View Full Version : kontrabas.

mke
01-02-2008, 21:51
pozdrav ekipa.

sviram bas vec jedno 3 godine i vise...ne pamtim. ovaj i poceo me zanimat kontrabas, posebno zbog jazza. nisam iso u osnovnu glazbenu ali mislim upisat mozda srednju direktno tako da polozim prijemni..tako da sad gledam gdje bi mogo nabavit neki kontrabas. nov ili second hand, neznam sta da trazim i gdje jer nemam iskustva previse. pa ako mozete neke smjernice samo za pocetak...

grazie.

inace, ima nekog ko pici jazz na kontrabasu ? kako je to zakon.

seba04
04-02-2008, 22:22
ak oces u srednju upisi pripremni razred i to ti je to. Ovak nebudes uspjel. Ja sam se također sad upisal u pripremni pa znam kaj ti govorim. Ima previše detalja koje trebaš znat da bi se to sam naučil.
Odeš u glazbenu i za oko 100kn mjesečno dobiš instrument.

mke
05-02-2008, 19:47
previse detalja kao npr ?

pa koliko imas godina, negdje sam procitao da primaju u pripremni samo negdje do 16 godine.

seba04
06-02-2008, 20:24
previse detalja kao npr ?

Pa npr. kod držanja gudala, povlačenja gudala (s kojim djelom kaj svirat, na gora ili na dolje) itd.

NooBass
13-03-2008, 19:02
ima u zapresicu jedan ducan di drze kontrabase: music max

Kenza
27-04-2008, 07:43
imaš dobar dučan s konrabasevima u mađarskoj ali dok dojdeš na carinu bolje ti je da pokažeš da znaš svirat...:thumbup1:

Možel li nam reći nešto više o tom dućanu da ga pokušam "ubosti" na internetu.
Molim ako neko zna za još neki dućan u HR ili okolici da napiše.
Pozdrav.

hogy
12-06-2010, 22:29
strašno me trenutno zanima jazz zbog toga bi želio upisati glazbenu školu,čisto da svladam teoriju,da naučim note bla bla...sad me zanima moram li imati svoj kontrabas(doma),mogu li pratiti sve to bez kontrabasa na kojem bi vježbao?16.6. su prijave.ne znam da li se uopće mogu prijavit

darac123
13-06-2010, 11:09
http://musicmax.hr/

Tu imate kontrabase,i akustične i električne. Kineske,ceske, Palatino,Strunal...