Jojo The Bandit
09-03-2004, 11:19
Čemu služe ta čuda??
Znam da trebaju napajanje i sve to, samo me zanima za ozvučivanje čega se koriste??
Po čemu su bolji/lošiji od ne-kondenser mikrofona?
tenks...
Najjednostavnije da shvatish.Poslushaj omiljenog pjevacha sa cd-a snimanog sa condenser micom...i snadji se da ga cujesh uzivo sa dinamicnim .
Condenser dakle...mnogo mnogo cisci zvuk daje...ali je prejak da bi se koristio za uzivo jer pravi feedback koji je jako tesko sa ostalim instrumentima odklonuti.
Condenser dakle...mnogo mnogo cisci zvuk daje...ali je prejak da bi se koristio za uzivo jer pravi feedback koji je jako tesko sa ostalim instrumentima odklonuti.
zaboravljas najvazniju cinjenicu...dinamicki su DALEKO robustniji sto ih cini primjerenijim za upotrebu uzivo.
AmaterPotpuni
13-04-2004, 23:56
znam da kad ljudi ozvučuju bubnjeve dinamičke koriste za kante, a konenzere za činele, zar ne?
znam da kad ljudi ozvučuju bubnjeve dinamičke koriste za kante, a konenzere za činele, zar ne?
za nezahtjevno ozvucavanje (koncert, low budget snimanje) u pravilu da, uz par malih izuzetaka. Za bas bubanj se koristi kondenzator sa velikom dijafragmom a slican je pozeljan i za floor tomove mada nije toliko bitan koliko za bas.
AmaterPotpuni
14-04-2004, 00:04
aha tako da znam. generalno gledano kondenzeri su skuplji?
generalno gledano, da
Jojo The Bandit
14-04-2004, 08:59
generalno gledano, da
Generalno gledano?
Znači nekad nisu?
Jel ima tih mikrofona uopće di za kupit, osobno u dućanima nikad nisam naletio na neki...
Tek tolko da pitam, kolko skuplji, jel nekoliko puta il parsto kuna?
Generalno gledano?
Znači nekad nisu?
www.chipoteka.com i upisi kondenzatorski mikrofon ;)
Jel ima tih mikrofona uopće di za kupit, osobno u dućanima nikad nisam naletio na neki...
ima samo treba znat sta trazis.
Tek tolko da pitam, kolko skuplji, jel nekoliko puta il parsto kuna?
ne mozes to tako gledat...imas i dinamickih mikrofona od 50 kn pa preko 1000-1500...
Hmm jes da je topic star al moram jako pohvalit Oktavu s kojom se pocelo radit (kao i svi koji ju koriste) vrlo jeftina a ne zaostaje za nekim daleko skupljim modelima i po raznim recenzijama vidim da sve vise postaje djelom standardne opreme po studijima (kojima cijena i nije bitna).
So ako vam treba odlican mic za malu cijenu oktava je rjjesenje. Istina nemres ju kod nas kupit :(