude, ljudska glupost. Ne slušaš nečiju glazbu zato što "nije peder" i zbog imiđa nekog kretenskog izvođača, već zbog glazbe same. I neki klasičari su navodno homići, pa svejedno nikoga ne jebe da li je Tchaikovsky nekome gurao u guzicu ili ne.
A druga stvar je da te pjesme uopće nisu namijenjene muškarcima. To je totalna glupost. Eltonov tekstopisac koliko znam nije gay, a Elton je skladatelj tih pjesama. Elton je u svojoj karijeri koliko znam od tisuću pjesama samo jednu skladao koja ima veze sa gay tematikama, a zove se "Elton's song"- prilično očito, ne!? Inače je on više pjevao o lezbijkama i kurvama, a nikada o pederima. Uopće ta logika mi je totalna glupa. Kao prvo da i je ta glazba skladana za vlastiti spol, emocije su opet univerzalne, ljubav je univerzalna samo nas je priroda i nagoni učinila takvima da se vežemo uz suprotan spol, no neke i nije učinila takvima i šta sad!
I da, ne znam koji od idiotskih kritičara pljuje "listen without prejudice" album koji je bez sumnje Georgeov najbolji. To da mu je sa vremenom glazba sve lošija je isto na žalost istina, ali treba se onda barem biti pošten. Šta misliš koliki su voljeli negovu glazbu dok nije priznao da je gay? Pa curice su bile razočarane strašno jer su sada spoznale da su njihova maštanja o jebanju sa Georgeom potpuno neutemeljene i zbog toga su ga zamrzile i prestale kupovati njegove albume :P
Lord Sirius 28-01-2006, 12:25 To da mu je sa vremenom glazba sve lošija je isto na žalost istina, ali treba se onda barem biti pošten.
Eto, ne bih se složio, preslušao sam cijeli njegov zadnji album Patience i zanimljiv je to odmak od njegovih klasičnih ljubavno bljutavih balada poput white christmas i veselih uradaka iz Whama. ;D
Album mi je zanimljiv jer George više ne forsira svoj glas, raspon i snagu, nego drži glas u nekakvom umjerenom rasponu tonova i tako se pokazao kao odličan interpretator.
Cijeli album je mračniji od ostalih, i po stilu pjevanja i produkciji, i to je isto nešta što se treba cijeniti, jer nije lagano postići takvu atmosferu, pogotovo u nekakom kvazi-disko ambijentu.
Odlučio se na promjenu i nitko mu ne može na tome zamjeriti.
Ocjena: Pa eto, nemogu se zadovoljiti sa nekakvim racionalnim brojem pa dajem iracionalni (tj. iz skupa iracionalnih brojeva):
e + 2 = 4.7182818281828...
A jebi ga inspektore, u manjini si sa svojim mišljenjem. Moja ocjena Patience: 2.5! Prosječan ispran nezanimljiv komercijalni pop album sa pjesmama koje zvuče kao za gay diskače. Prije je znao raditi dobre melodije, a sada isfurava nekakva teška sranja kao Freeeeek i Shoot The Dog.
I ona njegova božićna balada nije White Christmas, već Last Christmas, a da je tako loša kako ti kažeš, sumnjam da bi se i nakon više od 20 godina svirala toliko svaki Božić da nije već postala pravim klasikom. A isto vrijedi i za "Carelles Whisper" i vesele pjesmice iz Whama tipa "I don't want your freedom" i "wake me up before you go go" koje su bolje od ijednog smeća sa Patience albuma. No ja ne govorim o Whamu, a nekako mi je preočito iz tvog posta da nemaš pojma o ni jednom njegovom solo albumu od 1987. do danas kada uspoređuješ njegov zadnji Patience sa Whamom odmah. To je kao da uspoređuješ zadnji album Paul McCartney sa prvim albumom od Beatlesa. ::)
Lord Sirius 28-01-2006, 13:24 A jebi ga inspektore, u manjini si sa svojim mišljenjem.
Eh, a kako to? Postoji negdje popis svih ljudi koji cijene album, a koji ne?:)
I ona njegova božićna balada nije White Christmas, već Last Christmas, a da je tako loša kako ti kažeš, sumnjam da bi se i nakon više od 20 godina svirala toliko svaki Božić da nije već postala pravim klasikom.
Eh, da, Last Christmas, znao sam da sam nešta fulao :-[
I nisam rekao da je loša (pažljivije čitaj!!), nego da je bljutava - što nije isto kao što i loše. Don't Cry od gansa je bljutava, nije loša.
Smajlić tamo i stoji da ne shvatiš sve preozbiljno.
A isto vrijedi i za "Carelles Whisper" i vesele pjesmice iz Whama tipa "I don't want your freedom" i "wake me up before you go go" koje su bolje od ijednog smeća sa Patience albuma. No ja ne govorim o Whamu, a nekako mi je preočito iz tvog posta da nemaš pojma o ni jednom njegovom solo albumu od 1987. do danas kada uspoređuješ njegov zadnji Patience sa Whamom odmah. To je kao da uspoređuješ zadnji album Paul McCartney sa prvim albumom od Beatlesa. ::)
Eh, evo ga ti opet sa generalizacijama. Ja sam rekao da je to "odmak od veselih uradaka Whama", nisam rekao da je bolje ili lošije.
To što ti ne govoriš o Whamu ne znači da ja ne mogu - ja sam samo usporedio njegove pjesme na Patienceu na jednom istaknutom dijelu GM-ove karijere, a Wham to sigurno je! I nisam uspoređivao u smislu bolje ili lošije nego sam samo rekao da je odmak. Nisam ga nikako karakterizirao ;)
Nix, stvarno bih te molio da pažljivije čitaš i moje, a i tuđe postove jer puno stvari izvlačiš iz konteksta i malo se opusti pri pisanju ;)
Eh, a kako to? Postoji negdje popis svih ljudi koji cijene album, a koji ne?:)
Pa koliko sam vidio na internetu i na Amazonu većina ljudi ga baš nije pohvalila kao prijašnje albume i to naravno ne mora biti nikakvo mjerilo, no ovaj put se i ja slažem sa njima, a znaš da kada se ja slažem sa nečime da je to apsolut ;D Šala mala ofkors!
Eh, da, Last Christmas, znao sam da sam nešta fulao :-[
I nisam rekao da je loša (pažljivije čitaj!!), nego da je bljutava - što nije isto kao što i loše. Don't Cry od gansa je bljutava, nije loša.
Smajlić tamo i stoji da ne shvatiš sve preozbiljno.
Pa kada kažeš da je "bljutavo" to zvuči gore od "loše". Možda je glazba N'Synca bljutava i boys i girls bendova, no to ne bih rekao za "Last Christmas". No tebi jest bljutava i uostalom to je tvoje mišljenje.
Eh, evo ga ti opet sa generalizacijama. Ja sam rekao da je to "odmak od veselih uradaka Whama", nisam rekao da je bolje ili lošije.
To što ti ne govoriš o Whamu ne znači da ja ne mogu - ja sam samo usporedio njegove pjesme na Patienceu na jednom istaknutom dijelu GM-ove karijere, a Wham to sigurno je! I nisam uspoređivao u smislu bolje ili lošije nego sam samo rekao da je odmak. Nisam ga nikako karakterizirao ;)
Pa govori ti što god želiš, ne moraš se ti opravdavati, ja ću samo negirati to što kažeš ako smatram da je netočno ili ako se ne slažem sa tobom.
Nix, stvarno bih te molio da pažljivije čitaš i moje, a i tuđe postove jer puno stvari izvlačiš iz konteksta i malo se opusti pri pisanju ;)
A otkuda ti da ja ne čitam sve napisano i da nisam opušten? Ne mogu biti opušteniji, čak sam opušten kao da sam nadrogiran danas. Ok, znači da smatraš da je album Patience jednako dobar ili lošiji od Whama i ostatka Georgeove karijere ako smatraš da sam to izvukao iz konteksta? Mene ti isto zaboli neka stvar za analiziranje svake riječi koju ti napišeš. Ako ti misliš da ću ja za riječ "bljutavo" ići otvarati Klaićev rječnik onda se grdo varaš. To što si napisao je prilično jasno i na to ti jednako tako jasno i odgovaram, stoga se ti skuliraj malo. ;)
Lord Sirius 28-01-2006, 14:08 ...
Ne moraš ti analizirati, trebaš samo pročitati ;)
Ugl. ostajem pri tome da je Patience dobar album. Nije mi bolji od Faith ili Listen Without Prejudice, ali mi nije ni loš. :)
Pa nije loš, prosječan je, ali lošiji od svih albuma do sad.
Rattlesnake 28-01-2006, 14:34 Rattlesnake, frendice su ti glupe kao i neke moje.
pa neznam da je to baš znak njihove gluposti ;D al dobro, nisu glupe, moglo bi se na ljepši način reći da....nisu upućene,tj.nemaju pojma :D
I da, ne znam koji od idiotskih kritičara pljuje "listen without prejudice" album koji je bez sumnje Georgeov najbolji.
neznam koji točno kritčari,ali znam da su ga kritizirali, pa je on tužio diskografsku kuću da album nije bio dobro promoviran, nije imao dobru reklamu i to... to je i mene začudilo, jer je album stvarno jedan od boljih ???
Ja se čak sjećam da mi je prodavač rekao kada sam kupovao taj album prije 100 godina prije nego je izašao Older da mu je LWP proglašen od kritičara njegovim najboljim albumom. Sada pošto je prije toga objavio samo jedan album pretpostavljam da su kritičari htjeli reći da je bolji od Faith albuma ;D Meni se isprva LWP nije svidio baš i ja budala ga zamijenio za neki drugi cd, mislim za Eltona, pa sigurno nisam požalio, no stvar je u tome da kada sam malo odrastao i prestao nositi pelene sam uvidio kako je to odličan album i bilo mi je krivo da ga više nemam :'(
Ali dobro, skinuo sam si ga naknadno sa neta ;D
To je jedan zbilja odličan album, jedino mi je ona "they won't go when I go" ak se tak zove, jedna od lošijih jer mi zvuči kao parodija, a i ta stvar jedina nije od GM sa albuma ako se ne varam, ali odlične su mi Praying For Time, Mother's Pride, Cowboys And Angels, pa i ostatak. Zbilja kvalitetan album, no čisto sumnjam da će GM više ikada objaviti album koji će biti iznad prosjeka jer ili ne objavljuje albume, ili objavljuje šugave singlove bez albuma ili jednom u desetljeću objavi album koji je nužno lošiji od onog prijašnjeg....stoga bih na žalost strpao našeg ?orđe Mišela pod antikvitete.
|
|