View Full Version : Kupovina bubnjeva - pitanja, odgovori, financijski savjeti...

Pages : [1] 2 3

SUM_41
08-12-2004, 21:37
trebao bih mi jedan savjet za frenda... (pocetnik)
naime on kupuje nove bubnjeve za cca 3000 kn...
za sad se dvoumi izmedu stagga ( tim 1 22 set) koji dode 2400 kn. slika dolje
http://poum-tchack.audiofanzine.com/img/produits/thumb2/3/5/35273.jpg
ili
Sonor F 503 ( 5 elemenata... stalci snare, hithat, ravni za cinelu,bas pedala.)
koji dode 3.200 kn
kaj mislite koji se vise isplati za tu cijenu? ako imate neki treci slobodno recite...
on zna da je sonor kvalitetniji ali ipak jedna cinela vise i jos 800 kn u dzepu rade razliku...
ps-za sonor-a nemrem naci sliku

MokA
08-12-2004, 21:54
Cek, uz Stagga dodju cinele?
Te cinele koje znaju doci su obicni crap.
Smatram da je bolje uzeti Sonora ili nesto polovno.

Lp

Jojo The Bandit
08-12-2004, 22:02
Sonor- dobra, provjerena firma za bubnjeve...

Stagg - neprovjerena, osrednje losa firma koja proizvodi sve

Ne kuzim se previse u modele sonora, al pazi, ima i pet elemenata i puno je poznatija i bolje firma od stagga...

To kaj dobis cinele to ti nis ne znaci jer tih cinela za jedno mjesec dana vrlo vjerojatno nece ni bit..

A i reko si da ti frendu ostane 800 kuna u dzepu, nemoj da za mjesec dana proklinje sto nije dao tih 800 kuna...

Ja bi kupio sonor bez razmisljanja...

MokA
08-12-2004, 22:09
Slikica ima i previse ;) :

http://www.dendekkermuziek.com/sonor-503.jpg

Vise infa o 503 seriji dobijes na:

http://sonor-drums.com/cgi-sys/Sonor_FE/sonor/english/503series.html?lfpb-id=wd8eca96506fe13f0b9ced56bfe12bccd4a8624a4ec

Inace ja sam svoj prvi set kupila polovan, i dobro sam se zeznula, jer neke stvari nisam ni skuzila da su puknute ili da fale (obicno je tako kad si neznalica),a nisam nikog imala da povedem sa sobom. Htjedoh reci da sam sad pocetnik (u istoj situaciji) uzela bi tog Sonora (tad nisam znala uopce za tu seriju), jer definitivno najvise nudi od nizih serija i jos k tome za takvu cijenu....
Btw cini mi se da je u vas skuplji... ::)

Lp

Free_eye
08-12-2004, 22:18
Ja sam isto vidio taj set i mogu ti rec da sam kupio Alto ritmo iako je bio skuplji ... zasada mi je set odlican za takvu cijenu, jos kad opne promijenim :)

Ako se ne varam serija force 1001 je odmah iznad 503, a takve ima na rock akademiji i mogu rec da su odlicni ! ;)

Trebo sam zapravo i ja kupit sonora kad smo vec kod toga ! ali u redu

drumania
09-12-2004, 11:42
Sonor je jedina marka koja ne radi bubnjeve za lovu!
Tj. neka jeftinija serija od sonora vridi više od neke jeftinije serije tame ili....
Samo usporedi cijene bubnjevi i šta dobiješ sa tom cijenom, vidit ćeš da na Sonoru uvik dobiješ! :) ;)
Neka ti prijatelj da rađe nešto više love za kvalitetu, a ne manje love za nešto šta će u par miseci propast!

Sonor- 100 bodova
stagg- 0 bodova
;D ;)

Teriyaki
09-12-2004, 16:52
Ma sonor definitivno covjece, pa ne znam sta drugo moze dobiti za te pare.

Free_eye
09-12-2004, 18:43
e al samo da te upozorim, za te pare ne dobije cinele, nego samo stalke(vrlo vjerojatno) (!)

MokA
09-12-2004, 19:21
e al samo da te upozorim, za te pare ne dobije cinele, nego samo stalke(vrlo vjerojatno) (!)

ne mora znaciti, npr uz premier cabriu dobijes neke shasha cinelice ;)

Lp

Free_eye
09-12-2004, 23:12

ne mora znaciti, npr uz premier cabriu dobijes neke shasha cinelice ;)

Lp

znam, moj frend je dobio uz Sonor 503 Stagg cinele, ali to je rijetkost, barem nisam ja nis dobio :'( ;D

Rango
10-12-2004, 20:04

sta bi ovo trebalo znacit?

sta ti ljudi zive od zraka?

Zule of Sonor
11-12-2004, 00:21
Hehe, u Njemačkoj svi žive od ljubavi!

drumania
12-12-2004, 23:07

Nekim ljudima trebaš primitivno objašnjavat neke stvari! :D ::)

;)nhf

Zule of Sonor
12-12-2004, 23:10

Nekim ljudima trebaš primitivno objašnjavat neke stvari! :D ::)

;)nhf

Pa objasni nam!!

Free_eye
13-12-2004, 10:29
Mislio je na to da ne rade tek tolko da bi napravlili nego da to i vrijedi plaćenih para ;)

Rango
13-12-2004, 22:29
Mislio je na to da ne rade tek tolko da bi napravlili nego da to i vrijedi plaćenih para  ;)

lol! :D

ovo je sve bolje i bolje!
a ko to radi bubnjeve tek toliko?? ;D ;D

heheheee......weeee(d mothaf@*^#)

Free_eye
13-12-2004, 22:48
ma nemam pojma ja ti samo prevodim kaj je on reko ! ::)

Zule of Sonor
13-12-2004, 22:52
A kak to da prevodiš kaj je neko rekao?

Hustla weed mutha wheew ;D

Free_eye
13-12-2004, 22:56
procitajte Zaspalo!!!!!! :)

Rango
13-12-2004, 22:57
ma nemam pojma ja ti samo prevodim kaj je on reko !  ::)

a dakle osim sto sam primitivan jos neznam ni citat!
jos ces mi rec da neznam sto je to wingnut!

Free_eye
13-12-2004, 22:57

gle ... Zaspalo, u 'genijalcima' procitati pa mi se javiti ;D

Rango
13-12-2004, 23:03

gle ... Zaspalo, u 'genijalcima' procitati pa mi se javiti  ;D

ma o cemu ti?

Zule of Sonor
13-12-2004, 23:06
Ma pijan je pusti ga! ;D

Free_eye
13-12-2004, 23:07
Aleksandar Vučo - Zaspalo

nemojte me tjerat da copy/pejstam cijelu pjesmu !! ;D ;D

... nego trk u 'genijalce alternative' i procitati ... onda mi se javiti ...

Zule of Sonor
13-12-2004, 23:08
Okay!

Rango
13-12-2004, 23:13
mmmmkaaay

ewan
15-12-2004, 17:03
A da covjeku kazete nesto korisno, umjsto da stalno serete?

PACKER
15-12-2004, 19:51
Dajem SONORu veliku prednost, jer ipak je stagg firma koja je tek usla u te vode tak da niko ni nezna kakvi su im modeli, al vidim da mu nitko nije spomenul to da dok kupuje mora uvijek gledat na to da kupi ono kaj bude lakse prodal. Hocu reci da mislim da bude netko kupio SONOR nego STAGG bubanj.

Ejovrhćišep
27-06-2005, 11:45
Uskoro kupujem bubnjeve pa me zanima da li bi ovo bilo dobro uzeti:

TAMA Swingstar

- 9mm školjke od filipinskog mahagonija u šest slojeva
- 9x12" tom
- 10x13" tom
- 16x16" floor tom
- 18x22" bass drum
- 5.5x14" metalni snare
- HC23BW pecaljka stalak
- HH75W hi-hat stalak
- HP10 bas pedala
- HT15W stolica
- činele: hi-hat, crash/ride

Molio bih vas za malu pomoć jer neznam baš mnogo o tim stvarima. Inače cijena tog seta je 5.100 kn pa ako znate nešto bolje za te pare predložite.
Hvala

Bill Ward
27-06-2005, 12:07
To ti je za pocetak sasvim dobar set bubnjeva.Vecina ljudi se nauci svirat na kantama i loncima pa tako da ti je ovo dobar izbor za start.Probaj jos usporedit swingstar sa pearl exportom ili sonor force-om.Vazno je da sve prvo isprobas pa uzmes ono sto ti se vise svida

Zule of Sonor
27-06-2005, 12:12
Bok Hrvoje (pretpostavljam ;D), ovako, prije nego se zagadi ovaj topic da počne bolit, da probamo riješit tvoju dilemu.

Prvenstveno, Tama Swingstar je početni bubanj, tzv entry level, i ako sad tek počinješ svirat, onda će ti to bit više nego dovoljno, jer se može dobit solidan zvuk iz tog bubnja. Cijena mi upada u oči jer iskreno 5100kn za taj bubanj je-puno. Usprkos činjenici da dobiješ i tri činele, od kojih ćeš najvjerojatnije dobit samo glavobolju :-[  

Ako si odlučio kupit samo novo, onda uzmi tu Tamu. Niam siguran da li misliš na Swingstar sa plastikom, ili ove neke nove serije sa drvenim snareom i lakiranim finishem ;D, jer ove nove mi se stvarno čine ok.

Ako u obzir ulaze polovni bubnjevi, za tih 5100kn možeš dobit bubnjeve koje nećeš dugo mijenjat i s kojima ćeš bit jako zadovoljan. Uglavnom, medium serije svih proizvođača, mislim na Force (2xxx i 3xxx serije)od Sonora, Stage Custom Yamaha, Rockstar Tama, itd.... nisam dugo gledao novosti od Premiera, tak da nemam pojma što se toga tiče, ali isto valjda ima dobrih setova.

Dakle sve se svodi na to da je bolje u startu malo više pljunut para i biti puno duže bez brige. Ako se odlučiš na drugu soluciju, morat ćeš onda skupit i za činele, i tu počinje vječni krug bubnjarske muke. Al ćeš bit sretan ko dijete kad završi ;D

DadoBl
27-06-2005, 12:31
za te pare skoro da mozes dobiti force 2003 ili pearl export ili yamahu stage custom.
Imaj na umu da ni hardware kod setova tipa swingstar/pearl-forum/sonor 503/1003 nije bas pouzdan.

Ejovrhćišep
28-06-2005, 01:06
Hvala na savjetima!

Da li se možda u nekom shopu u ZG može baš isprobati bubanj ili tak nešto?

I još me zanima ako kojim slučajem odlučim uzeti nešto polovno na koje stvari da pripazim?

I što se misli pod nepouzdan hardware?

Da li Swingstar ima zvuk sličan Sonoru 503 jer sam to jedino svirao i tomovi mi zvuče jako čudno skoro kao kante

Ako provalim neku idiotariju molim vas nemojte se smijati jer fakat nemam pojma o tome :)

DadoBl
28-06-2005, 01:50
Hrvoje, uzmi ti dobar polovnjak - pazljivo ga prvo pregledaj, i ne daj da te neko zajebe i uzme ti previse para... Sviraj na njemu jedno godinu-dvije, a za to vrijeme polako skupljaj pare.
Evo da je meni neko rekao prije 3 godine da cu imati ovaj set koji imam sad ja jednostavno ne bih imao predstavu kako bih dosao do priblizno dovoljno para za njega, ali eto nekako se to nakupi, samo lagano odvajas - cak ne treba previse odricanja, ali pare se skupe. Taman kroz taj period uvjezbavanja ces malo izdefinisati svoje potrebe (tipa velicine komponenata i cinela, pa cak mozda i proizvodjaca koji ti najvise odgovara).
Ovako pocetnicki ti ne treba nista ekstra, bitno je samo da funkcionise.

Ejovrhćišep
28-06-2005, 02:33
Joooj,tek sam sad se sjetio da moram uzet u dućanu jer uzimam na rate :(  Znam da će tak ispast još skuplje ali nemam  gotovine ni za germu :) nit ću je imat dok ne nađem neki posao a to nije tako skoro

svejedno hvala na pomoći i ak se nečeg sjetite do max 5.500 kn pišite

Ac of Sepal
28-06-2005, 10:59
moja preporuka ti je isto neki polovnjak! ja sviram 7 godina i do sada sam promijenio 3 seta i nijedan nije bio nov! jedino kaj ti je problem jer moras na rate....al hebiga...
mozda ti se nadje neki poznanik od poznanika koji ce ti dat polovnjaru na rate! dobro se raspitaj! ;)

Zule of Sonor
28-06-2005, 12:02
Hrvoje, ajmo onda ovako..sad ti slijedi faza gdje ćeš iščeprkat sve ponude od svih dućana u ZG-U i šire ;D
pa onda što tebi zapne za oko fino napiši ovdje i mi ćemo ti reć da li ćeš dat pare ili ne!! ;D ok?

U dosta njih možeš isprobat bubanj, ako prodavač vidi da si došao s ozbiljnom namjerom a ne da amo visiš svaki dan.. Ako nadješ bubanj koji ti odgovara vizualno i cijenovno, ne vidim razloga da ti prodavač ne dopusti da isprobaš kante, koliko sam ja vidio i iskusio u ZG-u.

Nepouzdan hardware? Sviraš i otpadne ti činela i zabode se tvojoj curi ili nekom prijatelju u vrat, a pritom se druga polovica stalka zavrti i padne ti na nogu i slomiš palac. Nešto u tom smislu. ;D Ma brzo će se rasklimat i općenito ćeš pazit što ćeš i kako objesit na njega da se ne bi naprosto-izvrnuo.

503 je negdje u rangu Swingstara, s plastikom.

Nećemo ti se još smijat bez brige, tek kad ti počnu pucat činele i sve ostalo ;D

Rango
05-07-2005, 16:56
zule, fakat imas previse vremena... ::)

?išep, mislim da s ovakvim budjetom nemozes puno fulat. Bio bi problem da imas 10 puta toliko... NAjbolje ti je da pomalo isprobas sve, odi na net i trazi recenzije setova.. 8iako ni to nemora biti previse legitimno). Ako vec kazes da neznas nista, daj si malo vremena i nauci, jer je na kraju krajeva tvoja odluka i nicija tudja!

sretno!

Legno Pulito
08-09-2005, 11:08
Zanima me kakve su u Zagrebu cijene novih bubnjeva.
Konkretno, zanima me Sonor force 2005, Yamaha stage custom i Pearl export.
Može i cijena force 2003, ako ih još ima u prodaji.

kejcastis
08-09-2005, 13:48
force 2005 je 6 980 kuna

to je što znam.

Freak
08-09-2005, 22:56
stage custom ti se kreće između 7000-9000kn, ovisno o modelu. ovi s novim plastičnim lugovima su jeftiniji.

Vix
08-09-2005, 23:52
Plastichni lugovi? Isse, na kraju che se moch kupit i boobnjevi s papirnatim opnama jebote...

kejcastis
09-09-2005, 07:05
Plastichni lugovi? Isse, na kraju che se moch kupit i boobnjevi s papirnatim opnama jebote...

da, ali navodno su ti plastični lugovi bolji za naštimavnje...u tom je caka...tako bar reklamira yamaha...

Freak
09-09-2005, 07:56
da, ali navodno su ti plastični lugovi bolji za naštimavnje...u tom je caka...tako bar reklamira yamaha...

da, tako kažu. ali ja bih još uvijek metal na bubnju a ne sintetiku... :D :D

Ac of Sepal
09-09-2005, 08:33
da, tako kažu. ali ja bih još uvijek metal na bubnju a ne sintetiku...  :D :D

word up!!

kejcastis
09-09-2005, 13:17
da, tako kažu. ali ja bih još uvijek metal na bubnju a ne sintetiku... :D :D

s tim se apsolutno slažem.

Freak
09-09-2005, 15:33
aj bar se u nečemu slažemo ;)

Legno Pulito
09-09-2005, 21:55
Je li ima netko Yamaha stage custom nouveau (mislim da se tako zove ta serija s plastičnim lugovima)? Kakav je bubanj?
Ja sam jučer u music shopu sjeo za taj bubanj i izgleda jako dobro (uključujući i hardware), ali je zvuk tomova nekako plastičan i tup,a ne znam je li to do opni i raštimanosti ili...? Inače, bubanj već duže vrijeme stoji u shopu.
Zanima me i usporedba te Yamahe sa force 2005, ali samo što se tiče sounda.

kejcastis
09-09-2005, 22:07
Je li ima netko Yamaha stage custom nouveau (mislim da se tako zove ta serija s plastičnim lugovima)? Kakav je bubanj?
Ja sam jučer u music shopu sjeo za taj bubanj i izgleda jako dobro (uključujući i hardware), ali je zvuk tomova nekako plastičan i tup,a ne znam je li to do opni i raštimanosti ili...? Inače, bubanj već duže vrijeme stoji u shopu.
Zanima me i usporedba te Yamahe sa force 2005, ali samo što se tiče sounda.

neznam za tog sa plastičnim lugovima, ali je stage custom okej bubanj...a sad, usporedba sa 2005 baš i nije u redu jer je 2005 u neku ruku niža klasa, barem što se tiče cijene pojednih bubnjeva...

ja bi se uvijek odlučio za 2005 jer mi yamaha nije ni blizu favorita.

a što se tiče sounda...to je sve subjektivna stvar...jedino kad bi mogao stavit dva bubnja u perfektno izoliranu prostoriju, točnije prosoriju sa idealnim uvijetima za sviranje, onda kad bi svakog naštimao pošteno, stavio iste opne, jednako zategnuo, sve naparavio isto. tek onda možeš usporedit taj sound...

meni je glupo kad se priča o usporedbi sounda jer ne ovisi samo drvo o njemu. ili obruči, recimo...naravno, o njima ovisi najviše, ali nemože se nikako zanemariti utjecaj opni, pa i palica, jačini udaraca, izolaciji prostorije...itd.

Bill Ward
10-09-2005, 08:24
Konkretno, zanima me Sonor force 2005, Yamaha stage custom i Pearl export.
Može i cijena force 2003, ako ih još ima u prodaji.
Od navedenih mislim da je force 2005 najbolji.Neznam na koji export mislis ali svirao sam na dosta exporta i taj bubanj mi zvuci katastrofa,moram ga u ciboni na probi svaki put svirat..uzas...Ali force 2005 je vec ljepsi dojam ostavio.Fini je to bubanj,mislim da cak ima birch shellove.Svirao sam na puno slabijim forceovima i imali su mi totalno zakon zvuk(za tu cijenu).Mislim za koji se god bubanj odlucis neces pogrijesit,samo ih dobro prouci sve pa onda donesi odluku ako ce kupovat.Jesi razmisljao o taminim rockstar/superstar??

Chad
10-09-2005, 12:30
Definitvno pričekaj Tama Superstar...

Bill Ward
10-09-2005, 15:02
Cijena superstara u hondlovoj je 6800kn.Dosta povoljna cijena a bubanj je mrak.

Legno Pulito
11-09-2005, 18:39
Superstar mi je pao na pamet,ali ga nisam nigdje imao prilike viditi,a mislio sam da je tama dosta skuplja od ostalih.
Zašto većina ovdje preferira Sonora?Nije da imam nešto protiv, nego me stvarno zanima?Koji su to Sonorovi "aduti"?

kejcastis
11-09-2005, 21:50
Superstar mi je pao na pamet,ali ga nisam nigdje imao prilike viditi,a mislio sam da je tama dosta skuplja od ostalih.
Zašto većina ovdje preferira Sonora?Nije da imam nešto protiv, nego me stvarno zanima?Koji su to Sonorovi "aduti"?

nije stvar da preferiraju ljudi sonora, već se drže kvalitete...da meni daju bilo koji dobar bubanj ja bi ga svirao, ali, eto, imam sonora pa se njega držim. ne pljujem po onima koje nisam isprobao a kamoli po onima koje nisam ni vidio.

DadoBl
11-09-2005, 22:22
nije stvar da preferiraju ljudi sonora, već se drže kvalitete...da meni daju bilo koji dobar bubanj ja bi ga svirao, ali, eto, imam sonora pa se njega držim. ne pljujem po onima koje nisam isprobao a kamoli po onima koje nisam ni vidio.

Ovako, istina je da je Pearl i dalje najprodavaniji (glupi Amerikanci), te se ostale iole ozbiljnije firme moraju potruditi oko svojih setova ako hoce da naprave neki profit. Za Yamahu necu da komentarisem, jer sama ta firma bi mogla komotno sad da raspusti citavu proizvodnju bubnjeva i da to ni najmanje ne osjeti.
S druge strane 2 krajnje ozbiljna kanditata *u sferi donje i donje srednje klase* Tama i Sonor su sa novim serijama (Tama-Rockstar i Custom, te Sonor 2005/3005) odmakli zvukom od konkurencije, jer nude kvalitetne setove koji su sada puni maple/birch. Ako tome dodamo da je hardver, ako ne bolji, onda bar isti kvalitetom kao Pearlov, uz nove finishe, izbore velicina, jasno je da je sada potez na Pearlu (kao i ostalim firmama) da odgovori na ove nove standarde, a do tad i za sad - Sonor i Tama su mnogo bolji izbor za bubnjeve u klasi do 1200 Eura.

kejcastis
11-09-2005, 22:27
Ovako, istina je da je Pearl i dalje najprodavaniji (glupi Amerikanci), te se ostale iole ozbiljnije firme moraju potruditi oko svojih setova ako hoce da naprave neki profit. Za Yamahu necu da komentarisem, jer sama ta firma bi mogla komotno sad da raspusti citavu proizvodnju bubnjeva i da to ni najmanje ne osjeti.
S druge strane 2 krajnje ozbiljna kanditata *u sferi donje i donje srednje klase* Tama i Sonor su sa novim serijama (Tama-Rockstar i Custom, te Sonor 2005/3005) odmakli zvukom od konkurencije, jer nude kvalitetne setove koji su sada puni maple/birch. Ako tome dodamo da je hardver, ako ne bolji, onda bar isti kvalitetom kao Pearlov, uz nove finishe, izbore velicina, jasno je da je sada potez na Pearlu (kao i ostalim firmama) da odgovori na ove nove standarde, a do tad i za sad - Sonor i Tama su mnogo bolji izbor za bubnjeve u klasi do 1200 Eura.

zašto pearl i amerikanci kad je pearl japanski?

kad već pričamo o amerima, tamo je uvjerljivo najprodavanjij DW, a i tama je ziher među prvima, čisto radi reklame i to što su američki...sonor i premier se jako rijetko nađu tamo, osim ako netko nije čuo nešto što ga je navelo da ih kupi.

hardware...tamin svaka čast, pearl je isto okej...dw ja mislim da je ako ne najbolji, ona među top dva... oni stvarno rade svašta...oni se s tim zajebavljaju, izmišljavaju svakave gluposti...ali sonor stvarno nema hardware koji bi se mjerio sa recimo taminim...nema šanse...

Zule of Sonor
11-09-2005, 22:33
Hmm..meni je recimo serija 600 (pa čak i stara 5000) poslastica od hardware. Bulky, neuništivo i lijepo :)

kejcastis
11-09-2005, 22:37
Hmm..meni je recimo serija 600 (pa čak i stara 5000) poslastica od hardware. Bulky, neuništivo i lijepo :)

gle, meni paše sonorov hardware, ali je spram tame slab..tj lošiji je. nema toliko noviteta...a o DW-u da i ne pričam šta oni sve rade...

Chad
11-09-2005, 22:58
zašto pearl i amerikanci kad je pearl japanski?

kad već pričamo o amerima, tamo je uvjerljivo najprodavanjij DW, a i tama je ziher među prvima, čisto radi reklame i to što su američki...sonor i premier se jako rijetko nađu tamo, osim ako netko nije čuo nešto što ga je navelo da ih kupi.

hardware...tamin svaka čast, pearl je isto okej...dw ja mislim da je ako ne najbolji, ona među top dva... oni stvarno rade svašta...oni se s tim zajebavljaju, izmišljavaju svakave gluposti...ali sonor stvarno nema hardware koji bi se mjerio sa recimo taminim...nema šanse...

Puno grešaka, druže. Pearl je čista američka firma iz Nashvillea. Pearl Export je najprodavaniji bubanj ikad. DW je daleko od najprodavanijih setova. Tama je najviše zastupljena u heavy žanrovima (thanx to Lars), inače japanska firma koja usko surađuje sa Ibanezom. Začudili bi se kolko je Sonor još uvijek jak s one strane bare iako je marketinški slabiji od ostalih.
Hardware - godina primat drži Tama, uvjetno rečeno DW (iako puno skuplji od konkurencije). Ali mislim da će ih Pearl pokositi ovim novim serijama.

Zule of Sonor
11-09-2005, 23:13
To je istina, Sonor je dosta zastupljen tamo iako je marketing katastrofa

Ša Pearl sprema neki novi hardver? Ajd budem pogledao šta kuhaju

Chad
11-09-2005, 23:15
To je istina, Sonor je dosta zastupljen tamo iako je marketing katastrofa

Ša Pearl sprema neki novi hardver? Ajd budem pogledao šta kuhaju

Već imaju, samo treba da se proširi...

DadoBl
11-09-2005, 23:17
Puno grešaka, druže. Pearl je čista američka firma iz Nashvillea. Pearl Export je najprodavaniji bubanj ikad. DW je daleko od najprodavanijih setova. Tama je najviše zastupljena u heavy žanrovima (thanx to Lars), inače japanska firma koja usko surađuje sa Ibanezom. Začudili bi se kolko je Sonor još uvijek jak s one strane bare iako je marketinški slabiji od ostalih.
Hardware - godina primat drži Tama, uvjetno rečeno DW (iako puno skuplji od konkurencije). Ali mislim da će ih Pearl pokositi ovim novim serijama.

Upravo htjedoh postovati slican post - Da Export je ubjedljivo najprodavaniji svjetski bubanj - ali ne zadugo ako nesto ne ucine po pitanju tog drveta (mislim da se radi o topoli ako ne grijesim)...
Za hardver - ja sam ogranicio poredjenje sa standardnim hardverom koji dodje uz setove nize i srednje-nize klase bubnjeva.
Naravno da se Sonor 400 ne moze porediti sa nekim tamo DW high-end hardwerom, ali eto uzmite npr. Giant-Step pedalu, ne znam postoji li skuplja pedala trenutno na svijetu (pri tom mislim na normalne pedale - ne neke svemirske izume)...

U svakom slucaju Tama je iz Japana :D

A za koju seriju si mislio Pearl Hardware? Ja sam vidio slike nekog novog hardvera, ali taj koji sam vidio NECE dolaziti uz Exporte :)

Za Sonor - zastupljeni su sada napokon kad su malo krenuli da obracaju paznju i na marketing i na kvalitet ponude.

Chad
11-09-2005, 23:21
A za koju seriju si mislio Pearl Hardware? Ja sam vidio slike nekog novog hardvera, ali taj koji sam vidio NECE dolaziti uz Exporte :)

http://www.pearldrum.com/04_nuupdates/hw/bc-2000-3.html

recimo na ovaj!

DadoBl
11-09-2005, 23:24
http://www.pearldrum.com/04_nuupdates/hw/bc-2000-3.html

recimo na ovaj!

Da, to je to - malo djeluje zapetljan. Ne vjerujem da ce taj ici uz Export (select)... Ili hoce?

Chad
11-09-2005, 23:26
Da, to je to - malo djeluje zapetljan. Ne vjerujem da ce taj ici uz Export (select)... Ili hoce?

Vjerujem da ne, jer je to top-of-the-line hardware...

DadoBl
11-09-2005, 23:31
Vjerujem da ne, jer je to top-of-the-line hardware...

Ma da... Uostalom, meni je bitno da mi sve cinele (osim splasheva) stoje ili na Sonor 600 stalcima, ili na 600 cymbalarm-ovima. Takodje dobos na 600 stalku. Jedino mi je 400 serija Hihat stalak - ali cisto iz dobrog iskustva na starom stalku koji nikad nije iznevjerio.
Bilo kako bilo, bitno mi je da mi se ni jedan stalak vise ne pomjera ma kako (snazno) udarao ;)
Sad mi je najlosiji dio hardvera stolica, ali necu biti prepohlepan :)

Rango
12-09-2005, 09:45
eh, cijelo ljeto planiram kupit stolac serije 600, i uvjek mi nesto sitno para fali... sad napokon kad sam rijesio sve, vise nemam para :(

DadoBl
12-09-2005, 11:44
eh,  cijelo ljeto planiram kupit stolac serije 600, i uvjek mi nesto sitno para fali... sad napokon kad sam rijesio sve, vise nemam para :(

Hm, ja sam probao neki yamahin od 100 eura, i vrlo je udoban, a i masivan. Al' nikako mi se ne daju tolike pare, pogotovo sto vec imam ovaj sto je dosao uz force 3003.

kejcastis
12-09-2005, 12:27
Hm, ja sam probao neki yamahin od 100 eura, i vrlo je udoban, a i masivan. Al' nikako mi se ne daju tolike pare, pogotovo sto vec imam ovaj sto je dosao uz force 3003.

ja sam htio kupit stolac, ali dođe tisuću novaca pa sam ukro jedan sa faksa i stolac je zakon i napravljen je tipa 1963. u Titovom Velešu!! zakon!!

i turbo je kul stolac!

Rango
12-09-2005, 13:31
ovaj koj ja ocu je 1050 kn. Puno para... Al znam da sam s njim miran zauvjek...

Ac of Sepal
12-09-2005, 15:59
Ja sam svoj stolac platio 1000 hrvackih nofca i sad sam definitivno miran s njim. yamahin je,neznam koji, al ima onak obicnu okruglu sjedalicu! onak se vrćenjem podešava visina i to je to! vrlo je stabilan i udoban! ja sretan! ;D

ferociter
16-09-2005, 09:53
Pozdrav ovo mi je prvi post ovdje ak se ne varam....
Da ne otvaram novi topic...
Ja sam isto početnik (malo stariji al nema veze), i kupujem prve bubnjeve.
Razmisljam o necem rabljenom, al me opet strah da me ne ozene, ak znate kaj ocu reci.;) Po tom pitanju bih vas molio za savjet: Na kaj moram pazit kod kupnje rabljenog seta? U obzir dolaze i novi setovi do 4 soma kn, Za oko mi je zapeo Pearl Target series, s kojim dolazi stolac i neke dvije cinele.Kaj mislite o tome http://www.zg-zvuk.hr/shop/product/2/. Znam da su to uzasno lose cinele, al ja nemam sad para da bi uzimo neke ozbiljnijne cinele, pa bi tak i tak uzo tak neke, kad nebi dolazile uz set... Ak znate za jos neke setove do 4 soma samo recite.

Joey
16-09-2005, 09:58
cuj, taj bubanj je sasvim ok za pocetnika, ali one cinele su vjerojatno obicni limeni plehovi koji ce se razbiti nakon mjesec dana i imat ce zvuk kao otvorena imenka od kokakole ;) tako da ces ionako uskoro morati kupiti nove cinele :)

DadoBl
16-09-2005, 13:43
cuj, taj bubanj je sasvim ok za pocetnika, ali one cinele su vjerojatno obicni limeni plehovi koji ce se razbiti nakon mjesec dana i imat ce zvuk kao otvorena imenka od kokakole  ;) tako da ces ionako uskoro morati kupiti nove cinele  :)

Ali ja mislim da se svakako isplati, jer cinele ne placas posebno, nego dodju onako uz set... U poredjenju sa ovim swingstarom od 5100kn, bolje je rjesenje.

Rango
30-01-2006, 00:54
Dakle, od sada, pa za vijeke vjekova, ovdje če biti postovi sa pitanjima vezanim za početak sviranja bubnjeva, poput: Kako da počnem svirati bubnjeve, koje bubnjeve da kupim, dali je ovaj bubanj dobar, itd.
Molio bih sve korisnike foruma da kad god nalete na slične topice, neka postaju ovdje, ja ču te topice preselit ovdje, itd...

budite helpfull :)

Glazbeni forum vam zahvaljuje!

drum_corp
30-01-2006, 02:04
Namjeravam kupiti Dw bubanj,sta mislite dal je to dobar izbor?
Uzeo bi
bass drum 20x18
tom 12x8
floor tom 16x16
snare 14x5

i to bi me doslo negdje oko 25000kn,dal se isplati i sta bi vi promjenili na mojem setup-u!?
hvala

Rango
30-01-2006, 17:55
Hm, ovo ispada malo zbunjujujuće, vjerujem da drum_corp nije početnik, kad već kupuje bubanj od 25000kn, al svejedno, ndadam se da je jasno čemu takva klasifikacija :)

drum_corp
30-01-2006, 19:04
hehe zaboravio sam napisati da sviram bubnjeve 9 god i zadnje 3 su posvechene jazz-u,uchim jazz sviriti!tako da:D

Rango
30-01-2006, 19:10
hehe zaboravio sam napisati da sviram bubnjeve 9 god i zadnje 3 su posvechene jazz-u,uchim jazz sviriti!tako da:D

Znam, vidio sam na bubnjari na forumu :)

drum_corp
30-01-2006, 20:10
ranj-ovo tako da:D to mi iz navike:)!hmhm opisati:)!prichao sam malo sa svojim uchiteljem o kupnji novog bubnja...on je odmah rekao:kupish takav bubanj i to ti je do kraja zhivota,i brijem da je stvarno tako,jer je dw bubanj i pol...a chuj imam feeling da sam doshao do onog stupnja kada bi trebao kupiti novi bubanj:),ono imam dosta toga za vjezhbati shto se tiche jazz-a pa bi mi novi bubanj dao dodatnu motivaciju,provodim na bubnju dnevno 3do4h!jer yamahu sam imao 4god,tj josh je imam...i ono nekako mi dosadilo...tj postalo onako sve jednako,i rekao sam si ja bi neshto novo!heh...mogu zamisliti kako che to biti drugachiji sound bubnja...stvarno neznam shta da josh napishem...mozhda nebi doshlo tochno 25000kn al brijem tu negdje!ovako prodao bi yamahu bez chinela za 6500-7000kn,dao svoje pare koje sam zaradio u shvicarskoj sa starim,dobio sam 14000kn,znachi to je vech 20000kn i tata bi dodao ovo drugo:)!neznam slobodno dajte kritike i savjete,jer savjeta nikada dosta:D!pzdrv

Rango
30-01-2006, 22:21
Pa gle, pitanje je postavljeno u rubrici "pocetnici" ;). Nema problema, nisam ni pomislio da je "drum-corp" pocetnik jer svoje iskustvo i navodi u predstavljanju :). Stvar je samo u tome da je pitao za komentar, a meni se ucinilo premalo podataka i motivacije s njegove strane za neki komentar. Eto.

sve ok, nisam se odnosio na tvoj post, nego na svoj (svoje akcije :)

ranj-ovo tako da:D to mi iz navike:)!hmhm opisati:)!prichao sam malo sa svojim uchiteljem o kupnji novog bubnja...on je odmah rekao:kupish takav bubanj i to ti je do kraja zhivota,i brijem da je stvarno tako,jer je dw bubanj i pol...a chuj imam feeling da sam doshao do onog stupnja kada bi trebao kupiti novi bubanj:),ono imam dosta toga za vjezhbati shto se tiche jazz-a pa bi mi novi bubanj dao dodatnu motivaciju,provodim na bubnju dnevno 3do4h!jer yamahu sam imao 4god,tj josh je imam...i ono nekako mi dosadilo...tj postalo onako sve jednako,i rekao sam si ja bi neshto novo!heh...mogu zamisliti kako che to biti drugachiji sound bubnja...stvarno neznam shta da josh napishem...mozhda nebi doshlo tochno 25000kn al brijem tu negdje!ovako prodao bi yamahu bez chinela za 6500-7000kn,dao svoje pare koje sam zaradio u shvicarskoj sa starim,dobio sam 14000kn,znachi to je vech 20000kn i tata bi dodao ovo drugo:)!neznam slobodno dajte kritike i savjete,jer savjeta nikada dosta:D!pzdrv

Mislim da je tvoj učitelj u pravu koliko i nije u pravu :)
Tako nešto bi zbilja značilo "bubanj za do kraja života", samo pazi da ti taj bubanj za do kraja života ne postane tvoja najgora nočna mora, ako ti ipak ne bude savršen, a ti ga ne uspiješ prodat, osim da ga nejdeš prodat za 15000kn manje ;D

Ako sviraš samo na jamahi, a nisi puno setova mijenjao, onda ti nebih preporučio investiciju od 25000kn, ni slučajno!

Ako znaš točno što hočeš, i već si to svirao, onda samo daj! :)

drum_corp
30-01-2006, 22:26
vjeruj mi znam shta radim...

jeremy
30-01-2006, 22:38
prodao bi yamahu bez chinela za 6500-7000kn,

nisam bas siguran u ovo.... pogotovo ako je star 4 god.
mislim da je novi toliko...

i osobno sam misljenja da DW ne vrijedi toliko, mozes dobiti dovoljno kvalitetan bubanj za mnogo manje para...

i takodjer se ne slazem da kad kupujes bubanj, da ces ga imati cijeli zivot (kakav god bio), jerbo se ljudi mijenjaju, mijenja se ukus, mijenja se stil sviranja, itd.. Ja bi radije dao pare za dva dobra ali medjusobno razlicita seta, negoli za jedan bolji...

Bas to, teze ce ga bit prodat kad ti dosadi.. :D

i jos nesto... ak mislis svirati jazz, mozda bi ipak trebao gledati drugacije setove... manje... ovaj bas 20x18 nije za jazz...

jeremy
30-01-2006, 23:52
A ako je stvar sounda onda ces garantirano, obzirom da ti je 20 god. i da te interesiraju razliciti stilovi glazbe i da namjeravas zivjeti od toga (= najvjerojatnije svirati puno razlicitih stilova, biti allround), pozeljeti na svom bubnjarskom putu, jos pregrst drugih bubnjeva = soundova = setup-a=boja itd, kuzis...

eee ovo sam i ja htio reci, jer se i sam tako osjecam...

a shto se tice 18" basa.... ti basevi fakat "kolju", sta bi se reklo. Naravno sve ovisi o vrsti jazza kaj zelis svirati jer postoji milju vrsta jazza, pa bi negdje i to proshlo, ali.. jos se to sa velikim tomovima i snareom moze isfurati, ali ovi dugacki basevi su premocni i brijem da "feathering" neces moci dobit na njemu...

al opet to je sve relativno... Pozdrav!

drum_corp
31-01-2006, 00:26
jebote vi ste svi ovdje takvi carevi da je to neshto nevjerovatno!!razmisliti chu josh malo...al shto se tiche kicka 20x18...rachunaj da kroz jednu godinu mozhda budem imao 2,3 puta jazz gig i to je to...a ovo sve ostalo che biti ono ajmo rechi malo glasnije...zato uzimam takav kick!i dvoumim se izmedju dw i maple custom-a od yamahe,jer mi uchitelj ima maple custom i mogu vam rechi da rastura...i ima kick 20x18 i u njegove jazz gigove se totalno uklapa... ;D...al definitivno chu primiti savjete od vas i na kraju sagledati cijelu situaciju!hvala vam

ranj
10-02-2006, 13:55
ovako..nisam cital sve od pocetka...zanima me koje kupiti bubnjeve jeftine za pocetak??? ???

Iako je ovo posao moderatora reci cu ti: procitaj sve od pocetka i pretrazi malo forum ;). Have fun!
Jednu smjernicu si si vec odredio: jeftino ;)....

skapunk92000
11-02-2006, 16:32
ja sam kao prve bubnjeve uzeo pearl target i moram rec da sam zadovoljan,bar za sada! a za cinele se nema sta rec jer su stvarno komadi lima okrugli,sa izrazito nepodnošljivim i ružnim zvukom.
u setu dobis i neke šuplje palice koje ce ti puno koristiti!

Rango
13-02-2006, 18:02
ovako..nisam cital sve od pocetka...zanima me koje kupiti bubnjeve jeftine za pocetak??? ???

WHat better place than here...What better time than now...OOOHHH!!!! YYEEEEAAA!!!!...

Dakle... Ili potrazi nesto polovno blisko tvom budjetu, ili gledaj sonor jeftinije sonore, jeftinije jamahe, tame itd... S jeftinim pocetnickim setovima i nemozes puno fulat imho, jer puno nemozes ni dobit...

Hope
16-02-2006, 19:27
Bok,frend me zamolo da pitam ima li za kupit neke bubnjeve za do 2500 kn,ono skroz za pocetak ???

hammond maniac
16-02-2006, 19:41
Pogledaj malo po forumu, ima hrpa topica o tome...samo treba potražiti...a za lovu koju tvoj frend nudi-neki oglasnik u ruke i ajmo-polovni!!!

Freak
16-02-2006, 22:06
imas u rainbowa gretsch blackhawk. nisu nesto, al ono za pocetak sasvim ok. nekih 2000kn za kes, 200kn gori doli. drvo mahagonij, hardware manje vise stabilan. ovisi koliko jako tuces, odnosno koliko jako ti frend tuce ;)

Stillborn
19-02-2006, 23:21
Tama Swingstar su super bubnjevi za tu lovu i nemožeš fulat ako ih kupiš. Ja ti preporučujem novo i onda si godinama miran, a ako uzmeš polovno onda moraš stalno nešto mjenjati i beskonačno ulagati lovu u njih. Svirao sam na Swingstaru i bubnjevi su ugodni za sviranje, ljepo zvuče i tomovi nemaju kantasti zvuk nego onako topli i mekani. Novo je novo, a i Tama je Tama. Stvarno nemožeš fulat ako uzmeš taj novi set i neće ti bit žao. ;)

Niko McMozak
23-02-2006, 12:02
Krajem iduce godine namjeravam si kupit kompletni novi bubanj s cinelama.
Zasad mi je za oko zapeo FORCE 3005 10,12,13,16,18,22,14 ,pa sam saznao za polovnog Masters Customa za nekih 1000 eura ,no nije bitno.
Posto namjeravam kupit i nove cinele zanima me dali netko od vas ima iskustva sa slijedecima:

Paiste:Rude,2002,Signature,New signature.
Sabian:AA,AAX,HHX,HH.
Zildjian:Sve serije (osim zbt,zht,zxt naravno :))

Zasad mi je za uho zapela Paiste signature i 2002 serija ali ipak nisam siguran,kupovao bih 2 ili 3 splasha,3 crasha,ride,chinu,mini chinu,mozda hi hat ili bell, sviram hard rock i mrcu metala.
Unaprijed hvala!!! ;D

Rango
23-02-2006, 14:13
Mrak!

Do kraja iduce godine vjerojatno ce jos dosta modela izac na trziste, no dobro, i taj 3005 ce do onda pojeftinit! Sretno!

Joey
23-02-2006, 15:03
Krajem iduce godine namjeravam si kupit kompletni novi bubanj s cinelama.
Zasad mi je za oko zapeo FORCE 3005 10,12,13,16,18,22,14 ,pa sam saznao za polovnog Masters Customa za neli 1000 eura ,no nije bitno.
Posto namjeravam kupit i nove cinele zanima me dali netko od vas ima iskustva sa slijedecima:

Paiste:Rude,2002,Signature,New signature.
Sabian:AA,AAX,HHX,HH.
Zildjian:Sve serije (osim zbt,zht,zxt naravno :))

Zasad mi je za uho zapela Paiste signature i 2002 serija ali ipak nisam siguran,kupovao bih 2 ili 3 splasha,3 crasha,ride,chinu,mini chinu,mozda hi hat i bell,sviram sviram hard rock i mrcu metala.
Unaprijed hvala!!! ;D

sve je stvarno odlicno, osim onog zalosnog toma od 13" koji me stvarno bode u oko! 14"!!!! 10 12 14 16 18!!!! kakav 13!!!

ranj
23-02-2006, 15:27
sve je stvarno odlicno, osim onog zalosnog toma od 13" koji me stvarno bode u oko! 14"!!!! 10 12 14 16 18!!!! kakav 13!!!

Nisam se namjeravao ukljucivati, ali ova reakcija pak bode moje oko. Usudio bih se reci: vrijedno mozda novog topica!
Da cujemo, zasto ne 13"?

Niko McMozak
23-02-2006, 15:49
U ponudi zasad nema set od 12,14,16,22,14 tako da uzimam 12,13,16,22,14 a 10 i 18 odvojeno zajedno sa cymbal-tom holderom ,ali kao sto sam rekao nisam siguran u vezi toga jer mogu na primjer ubosti polovnog Masters Customa za istu cijenu,imam jos masu vremena trebam skupit oko 25 000 kn za sve to,jos su cijene cinela americke dakle duplo jeftinije nego u nas (doslovno) pa ce mi ih stari iz New Yorka dovuc (samo neznam kako ce to izvest s toliko cinela :D),zivi bili pa vidili.

Joey
23-02-2006, 16:38
Nisam se namjeravao ukljucivati, ali ova reakcija pak bode moje oko. Usudio bih se reci: vrijedno mozda novog topica!
Da cujemo, zasto ne 13"?

ova reakcija budi moji smijeh, a zasto da 13"??

vec kad uzima skalu od 10tke do 18stice, zasto nebi razlika kod svakog prijelaza bila 1 ton? odnosno 2 incha? zasto bi 13stica trebala odskakivati iz svega? pola tona od 12stice i ton i pol od 16stice.

nebi nista prigovorio da je neki neskalirani bubanj kao 8, 12, 13, 16, al kad je vec napravio onako lijep setup bilo bi stvarno steta to ne srediti kako treba.

uostalom nemam ti se sta opravdavat, niko je lijepo pitao misljenja i ja sam rekao svoj hint, ja tebe nisam pitao komentar, vec on, trebao si komentirati njegov post ;) NHF

Niko McMozak
23-02-2006, 17:39
Evo ovo bi bio otprilike moj "Dream setup" (slin slin.......)
http://img111.imageshack.us/img111/8464/dreamsetupsmall3na.th.png (http://img111.imageshack.us/my.php?image=dreamsetupsmall3na.png)

Chad
23-02-2006, 18:32
Ma zajebi tu Sonorčinu! Daj malo više infa o tom Masters Customu! Ak je za 1000? u OK stanju, kupuj odmah!

Kaj se tiče činela - Signature i 2002 - WAY TO GO! CANNOT BEAT THAT!

ranj
23-02-2006, 20:25
ova reakcija budi moji smijeh, a zasto da 13"??

vec kad uzima skalu od 10tke do 18stice, zasto nebi razlika kod svakog prijelaza bila 1 ton? odnosno 2 incha? zasto bi 13stica trebala odskakivati iz svega? pola tona od 12stice i ton i pol od 16stice.

nebi nista prigovorio da je neki neskalirani bubanj kao 8, 12, 13, 16, al kad je vec napravio onako lijep setup bilo bi stvarno steta to ne srediti kako treba.

1 ton, 2 incha? Prvi put se susrecem s takvom postavkom. Mislim da dijametrom bubnjeva ne odredjujes automatski i tonalni razmak. Ti ih MOZES nastimati da imaju odredjeni tonalni razmak, ali da je izmedju 10"i 12"cijeli ton, a izmedju 12"i 13" pola tona je iluzorno misliti. Cini mi se da je u tvom slucaju prisutan sindrom "vizualizacije sounda" ;D, tj. citas tonalni razmak u inchima ;). Drugi par rukava je trend da se svira 10",12", 14",16"; cliche nad clicheima, samo zato sto je razlika izmedju 12" i 14" jednostavnija za postici, a da ne zaboravimo da su u 99% slucajeva 14-ice i puno dublje. 10",12"13" je sasvim normalna kombinacija, ta ljudi su svirali godinama 12"i 13" tomove, tek kasnije su dosle desetke. Ne znam sto je ekipa kao Porcaro, Katche, Eddy Bayers ili JR Robinson sa svojim 13"i 14" tomovima trazila, ako nije trazila sound ::). Sigurno im nisu smetali "polutonovi" :D. Bozziov set ima cijelu lijevu stranu kromatsku, a svi tomovi su 10" (ili 12") incha i iste dubine. I sta cemo sad?
Osim toga, vazna je pozicija tomova i povrsina po kojoj se svira. Puno bubnjara ne voli "kretati" od, male im, desetke, vec od 12-ice. I ako sviraju s dva toma je 13-ica slijedeca! Ako navale 14-icu na kick ode sve uvis. Sve su to faktori koji se broje u svirci. A ne dok doma prelistavas katalog i drkas na "ultimate setup". ;)
A 12" i 13" se daju itekako lijepo i razlicito nastimati, pa i za cio ton ;D!
Eh da mi je jedan "skalirani" bubanj da probam i to cudo. ;)

uostalom nemam ti se sta opravdavat, niko je lijepo pitao misljenja i ja sam rekao svoj hint, ja tebe nisam pitao komentar, vec on, trebao si komentirati njegov post ;) NHF

"Trebao si, trebao sam"...."opravdavat se" ??? ::)... Eeeee, di ti brijes.....
Obicno pitanje i odmah frka.....::)

Niko McMozak
23-02-2006, 22:34
Ma zajebi tu Sonorčinu! Daj malo više infa o tom Masters Customu! Ak je za 1000? u OK stanju, kupuj odmah!

Kaj se tiče činela - Signature i 2002 - WAY TO GO! CANNOT BEAT THAT!

Mislim da je taj Masters custom od 5 elemenata,maple,i neki transparentni crni finish,nisam siguran. ??? : :-\

ranj
24-02-2006, 00:36
Mislim da je taj Masters custom od 5 elemenata,maple,i neki transparentni crni finish,nisam siguran. ??? : :-\

Pa evo.....imao Masters Custom kad je izasao, dakle od '94-'95, pa jedno pet godina nakon toga. Odlican bubanj koji je onda imao onaj smijesni I.S.S. sistem za vjesanje tomova; sad bi trebao dobiti sa setom Optimount.
Thin shell, 5mm s jos toliko reinforcementa. Dobro reagira na deblje koze (pin stripe), ali ipak najbolje "dise" s 1-ply. Ako su bearing edges u besprijekornom stanju onda tu nema puno sto biti u banani. Pearl je poznat kao firma koja, mozda ima najbolji odnos kvalitete i cijene u cijelom bussinesu! 1000 eura nije tako puno, ali gledaj da dobijes sto vise hardware-a jer sudeci po listi zelja za cinele, trebat ce ti stalaka malo vise ;D

Joey
24-02-2006, 09:52
1 ton, 2 incha? Prvi put se susrecem s takvom postavkom.
vidim :)

no to je tako, bubnjevi istog modela, iste serije, istog drveta, napravljeni su tako da svaka 2" daju razmak od jednog tona pri istom stupnju zatezanja koze ;)

naravno da mozes nastimati i onakav set da savrseno zvuci, mozes napraviti i set sa 4 x 12", ali koliko to ima smisla s obzirom da svaka koza mora biti drugacije zategnuta? gdje odlazi dinamika, feeling i odskok palice?
sto se tice Porcara i ekipe, ma pusti ti njih, oni si srede bubanj besplatno bez da mrdnu prstom, Bozzijevi su tomovi svi bili 10" ili 12", sta cemo sad? a nista, sad cemo reci da su ti tomovi bili custom, sigurno ne iz neke obicne serije iz ducana, te su imali shellove razlicite debljine ili materijala kako bi dobio drugacije tonove ;) gledao sam bas porcara jednom kako to objasnjava na svojim drum lessons
Obicno pitanje i odmah frka.....::)

ne volim ja frke, al ne volim niti kad netko napadne necije subjektivno misljenje, nisam rekao da mora uzeti 14", rekao sam da me to samo bode u oko ;D di je frka bokte?

ranj
24-02-2006, 10:37
ne volim ja frke, al ne volim niti kad netko napadne necije subjektivno misljenje, nisam rekao da mora uzeti 14", rekao sam da me to samo bode u oko ;D di je frka bokte?

Sve cool, nema frke, ucinilo mi se da si se osjetio napadnut i da se moras zbog necaga pravdati ;D. Ja samo pitao da "podlozis" pricu oko 13".... Sve OK :).

Niko McMozak
27-02-2006, 09:01
Evo bas sam neki dan svirao u nekog lika,ima paiste signature 17"crash i zvuk je ono :o svemirski,sad sam odlucio koje cu crasheve uzet.
Mozda mi ga cak proda,kaze da mu je preglasan(za onu mjuzu koju on svira),ima jos i 602 sound formula ride i hihat. ;D

Rango
27-02-2006, 12:24
Evo bas sam neki dan svirao u nekog lika,ima paiste signature 17"crash i zvuk je ono :o svemirski,sad sam odlucio koje cu crasheve uzet.
Mozda mi ga cak proda,kaze da mu je preglasan(za onu mjuzu koju on svira),ima jos i 602 sound formula ride i hihat. ;D

Jel mozda lik s ovog foruma? Brijem da ga znam.... ;) ;D

Niko McMozak
27-02-2006, 20:44
???Iz Dubrovnika,prostor do mog. Ima sonora ,neku staru seriju.

Rango
28-02-2006, 17:00
A.. sori, nis onda...

KOjeg sonora ima? Daj vidi!

Niko McMozak
28-02-2006, 22:54
Nesto staru ja mislim da je u rangu sa force serijom tj. rekao mi je da je nova 3005ica bolja.

Rango
01-03-2006, 15:20
Nesto staru ja mislim da je u rangu sa force serijom tj. rekao mi je da je nova 3005ica bolja.

Da...? Zanimljivo... Bas me zanima sta je, al dobro, ak se nezna, nezna se...

DadoBl
02-03-2006, 14:02

Kakav je to bend gdje je 17'' Signature preglasan? Ja imam Power verziju 17'' i uklopila bi se bilo gdje...

Niko McMozak
02-03-2006, 21:37
A oni sviraju  laganije,funky ,jazz i to.Vjerovatno bi mu dobro dosao kakav K custom kontas? Ne treba za takvu glazbu nikakav power,isto kao da ides death metal svirat K konstantinopole (ispravite me ako sam pogresno napisao) serijom.

Niko McMozak
02-03-2006, 21:40
Osim toga zna li tko gdje u Hrvatskoj mogu kupit nesto od LP-a (Latin Percussion za one koji neznaju) ??? Kupio bi rock cowbell i onaj mali tamburin za hi-hat.
Mozda netko ima i zeli prodat?? ???

Chad
03-03-2006, 11:21
Osim toga zna li tko gdje u Hrvatskoj mogu kupit nesto od LP-a (Latin Percussion za one koji neznaju) ??? Kupio bi rock cowbell i onaj mali tamburin za hi-hat.
Mozda netko ima i zeli prodat?? ???

Pogledaj u Hondlovoj u ZG.

bube
03-03-2006, 17:30
Ima nesto LP-a i u Etidi na velesalmu ali neisplati se jer u Hondlovoj znam da 100% imaju sve!

Niko McMozak
03-03-2006, 20:07
Dajte mi molim vas web adresu jer ja zivim u Dubrovniku pa mi je bas nezgodno ic u ZG radi cowbella i tamburina znate ;)

škrbo
04-03-2006, 09:18
Pozdrav Mcmozgu!

Vidim da ti je onaj luđak iz Maidena idol (bar je za pretpostavit), pa odlučih da ti napišem web site od LP distributera www.novaglazbala.hr (jedino nisam siguran jel ide crtica (-) između nova i glazbala!) U svakom slučaju tamo bi trebao naći sve što ti treba od LP-a.

Uživaj!!!

Niko McMozak
04-03-2006, 10:24
Nije mi idol sto se tice tehnike sviranja,ali je totalni as.Zajebant.

škrbo
04-03-2006, 10:43
Definitivno! Koja faca... to samo majka može voljet! Najopakiji je kad na live svirci okrene facu prema ventilatoru... ;D ;D ;D

VeNN
04-03-2006, 14:40
efo, posto sam pocetnik da vas tu pitam i ne otvaram novi topic..

planiram negdje u 6-7 mj kupit neke bubnjeve, vjerojatno polovne.
znaci to su mi prvi bubnjevi, sad, mislim uzet nesto kao
(ne me zezat, ne znam jos tocno sve kak ide i sl pa eto)

hi hat
bass
ride/crash
2 prijelazna toma
snare
duplu bas pedalu te stalke ako treba(*??)

sad mi vi recite kolko bi tako nesto moglo doc, kolko novo a kolko polovno(s tim da je u ok stanju a ne istrunulo i sl)
te kolko bi uz to jos dosla recimo neka crash cinela(ili koja vec)

eto, hvala, pomozite njubu,.

jeremy
05-03-2006, 12:10
efo, posto sam pocetnik da vas tu pitam i ne otvaram novi topic..

planiram negdje u 6-7 mj kupit neke bubnjeve, vjerojatno polovne.
znaci to su mi prvi bubnjevi, sad, mislim uzet nesto kao
(ne me zezat, ne znam jos tocno sve kak ide i sl pa eto)

hi hat
bass
ride/crash
2 prijelazna toma
snare
duplu bas pedalu te stalke ako treba(*??)

sad mi vi recite kolko bi tako nesto moglo doc, kolko novo a kolko polovno(s tim da je u ok stanju a ne istrunulo i sl)
te kolko bi uz to jos dosla recimo neka crash cinela(ili koja vec)

eto, hvala, pomozite njubu,.

ufff covjece.... koje pitanje.... ovo je kao da si dosao s pitanjem tipa: "Planiram kupiti rabljeni auto, htio bih da ima kotace, par vrata, motor i volan." :D :D

nazalost na tvoje pitanje je nemoguce dati odgovor. Morat ces prozujati po forumu, pogledati oglase ovdje, pogledati u oglasnik, proci par ducana da vidis koliko dodje neki novi bubanj pa onda dodjes ovdje i pitas konkretno za taj model rabljeni...

znam da si nov, ali ipak ces morat dati jos koju informaciju o tome sta zelis. barem nam olaksaj pa reci s kojim budjetom raspolazes...

pozdrav!

VeNN
05-03-2006, 14:28
pa ti je problem, imam je nesto svojih para, al ne znam dal cu sve to potrosit na bubnjeve, a vjerojatno ce mi i starci posudit nest. ajmo rec negdje oko 3- 3,5 k? tu negdje, jel to dosta za ovako rabljeno nesto?
jos da napomenem ne mora to bit neki ultra super bubnjevi i cinele, glavno da se nece raspast nakon 3 tjedna:d

a gledao sam malo tu na forumu, a posto se ne kuzim u marke bubnjeva(tj znam da su sonor ok i sl), al vidim neki tu prodaje rabljeni bubanj koji dode vise nego neki set sta je skola kupila novo(sonor) tak da...:-/
still noob:d

Mirko Zaušnjak
01-05-2006, 18:30
U zadnje vrijeme nesto si razmisljam o jazz set-u kojeg bi sastavio u ne tako skoroj budućnosti, ali ipak vec sad vrtim si po glavi dimenzije. Bio bi to jednostavan "striktno jazz" set s 2 dvije ride/crash činele , jedna od njih mozda sizzle, tomovi 8,10,14 i kasa 18. I sad sam zapeo na sneru.

Dali 13-icu ? Čini mi se da bi to bila dobra kombinacija s obzirom na ostale dimenzije , a standardne 14-ice su mi oduvijek bile malo glomazne. Problem je jedino u tome sto nikad nisam svirao na 13-ici.

Ukratko , moje pitanje jeste, dali znate nekog bubnjara (po mogućnosti jazz) da koristi 13" kao glavni (i jedini) snare te dali je netko i probao takav sner.

(Negdje sam čuo kako 13-ice jedino nemaju bas dobar rimclick :-\.)

Pozdrav

Freak
01-05-2006, 18:38
prvi mi na pamet pada Peter Erskine, ali on koristi svoje yamahine signature modele od 12" i 10". dakle to su jos manji... :)

ranj
01-05-2006, 19:42
Erskine koristi male snare-ove kao side snare ili efekt. Glavni je 14". A i vise nije Yamaha ;).

Vratimo se Mirkovom "striktnom jazz setupu".... Nika nisam do kraja skuzio koji je to setup ???.
Mogu li upitati jednu stvar, ali bez ljutnje ili evantualne uvrede - nije mi ni na kraj pameti: je li tebi posve jasno sto zelis? Zelis li samo da ti bubanj izgleda malen - "kao jazz set" ili hoces bas zvuk manjih bubnjeva, malog dijametra? Hoces li stvarno svirat jazz na tom bubnju, be-bop, straight ahead...metlice, snare bez mrezice... Ili mozda big band?
Ili ti treba kit koji stane u gepek?

Nadam se da kuzis da je jedan 8" tom prije efekt i dodatak postojecem setu, nego li svestraniji bubanj kao sto je 10", a pogotovo 12" . ;) Think about it again.

Nadalje, snare od 13" sviram ponekad kao glavni, ali nije to uopce bitno sto je 13", vec jos mnogo drugih stvari: materijal, debljina shell-a, obruci, dubina...
Najcesce se radi o specificnim situacijama ili ako nesto treba snimiti gdje se najcesce trazi kraci punch sound, visoko definirani crack, ako kuzis sto hocu reci. A to govorim za recimo 13"x5" ili 7" dubine. O piccolu od 13" nemamo sto pricati jer je tu stvar posve jasna ;D. Rimclick je na 13" snare-u slabiji volumenom sto moze biti prilicno zeznuto live. Sve ima veze, i to koliko su palice dugacke i gdje stavis ruku, ali buduci najcesce dlanom demfas dio koze kad sviras rimclick, bolje je imati 14" jer u njemu "ostane" jos malo sounda za rimclick, a 13"-icu time potpuno zatvoris. Onda imas i metlice=prostor za "mijesanje" i kreiranje razlicitih soundova... Moje iskustvo. Naravno vidjet ces Jordisona kako mlati po 13"-ici, i Akira Jimbo i Beauford, ali to je groove svirka, cvrste 2 i 4 po snare-u; trazi se odredjen zvuk.
Dakle, zelis li "utonuti" u svijet metlica, suhih ride-ova sto suskaju s lancicima od kotlica, pocrnjelih Coated Ambassadors, smijesno nastimanih kickova ("jer je Elvin imao tako"... ::)) i kratkovidnih Gretsch fetisista: uzmi si 14".
A ako si pri pari i BAS NECES SLUSATI DRUGE ;D, onda posalji mail majstoru Dunnetu u Vancouver da ti posalje jedan 13"x 6" Dunnet Titanium Classic ; mozda ti se svidi taj rimclick ;).
Pozdrav

Tetkica
04-05-2006, 13:56
a sto kazete na

BUBNJEVI HOHNER ROCKWOOD-BEZ CINELA

BUBNJEVI HOHNER (komplet bez cinela) 5 elemenata: BASS 22" x 1 TOM x 2 FLOOR TOM x 1 SNARE 14" x 1 Hardware: stalak za Hi-hat, stalak za cinelu, stalak za snare, bass pedala.

Cijena 3,107.34

jeremy
04-05-2006, 14:25
a sto kazete na

BUBNJEVI HOHNER ROCKWOOD-BEZ CINELA

BUBNJEVI HOHNER (komplet bez cinela) 5 elemenata: BASS 22" x 1 TOM x 2 FLOOR TOM x 1 SNARE 14" x 1 Hardware: stalak za Hi-hat, stalak za cinelu, stalak za snare, bass pedala.

Cijena 3,107.34

ovo mi je jako cudno: "5 elemenata: BASS 22" x 1 TOM x 2 FLOOR TOM x 1 SNARE 14"
znaci taj je set sa 2 floora? to nigdje nisam vidio u pocetnickim setovima... ili si ti nesto fulao mozda?

a sta ces sa cinelama? i ne daju stolicu sa ostatkom hardwarea...

Tetkica
04-05-2006, 15:02
pa cinele su sranje na novim bubnjevima do 5-6 tisuća pa uzet neke bolje cinele koje ce dulje trajat i imat bolji zvuk. a stolica? pa sam ju sklepas

Tetkica
04-05-2006, 15:06
pa na novim bubnjevima 5-6 tisuca su cinele strasne. bolje je uzeti nove koje ce dulje trajati i imati bolji zvuk. a stolica? pa sam ju sklepas! za ostale dvije tisuće si kupis stolicu i cinele kakve spada

Zule of Sonor
04-05-2006, 16:16
pa na novim bubnjevima 5-6 tisuca su cinele strasne. bolje je uzeti nove koje ce dulje trajati i imati bolji zvuk. a stolica? pa sam ju sklepas! za ostale dvije tisuće si kupis stolicu i cinele kakve spada

A da klikneš na link u mom sigu i vidiš što ja prodajem za 3999kn? :)

Svidjet će ti se.

jeremy
04-05-2006, 16:38
a kaj mislis da je bubanj za te pare nesto bolji od tih sugavih cinela?
naravno sve ovisi o budjetu kojim raspolazes... mislio sam da nemas love pa zato uzimas najjeftiniji moguci bubanj na trzistu - sto i nije losa solucija za pocetnika (pod uvjetom da ima i cinele)

ako imas bar malo vise para i nisi toliki pocetnik, onda radje ubodi neki rabljeni ali kvalitetniji set koji ti moze potrajati par godina.... pa onda ustedis malo i uzmes dobre cinele i eto ti solidnog instrumenta...

btw uzmi ovo kaj Zule nudi, to je ok bubanj...

@zule: ti si fakat skrsio cijenu tom bubnju... kaj ga nitko nece kupiti? ovo je vec debelo ispod cijene...

Zule of Sonor
04-05-2006, 18:03
btw uzmi ovo kaj Zule nudi, to je ok bubanj...

@zule: ti si fakat skrsio cijenu tom bubnju... kaj ga nitko nece kupiti? ovo je vec debelo ispod cijene...

Treba mi lova hitno, gori mi pod nogama. Ljudi zovu i raspituju se, ali sve ostaje na tome. Di je problem, ne znam :( Valjda nemaju love, štajaznam. Ali garantiram da za tu lovu nećeš nać bolji bubanj, pogotovo jer je moj kao nov, a bio plaćen oko 6800kn nov.

Fairchild
04-05-2006, 18:39
Zule, da san pri lovi - gladan bi osta za bubanj...I meni triba, ali nean trenutno para ni za Čunga lungu...Šteta. Bubanj mi je tako dobar. A reci mi - jeli idu i činele s njime? Nisan čita pa me zanima...

Tetkica
04-05-2006, 21:34
sto se tice sviranja pocetnik jesam i raspolazem kintom do 10 000 kn. sta bi za to mogao uzeti a da je dobro. vidio sam one bubnjeve dobro je al sta ja znam

Fairchild
04-05-2006, 23:14
sto se tice sviranja pocetnik jesam i raspolazem kintom do 10 000 kn. sta bi za to mogao uzeti a da je dobro. vidio sam one bubnjeve dobro je al sta ja znam

Hmmm. Za tu lovu mores za pocetak uzeti stvarno solidan bubanj i cinele...Barem bi meni to dosta bilo za bubanj...Njami :D

jeremy
04-05-2006, 23:45

ufff... pa za te pare mozes dobiti i odlican novi bubanj... sta si onda pobogu gledao onaj hohner...

nego... lijepo ti google u ruke, malo po ducanima, tu na forumu ima dosta razgovora o raznim bubnjevima, raspitaj se kod frendova bubnjara, check out malo oglasnik pa ces dobiti poprilicno dobru sliku sta valja, sta ne...

kad vec imas solidan budjet, onda ga i dobro iskoristi... i ovdje mislim na rabljeni bubanj. (novi se isplati kad imas manje para, ili kad ti bash zapne nesto odredjeno za oko). za 5-6 somova dobijes fini bubanj sa kvalitetnim hardwareom, gledaj da uzmes nesto tipa breza (birch) drvo ili ti upadne neki fini javor (maple) set.... neki osnovni set cinela za nekih 3 soma i eto te na konju. to ce ti trajati nekoliko godina, a i onda ne zgubi puno na kvaliteti/cijeni pa ga mozes prodati. za razliku od novog jeftinijeg seta koji ti se raspadne za godinu dvije, padne cijena i nemozes ga prodati.

hmm... brijem da bi trebalo napisati neki tutorial za kupnju prvog bubnja i stavit na pocetak...

Zule of Sonor
05-05-2006, 01:50
Sorry ako se guzim :) 10 somova?? Isprobaš moj set i dodaš komplet vrhunskih činela i mirna Bosna.

@Davegrohl: nema činela nikakvih. :) Ljudi moji, ionako idem u minus totalni s ovom prodajom, ne znam otkud da iskopam i činelu :)

Ponavljam, ako netko hoće, može probat set, samo se javite. Sorry na ometanju teme.

dete_kreten
05-05-2006, 07:01
Sorry ak te guzim Zule.... ;D

Evo, odigrao sam jučer kladu. Mogući dobitak 4332,58 kuna. Ak dobijem, kupujem bubanj i još odemo na negdje na janjetinu!!! Sad ću pogledat....

Ipak ništa. Puno sreće drugi put. :(

Tetkica
05-05-2006, 14:06
zule a trebala bi onda i bas pedala pa ce mo se mozda zdogovorit ;D

ranj
05-05-2006, 16:25
hmm... brijem da bi trebalo napisati neki tutorial za kupnju prvog bubnja i stavit na pocetak...

Dobro brijes; uze mi pisanu rijec iz tipkovnice. Potrudit cemo se, ne?

Zule of Sonor
05-05-2006, 17:26
zule a trebala bi onda i bas pedala pa ce mo se mozda zdogovorit ;D

Imam i Tama bas pedalu! Nemaš frke. Nazovi na mob ili pošalji PM.

DadoBl
06-05-2006, 01:41
Sorry ako se guzim :) 10 somova?? Isprobaš moj set i dodaš komplet vrhunskih činela i mirna Bosna.

@Davegrohl: nema činela nikakvih. :) Ljudi moji, ionako idem u minus totalni s ovom prodajom, ne znam otkud da iskopam i činelu :)

Ponavljam, ako netko hoće, može probat set, samo se javite. Sorry na ometanju teme.

Ehej zule, sto prodajes bubanj, je l' nabavljas nesto novo?

Zule of Sonor
06-05-2006, 03:09
Ehej zule, sto prodajes bubanj, je l' nabavljas nesto novo?

Zasad ne, ali uvijek imam nešto u planu. Treba mi lova za neke druge stvari.

Nego reci, kako tvoja ljepotica? :) Imaš kakve snimke? Volio bih čuti i vidjeti s-class pro na djelu.

Tetkica
06-05-2006, 11:08
zule jel imas kakve filmove za bubnjeve

Tetkica
06-05-2006, 11:37
sta dobijes sve uz te bubnjeve koliko cinela, palice, stolicu sta?

Zule of Sonor
06-05-2006, 12:20
http://www.glazbeni-forum.com/index.php?topic=61861.msg318516#msg318516

INFORMACIJE

@tetkica: misliš od bubnjara? Nemam ništa nažalost. Pogledaj link, sve piše.

DadoBl
07-05-2006, 00:24
Zasad ne, ali uvijek imam nešto u planu. Treba mi lova za neke druge stvari.

Nego reci, kako tvoja ljepotica? :) Imaš kakve snimke? Volio bih čuti i vidjeti s-class pro na djelu.

Nema nista studijski jos - cisto par proba snimano... E da, idem u ponedeljak poruciti Rude Power Ride 20'' - dosta vise zajebancije ;)

Zule of Sonor
08-05-2006, 13:18
Onda bubnjari, šta se čeka? Bubanj u kutijama čeka novog sretnog vlasnika!

DadoBl
09-05-2006, 16:48
Onda bubnjari, šta se čeka? Bubanj u kutijama čeka novog sretnog vlasnika!

Zule koliko ti je to u Eurima? Imam jednog kolegu mozda bi bio zainteresovan... I ajd mi jos jednom nabroj sta je sve ukljuceno u cijenu.

Zule of Sonor
10-05-2006, 11:11
Oko 555 eura ( tečaj 7.2) . Evo piše ti sve tu:

http://www.glazbeni-forum.com/index.php?topic=61861.msg318516#msg318516

Al za svaki slučaj: ide hardver, ravni stalak, pecaljka, hi-hat i snare (sonic plus), sve Sonor, Tama bas pedala, bubanj 5 elemenata. Na bubnju su i Remo Pinstripeice pa i njih dajem uz sve, na basu je powerstroke3 ako se ne varam.Pogledaj topic, sve je kao novo. Dajem i bubnjarski ključ koji mi je dragi goran2 kupio. Nemrem prodat bubanj bez ključa :(

sonus
10-05-2006, 13:16
vjeruj mi da bih ja da mogu kako dosao iz Sarajeva da ti to uzmem, al nemrem :-[

ne znaju ljudi sta je SONOR. ;D ;D

Zule of Sonor
10-05-2006, 13:38
vjeruj mi da bih ja da mogu kako dosao iz Sarajeva da ti to uzmem, al nemrem :-[

ne znaju ljudi sta je SONOR. ;D ;D

Pa dovest ću ti ga do granice i platiš mi ćevape s kajmakom :) Ako ti odgovara javi ;)

alienscum
31-05-2006, 10:42
evo htio bi kupit bubnjeve, pocet malo svirat, pa me zanima kolko kosta da idem ucit to negdje, u neku skolu ili kod nekoga, samo okvirno
kolko bi me kostao set bubnjeva za pocetnika, ne treba nista ekstremno, ne bavim se nicim osim skole i kompa(citaj: sve sto ima izravne i neizravne veze s kompovima i slicnom tehnikom) pa bi mi bubnjevi bili hobi, to sam oduvijek htio a ne znam gotovo nista o tome, pa ono da date malo cijene da se znam orjentirati, necu ici u neki profi bend nego tek toliko da znam udarit a da ne zabole usi nakon toga ;D

jeremy
31-05-2006, 14:46
evo, iako bi se dalo raspisati o ovome, bit cu kratak i "jednostavan" :

pocetnicki bubanj, nov: oko 5000 kn (sve ukljuceno, i cinele)
prvi semestar na rock akademiji : oko 1500 kn ( www.rock-akademija.hr )
prosjecna cijena privatne poduke: 50 - 100 po satu

VeNN
31-05-2006, 21:01
kolko cinela udje u taj set?

jeremy
31-05-2006, 21:51
kolko cinela udje u taj set?

bas sam gledao tko nudi cinele u svojim pocetnickim serijama i ispada da samo Tama daje hi-hat i nekakav crash/ride... znaci odgovor na pitanje: dvije.

DadoBl
10-06-2006, 03:07
Pa dovest ću ti ga do granice i platiš mi ćevape s kajmakom :) Ako ti odgovara javi ;)

E, pa nadjite se u BL taman vam je to na pola puta - pa dodjete do mene da probamo novi Rude Ride ;)

Rango
11-06-2006, 13:10
E, pa nadjite se u BL taman vam je to na pola puta - pa dodjete do mene da probamo novi Rude Ride ;)

Ja dodjem kad-tad.

tranquility
25-06-2006, 09:50
Ovak. Uspio sam (teškim i mukotrpnim radom ;D) skupiti neku lovu, točnije 3 soma kuna i sad si napokon namjeravam kupiti neki pošteni snare. Marke mi nisu važne, preferiram drvo ali ako netko preporučuje i steel model uzet ću to u obzir. Još se i dvoumim dali radije uzet birch (brezu) ili maple (javor)?
Muzika koja se svira je zbilja raznolika, od glasnih i straight forward dijelova pa do trkeljanja. :)
Molim preporuke i savjete.
Hvala.

Chad
25-06-2006, 13:08
Ovak. Uspio sam (teškim i mukotrpnim radom ;D) skupiti neku lovu, točnije 3 soma kuna i sad si napokon namjeravam kupiti neki pošteni snare. Marke mi nisu važne, preferiram drvo ali ako netko preporučuje i steel model uzet ću to u obzir. Još se i dvoumim dali radije uzet birch (brezu) ili maple (javor)?
Muzika koja se svira je zbilja raznolika, od glasnih i straight forward dijelova pa do trkeljanja. :)
Molim preporuke i savjete.
Hvala.

A teško ti je sad preporučiti neki allround snare. Nabolje ti je vjerovat vlastitim ušima. Pročešljaj oglase. Vidio sam u više navrata neke Pearl free floating snareove za OK novce.

Ak hoćeš novo, onda bi se za malo više od 3K kn mogel čak dobit i Tama G-maple snare. Možda i Ludwig black beauty. To je ipak klasika.

sonus
25-06-2006, 17:49
Ja bih ti preporucio doboshe iz delite serije sonora, koliko se sjecam, u tom su rangu ???...

Poslusao sam one najobicnije iz te serije i bas su mmmmmmmmm

Ne bih ga dao ni za dizajnera...

Naravno sto dublji cim bolji

konjina
25-06-2006, 23:09
A teško ti je sad preporučiti neki allround snare. Nabolje ti je vjerovat vlastitim ušima.

pametno rečeno ........ :-* :-* :-*

zavisi ti si rekao (tranquility) da ćeš svirat razne tipove glazbe .
nemoj uzet novi , najbolje vidi po oglasima ako neki stari barba koji je bio bubnjar u 2. svj ratu prodaje koji snare , to kupi , jer po tavanima i kućama starih bubnjara ima dosta starih i kvalitetnih , unikatnih , univerzalnih i neprocjenjivih stvari za bubanj
kupi polovno , osim ako već ne ciljaš na nešto
i opne obavezno ambassador jer ja imam neko steel snare smeće od maxtonea ali ako te kože KONJSKi zategneš (i mrežicu pogotovo ) dobije se lijepi zvuk

proba sam u yamaha shopu doboš od yamahe stage customa ( od mahagonija je bio) i zvuk je tako topal . mmmmmmmmm :-* :-* :-*
a možda nebi bilo loše uz ovo gore kupiti dva doboša od skroz različitih materijala , to bi bilo baza (a ovi postojeći doboš prodaš naravno )

tranquility
02-07-2006, 19:02
Već sam i prije znao da je ponuda opreme (pogotovo bubnjarske), u našim music shopovima na ispodprosječnom nivou, ali ovako loša ponuda me zbilja iznenadila. Doduše treba i razumjeti politiku dućana da naručuje samo ono što će prodati u 90% slučajeva. :P
Obišao sam 3 najveća dućana u ZG i dvoumio se između Tama Starclassic Bubinga 14X6,5 snarea i Sonor Delite Maple 14X6 snarea. Cijena prvog 3700kn za cash, cijena drugog 3400kn za cash. Obadva bi trebao naručivati, a kako bi Tamu čekao maltene 5 mjeseci :o da stigne iz Japana, odlučih se za Sonor kojeg ću čekati oko mjesec i pol.
Što vi mislite o ovom izboru?
Gdje bih još mogao pogledati ili potražiti?

ranj
02-07-2006, 19:16
Ne bih znao gdje jos traziti iz poznatih razloga, ali mi se tvoj izbor cini prilicno razumnim. Dobar snare, neces pozaliti, manje cekanja i manje para. ;)
By the way, zadnja recenica tvog posta se odnosi na savjete o kupovini bubnjeva pa se iskreno nadam da sad nece krenuti bujica linkova na zagrebacke ducane za glazbala ;D ;).

Mr. Bluesman
06-07-2006, 00:41
Ufff :o Za 10 000 kn kupiš mrak set!

Vjerojatno se mnogi ne bi složili, ali ja bih uzeo Pearl Export ELX, set odličnih činelica, i kupio odmah nove opne. (koje ne bih nužno odmah koristio) ;) Ostane ti još za palice, metlice, ključeve, torbe i sl. :)

[mod edit] Na sto se tocno odnosi ovaj tvoj post?

JA EDIT - Na osobu koja je rekla da ima 10 000 kn za potrošit na bubanj i činele. ??? Sorry ak sam nešto preskočio.

dabbah
20-07-2006, 12:49
Ola ljudi.
Trebam pomoć ljudi koji su IN.
Ja sam gitarista koji godinama na probama, kada ostali članovi koriste vreijeme za čik pauzu, sjeda za bubnjeve i beskrajno u njima uživa. Sada sam konačno odlučio ispuniti moj davni san, a to je da si kupim jedan set koji ću svirati u svom podrumu, a tko zna, s vremenom možda i postanemo kolege. ;D
Stvar je vrlo jednostavna. Želim kupiti bubanj za nekakvih 1000?, ali sa hardwareom i pripadajućim činelama.
S obzirom da mog bubnjara ,nažalost ne smatram mjerodavnim - eto pitam Vas.

Željno isčekujem Vaše prijedloge

Fala unaprijed.

S3000
20-07-2006, 13:17
Novi?

jeremy
20-07-2006, 13:21
nazalost nista od prijedloga ;)
morat cu te uputiti na opciju search, ili na podulje surfanje po ovom dijelu foruma, jer postoji mnogo tema gdje se prica o pocetnickim setovima, rabljenim bubnjevima, preporukama o kupovini i slicno. jedini problem jest taj sto je to malo nepregledno i tesko za pronaci.

evo, opet se javila potreba za otvaranjem topica tutoriala za kupovinu novog/rabljenog bubnja za pocetnike...
iako ima nesto o tome u topicu pitanja pocetnika, tamo se obradjuju neke druge teme...

nama je najlakse komentirati ako navedes neke bubnjeve koji su ti zapeli za oko... ili dzep... :)

salemesserschmitt
20-07-2006, 13:28
Nema tu puno muke i razmišljanja.

Uzmi Sonor 1005 (imaš 3 različite konfiguracije elemenata u ponudi, svi kompleti imaju istu cijenu) - oko 5.600 kn je redovna cijena, ako plaćaš cashom, dat će ti oni i popust, pa po meni te ne bi trebao koštati više od 5.000 kn. U tom ćeš kompletu dobiti i pedalu za bas bubanj, i dva stalka za činele (jedan za crash i jedan za ride). Ja sam svirao Sonor 1005 i bubanj je stvarno OK.

Od činela ti za tu lovu savjetujem Zildjian ZBT 4 PRO Cymbal set, u njemu ćeš dobiti 14" HiHat, 16" crash i 20" ride. ZBT nije ništa posebno, ali je za početnika i više nego dovoljno. Uz te činele u ovom paketu dobiješ i gratis torbu za činele. Cijena ovog paketa ti je oko 2.200 kn, što znači da će te uz popust doći maximalno 2.000 kn.

I eto ti dobre opreme za 7.000 kn.

Ako imaš i nešto love preko, kupi si palice i bubnjarsku stolicu.

jeremy
20-07-2006, 13:41
Nema tu puno muke i razmišljanja.

Uzmi Sonor 1005 (imaš 3 različite konfiguracije elemenata u ponudi, svi kompleti imaju istu cijenu) - oko 5.600 kn je redovna cijena, ako plaćaš cashom, dat će ti oni i popust, pa po meni te ne bi trebao koštati više od 5.000 kn. U tom ćeš kompletu dobiti i pedalu za bas bubanj, i dva stalka za činele (jedan za crash i jedan za ride). Ja sam svirao Sonor 1005 i bubanj je stvarno OK.

Od činela ti za tu lovu savjetujem Zildjian ZBT 4 PRO Cymbal set, u njemu ćeš dobiti 14" HiHat, 16" crash i 20" ride. ZBT nije ništa posebno, ali je za početnika i više nego dovoljno. Uz te činele u ovom paketu dobiješ i gratis torbu za činele. Cijena ovog paketa ti je oko 2.200 kn, što znači da će te uz popust doći maximalno 2.000 kn.

I eto ti dobre opreme za 7.000 kn.

Ako imaš i nešto love preko, kupi si palice i bubnjarsku stolicu.

istina, potpuno se slazem s tobom.... ako covjek uzima nov bubanj ;D

al ja mu ne bih preporucio novi, jer za 1000 eura moze ubosti dosta bolji rabljeni... no to je sasvim druga prica i zato sam rekao da malo prouci forum...

exotic
20-07-2006, 13:53
Sonor 2005 - 5763kn + Zildjian ZXT Rock Box Set - 2295kn = 8058kn

ili

Basix Custom - 4488kn + Zildjian ZXT Rock Box Set - 2295kn = 6783kn

salemesserschmitt
20-07-2006, 14:02
Slažem se s ovim za rabljeno, Jeremy.

A zamisli kako malo ljudi polaže računa o novim kožama na bubnju kad prodaje svoj komplet. Ja sam stavio nove kože na svoju Yamahu kad sam je prodavao. Prva cura koja se javila na oglas, kad je sjela za bubanj nije mogla vjerovati... "pa ovo je novo, mama, kupi mi" ;-)))))

A moram se pohvaliti da sam ga naštimao tako dobro da nije bilo za vjerovati. Serija DP je maltene obična špera, ali uz malo zezanja oko štimanja, našao sam onaj "sweet spot" za sve tomove i za doboš, a bas bubanj je i tvornički dobro zvučao.

Ej, Dabbah, pa na topicu "Bubnjevi i komponente" izvjesni "Aftermath" prodaje svoju Yamahu Stage Custom (super bubanj) sa duplom pedalom i stalcima i činelama. I mislim da se vrti oko cijene koja tebe zanima. To ti je dobar deal. Idi vidi topic.

dabbah
20-07-2006, 14:07
Thanx sallemesserschmidt.
Ide vidjet. Moj bubnjar ima Isti bubanj i sviđa mi se.

Hvala još jednom.

S3000
20-07-2006, 14:08
A zamisli kako malo ljudi polaže računa o novim kožama na bubnju kad prodaje svoj komplet.

Problem je što nove kože za 5 elemenata koštaju cca 800 kn i ako ne prodaješ neki vrhunski bubanj mislim da se ne isplati.

Lakše bi prodao bubanj da spustiš cijenu sa npr. 4000 kn na 3200 kn.

Naravno možeš promjeniti kožu samo na dobošu ili tomovima ili...

dabbah
20-07-2006, 14:25
salemesserschmitt, djeluješ mi kužator, javit ću ti se na mail ako stignem imam par pitanj, može?

Vidio sam i savjete koje si dao Aftermathu i na sreću ne pali kod mene, ma mislim savjeti su odlični, ali kod nekog tko svira po birtijama i klubovima skoro pa i 15 g. super svirka( prezentacija) me ne može fascinirati.

Koliko stvarno misliš da Aftermath može dobiti za svoj bubanj sa svim hardwareom?
Koliko sam skužio dečko je fino para ispušio, a jebi ga i to se događa

ranj
20-07-2006, 14:41
Momci, pripazite malo na topice, gdje se sto posta i te fore...mislim, osjecam se ko vasa stara koja ide za vama s partvisem i miscaflom ;). Krenuli s bujicom savjeta za novopecenog gitaristu-bubnjara, a topic o savjetima o kupnji velik k'o kuca, k tome jos i sticky!
Fala

salemesserschmitt
20-07-2006, 14:45
Dabbah:
Kužator my ass. Samo pričam šta sam vidio kroz alkoholne izmaglice. ;)

To što sviraš 15 godina gitaru, ne znači da ti ja ne bih mogao uvaliti muda za bubrege što se tiče prodaje bubnjeva. :D

Zekam malo.

Nema frke, javi se ako hoćeš na mejl, ali ja sad gibam doma. Svaki dan putujem 60 km u jednom pravcu na posao i s posla, pa da me žena ne lansira kroz katapult... za kompjuterom ću biti ponovo u ponedjeljak.

Aftermath je definitivno preplatio svoj bubanj. Po mom mišljenju, Stage Custom vrijedi (ne kažem šta tko stavlja na price tagove u dućanima) cca. 6.000 do 7.000 kn novi, sa hardwareom, bez činela.

Bolje bi možda bilo da odeš i pitaš Jeremyja za to što kaže da netko prodaje Premier Artist Maple za 5.000 kn!!!! To je deal stoljeća, ako je bubanj u dobrom stanju.

exotic
02-08-2006, 20:48
Prijatelj ima 8000kn na raspolaganju... koji bubanj može kupiti za tu lovu?..koji vi preporučate..sad svira na Sonor 2001..

Za sad razmišlja o : Sonor 3005 - 7600kn
Pearl Export ELX - 6800kn
Tama Superstar - 6858kn

Mr. Bluesman
02-08-2006, 21:22
Misli li prijatelj kupovati i nove činele kad-tad?

jeremy
02-08-2006, 22:44
ajd samo pitanje... ova cijena 7600 za sonora je u biti cijena s popustom za gotovinu?

Bill Ward
02-08-2006, 22:55
Preporuci mu ako moze da proba nac nekog dobrog polovnjaka,a ako bas hoce novi moja preporukua bi bila ili Force 3005 ili Superstar,jer export elx mi je ostavio vrlo los dojam ali nek lik isproba sva 3 pa koji mu se vise svida i pase nek si taj uzme.Svako ce ti preporucit drugu stvar pa ne ostaje nista drugo nego isprobat

exotic
02-08-2006, 23:26
Misli li prijatelj kupovati i nove činele kad-tad?

Ima Sabian B8Pro hihat i AA ride...misli kupiti crash

exotic
02-08-2006, 23:26
ajd samo pitanje... ova cijena 7600 za sonora je u biti cijena s popustom za gotovinu?

Da

Mr. Bluesman
02-08-2006, 23:57
Ima Sabian B8Pro hihat i AA ride...misli kupiti crash

Pa ja bih onda uzeo Pearl ili Tamu i kupio par poštenih činela.

jeremy
03-08-2006, 00:23
Pa ja bih onda uzeo Pearl ili Tamu i kupio par poštenih činela.

a ja ne bih... :)

moj bi izbor definitivno bio Sonor...

Mr. Bluesman
03-08-2006, 00:54
I imat ćeš bubanj od 8000 kn i 2 činele? Osim toga, nemoj mene uzimat u obzir, ja ne volim Sonor. ;D

Bill Ward
03-08-2006, 09:33
, ja ne volim Sonor. ;D
Cuj,ako gledas bubnjeve po brand-u a ne po kvaliteti/soundu/... onda ti je to fakat lose.F3005 sam isprobao samo jednom ali sam se vrlo ugodno iznenadio,i F3005 je sigurno za nijansu bolji od superstara i elx-a.

Chad
03-08-2006, 17:12
Ili Superstar ili Sonor. Stvar je osobnog ukusa. Tama po meni ima bolji hardware, Sonor je kao ipak maple, ali je i skuplji.

Mr. Bluesman
03-08-2006, 18:33
Cuj,ako gledas bubnjeve po brand-u a ne po kvaliteti/soundu/...

Pa gledam BRAND po kvaliteti, soundu, itd., a ne bubanj po brandu. ::)

Ja bih vjerojatno uzeo Tamu, i poštenu činelu / činele

salemesserschmitt
04-08-2006, 07:13
Taj dečko koji kupuje - neka SAM ode po dućanima i isproba šta se nudi. Ništa ne bi bilo gore nego da ga netko "nahuška" da kupi ovo ili ono, te da on poslije toga isproba nek drugi set i onda da mu bude žao što nije kupio taj.
Od ponuđena tri s početka ovog topica, mislim da je Sonor najkvalitetniji, ne zbog branda nego zbog drveta i kvalitete izrade.

S3000
04-08-2006, 13:04
Meni se to čini dosta nepotrebna kupovina.
Rekao si da tip ima sonora 2001.
Ovi bubnjevi su tek klasu bolji (ako je export uopće bolji).

jeremy
04-08-2006, 13:10
Meni se to čini dosta nepotrebna kupovina.
Rekao si da tip ima sonora 2001.
Ovi bubnjevi su tek klasu bolji (ako je export uopće bolji).

slazem se... nek cuva pare, skuplja pa nek kasnije uzme posten bubanj.
ili neka ulozi novce u neke odlicne cinele. force 2001 je cist ok instrument...

exotic
04-08-2006, 13:46
slazem se... nek cuva pare, skuplja pa nek kasnije uzme posten bubanj.
ili neka ulozi novce u neke odlicne cinele. force 2001 je cist ok instrument...

Force 2001 je odličan bubanj, ali je u jako lošem stanju nakon 5 godine svirke svaki vikend plus probe...treba kupiti novi hardware i promjeniti sve plastike....

Bolje mu se isplati kupiti novi bubanj, a ovaj će mu biti doma za vježbu....mislim da će uzeti 3005 i Paiste Alpha crash 16"

Mr. Bluesman
04-08-2006, 15:54
Da, primijetio sam da skok sa 2001 na ELX / SuperStar ili nešto tako i nije neki veliki napredak.

Radije nek čuva lovu, pa kasnije kupi nešto još bolje.

jeremy
04-08-2006, 16:18
Force 2001 je odličan bubanj, ali je u jako lošem stanju nakon 5 godine svirke svaki vikend plus probe...treba kupiti novi hardware i promjeniti sve plastike....

pa to nije razlog da se kupuje novi bubanj.... promijenis sve opne i da vidis kak zvuci novo! a ako je hardware bas cijeli zahrdjao, jbga... kupis polako nove stalke jedan po jedan i to najkvalitetnije koji ce trajati slijedecih 20 god...

kao da je na 3005 nesto puno bolji hardware... mislim da je isto serija 400 :-\

fusion0306
06-08-2006, 13:27
Ako se ne varam, na seriji 2001 je hardware 200, a ne 400... A na 300x je 400 (barem po defaultu :) )

jeremy
06-08-2006, 15:35
istina... ne varas se. moja greska...

b.
03-09-2006, 16:33
Znaci najvece smece ikad... ne zanim me zvuk nit izgled nit nist... mislim ga spilit, bacit mesh headove gore, strigat i napravit elektronca od njega... ;)

jel ima sanse da nadjem fusion set (sa basom od 20 incha) ispod 2500 kuna?
jel netko vidio takvo nesto?

unaprijed hvala... ;D

JasminSTARWARS
03-09-2006, 16:36
imao si komplet za 1400 kun..u vlaškoj i u harambašićevoj

a kaj je najludje od svega..netko mi je rekao da ima jeftinije mislim...king kross ili tako neko čudno mjesto

b.
03-09-2006, 16:41
imao si komplet za 1400 kun..u vlaškoj i u harambašićevoj

a kaj je najludje od svega..netko mi je rekao da ima jeftinije mislim...king kross ili tako neko čudno mjesto

sjecam se toga... al mislim da bi ipak dao vise...

koji je najjeftiniji sonor? bacio sam oko na njega tako da si odma slozim 2 bassa :D

exotic
20-10-2006, 16:27
Da li je netko probao Yamahu Stage Custom Advantage?
Posjedujem snare 14×5,5 i jako sam zadovoljan....planiram kupovati bubanj pa sam suzio izbor na Yamahu Stage Custom Advantage i Sonor 3005.

Rango
22-10-2006, 00:22
Da li je netko probao Yamahu Stage Custom Advantage?
Posjedujem snare 14×5,5 i jako sam zadovoljan....planiram kupovati bubanj pa sam suzio izbor na Yamahu Stage Custom Advantage i Sonor 3005.

Evo, ja bih ti rekao da sam ja isprobao isti, i uputio bih te na ovaj potoniji!

Ak ti to sta znači:)

musharaf
13-11-2006, 14:14
planiram kupiti bubanj za otprilike 8000 kn. šta se po vama najviše isplati uzet za te pare?

exotic
13-11-2006, 14:33
planiram kupiti bubanj za otprilike 8000 kn. šta se po vama najviše isplati uzet za te pare?

Sonor 3005

Mr. Bluesman
13-11-2006, 14:43
Sonor 3005

Ukradoše mi riječi iz usta!

Slažem se, mislim da se uz popust može naći Sonor 3005. :) Svirao sam seriju 3003 (5 piece, koji je uz popust bio drito 8 000 kn i super sam zadovoljan zvukom i svim ostalim)

Stillborn
13-11-2006, 14:50
?izs, tu svi znaju samo za Sonor. ::) Pogledaj si Tamu, Pearl ili Ludwig! To su također odlični bubnjevi. Nek ti nebude Sonor centar svijeta. ;)

salemesserschmitt
13-11-2006, 15:32
Idi u Provox u Zagrebu i check out Pearlov Export. Sjajan bubanj za otprilike taj iznos, čak i manje. Jako sam impresioniran. Killer bass drum.

tranquility
13-11-2006, 15:36
Idi u Provox u Zagrebu i check out Pearlov Export. Sjajan bubanj za otprilike taj iznos, čak i manje. Jako sam impresioniran. Killer bass drum.

Potpisujem.
Mislim da ga možeš dobiti čak i za manju cifru.

musharaf
13-11-2006, 16:23
razmisljo sam o sonoru al me zanima šta mislite pdp-u ili catalini gretschu. jel ko probo?

Chad
13-11-2006, 20:14
razmisljo sam o sonoru al me zanima šta mislite pdp-u ili catalini gretschu. jel ko probo?

Misliš Gretch Catalini? ;)

Vido
15-11-2006, 12:38
mnogo dobar dečko ;)

jeremy
15-11-2006, 15:16
Oglas u Večernjemkaže da u Megamuzici traje akcija,20 % popusta na cijeli asortiman bubnjeva od 1 - 30 studenog.Jel neko provjerio dal ima šta vrijedno posebnog spomena i dal popust vrijedi i za činele.Traži se Sabian HHX 18"crash.

a jel? trebalo bi ic to provjerit.... meni trebaju neki stalci i mozda bas pedala. vjerujem da se to odnosi i na to.

iako to i nije neki posebni popust (za njih je). u ostalim ducanima redovito imas normalni gotovinski popust od 15-20%

drum_corp
13-12-2006, 15:32
ajme u sub idem po novi snare.jeiiii.slike u sub ocekujte.jedva cekam.a bome cu i slikati montebellunu cijelu pa da mi balkanci vidimo sta je music shop :P

ranj
13-12-2006, 17:02
ajme u sub idem po novi snare.jeiiii.slike u sub ocekujte.jedva cekam.a bome cu i slikati montebellunu cijelu pa da mi balkanci vidimo sta je music shop :P

Samo ga postaj u pravu rubriku. ;) ;D

riot
13-12-2006, 22:27
pozdrav

evo jedno pitanje
htio bih nauciti svirati bubnjeve i naravno sad nakon 2 mjeseca lupanja po pratice padu jastuku tipkovnici i svemu ostalome sto je predstavljalo moj "set" htio bih kupiti nesto pravo

neznam sto mi je bolje traziti polovno nesto ili nove neke jefitne...
recimo da idem do 5000 kuna SA SVIME

nasao sam premier cabria koristen godinu i pol dana, samo za vjezbu, sa svim hardwareom, ride i hihat paiste 302 serija, dok je crash kao gratis jer je ispiljen po rubu, inace sabian hh, i da snare je iz serije SPK, znaci iz vise serije (breza i jedan sloj eukaliptusa)
to sve 4800...jeli se to isplati, jeli to razumna cijena
neznam kakko se drzi hardware od premiera
evo i slike

http://img61.imageshack.us/img61/6277/mix619sp7.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/8907/mix615cz2.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/9579/mix618qd8.jpg

ili mozda bolje nesto novo kao sto je tama swingstar, mozda pearl target neki, iako sumnjam da cu sa novim proc ispod 5000 a da uzmem nesto kako spada...
PEARL
Target TG-625C-072 , dolazi i sa stolicom i cinelama....je dobar? 4037 kuna
sto mislite o tamburo bubnjevima, oni se cine dosta povoljni...

neznam vise...izludio sam od trazenje...vise neznam sta ni koliko
pomozite malo dahte koji prijedlog

hvala unaprijed

Rango
13-12-2006, 22:42
Tesko je to reci ;D

Sve ovisi koliko to tebi vrijedi (al ovo zvuci glupo).. Trebao bi isprobati nekoliko setova koje si uzeo u uzi izbor, i onda se raspitati.. Set koji si tu stavio nije los za prvu ruku.. Dali za te novce mozes bolje proci.. mozda.. Evo, postat cu ti sliku bubnja koji je nedavno bio u oglasniku, i ako me pamcenje dobro sluzi, mislim da je bio 2500kn, sto se itekako isplati, da ne govorim da je set daleko bolji od tog premiera (rijec je o sonor force 2000 seriji).

Tako da ak ne nadjes nista bolje kupuj(makar, za te novce, mislim da bi takav set mogao i novi kupiti-neznam tocno koje su cijene, to ce ti drugi morati reci).

Force:

bLind faiTh
14-12-2006, 00:06
ne isplati se definitivno...
imas novi Basix classic za 2590kn -25% bozicni popust = 1940kn
ili Sonor 505 za 2530kn (s popustom)
+recimo neki slabiji set chinela . npr. Zildjian Planet Z za oko 800kn ...ili nekaj jace ZXT,ZHT....

-> pogledaj to na www.musicshop.hr

uglavnom,za 5000 kn se da slozit jako dobar set novog bubnja....a i uzmi u obzir bozicne popuste i iskoristi to...

ranj
14-12-2006, 00:11
Al ste se raspistoljili sa slikama, a u "fotke vasih bubnjeva" nista. ::) ;D
Na onom Premieru se vide najmanje dva vintage objekta:
Slingerlandov hi-hat stalak i legendarna Slingerland Yellow Jacket pedala, direct drive s okusom '70-tih ;D. Ah, memories...

Aaaa, pa sad vidim i da je na Premieru stari Tamin ('80-te) drzac za tomove :o. Eto ti svjedocanstva kvalitete novog/budget Premier hardwera ;D, sve hardwer od prije 20-30 godina i eto, sve sljaka! ;D

mc05
14-12-2006, 07:36
Moj prijedlog ti je da si uzmeš novu cabriju, serija APK (javor,jasen) ti sad košta
4000 za keš. A i hardware koji dođe uz njega je kompletno novi , skroz dobar.
Pogledaj si na stranici: www.etida.hr

salemesserschmitt
14-12-2006, 07:51
jes, ali čovjek traži SVE do 5.000 kn (uklj. činele).
Možeš s novom opremom proći za te novce, najjeftiniji solidan set (novi) z akoji znam je Gretsch Blackhawk i košta ispod 2.000 kn, a još sad s popustima...
ja nikad ne bih kupovao činele u "paketu" s bubnjem, osim ako je viši budžet i kvalitetnije stvari u pitanju. Ma opet, ne znam bih li ikad kupovao rabljenu činelu... činele su vrlo osjetljiva bića i može ti netko prodati instrument za koji ni prodavač sam ne zna da je napuknut (jer se radi o mikronskim puknućima), a tebi nakon 2 mjeseca izbije prva "crtica" na čineli i onda je možeš slobodno okačiti o zid ili nastaviti upotrebljavati kao FX. Kod činela duboko vjerujem u teoriju novo je novo. Kod bubnja nema puno filozofije, gledaj kupiti neki dobar rabljeni za 4.000 (mislim da u tom rangu možeš nabasati i na neki par godina korišteni Sonorov Force 3001 ili nešto sl. te za 1.000 kn kupiš u paketu šta god dobiješ od Zildjiana ili (možda još bolji izbor) Meinl-a za te novce.
That's my advice.

Btw, ova Cabria stvarno ima antikne stalke. Ja bih da sam na tvom mjestu probao dogovoriti s tipom samo bubanj (drvo i stalak za tomove) za 3.500 kn max. Kreneš s ponudom za 3.000 kn pa vidiš gdje će završiti. Bubanj mi se sviđa i ako me fotke ne varaju kože su u dobrom stanju. I Pinstripe (na najjmanjem tomu i flooru) su dobar izbor za Cabriu (po mom ukusu).

Nedavno se na oglasniku nudio 5-pc kit Premier Artist Maple za, pazi sad, 5.000 kn. Samo drvo i stalak za tomove, ali za te pare, a bubanj je izgledao kao nov, to je bargain. Lako bi nažicao još somića-dva za komplet činela. Ili makar se zaposlio na mjesec dana pa ih zaradio sam. ;D

Chad
14-12-2006, 09:30
Bio je u oglasniku i neki Sonor 2005 za OK novce nedavno. U svakom slučaju može se bolje proći od te Cabrije.

riot
14-12-2006, 16:47
hvala svima na odgovorima
i ovako sad stvari stoje u mojoj glavi...idem na jeftinije od 5000, tek pocinjem nema smisla sad trosit...
svidaju mi se ovi gore sonor 505 za 2500, i sad sam u rijeci u mega muzici nasao dw pacific EZ5, za 2880
s tim da sa ovim pacific dolaze i neke jadne cinele, a sa sonorom ne koliko sam skuzio po stranici

uzimam jedno od to dvoje...koje se vise isplati?
evo jos to pa necu vise zajebavat
hvala unaprijed

bLind faiTh
14-12-2006, 17:45
hm...zanimljivo...
neznam, meni se chini da Sonor ima bolji hardware....ali nije ni pdp loš......kao bubanj.. ::)
nisam videl tu najjeftiniju seriju...pa neznam....
a kaj se chinela tice....to ti je valjda jasno da na tom nebres svirati.....
neznam....po meni je bolje uzet Sonor pa ti je malo jeftinije....pa dodas oko 500kn i kupis Zildjian Planez Z.....a to su po meni sigurno bolje cinele nego ove koje dolaze s pdp-om....
kolko vidim na slici s pdp-om dolae samo hi-hat i crash...a u ovom kompletu Zildjiana imas i ride...

riot
14-12-2006, 17:53
ali uz oba dva bubnja dolazi stalak za samo jednu cinelu

ovako sad sam saznao tocno...uz pdp dolazi hihat, ride i stolica ...

offname
14-12-2006, 18:01
Al ste se raspistoljili sa slikama, a u "fotke vasih bubnjeva" nista. ::) ;D
Na onom Premieru se vide najmanje dva vintage objekta:
Slingerlandov hi-hat stalak i legendarna Slingerland Yellow Jacket pedala, direct drive s okusom '70-tih ;D. Ah, memories...

Aaaa, pa sad vidim i da je na Premieru stari Tamin ('80-te) drzac za tomove :o. Eto ti svjedocanstva kvalitete novog/budget Premier hardwera ;D, sve hardwer od prije 20-30 godina i eto, sve sljaka! ;D

Uuuu,quotad moderatora,loše.
Sorry Ranj,al jednom sam se raspitivao oko Slingerlanda,(kojeg koristim)i kolko se sjećam nije bilo nekih komentara,pa ak znaš ponešto o tom bubnju molim te da mi veliš ukratko (možda u kojem drugom topicu).
Na netu nema baš nešto.thnx

salemesserschmitt
15-12-2006, 07:21
a kaj se chinela tice....to ti je valjda jasno da na tom nebres svirati.....
neznam....po meni je bolje uzet Sonor pa ti je malo jeftinije....pa dodas oko 500kn i kupis Zildjian Planez Z.....a to su po meni sigurno bolje cinele nego ove koje dolaze s pdp-om....
kolko vidim na slici s pdp-om dolae samo hi-hat i crash...a u ovom kompletu Zildjiana imas i ride...

Planet Z je isti kurac kao i svaki drugi tvornički paket koji sam probao. Imaju mrvicu "kvalitetniji" zvuk od factory Pearl činela, pa se misli. Ako ideš na početničku opremu, ja ti preporučam početnički paket Meinla (mislim da je to MCS serija), best value for your bucks.
A imaš u ZG u Music shopu sad neke zajebane popuste (25%) na Zildjian, pa možda da probaš ove ZHT, mislim da ćeš biti zadovoljan kad ih probaš.
Btw, Blind Faith, nemoj da ponovo pišem o Popa Jo Jonesovom solou na novinama, po pitanju ovog tvog "na tom ne mreš svirat" Svirat se može na SVEMU. Nije stvar šta se svira nego kako se svira. Loš bubnjar je loš bubnjar i na naskupljem kompletu na svijetu sa 25 elemenata i sa 30 K i K Custom činela.

bLind faiTh
15-12-2006, 07:59
hehe...pa jasno da se svira na svemu.....pogotovo vjezba... ali s tim sam htel reci da s nekim "tvornickim" cinelama koje dobis s bubnjem nebres "svirati" recimo neki koncert ili svirku jer bude zvuchalo uzasno....
a dok vec meinel ili zildjian koji si navel imaju smisla i na koncertima a za vjezbu su vise neo odlicni....
eto... 8)

drum_corp
15-12-2006, 09:50
ovako jucer sam bio vani.i frend mi je rekao da je njemu njegov jedan frend rekao da neki tip iz zg ima 5 setova OCDP i da prodaje 2 za 1000?...dal je to tocno i znali li tko od vas ista od tome?

Chad
15-12-2006, 10:41
ovako jucer sam bio vani.i frend mi je rekao da je njemu njegov jedan frend rekao da neki tip iz zg ima 5 setova OCDP i da prodaje 2 za 1000?...dal je to tocno i znali li tko od vas ista od tome?

LOLčina :D :D :D

...da nije Travis Barker himself otvorio music shop prčvarnicu u ZGu... ;D

ranj
15-12-2006, 10:43
ovako jucer sam bio vani.i frend mi je rekao da je njemu njegov jedan frend rekao da neki tip iz zg ima 5 setova OCDP i da prodaje 2 za 1000€...dal je to tocno i znali li tko od vas ista od tome?

Dvoumim se gdje da ovo proslijedim: na znanstveno-fantasticni forum ili istraznim organima. ::) ;D

salemesserschmitt
15-12-2006, 11:11
Meni je jedan frend od tetkinog brata, e pa njegovog šurjaka sin rekao da je Premier u stvari korejska marka. Da li je to točno i zna li itko od vas išta o tome? :D

drum_corp
15-12-2006, 14:47
Meni je jedan frend od tetkinog brata, e pa njegovog šurjaka sin rekao da je Premier u stvari korejska marka. Da li je to točno i zna li itko od vas išta o tome? :D

i nisi uopce smjesan btw.to je prva stvar.druga stvar je ta da sam ja to cuo.nisam rekao da sigurno tip ima u zagrebu 5 setova.nista drugo.i uostalom zasto netko iz hrvatske nebi mogao imati 5 setova ocdp...ako mu tata ima milijune npr?nekuzim uopce.

ranj
15-12-2006, 15:04
i nisi uopce smjesan btw.to je prva stvar.druga stvar je ta da sam ja to cuo.nisam rekao da sigurno tip ima u zagrebu 5 setova.nista drugo.i uostalom zasto netko iz hrvatske nebi mogao imati 5 setova ocdp...ako mu tata ima milijune npr?nekuzim uopce.

Daj, daj, drum_corp, pa salimo se malo ;). Jebiga, post ti je bio malo "iracionalan" ;D pa smo se primili, kuzis....
A sad, da netko ima 5 OCDP setova ne mora znaciti da mu "tata ima milijune".
Opcenito, mi malo ide na jaja ta floskula jer je puno toga stvar interesa i tzv. prioriteta u zivotu i naposlijetku, onoga za sto "gines", capish.
Uvjerio sam se i sám u to. Trebale su mi godine, ali jesam. ;D Zato mi je sada puno lakse zamislivo da netko radi kao mrav i stedi koju godinu da kupi opasan bubanj, odricuci se mobitela, kamerica, ajpoda, DVD-a, Playstationa, skijanja, mora, kuraca-palaca.... Jer mu je to gust/potreba/prioritet/zelja/pasija. Pa 'ko pozeli jos jedan, imat ce ga opet, jer'kad hoces - imat ces. I tako pet komada. ;D To ti je kao skupljanje Swatcheva. ;D A OCDP i jest pomalo Swatch medju bubnjevima. ;D

drum_corp
15-12-2006, 15:46
o ja mislim da znaci da mu tata ima milijune.jer brijem za jedan jednostavan set koji dodje kojih 20000-25000kn trebas imati milijun bar.al dobro.samo me to zanimalo.dal netko zna sta o tome.nista drugo.jer 1000? za ocdp je bagatela.

zvincic
15-12-2006, 15:51
o ja mislim da znaci da mu tata ima milijune.jer brijem za jedan jednostavan set koji dodje kojih 20000-25000kn trebas imati milijun bar

o cemu ti pricas?

pa uz malo odricanja (koje je ranj naveo) i uz prosjecnu placu (ajmo rec 4K kn)....tu cifru mozes skupit za manje od godinu dana...

kakvi milijuni isusati...

ranj
15-12-2006, 16:06
o ja mislim da znaci da mu tata ima milijune.jer brijem za jedan jednostavan set koji dodje kojih 20000-25000kn trebas imati milijun bar.al dobro.samo me to zanimalo.dal netko zna sta o tome.nista drugo.jer 1000? za ocdp je bagatela.

Posalji mi PM pa ces cuti za koliko prodajem svoj DW. ;) A isto je skuplja klasa bubnjeva kao OCDP.
Drugo, 1000 eura nije bagatela za nista jer vecina ti, sunarodnjaka moze sanjati mjesecnu placu u tom iznosu ;) ;), a soma treba zaraditi ovako ili onako bilo gdje na planeti ;). Moj point je da se za soma eura jedan bubnjar moze jako dobro opskrbiti za svirku, kupiti cijeli solidan set/hardware i cinele i sa redovnim gazama isti materijal isplatiti u roku par mjeseci. Zato ne treba podcjenjivati "moc" 1000 eura ;) ;D.
A druga je cinjenica da je 1000 eura malo para za jedan DOBAR OCDP set (kakav set?). Sto ces s njim dalje raditi je tvoja stvar.... ;)

konjina
15-12-2006, 16:54
o cemu ti pricas?

pa uz malo odricanja (koje je ranj naveo) i uz prosjecnu placu (ajmo rec 4K kn)....tu cifru mozes skupit za manje od godinu dana...

kakvi milijuni isusati...

:D

da vidimo ::)

12 mjeseci puta 4K jednako(=) je 48K

uzmi još troškove kakvi su u hrvatskoj užas

AKO IMAŠ TROŠKOVE za :

auto/motor/motokultivator
račune
stanarinu (ako si podstanar)
hranu
ako igraš kladionicu ( tko je ne igra ? )
krizmu / pričest / svadbu nekom prijatelju moraš pljunit lovu

skijanje ili more
ostalih milion pizdarija

tih 48 K se lako istopi

i to kako lako .............

tako da ćeš uz teško odricanje teško uštedjeti 1000?

i uostalom nećeš tih 1000? odmah potrošiti na bubanj nego ćeš se zamisliti nad tim novcem i prisjetiti se muke kojom si ga uštedio
tako da ti neće biti svejedno zbog čega daješ tu lovu

milijuni nisu potrebni , jebeš milijune , novac kvari ljude :D

konjina
15-12-2006, 16:56
baci 1000 na rulet na crno

i ako pogodiš imaš 2000?

svjetska štednja :D :D :D

drum_corp
15-12-2006, 17:18
joj dobro nista onda.vidim da ovo ne vodi nikamo.nevermind.sutra cete dobiti sliku od drum sound snare i to je to od mene.neda mi se uopce postati ovdje postove jer ce ionako nestati pa cemu onda.prognoziram da ce ovo sve nestati za jedno 3,4 dana.

Mr. Bluesman
15-12-2006, 17:19
auto/motor/motokultivator
račune
stanarinu (ako si podstanar)
hranu
ako igraš kladionicu ( tko je ne igra ? )
krizmu / pričest / svadbu nekom prijatelju moraš pljunit lovu
skijanje ili more
ostalih milion pizdarija

E vidite, zato je ljudima teško uštedit. Ako hoćeš štedit, moraš se odricat. Lova ne dolazi sama od sebe. Ako hoćeš bubanj, a nemaš puno love, zaboravi kladionicu, zaboravi skijanje i zaboravi more.

Ako treba, ja štedim i na hrani. Ako su mi stare žice na gitari, neću tjedan dana ništa jest u školi i imam paket novih žica.

Glupo, da, ali imam nove žice. ;)

bLind faiTh
15-12-2006, 18:42
hehe...nemam me popodne na forumu i odma gluposti.. ::)
joj daj molim te....od kud nekome 5 takvih setova???
neznam,nisam nikad niti videl niti chul taj bubanj...ali ako je to nekaj kaj kosta 20 000+ kuna onda neznam kome to taj misli prodati....i zakaj ne prodaje sve..a ne samo 2-3?? i kome bi se uopche isplatilo [i]legalno[i] uvesti 5 takvih setova i onda ih prodavati po 1000?...... ::)
totalne gluposti...... 8)

ranj
15-12-2006, 19:37
F$#@!#@ hell! Pa mislim, OK je elaborirati cijelu socijalnu politiku u Rvata, ali malo ga pretjeraste.
Ja sam reagirao kako sam reagirao u nadi da cemo malo otic od "5 OCDP-a za soma eura" - price, i ponudit neka razmisljanja koja ce potencijalne kupce bubnjeva (o tome je topic, helouuu!) nagnati da porazmisle prije nego spizde pare i li da malo odvagnu za sto ce im bubanj, pa bili milijunasi ili ne. Sad je drum_corp rezignirano napustio raspravu (ipak si malo checkiaraj info prije nego ga plasiras  ;)), Zvina ga dere po "novom egzistencijalizmu", a konjina pak statistiku....jos dodje Blind i "naglasi" da je ono sto je drum_corp rekao glupost i jebiga, ode sve.... Lijepo je predlozio kolega moderator, ali ja sam mu privatno predlozio da mozda bolje ostavit raspru zarad nekih pointeva, al sad ne znam ni sam... ::)
Ajd, izvucimo ovo ili ode OCDP "patka".  8)
vas ranj

drum_corp
15-12-2006, 19:56
ma neka oni deru ranj po cemu oce.ja sam frendu rekao nema sanse da tip ima 5 setova i da prodaje 2 za 1000? i dosao sam tu u nadi da netko nesto iz zagreba zna o tome...samo to nista drugo...i btw malo sam rekao kad sam napisao da set jedan dodje 20000kn...al dobro to sad nije bitno...isprve sam ja sebi mislio uzeti ocdp snare za 1000?...al nisam na kraju...sto ne znaci npr za godinu,dve da si ga necu kupiti...jer neznam koji drummer nebi volio imati komad te marke kod sebe doma,u garazi itd.i znam da ce mnogi reci: a kako si tako siguran sta to kupujes.pa nisi probao itd itd. nisam probao da.niti cu vjerovatno probati npr dok ga ne kupim pa kad budem morao ici po njega...da cujem misljenje vase o ovome: npr jel tko od vas razmislja na nacin: kupit cu ocdp bubanj jer sam cuo da je high end bubanj i da super zvuci...npr sta mislite o tome?ja kad sam kupovao zildjian sweet ride...nisam ga prije nigdje probao jer nisam bio u mogucnosti.cuo sam ga da kod travisa barkera najvise.sto na albumu,sto lajv,sto na zildjian stranici...i ja sam bio siguran u tu kupnju...nisam uopce razmisljao u smjeru ajme sta ako sam pogrijesio...isto to vrijedi npr za ocdp...da ga i ne probam dok ga ne dobijem.bio bi siguran da sam dobro izabrao...eto...i btw nije mi uopce do svadjanja...jer tu smo svi da djelimo svoja misljena...izbacujemo svoja misljenja...svoje ideje...da se pohvalimo sta imamo...sta smo kupili...sta cemo kupiti...pitati za savjet...eto...mogao bi ovo sejvati jer ce ionako nestati ;D

bLind faiTh
15-12-2006, 19:59
hehe...bar smo se nasmijali...mislim,bar ja... ;D
ne...pa zakaj bi brisal...nek se vidi o kakvih tu bezveznih rasprava ima....hehe.....
ako neko i kupi taj famozni bubanj za nek javi....htel bi ga stvarno videti i chuti.....

ranj
15-12-2006, 23:09
Ovako: o OCDP mozemo nastaviti u posebnom topicu, ako netko bas hoce, a tu, dalje mozemo diskutirati o kupovini. Mislim da u tu domenu spada i ova hipoteza drum_corpa o kupovini skupe pile sa garancijom kvalitete ionoga sto hoces.
Mislim da bez obzira na marku i reputaciju proizvoda uvijek treba probati to sto se zeli kupiti. Da se ponovim: previse puta sam bio sam sebi svjedok da kupim nesto jer mislim da ako je bubnjaru "x" dobro da ce i meni biti OK, a na kraju nije tako bilo. Isto vidim kod kolega on daily basis.
Dalje je pitanje da li je bubanj "x" koji kosta 4000 eura, vrijedniji od bubnja "y" koji kosta 2850 eura za tu razliku! ;) ;) ;) Upotrebno, vjerojatno i ne. Ali moment same zelje za odredjenim proizvodom (bubnjem u nasem slucaju) i drajv koji vodi do toga je najjaci argument za imati/kupiti to. No, nije i presudan! ;) Ako netko aktivno svira, bavi se bubnjem i kuzi materiju, onda je i za ocekivati da zna dovoljno o bubnjevima da odluci sto je najbolje za njega. Naravno, svi zelimo najbolje + sto smo jos dnevno bombardirani marketingom (koncerti, tv, video, internet, youtube, kolege, shopovi...) Tada je izbor velik! ;)
Ako netko pocinje i trazi savjet (recimo ovdje u ovom topicu) onda je na ovim iskusnijim da mu ukazu na prednosti i mane odredjenih kombinacija, sumiraju "za" i "protiv" i nabroje novcane kombinacije.
Ja svojim ucenicima-pocetnicima uvijek dam izbor, makar i sugestivan (jer mislim da znam sto je najbolje za odredjenog drummera), ali je izbor. Ljudi vole taj osjecaj. Da imaju izbor. ;)
Za nas ostale, krecu "muke" jer se trazi malo "vise". ;D
Drum_corp je htio soma eura snare od OCDP. Kupio je 300 i kusur Drum Sound. Dakle, izabrao je jeftiniju opciju, ali i drukciju. Kaze da ce mozda imat zeljeni OCDP za godinu-dvije. A ne kao miljunasev sin, odmah.
Vise se ne sjecam, ali mislim da drum_corp nije probao bas taj snare koji kupuje. To je malo tricky, osim ako moc autosugestije nije toliko razvijena kao i u slucaju onog Sweet Ride-a ;D. Salim se, moguce da je taj rajd bio pun pogodak, ali rekao bih da se radilo o izuzetku jer kupiti 300 euro cinelu na osnovu onog sto cujes na CD-u ili na los mp3 na sajtu, znaci imati ili visak para ili manjak vizije o kreaciji vlastitog sounda, a sto je esencijalna stvar u razvoju jednog bubnjara. Dakle, ja sam nekolio puta pusio lovu zbog ovog drugog. Ovo ce vam malo koji bubnjar priznati jer su vecina tasti klipani koji misle da su dobrom opremom dali statement o svojoj kompetenciji (primjera dosta, pa cak i u Rvackoj ;)), a u stvari si jedu muda (ako su tight s lovom, miljunasi ne ;) ;D) jer znaju da su fulali. Ako ne znaju, nikom nista, njima najmanje, nama i dalje njihovo tamburanje :(. Dakle, kupovina, ona od 200, 1000 ili 5000 eura mora imati svoju pozadinu, najradije potkovanu muzikalnim argumentima! A tu ne spadaju Barkerove (sorry na ocitom primjeru drum_corp) ili bilo cije snimke, dvd-i i slicno, Jer to je tocno ono na sto igraju fabrikanti! Little fishes.....

riot
16-12-2006, 08:11
sad poznanik kaze cekaj....nemoj kupovat te nove pokusat cu ti ja dobre polovne za 2500
skoro sam kupio pdp
ajmo cekat

bLind faiTh
16-12-2006, 09:35
pametno.... 8)

drum_corp
16-12-2006, 17:16
vratio sam se.staviti cu slike ovih dana...imaju ocdp bubanj...i prejebeno zvuci.probao sam ga...tako da ovo nebi kupio dok ne probam kod mene pada u vodu...za druge neznam...papa

bLind faiTh
16-12-2006, 17:31
vratio sam se.staviti cu slike ovih dana...imaju ocdp bubanj...i prejebeno zvuci.probao sam ga...tako da ovo nebi kupio dok ne probam kod mene pada u vodu...za druge neznam...papa

nice..ja bi to htel videti..a jos vise chuti... a tko to "IMAJU"???