View Full Version : Abba
kraljevi i kraljice popa! izvrsni konpozitori, muzicari, pjevaci... prodali do danas priko 650 milijuni ploca :o (za usporedbu - takozvana kraljica popa je prodala oko 150 milijuni). pop muziku podigli na najvisi nivo. bili su i ostali najjaca svedska firma (jaci od volvo-a). danas im nudu milijardu dolara (miliiijaaarduuu dolaraaaa :o) da se ponovo okupu, ali njih to ne jebe. 8)
http://www.abbasite.com/assets/395_442.jpg
Lord Sirius 13-01-2005, 20:08 Milijardu dolara? Sto nije iznos bio milijun dolara...
Malo tračeva...Navodno je Zdravko ?olić na euroviziji jos davne 60 i neke imao malu afericu sa, kako je on to u svoj dnevnik napisao, plavom nesigurnom djevojkom od koje se nista posebno nije moglo ocekivati - a ta plavokosa djevojka je bila Agnetha...eh, Zdravko, da si samo znao...
650 milijuna??????????? :o :o :o
Zbilja me ovaj podatak oborio s nogu!
Nemogu vjerovati...
mali offtopic:
Imaš li možda za ilustraciju o veličini te tiraže podatke o prodavanosti drugih velikana pop glazbe... zbilja bih htio vidjeti usporedbu...
Milijardu dolara? Sto nije iznos bio milijun dolara...
Malo tračeva...Navodno je Zdravko ?olić na euroviziji jos davne 60 i neke imao malu afericu sa, kako je on to u svoj dnevnik napisao, plavom nesigurnom djevojkom od koje se nista posebno nije moglo ocekivati - a ta plavokosa djevojka je bila Agnetha...eh, Zdravko, da si samo znao...
cekaj, cekaj... zar zdravko nije ima afericu sa anni-frid?! ja san cu pricu da je ona becala na njega i da je cak bila dosla u sarajevo, ali da ga nije uspila uvuc u sobu. cola je vise voli sobarice (i madjarice) nego velike zvijezde. ;)
Milijardu dolara? Sto nije iznos bio milijun dolara...
maaa, daaaaj. to je za njih munita. ;)
Lord Sirius 13-01-2005, 20:21 Milijardu dolara? Sto nije iznos bio milijun dolara...
cekaj, cekaj... zar zdravko nije ima afericu sa anni-frid?! ja san cu pricu da je ona becala na njega i da je cak bila dosla u sarajevo, ali da ga nije uspila uvuc u sobu. cola je vise voli sobarice (i madjarice) nego velike zvijezde. ;)
mmm...nisam siguran...moguce da je sa fridom imao...ne sjecam se vise tocno sta su govorili..
Dobro je da si pokrenuo ovaj topic , Abba je najvrijednije što je pop glazba dala . Svirao sam mnoge njihove pjesme i mogu samo reć da ih je gušt i skidati i svirati i pjevati , svak tu ima posla nijedna nije dosadna ... Dobro , možda bi se našla i koja dosadna , ali su zaista rijetke .
Najbolje i (meni) najvrijednije njihove pjesme nisu uopće postale poznate , kao i kod mnogih drugih uostalom , npr "Intemezzo No 1" , to je jedan instrumental u sympho rock maniru , ma ludilo ...
Imam sve njihove albume , i to na remasteriziranim CD-ovima , kupio sam sve originale , to je stvarno vrijedna glazba , ima tu svega , svakakvih vrsta muzike ...
Pa rijetki su skandinavski bandovi (čak i heavy metalski) koji nisu napravili pokoju njihovu obradu ...
Da odlični su!!!!volim ih slušat stvarno!! :) :) :)pjevala sam i ja njihove stvari i super su za pjevat,a glasovi su složeni da je to ludnica!!!meni su super složeni u Super Trouper!iako mi ta pjesma nije tak dobra ko ostale kad pjevaju zvuče ko anđeli!!!imam njihov the best cd (2 cd-a) i sve je tak lijepo!istina je da najbolje stvari i nisu toliko poznate što je možda šteta ali toje kod svih velikih glazbenih imena slučaj.
A Thompsonu je bilo prilično glupo što je išao raditi obradu od gore navedene pjesme!!!to što je on napravio graniči sa zdravim razumom!!! >:( >:( >:(
vrlo je zanimljiv abbin zvuk. one dvi cure su stvarno znale pivat, a muzevi su jin cinili odlicne songove, slozene i uzbudljive aranzmane.
medjutin, za njihov prepoznatljiv zvuk jaaaako je zasluzan njihov producent (neman pojma kako se zove :-[), koji je u to vrime bi 'opsjednut' produkcijon phil spectora i njegovoga 'zvucnog zida'. naime, spector je znao dovodit i po 3-4 basista, 4-5 klavirista, 4-5 gitarista,hrpu backova, brass sekciju i svih bi ih strpa u sobu i snima zajedno. meni osobno se taj zvuk nikad nije svidja, ali se mora priznat da je to zvucalo vrlo uzbudljivo i bilo je nabijeno energijon.
abbin producent nije to radi ali je sve dionice ukjucujuci i vokale snima po nekoliko puta, onda bi u mixu svaki dupli glas mrrrrrrvicu ubrza i tako mu promini pich. cak san na snimcima vidi da su anni-frid i agneta pjevale zajedno u studiju licem okrenute jedna prema drugoj, ali svaka na svoj mikrofon (neumann u87 oko po metra udaljen jedan od drugega) sto znaci da su mikrofoni straznjom stranom hvatali (pretpostavjan da su bili setirani na bidirekcional) i glas od druge pjevacice. tonski snimatelji znaju kakvi problemi mogu nastat pri takvima snimanjima, ali njihovi snimci bili su 100% mono kompaktibilni, cak su sve vokale mixali u mono tehnici (svi glasovi su u sredini stereo slike), a sa strana (stereo) su stavjali uduplane ritam gitare, klavire, uduplane cabase, hi-hatove i sl.
Necu rec nista posebno pametno, jer je vecina toga vec receno...
Volin ih poslusat, stvarno su ucinili sve u pop glazbi. Svaka in cast!
Najbolje i (meni) najvrijednije njihove pjesme nisu uopće postale poznate , kao i kod mnogih drugih uostalom , npr "Intemezzo No 1" , to je jedan instrumental u sympho rock maniru , ma ludilo ...
a sto kazes na 'i'm a marionette'!? ::)
Meni je Abba snimila samo jednu pjesmu koja mi nije draga , a to je "I Have A Dream" , ona mi je dosadna , sve druge su mi odlične , čak i neke ljigice koje su radili na prvim albumima . Pjesma koju si naveo je na albumu "The Album" koji mi je cili dobar , malo neuobičajen , ima dosta elemenata varijetea na njemu ...
Meni je Abba snimila samo jednu pjesmu koja mi nije draga , a to je "I Have A Dream" , ona mi je dosadna , sve druge su mi odlične , čak i neke ljigice koje su radili na prvim albumima . Pjesma koju si naveo je na albumu "The Album" koji mi je cili dobar , malo neuobičajen , ima dosta elemenata varijetea na njemu ...
je, 'the album', sa nejvecin hiton 'take chance on me'. 8) one dvi cure su i skakutale na nastipima ko marionete kad su izvodile tu stvar. prije njih je na slican nacin, glumeci marionetu, na euroviziji 1967. sandy shaw bila pobjedila sa pismon 'puppet on the string'. na binu je bila izasla bosa u roza minici, sto je bi jedan od upecatljivijih eurovizijski nastupa a pisma je postala evergreen kojega danas svak zna. :)
ajme, meni je 'i have dream' odlicna. 8) bas mi je puna tenzije onako s onin aranzmanon i onima stankama na 'i belieeeeve... in angles...' i onako s onon dicicon... mozda mrvicu pateticna i utopjska, ko lennonov 'imagine' ali je cila pozitivna. samo mi se smucilo kad san cu verziju tereze kesovije, pa sad kad cujen abbu u podsvjesti mi se krevelji tereza. >:(
sad mi padaju na pamet jos dvi pismice koje su bile hitovi, ali nisu ukjucene bas na sve kompilacije, pa su mooozda malo zaboravjene a to su: cassandra i 'i do, i do, i do'. dvi super pismice za zavrtit na radijo. ::)
bdv: sjecas se grupe 'pussycats'? oni su bili popularni u vrime kad i abba (naravno, ne u ton miri), ali neznan koliko za njih ima smisla otvarat topic. mislin da su bili holandezice (bile su 3 cure). imali su 3 velika hita: mississippi, georgie i smile? 8)
Od te tri čuo sam samo Mississippi , ali da se vratimo Abbi , meni je najcjelovitiji njihov album "Arrival" godinu prije "The Album"-a , dakle 1976. , nekako su mi kvalitetom i hitoidnošću najujednačenije pjesme sa tog albuma , bila mi je posebno draga "The Tiger" koja nikad nije bila neki hit , u odnaosu na "Dancing Queen" ,"Knowing Me , Knowing You"mili "Money , Money , Money" ...
Čoviče , ako se ikad sretnem s tobom , otkaži sve sljedeća tri dana , imaćemo mi dva o čemu naklapat :)
Čoviče , ako se ikad sretnem s tobom , otkaži sve sljedeća tri dana , imaćemo mi dva o čemu naklapat :)
suguro hocemo, ali ti bi se boje slaga meni s braton, jerbo su meni ipak uza specijalnost 60's a ovo sve drugo mi je onako usput. ja recimo bandove poput whitesnake, rainbow, ian gillan band i sl. pantin najvise po omotima ploca, jer san hi svih vidi u bratovon kolekciji, a nikad mi nisu bili puno dragi... a da ne govorin o omotima od iron maiden s onima cunkama od edia. ;D
Uncle_Hendrix 26-01-2005, 15:13 Evo ovdje u Austriji samo ABBU pustaju na razglas! Uostalom meni je to super grupa, stvarno su kraljevi rocka! ;)
behind blue eyes 29-01-2005, 18:57 ja osobno ne kontam previeš tu grupu, pjesme su im jako "catchy" a oblačili se kao da posuđuju odjeću iz oramara nekog 12-godišnjaka ...neznam..nisu nešt tak posebno.
ja osobno ne kontam previeš tu grupu, pjesme su im jako "catchy" a oblačili se kao da posuđuju odjeću iz oramara nekog 12-godišnjaka ...neznam..nisu nešt tak posebno.
Svaki drugi "ženski roditelj" je u mladosti slušao ABBU.100%
Brown_Foxy 30-01-2005, 14:05 kuul je to shta im nude toliko al meni jedino dobro shta je iz shvedske izashlo jest
Meshuggah! ;D :D
bez uvrede ostalima ;) :D
kuul je to shta im nude toliko al meni jedino dobro shta je iz shvedske izashlo jest
Meshuggah! ;D :D
bez uvrede ostalima ;) :D
Ooooo, a švedska black metal scena!! To je vrijedno spomena.
ja osobno ne kontam previeš tu grupu, pjesme su im jako "catchy" a oblačili se kao da posuđuju odjeću iz oramara nekog 12-godišnjaka ...neznam..nisu nešt tak posebno.
jebiga, nisan ih ni ja voli kad san bi mali, ali sto se covik prije otvori i sto prije odbaci teenagerske predrasude, prije i nauci neke stvari. :)
ali ok, razumin ja mlade jude, jer san i sam nekad bi straaasni rocker s vlasima do guzice i crno-bilon percepcijon svega kolo mene. ;)
Evo pokušat ću malo oživjeti temu :)
Ja san još uvijek prilično mlad i volim poslušati abbu. Ima tu izuzetnih materijala za svakojake obrade. Ja sam napisao Intermezzo no1 za dva klavira jer mi se pružila prilika svirati sa jednako dobrim pijanistom kao što sam i ja ;D. Da imam malo više slobodnog vremena, uživao bih obrađujući pjesme.
A zanimljivo je kako me neke izvedbe uvijek iznenade. Dobar primjer je Dancing Queen. Koliko je zapravo tu klavijatura snimljeno da uvijek iznova kad poslušam mogu naći novi neotkriveni detalj.
Vokali su izuzetni, gitarista je i dobar vokal, ali mi je uvijek najzanimljiviji bio klavijaturista Benny Anderson. Izuzetan talent za skladanje pjesama i stvaranje novih melodija koje su se poslije pokazale kao najveći hitovi ikada.
Inače preko ljeta rado sjednem za komp i u programu Finale (ako netko ima koji drugi za preporuku, bilo bi poželjno da javi :)) napišem note za svaki instrument iz neke njihove pjesme. To mi je uvijek izazov jer je u melodijama toliko toga skriveno...
aljosa85 25-05-2005, 16:54 jel iko ubra onu ekipu "Bjorn Again" koji imitiraju Abbu. te likove bi tribalo zabranit jer unistavaju lijepe uspomene na taj prejak sastav.
A jesi ubra pokrete,nema šta koreografija za 10!!!Svaki pokret je toliko ukočen da ne znam jesu ženske šta pivaju žive ili roboti s ujetnim smješkom i minićem do.....
aljosa85 25-05-2005, 17:04 A jesi ubra pokrete,nema šta koreografija za 10!!!Svaki pokret je toliko ukočen da ne znam jesu ženske šta pivaju žive ili roboti s ujetnim smješkom i minićem do.....
ma to je ekipa koja samo pokusava iscijedit koji dolar iz ekipe zeljne povratka te super grupe.
btw: upravo slusam Gimme, gimme, gimme. (noga mi sama od sebe plese)!
Da, idu mi na živce ekipe poput Bjorn Again, a*teens, erasure itd itd... Sramotno kako uništavaju glazbu za par dolara. >:(
opustite se.
neka judi kantaju. ;D
Dottie_Brown 16-07-2005, 20:48 ma meni je uvjek drago čut neku njihovu pjesmu, imam onaj njihov dvd The definitive collection.... najbolji spotovi su mi Waterloo i Bang-A- Boomerang...kupila sam ih i djelom zbog spotova; doživljaja '70ih i tako...
A od pjesma posebno draga mi je Thank you for the music (Girl with golden hair)...a među najboljima The winner takes it all... :)
...al stvarno je ABBA jedna od najupečljativijih grupa, uvjek se sjetim rečenice nekog s radia kako su se Fridi i Agnethi glasovi savršeno poklapali, i tako i je ;)
mogu poslušat, ono tra la la la la ::) ;D
al ima i ok pisama : winner takes it all, fernando ...
Dottie_Brown 18-07-2005, 21:07 živjeli kratki komentari hehe :D ( ;))
nisam sigurna dal ima koja slika na 1.stranici pa evo jedne, bio bi grijeh ne stavit barem jednu sliku ;D ;
http://tinypic.com/90q9on.jpg
Iz spota Waterloo (pogledajte samo Agnethino odjelce- groovy!!! 8) ;) )
a komedije ;D ;D ;D
p.s. to ja malo nabijam postove ;)
Svaki drugi "ženski roditelj" je u mladosti slušao ABBU.100%
meni su abbu slusali i muski i zenski roditelj :)
a i ja ih slusam... zakon grupa!!
meni su abbu slusali i muski i zenski roditelj :)
a i ja ih slusam... zakon grupa!!
'cini grotac kako otac' ;)
Meni su oni fili fascinantni između ostalog i zato što su raspolagali različitim vrstama energije u okviru tada već pomalo dosadnoga disco zvuka kojeg je planeta bila već prilično zasićena kad su se oni pojavili . Navešću nekoliko izuzetno različitih primjera : jedna "Thank You For The Music" je napravljena sasvim u stilu varijetea sa jako nježnim pjevanjem (sličnih pjesama su i Queen imali u starijoj fazi) , pa onda recimo "I'm A Marionette" sa istog albuma , koja mi zvuči prilično mračno (posebno u refrenu) , do pjesama koje mi imaju više energije od pola heavy metal scene 70-ih i 80-ih . U prvom redu tu mislim na uvod od "Gimme ! Gimme ! Gimme !" , to mi je totalni heavy metal , nije ni čudo da ju je Yngwie Malmsteen obradio , ili recimo kompletna "Summer Night City" . A produkcijski su , što je prije spomenuo SandRob otkrivali toplu vodu u okvirima već dobro poznatog i davali svemu novu dimenziju . Oni su tada bili najmoderniji zvuk svoga vremena , a među svim klavijaturama uvijek dominiraju prirodni zvukovi kao npr. klavir ili strings !
Moglo bi ih se analizirati u nedogled , ali mislim da će se jednog dana učiti i njih u školama (uz Beatlese i još nekolicinu rijetkih) kao glazbene velikane koji su obilježili svoje doba ...
Još bi samo red bio da navedem njihovu diskografiju , čisto kao informaciju onima koji žele saznati više o ovom izuzetnom bandu ili doći do njihove glazbe :
- Ring Ring (1973)
- Waterloo (1974)
- Abba (1974)
- Arrival (1976)
- The Album (1977)
- Voulez - Vous (1979)
- Super Trouper (1980)
- The Visitors (1981)
- Live (1986)
Napominjem da je ovaj zadnji album kolekcija njihovih snimki živih nastupa od 1977-1981 , a objavljen je dosta nakon što su se 1982. raspali ...
a jebate, sto ste se sa capali abbinih monturi?! judi su se zajebavali... za razliku od metalaca, sto se obuciju kako redikuli i mislu da su cunke... a smisniji su od abbe 18 puti. ;D
Meni je mama slusala Abbu, za tatu nisam sigurna, al vjerojatno je i on...
Jel gledao tko film "Muriel se udaje"? Prepun Abbinih pjesama... :D
Dobri su mi, iako nisam preslusala sve albume, samo one najvece hitove...
Jeste gledali 50. godina Eurosonga? Znala sam da ce Waterloo pobijediti (nisam gledala, al cula sam)...
Jeste gledali 50. godina Eurosonga? Znala sam da ce Waterloo pobijediti (nisam gledala, al cula sam)...
ja san gleda 50 godina. :D uf, sto san gusta. ;D koja parada kicha i tresha... nesto najzabavnije sto san gleda u zadnjih 100 godina.
i ja san zna da ce abba pobjedit, a drago mi je da je modugnio drugi sa volare... sad san zaboravi ko je bi treci... mislin, brooderhood of man sa save your kisses for me.
nego, nevjerojatno mi je da cilu vecer nisu ni pokazali, ni spomenuli sandie shaw i njen originalni nastup i pobjedu 1967. sa puppet on the string.
a kad su pokazivali smisne monture, mogli su prizentat i dubrovacke trubadure u hulahopkama, kad su 1968. nastupili sa pismon jedan dan. :D
bdv: nego je kogo iz abbe dosa tamo na dodjelu. jebe se njima. ;D
A znaš kako je to kod razvedenih : nastoje se ne vidjeti ... ;D
volare... sad san zaboravi ko je bi treci...
Treći je bio Johnny Logan-Hold me now....
je, johny je bi treci. dvoji san izmedju njega i brooderhood of man... iako neznan sto su stavili dvi pisme od johnija?! bila je hold me now i what's another year.
meni su mocedades bili odlicni... neznan kako je svojevremeno bobby solo bi prosa sa se piangi, se ridi ali meni je to fantasticna pisma.
a 1993 je bila na euroviziji pobjedila niamh kavanagh - in your eyes. pjevacica sa jednin jako lipin glason, inace nastupala je za irsku. meni je to bilo kul. 8)
ja bi medju ovih 14 svakako bi stavi i vicky leandros - apres toi. ona je (mislin 1972.) bila pobjedila za luxenburg. :D
jebiga, u 50 godina bi nasa 50 dobrih pisama. produktivnost im nije bas jaca strana. ;D
ABBA su definitivno kraljevi pop glazbe. Znali su raditi odlične pop pjesmice koliko god one zvučale banalno, bile su svejedno fenomenalne. No da biste dobili dobru pjesmu trebate imati dobre skladatelje i nakon toga ne toliko manje bitno- dobre vokale. No pojam "dobre pjesme" je u današnjem svijetu izgubljen i za svako sranje ljudi misle da je "dobra pjesma", no ako želite ćuti dobru pop pjesmu, treba slušati ABBU. Ti su znali nizati hitove i klasike koji mi i danas golicaju srce kada ih čujem i svaka im čast što su tim pjesmicama obilježili povijest i dokazali da se nečiji talent i duh najbolje vidi iz obične dobre pop pjesmice.
...meni su mocedades bili odlicni...
Sorry, malo kasnim, tek se ufuravam u forum, ali dijelim mišljenje :) :) :)
Lord Sirius 08-02-2006, 14:12 650 milijuna??????????? :o :o :o
Zbilja me ovaj podatak oborio s nogu!
Nemogu vjerovati...
mali offtopic:
Imaš li možda za ilustraciju o veličini te tiraže podatke o prodavanosti drugih velikana pop glazbe... zbilja bih htio vidjeti usporedbu...
Elvis i Led Zeppelin su prodali preko milijardu ploča. :)
Evo jedna tablica s najprodavanijim izvođačima svih vremena. Podaci o broju prodanih albuma u SADu.
http://www.riaa.com/gp/bestsellers/topartists.asp
Maximuss 08-02-2006, 22:08 Ima genijalna metal obrada njihove "Money, money, money" od benda At Vance. ;D
Postoji cijeli album METAL TRIBUTE TO ABBA. U svakom slučaju zanimljivo za poslušati! :)
Meni je ta obrada "Money, Money, Money" totalno bezvezna, iako su mi At Vance inače jako dragi, ovo baš nije pjesma za tu vrestu muzike kako su je At Vance pokušali prikazati, to mi je čista demonstracija nečijeg raspona glasa, originalni aranžman mi je osiromašen i sveden na drkanje gitara koje tu ne leže, i najveća vrijednost ove obrade je da se vidi koliko je Benny Andersson bio majstor za glazbu složiti u neko svoje ruho. Naravno, ovde se radi isključivo o mom ukusu...
Najbolja metalska obrada Abba-e meni je bez konkurencije "Gimme! Gimme! Gimme!" od Yngwie J. Malmsteena, ta mi pjesma i u originalu ima nešto metalsko u samoj melodiji, pa je puno pogodnija za takvu vrstu obrade. Uvjeran sam da bi ta obrada obišla i svjetske top liste da je nije Yngwie upropastio 2-minutnim iživljavanjem na gitari, trebao je staviti neki solo normalne dužine i pjesma bi se sigurno vrtila na svjetskim radio postajama. Ovako je nakaradna, ali vrijedi poslušati ostatak pjesme, zbilja je zanimljivo i dobro napravljen: zadržao je isti karakter pjesme, ali je stavljena u sasvim drugu koncepciju svirke, a vokal mi je briljantno otpjevao , posebno ulaske u refrene...
Maximuss 09-02-2006, 13:09 A vidis meni je ta obrada od At Vancea skroz dobra. Onako veselo pocne i onda ovaj pocne urlat onako visoko, pa poslije vriskovi. Sva je onako nekako razigrana i bas mi je legla. ;D
Imam cijeli taj Tribute i dobro mi je svega par pjesama.
A vidis meni je ta obrada od At Vancea skroz dobra.
Naravno, to je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja, ja sam opisao šta mi se tu ne sviđa, a nisam slušao taj tribute, nego imam taj album od At Vance-a...
Vodimo mi ipak računa da je ovo topic o Abba-i, a ne o njihovim "obrađivačima"... ;)
Maximuss 09-02-2006, 13:48 Naravno, to je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja, ja sam opisao šta mi se tu ne sviđa, a nisam slušao taj tribute, nego imam taj album od At Vance-a...
Vodimo mi ipak računa da je ovo topic o Abba-i, a ne o njihovim "obrađivačima"... ;)
Naravno, de gustibus non est disputandum. ;D Znaci da su tu obradu uvalili na album? Heh! Kako popunjavaju minutazu. C,c,c... :)
Agnetha, Bjorn, Benny i Anni-Frida su zakon! Ove dvije koke su mi jedne od najdrazih pjevacica. A sta reci o jednoj od najpoznatijih grupa na Svijetu? Oni su tako rasturali da su u 4 god. dosli od odabira imena do svog vlastitog filma. ;D Koje face!
meni money, money, money nikad ko pisma ni bila draga... rici su mi malo stupidne i sve skupa mi nkad nije leglo... ali ok, to je subjektivno.
Bassterix 12-02-2006, 14:23 meni money, money, money nikad ko pisma ni bila draga... rici su mi malo stupidne i sve skupa mi nkad nije leglo... ali ok, to je subjektivno.
a koji to tekst od abbe nije eto malo stupidan?! ;)
Fernando?
Joj da ono nije im tekst "velkom tu d hotel kalifornja" da ti mozak od filozofije iscuri! Ajde ljudi, pa tekstovi su im zabavni kao i sama glazba. Ima tekstova recimo "the winner takes it all" koji su malo ajmo reć "ozbiljniji"...hm :-\
U svakom slučaju nisu se pravili ko ovi danas da su kvalitetni premda im je glazba loša, već su radili super pjesmice. Meni posebno drage su
Dancing Queen
Take A Chance On Me
Mamma Mia
Super Trouper
The Winner Takes It All
Chiquitita
Fernando
One Of Us
što ne znači da im i ostale nisu ostale, no neda mi se nabrajati. Zbilja su radili odlične pjesme i oni su možda najbolji dokaz koliko je glazba nekada bila bolja i koliko je čak za ne vjerovati kako se srozala do danas.
|
|