View Full Version : Rje??avanje mikrofonije
bL@dY_joKeR 04-03-2005, 16:27 PRIMJER...Tranzistorac solidan, gitara epifon (OK sound) ali fakin loša distorzija (boss ds-1) i naposljetku daleko od idealne antimikrofonija prostorije.
POKUŠAJI...Volume potenciometar smanjujem, okrećem se ko balerina ,smanjujem drive i gain
REZULTAT...Ubija me fakin pištanje
SAVJETI......
thanks
U elektroniku gitara se ne razumijem ali to je vjervatno zbog magneta!!!!!
PRIMJER...Tranzistorac solidan, gitara epifon (OK sound) ali fakin loša distorzija (boss ds-1) i naposljetku daleko od idealne antimikrofonija prostorije.
POKUŠAJI...Volume potenciometar smanjujem, okrećem se ko balerina ,smanjujem drive i gain
SAVJETI......
thanks
Rjesenje: zamijeni smeće od pickupova koji dolaze sa Epiphone-om.
Lord Sirius 04-03-2005, 17:21 Rjesenje: zamijeni smeće od pickupova koji dolaze sa Epiphone-om.
malo OT - jedan član foruma koji ima epiphone korina SG, kupljen novi prije cca godinu dana, je nosio epiphonea nicku na pregled, i nick je potvrdio da taj epiphone ima iste pickupove koje je gibson stavljao na les paulove prije nego što su uveli burstbuckere kao standardne pickupove
PRIMJER...Tranzistorac solidan, gitara epifon (OK sound) ali fakin loša distorzija (boss ds-1) i naposljetku daleko od idealne antimikrofonija prostorije.
SAVJETI......
thanks
Mozda bi trebalo pickupe namocit u vosak? Googlaj "pickup potting".
bL@dY_joKeR 07-03-2005, 17:35 Rjesenje: zamijeni smeće od pickupova koji dolaze sa Epiphone-om.
..........Tip dole ima pravo....NE ZNAM koja je serija epiphona (tijelo ala les paul) i đitra je samo privremeno kod mene te sam mislio da je đitra zadnje sranje (jer sam svirao preko razglasa i digitechovog multiefekta).......PA JE DOŠO DAN KAD SAM GA STAVIO NA ŠREDA PREKO TRANZISTORCA(PROFFESIONAL) TE NA ZVUČNIKE OD ORANGE-A ILI FENDER BASSMAN-A SOUND JE BIO PRE-FAKIN-DOBAR---ONAJ ??? I FUL MOKAR, HARMONIKE ISFURAM IZ TIRA BEZ BEDA TE SE FUL DOBRO ČUJU....
broken skull 08-03-2005, 23:08 pozdrav , evo prvi put sam a forumu . nisam neki profi ali znam dosta toga.
mikrofonija je sranje i dere uši (više živce) meni se par puta dogodila ...
koliko sam uspio shvatiti ona počne kad magneti izazovu poremećaj tako da elektroni titraju kurcu zbog blizine magneta. postoje tobože puno babljih načina da se riješi ali rijetko 100 posto upali. s druge strane postoji ona mikrofonija koju namjerno izazivamo kad sviramo samo mislim da ima neki drugi naziv... jedini savjet koji donekle pali je biti što dalje od pojačala , maknuti oko pojačala neka sranja koja rade mag. polja mene je zajebavao najobičniji mobitel u blizini ... Jedno pitanje : Zasto vecina govori da su pickupovi na epifonu sranje ... uzmi primjer les paul studio ili les paul 100 ? je neki su bojli neki losiji. kad sam osobno probavao u zabregu epif.les pol ili fend.strat
za istu lovu bojli mi je les pol iako nema tremolo,...
broken skull 08-03-2005, 23:16 slazem se sa siriusom jer sam dobio garanciju na pikapove i gore su bile 2 naljepnice sa ser brijem od tih pikapova ... provjerio san na internetu....
nisu pizdarije...
bL@dY_joKeR 09-03-2005, 19:46 Sirius thanks baš sam danas htio pitati šta je u stvari mikrofonija, ali bio bih zahvalan kad bi to neko podrobnije i detaljnije objasnio(imajte u vidu da sam elektro struka pa nek bude opširno)....
Ja san negdi chua da mikrofonija nastaje zbog namota na pickupovima.
Shema je da namotana zhica nije zategnuta kako bi trebala bit, pa mag. rezonancija od zvuchnika utjeche na vibraciju te zhice pa dolazi do mikrofonije... :-\
nisan siguran da je to tako jer san to chua, nisan se bash informira od strane pametnijih ljudi.
Ja mislin da je to to...neznan... ;D
je zbog namota ali nije magnetska rezonancija nego cisto mehanicki
pritisak zvuka iz zvucnika ti zatitra namot u pickupu pa onda on posalje
jasno tu frekvenciju natrag u zvucnik itd
meni se to jednom isto dogadjalo pa sam promijenio pickup, bili su dimarzio super dist 20 godina stari
btw i mikrofonija u lampama nastaje mehanicki (neki od elemenata unutra se razmrdaju pa ih vibracije titraju), isto tako i kad mikrofon priblizis zvucniku onda zvuk zatitra ono unutra u mikrofonu koje skuplja zvuk a neznam kako se zove :)
kad oces dobiti fini feedback onda ti zvuk titra zice na gitari itd
kad mikrofon priblizis zvucniku onda zvuk zatitra ono unutra u mikrofonu koje skuplja zvuk a neznam kako se zove :)
dijafragma ili membrana kapsule ;)
|