View Full Version : Korg M1

mravac
08-05-2008, 23:54
spajanje s računalom,koji driver i koji program.ima ih puno na webu pa se covjek izgubi

EvilDragon
09-05-2008, 08:51
Mislim da ti treba najobičniji midi kabel, i zvučna koja ima midi portove (znači, ne ideš sa onim MIDI->gameport kabelom, jer taj vrlo sporadično radi, s nekim kljavama da, s nekima na; meni ne radi sa X5D T_T), onda ti ne trebaju nikakvi driveri, već samo postaviš MIDI send kanal na klavijaturi i namjestiš u hostu da prima MIDI preko tog kanala.

M1 je stara kljava, i u to vrijeme se nije baš tako puno kljava spajalo s kompovima (jer su bili krš), tako da je ovo vjerojatno tvoje jedino rješenje.

mravac
09-05-2008, 14:58
Imam midi-usb kabal,proizvodi ga ketron/kabel 5/ jeli to dobro?Skinuo sam neki zamjenski programMIDI-OX ali stvar je vijerovatno u tome što synt imam tek koji tjedan i ni snjim nisam baš na ti.Kako ga postaviti?HVALA TI NA ODGOVORU JER SVAKA ŠKOLA JE SKUPA

EvilDragon
09-05-2008, 16:57
Ma ne treba ti nikakva škola XD samo malo pročitaj manual (sigurno ga možeš naći online u PDF obliku) i vjerujem da će ti sve biti jasnije.

Deny(s)
10-05-2008, 00:14
Ma tu ni nema škole.
Evo tebi Mravac ovo http://www.box.net/shared/lz1qjth2co
Tu sam spakovao program i nešto malo zvukova šti imam z M1.
Skini drivere za svoj kabel, spoji MIDI (In-Out, Out-In).
U postavkama na programu namjesti da ti je Device toj kabel (pisat će ti driver).
Otvori zvukove i kreni u pročešljavanje.

Ako nešto nebudeš znao, pitaj slobodno jer sam se i ja patio tako kao i ti dok nisam skužio kako i šta. Btw. USB To MIDI je lakši za primjenu od Gameport To MIDI. Barem znašp da će raditi :thumbup: