dakle ljudi posto cu ici u prvi srednje treba mi novi alt sakofon
sad imam yamahu yas 275
preso bi na nest jace npr
yas-475
yas-62
ili neki selmer
e sad mi recite ko od vas ima iskustva s ova 2 saxa
i kolko im je cjena
Melkior12
21-03-2008, 20:10
Ak imaš love, kupi Selmer. Kvaliteta je neupitna, a možeš ga prodati skoro za istu lovu za koju si ga kupio.
Moja iskustva s Yamahom nisu baš najbolja ( premekan materijal, upitno štimanje). Profi modeli su nešto bolji, ali za te novce možeš kupiti i Selmera.
kojeg selmera da uzmem i koja im je cjena
Melkior12
22-03-2008, 18:43
http://saxforte.com/saxophones/Selmer_Paris_Buy_It_Now/selmer_paris_buy_it_now.html#selmeraltobin
Mislim da ti se yas-475 ne isplati kupovat jer nije nis puno bolja od yas-275. Od ovih saxa koje si naveo svi ce ti rec uzmi selmera, ali mom frendu yas-62 kojeg je kupio rabljenog sa rabljenim usnikom zvuci bolje nego sto ce nekima selmer ikad zvucati. Nekima vise odgovara yamah, nekima selmer. Sa yamahom ces proc neikh 5000kn jeftinije nego sa selmerom. Sto se tice selmera opet mozes isprobavati izmedju serie 2 i serie 3. Samo se nemoj zuriti sa kupnjom.
možda tvoj prijatelj na yamahi zna bolje svirati od onih koji imaju selmera?:001_smile: to ti više znači nego marka saksofona.
selmer je ipak mali korak ispred yamahe, ali ima i drugih sjajnih marki saksofona. prvenstveno uzmeš onaj koji ti se sviđa karakteristikama i koji si novčano možeš priuštiti, na marke netrebaš puno obazirati pažnju jer svako ima svoje predrasude i nema kompromisa:001_smile:
jmarkovic
30-04-2009, 18:14
selmer, yamaha, keilwerth, yanagisawa, p.mauriat - 5 velikih! razlike su ponekad minimalne, ali fakat je Selmer najveće ime, Yamaha ima sjajne custom modele, keilwerthov sx90 je posebna priča, p.mauriat je u "brzom prodoru po sredini", ali ipak je najbolji Yanagisawin model alt saxa, tzv. "Peter King"! Cijena je astronomska, ali Yanagisawa radi male i odabrane serije od lake bronce sa zvukom koji je naprosto neopisiv, pa se nemojte čuditi cijeni od 5000€ ili više ... ako već želiš selmera onda svkako serija 3, a idealno bi bilo naći Marka 6, ali o tome se može samo sanjati (to je najčuveniji i najlegendarniji Selmerov model ikad - slava mu ni danas nije potamnjena, iako imaa i loših, neodržavanih i oštećenih instrumenata!) ... i najvažnije: nije važno na čemu sviraš već kako sviraš! dobar glazbenik i na "kanti" može bit interesantan, a njegov talenat i vještina uvijek se prepoznaju ... a to dolazi samo vježbanjem i slušanjem puuno glazbe za tvoj instrument ... i da ne zaboravim: usnik (pifla, mouthpeace) sa odgovarajućom trskom je prevažan za dobar zvuk! to je pak nauka za sebe ... ako već želiš birat između yamahe i selmera, onda radije selmer, iako za osjetno manje novce možeš dobit stvarno izvrstan P.Mauriat alt model u pro klasi! Koliko para - toliko muzike ... hehe ... javi nam šta si kupio! pozz
P.S. Iznenadili bi se kako su zapravo dobri novi Amati Sonata pro modeli!! Najugodnije sam iznenađen, ali ne zaborabite da su Česi radili kvalitetne instrumente dok su se Japanci još furali na samuraje i sablje ;) Amati je često dobar instrument, ali loše reputacije.
Željko Kambić
01-05-2009, 08:58
http://saksofoni.com.hr/p.mauriat/saksofoni/alt/index.html
:thumbup: (http://saksofoni.com.hr/p.mauriat/saksofoni/alt/index.html)