Bichanich
02-06-2008, 21:10
Kako zamijeniti glodalicu i tračnu pilu? Nemam, a preskupo mi da kupujem. S kojim drugim (čitaj:jeftinijim) alatima najbolje?
|
View Full Version : Kako zamijeniti glodalicu i tračnu pilu? Bichanich 02-06-2008, 21:10 Kako zamijeniti glodalicu i tračnu pilu? Nemam, a preskupo mi da kupujem. S kojim drugim (čitaj:jeftinijim) alatima najbolje? Robi666 02-06-2008, 21:29 Pa nisam siguran kaj je najbolje jer nemam previse iskustva, al ti mogu rec kak sam ja radio bez toga. Ubodnom pilom. S tim da ti je to nezgodno jer ti rubovi ostanu nazubljeni pa imas dosta turpijanja da to sredis, i jos ti k tom ne reze okomito pa imas dodatna zajebavanja. Kaj se tice rupa za pupove i to, to napravis tak da tijelo radis od 2 dijela koja ljepis jedno na drugo, pa prije nego kaj ih zaljepis napravis rupe (prvu busilicom i onda dalje ubodnom, il kombiniras, ovisi kakvu rupu hoces). problem je u tome da nemozes radit rupe razlicitih dubina. Zapravo mozes ako radis od jos vise djelova, al to se stvarno ne isplati. E sad, tak sam ja radio, rezultat nije spektakularan al sam ja zadovoljan buduci da mi je to bila prva (i jedina za sad) gitara.. marko-slash 02-06-2008, 21:51 ubodnu pilu treba sto manje gurati, nek ona sama reže i ide dalje, pa će biti više pod pravim kutem ;) Bichanich 02-06-2008, 22:39 Ma nisam jos nist ni pokusavo radit. Ne znam kako bih napravio ni da imam glodalicu, tračnu i jos hrpu alata a kako cu onda bez... :confused1::sad: marko-slash 03-06-2008, 08:49 pa ono ubodna pila ti je neki osnovni alat, ne bih pokušavao ništa bez nje (naravno ako glodalicu nemaš) tako da ako nabavljao neš, onda kupi dobru ubodnu, a ako si pri novcu, ubodeš kakvu glodalicu pristojnu i miran si ;) puma-3 04-01-2009, 12:26 Kako zamijeniti glodalicu i tračnu pilu? Nemam, a preskupo mi da kupujem. S kojim drugim (čitaj:jeftinijim) alatima najbolje? Imam tračnu pilu "Einhel" viška, 2 komada tijela na njoj zrezana, dužina trake 1400 mm. Uz nju dajem free 15 metara trake u komadu (BTW jedna rezervna traka u Bauhausu je 140 KN). Viška mi je jer imam profi banzek. Interesenti na PM. Hvala. |