View Full Version : Eden

Furnaletto
18-07-2005, 09:56
dakle.... ja sam proba jendog i zvuca je odlicno..

cuo sam da boja , tj da ima svoj zvuk nekakv ... ali me zanima od vas ko ga ima na duze staze.. da li se to isplati uzimat....

mene osobno bi zanimala stereo glava WT600 i 2 x 210 xts..... eto....

Koki sta ti kazes na eden.. vidija sam Navigatora da si svira oni dan na Tv Bingo kad smo se vidili.... kako to radi....

pozdrav

f.

Rainy
18-07-2005, 10:39
ima jedan ducan u hrv kaj dila doticna pojacala, pa javi ako oces da ti mejlam cjenik ;)

stingray
18-07-2005, 11:02
Imao sam box 212xlt, i dobra strana bio je odličan sound sa prirodno napumpanim low midsima, a s druge strane imao je manu što kod većih volumena bi počeo prduckati, ali to je izgleda sudbina većine 2x12" boxeva. E sad, da je bila još jedna takva kutija ili još 2x10" da se malo rastereti taj jedan box priča bi možda zvučala drugačije. Ovako sam ga prodao, uzeo Aguilar-a i nisam se ni osvrnuo...

O Eden-u 210xlt i 210xst čuo sam samo najbolje, i bez obzira što ne znam iz vlastitog iskustva, osjećam da ne bi pogriješio kad bi ih uzeo.

kokan
18-07-2005, 21:16
Kod Eden boxova prvo što treba napomenuti je da su zvučnici tonski izuzetni ali i jako osjetljivi.Tu se radi o finom balansu između snage i tvrdoče membrane da bi se dobilo na toplini harmonika i vrlo je lako prijeći granicu do klipinga. Tako da basisti koji svira power svirku ne bi preporučio box 2x10" bez obzira da li svira i na dvije kutije.
Oni su za tu namjenu složili set:http://img272.imageshack.us/img272/7674/zoomd410xlt4pn.th.jpg (http://img272.imageshack.us/my.php?image=zoomd410xlt4pn.jpg) ili za one s manje love:http://img272.imageshack.us/img272/3663/zoomd410xst2po.th.jpg (http://img272.imageshack.us/my.php?image=zoomd410xst2po.jpg)
Radi se o konkretnih 700w snage s vrlo močnim fokusom tona. ;D

Kutije s 2x10" zvučnicima su konstrukciji malo drugačije složeni.Radi se o večoj litraži u kojoj se nalaze što dovodi do toga da sviraju 5Hz dublje od 4x10" i stvaraju slušni osječaj kao da svirate na brzoj i definiranoj 15". To vas naravno tjera da date malo više gasa, jer vam fali onaj fokus tona koji daje 4x10" i lako pretjerate s snagom. ;D
Zvučnici su isti:http://img271.imageshack.us/img271/31/zoomd210xlt4km.th.jpg (http://img271.imageshack.us/my.php?image=zoomd210xlt4km.jpg) i jeftinija verzija:http://img271.imageshack.us/img271/7659/zoomd210xst8vr.th.jpg (http://img271.imageshack.us/my.php?image=zoomd210xst8vr.jpg)
Super varijanta za klubsku svirku i zbog naglašenog basa često korišteno kod basista s single coil pick-upovima.

Eden Navigator predpojačalo:http://img271.imageshack.us/img271/4219/zoomwp100front8cj.th.jpg (http://img271.imageshack.us/my.php?image=zoomwp100front8cj.jpg) je po mom mišljenju vrlo lukavo osmišljen sistem za "all round" upotrebu.
Na samom ulazu se nalazi lampa "Twin Triode" i mogučnost balansa između lampaškog i tranzistorskog ulaza. Slijedeći u lancu je DBX 160A compressor s najbitnijim kontrolama Treshold i Ratio.To je legendarni studio comp koji rame uz rame može stati uz Simetrix 501 i glavna odlika im je finoča compresije i zbog toga su idealni za kontrolu ulaznog signala.Nakon toga dolazi Enhance kojeg dodajete u postotcima jer je u paralelnom spoju s glavnim signalom i služi za bildanje harmoničke slike u cijelom spektru.
Treba napomenuti da na footswitch pedali imate mogučnost isklučivanja compressora i enhance efekta što je poprilično iskoristivo kod live svirke.

Tu ste sada stvorili bazni ton koji bez utjecaja ekvilajzera možete izdvojiti za potrebe rekordinga ili inserta u neki drugi dinamički procesor.Nakon toga prvi u lancu je pre-eq mono send/return efect loop(rear side) predviđen za vaše pedalice i s obzirom da je do sada u lancu ton karakterno i dinamički fino obrađen, ja bih preporučio da se ne spajate s pedalicama direktno iz gitare nego koristite ovu mogučnost. ;)
Nakon toga dolazite do parametrik eq(crveni potenciometri) i tu u odnosu na vaše ideje možete brijati u svim smjerovima. ;D
Sljedeči u lancu je post-eq stereo send/return efect loop(rear side) i pedviđen je za efekte koji u stereo slici imaju izvrsne rezultate(chorus.flanger,reverb,hall itd)i najćešče su to rack komponente tipa G-force,Lexikon,itd.

To je u osnovi sva baza Navigatora i u lancu još imate samo završne kontrole: insert ulaza, skretnice za mogučnost bi amp pojačala i stereo master potenciometra.

Po mom mišljenju trenutno tonski i produkcijski najbolje koncipirano predpojačalo bez pretjerano nametnutog osnovnog sounda što mu omogučava da opravda sam naziv "Navigator"i prepusti vašoj mašti i znanju na volju i navigaciju. 8)

Furnaletto
19-07-2005, 10:02
a jebaga patak.. dok sam povata sve sto si napisa. ;) ..... di samo vadis sve te informacije.... :) :)

ok.. i sad koliko to sa te dvije desetke kosta... i naravno di se to da nabavit jer sam vidija kod jure a on mulja.,... jednom mi je u 2 sata razlike rekao dvije razlicite cijene za istu stvar.... ;) koji trgovac :)

bdv....
neda mi se glockenklanga nabavljat jer nezznam kako da ga uvezem u hrvatsku a da mi ne naplate carinu....
mozda uzmen oon sta se da nabavit u hr.

i odluka je izmedju: Ebs, Eden, SWR i Phil Jones(ovo se jos ceka da se izrealizira, ali mali briefcase se uzima svakako :) )

iskreno, doppizidlo mi je vise trazenje "idealnog" sistema, svira mi se i to je to ;)

Hilikus
19-07-2005, 10:12
a jebaga patak.. dok sam povata sve sto si napisa. ;) ..... di samo vadis sve te informacije.... :) :)

ok.. i sad koliko to sa te dvije desetke kosta...  i naravno di se to da nabavit jer sam vidija kod jure a on mulja.,... jednom mi je u 2 sata razlike rekao dvije razlicite cijene za istu stvar.... ;) koji trgovac :)

bdv....
neda mi se glockenklanga nabavljat jer nezznam kako da ga uvezem u hrvatsku a da mi ne naplate carinu....
mozda uzmen oon sta se da nabavit u hr.

i odluka je izmedju: Ebs, Eden, SWR i Phil Jones(ovo se jos ceka da se izrealizira, ali mali briefcase se uzima svakako :) )

iskreno, doppizidlo mi je vise trazenje "idealnog" sistema, svira mi se i to je to ;)

yo evo ovi su ti uvoznici ;) http://www.audiopro.hr/index.html pa im posalji mail , cujem da jako brzo odgovaraju ;)
briefcase i mene zanima ;D

stingray
19-07-2005, 12:21

Kad imaš para, lako je naći idealni sistem ;). Ali i tu postoji opasnost... Možeš dati puno para, a da ti je sistem daleko od idealnog...

Andrija
04-08-2005, 21:24
Da malkice ispravim jedan detalj glede Eden boxeva:
oni manji ("jeftiniji" u kokanovom postu) boxevi su XST serija Edena i u prosjeku su skuplji 100$ od veće iliti "skuplje" XLT serije boxeva.

DegenErik
05-11-2005, 10:47
Pozdrav svima!

Zanima me kupnja EDEN WT800.. u audio pro su mi rekli da je cijena sa popustom cca 10000 kuna. Problem se slijedeće prirode:

Jeli netko svirao na tome i kakva su mu isustva. Imao sam prilike probat Metro combo,pa me zanima ima li to slični zvuk...

Druga stvar je da se dvoumim izmedju WT800 u EBS TD650 ..... ista je lova u pitanju sa popustima pa eto, što preporučate.....
od EBS-a sam probao hd350 i malo mi zvuči tupasto... dali je problem bio box ili ne neznam, ali za eden su mi rekli da on ima svoju koloraciju.

Ok.. da ne davim više..... ako imate konstruktinvi prijedlog što odabrat izmedju ta dva pojačala bio bi vam zahvalan.

Pozdrav

Hilikus
05-11-2005, 16:14
Pozdrav svima!

Zanima me kupnja EDEN WT800.. u audio pro su mi rekli da je cijena sa popustom cca 10000 kuna. Problem se slijedeće prirode:

Jeli netko svirao na tome i kakva su mu isustva. Imao sam prilike probat Metro combo,pa me zanima ima li to slični zvuk...

Druga stvar je da se dvoumim izmedju WT800 u EBS TD650 ..... ista je lova u pitanju sa popustima pa eto, što preporučate.....
od EBS-a sam probao hd350 i malo mi zvuči tupasto... dali je problem bio box ili ne neznam, ali za eden su mi rekli da on ima svoju koloraciju.

Ok.. da ne davim više..... ako imate konstruktinvi prijedlog što odabrat izmedju ta dva pojačala bio bi vam zahvalan.

Pozdrav

koji bass imas ? koju muziku sviras ?
mislim da je najkonstruktivniji prijedlog sta ti itko moze dat je da ce tvoje usi najbolje prosudit .
oba su vrhunska pojacala sa prilicno razlicitim karakterom i sad koji ti odgovara vise ...
Eden nisam svira /jos :)/ pa ti ne znam za zvuk (osim ono sta san procita na netu i sta je kokan povise napisa) ,al mislin da bi metro combo triba zvucat slicno WT800 ,al sve zavisi na kojem boxu ga namjeravas svirat ...

o Ebs-u sve pohvalno ;D

Sida
06-11-2005, 10:29

EBS inače zvuči tupasto... ja ti kao vlasnik jednog preporučam Eden ;D
To ako se budeš dvoumio, ako ti je bolji EBS onda naravno uzmi njega... :)

Andrija
06-11-2005, 20:24
Kao što je kolega Hilikus rekao tvoje uši su najbolje mjerilo za to što ti se sviđa ili ne.
Navedena Eden glava ima skoro duplo W (u bridge modu) u usporedbi s EBS TD650.
A što se tiče zvuka mislim da sva Eden pojačala iz WT serije (metro je inačica te serije) zvuče vrlo slično. Pa ako ti se svidio Metro onda će ti se svidjeti i WT800

ninchi
21-12-2007, 08:08
Dragi forumaši,
odlučio sam se malo obnoviti što se opreme tiče, pa me interesira da oni koji imaju iskustva sa edenom, napišu svoje mišljenje o WT-800 i boxu D210XST. Prvenstveno me interesira pojačalo za procesiranje zvuka i eventualno za monitoring po potrebi. Znači signal bi vukao iz line outa u razglas. Sviram stranu glazbu 80-ih, (tina turner, elton john i sl.). Razmišljao sam i o navigatoru budući da on na sebi ima kompresor. Imam Yamahe TRB-5 i BB-615.

Hvala unaprijed

Furnaletto
22-12-2007, 14:38
Dragi forumaši,
odlučio sam se malo obnoviti što se opreme tiče, pa me interesira da oni koji imaju iskustva sa edenom, napišu svoje mišljenje o WT-800 i boxu D210XST. Prvenstveno me interesira pojačalo za procesiranje zvuka i eventualno za monitoring po potrebi. Znači signal bi vukao iz line outa u razglas. Sviram stranu glazbu 80-ih, (tina turner, elton john i sl.). Razmišljao sam i o navigatoru budući da on na sebi ima kompresor. Imam Yamahe TRB-5 i BB-615.

Hvala unaprijed

Jedini koji ima realna i jako profesionalna iskustva je Kokan. Probaj stupit u kontakt s njim. tu ti je na forumu. On ti može dati jako puno konstruktivnih podataka o eden pojačalima i boxovima.

Ja ti neću iznosit svoja subjektivna mišljenja o edenu jer odabir pojačala je i stvar senzibliteta i ukusa na kraju krajeva. Imao sam jednog WT-a i Metroa Edena par mjeseci u kojem sam vremenu shvatio da to pojačalo meni ne paše i da mi u odnosu na njegove karakteristike više odgovara EBSova artikulacija itd itd.... dakle, stvar ukusa i senzibliteta, jer nezaboravi, sve su to vrhunske stvari. medjutim, kako sam napisao, Kokan ti je odličan izvor informacija. Po meni jedini relevantni......

pozdrav

Chef
30-12-2007, 13:01
Prvenstveno me interesira pojačalo za procesiranje zvuka i eventualno za monitoring po potrebi. Znači signal bi vukao iz line outa u razglas. Sviram stranu glazbu 80-ih, (tina turner, elton john i sl.)

Vidim da si u ZG, pa možeš otići u Sax, skoro svakog petka svira Živa legenda, Sani koristi Eden na svirkama pa možeš čuti iz prve ruke odnosno prvog reda :)

Furnaletto
30-12-2007, 13:08
Vidim da si u ZG, pa možeš otići u Sax, skoro svakog petka svira Živa legenda, Sani koristi Eden na svirkama pa možeš čuti iz prve ruke odnosno prvog reda :)

da, istina, on isto svira Edena. :) njega sam skroz zaboravija. .. :confused1::thumbup1: ... super momak.:thumbup1::thumbup1::thumbup1:

incredibleMANE
06-01-2008, 19:25
da, istina, on isto svira Edena. :) njega sam skroz zaboravija. .. :confused1::thumbup1: ... super momak.:thumbup1::thumbup1::thumbup1:

Super momak ? Kako kada je bi reko' . Ima to par godina kad smo bili predgrupa Toniju , ja malte ne taman nabavio MM-a , i još ga nisam spojio na pošteno pojačalo da malo uživam . I dogodi se šta ? Nije mi dao da se ukopčam kod njega u EDEN-a, već sam morao posuditi YamahaBS150 za tu priliku . Bezveze .
Možda je imo' mengu :-) :blushing::blushing::blushing:

Chef
06-01-2008, 19:38
Super momak ? Kako kada je bi reko' . Ima to par godina kad smo bili predgrupa Toniju , ja malte ne taman nabavio MM-a , i još ga nisam spojio na pošteno pojačalo da malo uživam . I dogodi se šta ? Nije mi dao da se ukopčam kod njega u EDEN-a, već sam morao posuditi YamahaBS150 za tu priliku . Bezveze .
Možda je imo' mengu :-) :blushing::blushing::blushing:

Sani je super tip, sad, to oko pjačala je jako osobna stvar - nekima kao da im ženu posuđuješ :001_smile:

stingray
07-01-2008, 06:18
Sani je super tip, sad, to oko pjačala je jako osobna stvar - nekima kao da im ženu posuđuješ :001_smile:

+1