View Full Version : Varalice vs. fools&horses

vedran117
25-04-2005, 20:14
ma zapravo zanima me dal je netko od vas ikad neiskusan kupovao prvu el.gitaru kao ja od nekoga?tj zanima me dal je netko imao posla s gospodinom stefom glozanicem koji zivi kod dinamovog stadiona(mislim da je u jakicevoj 2 il tak nesto) i svira u nekakvom orkestru ili tako nesto(vise se ne sjecam sta mi je rekao jer mu vise ni to ne vjerujem)?samo bi htio rec da je moje iskustvo s njim jako lose i da ne vjerujem da netko moze bit tako pokvaren,vjerojatno je prema meni bio puno gori i pricljiviji nego inace jer je sigurno skuzio da nemam pojma,al sam zato od tad puno naucio.
htio bi samo upozorit sve da ako se odluce na kupnju polovnog instrumenta,bilo kakvog,prije svega dobro razmisle i dobro prouce instrument.ja sam u globalu na tome izgubio oko 600kn,al nema veze,naucio sam vaznu lekciju.

frus
26-04-2005, 11:20
ah meni je on super ako ne mislis nista kupiti, svakakve provale mozes cuti od njega
zao mi je da ti je podvalio nesto >:(

ja sam probao tamo neko pojacalo i reko nije bas nesto a on je reko kad mi nadjes bolje za te pare dam ti ovog besplatno
onda sam ja reko onda mora da je gitara shit (koju je isto nahvalio)
onda je naglo izgubio interes za mene kao kupca i ispratio mene i frenda van jer se sjetio da ima vaznog posla

PleasantGuy
26-04-2005, 11:21
Jel taj čovjek ima trokolicu kao legendarna braća iz mućka?

frus
26-04-2005, 11:23
Doduse cuo sam i u Fenderu u vlaskoj recenicu "neki si bas namjerno uzimaju radje squiera nego americkog fendera, jel im je bolji zvuk, ne zbog cijene"
mislim da ce ti svatko pokusat uvalit
cast iznimkama

frus
26-04-2005, 11:23
Jel taj čovjek ima trokolicu kao legendarna braća iz mućka?

bome ima kucerinu i bemveja

Nemesis
26-04-2005, 13:49
Steff... he, he. Ima on i dobrih stvari, ali trgovina s njime treba ici ovako: dodjes, pustish ga da prica, a onda pitas za neku stvar koja ti se tamo svidi. Onda ga opet pustish da prica, i iako mozda nemas pojma o instrumentu niti kako ces provjeriti kvalitetu, spljujes prvu glupost koju vidis (nije bitno sto, glavno da si rekao nekaj negativno, jer onda ce te shvatiti kao protivnika, a ne zrtvu sto je vec puno bolje). Zatim dobro sve spregledas, ali nezainteresirano i odesh.
Za 2 tjedna ponovish isto.
Za jos 2 tjedna ponovish skoro isto, ali se uvijek malo nasmijes svom zeljenom instrumentu i pricas s njime o kojekakvim glupostima koje nema u ducanu. Fora je u tome sto vecina njih zna samo pricati o onome sto prodaju, sto je po meni dokaz da nemaju pojma o instrumentima (dobro, steff cak malo i ima)
Uglavnom, kupi kod njega nesto glupo ak ti se svidi, ali za gitaru ces se morati navlaciti par mjeseci. Kad lik vidi da gitara ne ide, a tada ces imati njegov broj, onda ga nazoves da li ima doticnu i kreces u posao. Ostalo je tvoja trgovacka sposobnost, ali doticnih 500-ak kuna se moze ovako ustediti.
Sad, ti zbroji dusevne boli, vrijeme i ostala sranja, mozda bolje da si odmah dao 600kn.
Ima puno vecih prevaranata od njega, on je samo dobar trgovac.

vedran117
26-04-2005, 15:31
ma nema trokolicu,ali kao sto frus rece ima kucerinu i bemveja.
nebih zelio da ispadne da ja pljujem po nekome i da poticem trac partije nego ovo shvatite kao razmjenu iskustava i upozorenje na ono sto vam se sve moze dogodit.ja znam da s tim covjekom vise ne zelim ni razgovarat jer takve ljude prezirem pogotovo kad se radi o tako finim stvarima kao sto su instrumenti i glazba opcenito tj. hocu rec da mi nebi bilo nista cudno da me zaj...o za auto,al kao sto ja znam rec sve mi diraj,al gitaru nemoj ni okom ogrebat!
al da ga moze naklafrat - moze!jedino sto mi se kod njega svidjelo je jedan catz.

PleasantGuy
26-04-2005, 19:19
bome ima kucerinu i bemveja

onda nije nido koljena legendarnoj braći.Budite sretni šta vam ne prodaje porculanske mačke koje laju

vedran117
27-04-2005, 07:56
ma nije im ni do gleznja,njih razumijem da to rade jer nemaju para i zive u rupi i naravno voze legendu,a on ima vilu "bemweja" i jos mu nije dobro pa vara klince.
inace njih sam se sjetio kad sam pisao naslov tako da je svaka slucajnost namjerna!
hihihi

steff
27-04-2005, 23:33
Steff... he, he. Ima on i dobrih stvari, ali trgovina s njime treba ici ovako: dodjes, pustish ga da prica, a onda pitas za neku stvar koja ti se tamo svidi. Onda ga opet pustish da prica, i iako mozda nemas pojma o instrumentu niti  kako ces provjeriti kvalitetu, spljujes prvu glupost koju vidis (nije bitno sto, glavno da si rekao nekaj negativno, jer onda ce te shvatiti kao protivnika, a ne zrtvu sto je vec puno bolje). Zatim dobro sve spregledas, ali nezainteresirano i odesh.
Za 2 tjedna ponovish isto.
Za jos 2 tjedna ponovish skoro isto, ali se uvijek malo nasmijes svom zeljenom instrumentu i pricas s njime o kojekakvim glupostima koje nema u ducanu. Fora je u tome sto vecina njih zna samo pricati o onome sto prodaju, sto je po meni dokaz da nemaju pojma o instrumentima (dobro, steff cak malo i ima)
Uglavnom, kupi kod njega nesto glupo ak ti se svidi, ali za gitaru ces se morati navlaciti par mjeseci. Kad lik vidi da gitara ne ide, a tada ces imati njegov broj, onda ga nazoves da li ima doticnu i kreces u posao. Ostalo je tvoja trgovacka sposobnost, ali doticnih 500-ak kuna se moze ovako ustediti.
Sad, ti zbroji dusevne boli, vrijeme i ostala sranja, mozda bolje da si odmah dao 600kn.
Ima puno vecih prevaranata od njega, on je samo dobar trgovac.

Hej, to izgleda ko da sam ja lopuza! >:( >:(
nemam veze s tim ;D

dgarasic
19-05-2005, 00:22
Da ima kućerimu i bemveja i podrum pun opreme u vrijednosti još bemveja... ;)
Dobro,kako za kaj...hehe.

Meni je htio uvalit nekakvog Marshalla za 11 000 kuna i reko je da onda dobim box na poklon. I htio mi je prodat Mesu za bass isto za neku masnu lovu, s riječima...ma super ti je to i za gitaru...bit će ti bolji clean...hehe legenda... :D

Paralela sa TMS

steff
21-05-2005, 01:07
Meni je htio uvalit nekakvog Marshalla za 11 000 kuna i reko je da onda dobim box na poklon.
;D Hehe
Koje nebuloze   ;D ;D

Klejton
04-08-2005, 16:20
poznajem ga, tj. moj stari ga poznaje
kad sam kupovao novi bas, imao je nekog Ibaneza (japanca) starog 15-ak godina za 300? (sa koferom), al je "spustio" cijenu na 250? i maknuo kofer iz ponude (zmukler, nema sta...). malo sam se predomisljao izmedju tog ibaneza i nove RD300tke, jos smo probali spustit cijenu al stef nije trzao, tak da sam zavrsio sa novom RD300tkom, al i to je ok. BTW, najbolje mi je bilo na pocetku: stari dofura prvu gitaru (isto od stefa) koja je bila u planu za kupnju, kad ja to izvadim iz futrole, neka ruska razjebana bas gitara, crna, za zelenim sedefastim (!!!) pickguardom, neki sugavi pickupovi, ruzna ko pas. sta mislite koliko je tip trazio za nju? 200 (DVIJE STOTINE, DVJESTO) EURA ;D ;D ;D *
uglavnom, ak se razumijete u hardveraj na instrumentima i ak ste dobri trgovci, mozda izvucete dobru gitaru kod tog tipa, al ak niste previse iskusni (ko ja :D), IZBJEGAVAT STEFA U SIROKOM LUKU!!!

* ispravak: nije 200, nego 150 eura, malo sam se zanio ;D

fallenone
06-09-2005, 16:52
ma nije im ni do gleznja,njih razumijem da to rade jer nemaju para i zive u rupi i naravno voze legendu,a on ima vilu "bemweja" i jos mu nije dobro pa vara klince.
inace njih sam se sjetio kad sam pisao naslov tako da je svaka slucajnost namjerna!
hihihi

A sta mislis cime je to steko nego svoim pokvarenim karakterom.

Danas ces tesko nac Bogatog i postenog covjeka.

Sida
06-09-2005, 16:57
I htio mi je prodat Mesu za bass...

Uh, al je ta sweet... :'(