View Full Version : Lampe iz 1964.

riba2233
03-07-2008, 11:17
Evo danas smo u školi bacali stare neispravne uređaje (a ima svakakvih vjerujte mi, nisam ni siguran jesu li neispravni) i našao sam dvije lijepe lampe. Evo tu su slike, ako koga zanima. I recite mi molim vas šta bih mogao s njima? Možda prodati? Ako ne mogu ih dati nekome ako mu se da dolaziti. Na njima piše 6H7C.
E da ima tamo i dosta ležišta za lampe, jel to šta korisno?

http://img372.imageshack.us/img372/5092/img0348kl7.jpg

http://img388.imageshack.us/img388/4813/img0352qi7.jpg

bepone
03-07-2008, 11:22
daj smanji te slike nemoguce je ovo gledat:lol:

6H7C je dupla trioda i moze se napravit pretpojacalo, samo ti skupljaj te lampe, 1964 je dobra berba:001_wub:

bepone
03-07-2008, 11:26
koje uredjaje ste bacali, je bilo magnetofona??! ili bilo cega gdje je bio zvucnik?? odmah nazad i skidaj izlazne transformatore (prije zvucnika)
, i povadi apsulutno sve lampe koje mozes, pazi da ne obrises broj s prstima (kad vadis). bit ce super lampi!

ako je bilo osciloskopa, tamo ces nac najbolje, philips miniwatt koje su najbolje od najboljih!

ja sam dobio jedan skolski magnetofon sa ugradjenim zvucnikom, izlazni trafo je sav bljestav, kao nov! vrhunski. to je bilo po skolama uredno u ormaru, nema vlage itd itd ne moze bolje.

trk nazad s kljestima i kacavidama:thumbup1:

LesFaul
03-07-2008, 12:24
Evo malo detalja o tvom arheoloskom otkricu:

http://tubedata.tigahost.com/tubedata/sheets/113/6/6N7S.pdf

riba2233
03-07-2008, 13:22
koje uredjaje ste bacali, je bilo magnetofona??! ili bilo cega gdje je bio zvucnik?? odmah nazad i skidaj izlazne transformatore (prije zvucnika)
, i povadi apsulutno sve lampe koje mozes, pazi da ne obrises broj s prstima (kad vadis). bit ce super lampi!

ako je bilo osciloskopa, tamo ces nac najbolje, philips miniwatt koje su najbolje od najboljih!

ja sam dobio jedan skolski magnetofon sa ugradjenim zvucnikom, izlazni trafo je sav bljestav, kao nov! vrhunski. to je bilo po skolama uredno u ormaru, nema vlage itd itd ne moze bolje.

trk nazad s kljestima i kacavidama:thumbup1:

hm, ima jedan veliki osciloskop, dva testera lampi sa puno ležišta na vrhovima, razni pretvarači struje... Mogao bih ići pogledat ako se isplati. U biti one plave kutije od Iskre... I sve je spremno za bacit al rekli su da će biti još par dana.

valveodour
03-07-2008, 13:24
hm, ima jedan veliki osciloskop, dva testera lampi sa puno ležišta na vrhovima, razni pretvarači struje... Mogao bih ići pogledat ako se isplati. U biti one plave kutije od Iskre... I sve je spremno za bacit al rekli su da će biti još par dana.
Sinko,testeri za lampe nisu baš za bacanje i rastavljanje.Neko bi ti za to dao i neku lovu:wink:

bepone
03-07-2008, 14:14

ma kamo ti je to? u rijeci? bas dolazim u rijeku negdje oko utorka i bit cu jedno 3 dana. mozes to sve nama preprodat/ podijelit:001_rolleyes:
evo ja ti pomognem nosit he he kombijem:biggrin:

a da bude posteno prema ostalima, ne bi sve zapljenio, nego da se dogovorimo!

mene zanima jedan tester lampi, ovaj osciloskop ako je lampaski (rastavljanje na licu mjesta - ako je prestar nije za nis drugo), povadit lampe iz njega.

idi nazad i gledaj isplatit ce ti se! dobit ces od svakog 50-100 kn i bog!:001_rolleyes:

valveodour
03-07-2008, 14:38
Evo ja dajem stotku za tester:001_smile:

riba2233
03-07-2008, 14:39
ma kamo ti je to? u rijeci? bas dolazim u rijeku negdje oko utorka i bit cu jedno 3 dana. mozes to sve nama preprodat/ podijelit:001_rolleyes:
evo ja ti pomognem nosit he he kombijem:biggrin:

a da bude posteno prema ostalima, ne bi sve zapljenio, nego da se dogovorimo!

mene zanima jedan tester lampi, ovaj osciloskop ako je lampaski (rastavljanje na licu mjesta - ako je prestar nije za nis drugo), povadit lampe iz njega.

idi nazad i gledaj isplatit ce ti se! dobit ces od svakog 50-100 kn i bog!:001_rolleyes:

Reći ću ti nekom drugom (ako je bude prilikom :) di u Rijeci :001_cool:

Ok znači ja bih to trebao uzeti... Pitat ću onda staroga kad mu bude zgodno vozit... A nažalost osciloskop je jedino što smo ostavili, ali pitat ću profesoricu, jer ionako mislim da ne radi. Samo mi vi recite šta bi htjeli i to je to.

riba2233
03-07-2008, 14:40
Evo ja dajem stotku za tester:001_smile:

Ok jedan za tebe a jedan za beponea :)

bepone
03-07-2008, 15:02
Ok jedan za tebe a jedan za beponea :)
to to evo i ja ti dam postenih 100, :thumbup1:

riba2233
03-07-2008, 15:18
to to evo i ja ti dam postenih 100, :thumbup1:

ok, ja ću to danas pokupit, pa ćemo se dogovorit preko pm-a za prodaju. Štima?
I još ćete samo morati provjeriti radi li to.

@ Valveodour: si i ti zainteresiran? mislim ako ti se da dolazit do rijeke...

inače to će sad biti dostupno pa se lako dogovorimo da se mađemo dok ste u rijeci.

valveodour
03-07-2008, 17:43
ok, ja ću to danas pokupit, pa ćemo se dogovorit preko pm-a za prodaju. Štima?
I još ćete samo morati provjeriti radi li to.

@ Valveodour: si i ti zainteresiran? mislim ako ti se da dolazit do rijeke...

inače to će sad biti dostupno pa se lako dogovorimo da se mađemo dok ste u rijeci.
Nažalost ja nisam u Rijeci,ali ja ti lovu uplatim na neki račun ili već nekako,a ti mi to staviš u neku kutiju i na bus za Split(ja ti pošaljem i za troškove prijevoza koliko već daš vozaču).Valjda ti to nije problem:001_smile:

Locutus of Borg
03-07-2008, 18:18
@riba, najbolje bi bilo da to sve pokupis ili se dogovoris sa nekim u skoli da ne pobacaju, dodjes sa alatom, otvoris, poslikas, zatvoris, popises sta je sta, i tako to...
uvijek se moze nac korisnih dijelova "u smecu"...

riba2233
07-07-2008, 09:45
Evo mali update: tube voltmetar!!

Slika: (unutrašnjost)

http://img382.imageshack.us/img382/1567/img0373dv4.jpg

Primjetite 3 lampe i trafo!

Izvana:

http://img257.imageshack.us/img257/1250/img0365fo5.jpg

I još grupna slika lampi!:

http://img86.imageshack.us/img86/1553/img0376ks5.jpg

Ako je netko zainteresiran neka mi se javi na PM!

branislav
07-07-2008, 10:30
EZ80 je ispravljacica. Sta pise na druge dve lampe?

Branislav

riba2233
07-07-2008, 12:52
ovako, na najmanjoj piše siemens EB91, a na srednjoj samo 6F odozdola, maleno. Je se da iskorstit šta od tih dijelova ili mogu to baciti?

branislav
07-07-2008, 16:11
ovako, na najmanjoj piše siemens EB91, a na srednjoj samo 6F odozdola, maleno. Je se da iskorstit šta od tih dijelova ili mogu to baciti?

Da sam na tvom mestu je bi sacuvao ovaj Vacuum Tube Voltmetar. Tu bi se mogla uglaviti neka mala lampaska glava od 5W. Imas Pertinaks plocicu sa 3 9 pinska podnozja (npr. 12AX7, EL84 i EZ80 koju imas). Ko je pravio lampasa zna da je najgori deo posla izbusiti rupe od 19mm za postolja. Na plocicu mozes postaviti elektroniku ako je prethodno ocistis. Imas gotovo kuciste na kome vec imas prekidac i rupe za potenciometre (kad poskidas ove koji su sad tamo).
Sve u svemu ja da sam u Hr vec bi ti to odkupio.

Branislav

riba2233
07-07-2008, 17:10
Da sam na tvom mestu je bi sacuvao ovaj Vacuum Tube Voltmetar. Tu bi se mogla uglaviti neka mala lampaska glava od 5W. Imas Pertinaks plocicu sa 3 9 pinska podnozja (npr. 12AX7, EL84 i EZ80 koju imas). Ko je pravio lampasa zna da je najgori deo posla izbusiti rupe od 19mm za postolja. Na plocicu mozes postaviti elektroniku ako je prethodno ocistis. Imas gotovo kuciste na kome vec imas prekidac i rupe za potenciometre (kad poskidas ove koji su sad tamo).
Sve u svemu ja da sam u Hr vec bi ti to odkupio.

Branislav

Da, nažalost ja o izradi pojačala ne znam apsolutno ništa, tako da bih ja rađe to nekom prodao pa da on to napravi... Za male pare..

Bih li mogao prodati ove lampe koje imam? (+još one sa prve slike)?