View Full Version : Jackson
Prijatelj kojem je nick na forumu Angel of Death mi je preporucio jednog Jacksona. Do sad sam bio zainteresiran za LTD MH250 i kazete nije nesto. a sto kazete na ovu: http://www.jacksonguitars.com/products/search.php?partno=2910103544
Sta ste se sad svi zapalili za tog Jacksona?!?!
Dobra je to gitara...
pshihodelična mačketina 26-02-2007, 21:09 =&%$#$%"%$& jebeš te hz kurčeve:D ako vec kupujes emg nek bude 81/go :) i miran si do kraja života
Ne zelim blatiti niti bit snob.......Meni je Jackson svetinja, jedini, najsavrseniji i najbolji..ali u tom cjenovnom rangu..stick to IBANEZ..puuuuuuuno vise daju za te novce, bolje drvo, zvuk, izrada i feeling..vjeruj mi , govorim ti prijateljski. Recimo 100% od dxmg ti je bolja RG370.....
Gle, mislim da je više stvar ukusa. Meni ne odgovara niti Jackson niti Ibanez. Ne bi kupio niti jednu niti drugu. Probaj sve kaj možeš, procjeni kaj tebi najviše odgovara i uzmi to, a ne da žališ za mjesec dana, ne proizvode samo Ibanez i Jackson gitare.
I'm with psihodeličnam on this one. Kada već uzimaš gitaru sa EMG-ovima, onda rađe uzmi aktivne 81/85 za nešto malo više novca.
@nikica, potpuno se slažem. Jackson gitare su dobre no ima boljih u tom cjenovnom rangu.
Mene kod jacksona malo smeta vrat, mene žulja zbog moje ruke i načina držanja vrata, pa ne bi htio kupit nešto što mi smeta, makar su jako jako dobre gitare. Meni ime nije važno, već mi je važno da mi dobro leži gitarica, bilo to cort, kramer, schecter, ltd, itd itd. Sve treba probat, i onda uzet kaj ti je najbolje, smao drugi problem kaj kood nas, pol toga nemoš di probat.
b.r.a.d.a. 27-02-2007, 10:22 Prijatelj kojem je nick na forumu Angel of Death mi je preporucio jednog Jacksona. Do sad sam bio zainteresiran za LTD MH250 i kazete nije nesto. a sto kazete na ovu: http://www.jacksonguitars.com/products/search.php?partno=2910103544
zasto nebi pogledao dk2m, jeftinija je i ima seymore duncan, takodjer iz japana i nema neke vece razlike, cak bih rekao da je floyd i vrat identican kao in dkmg.
=&%$#$%"%$& jebeš te hz kurčeve:D ako vec kupujes emg nek bude 81/go :) i miran si do kraja života
prvo samo zbog pickupova nikad nece bit miran do kraja zivota, drugo ja imam hz i nemislim ih mijenjat, nit je neka drasticna razlika...
nikad nebi odlucivao koju cu gitaru kupit na temelju pickupova, ak mi sve pase na gitari jebes pickupove, njih je jos najlakse promiijeniti... dok kod tih serija od 5000-6000 bar imas izbor dal ces SD, EMG-hz, EMG81/85...
kao sto i nikica kaze pogledaj i druge gitare i uvjeri se koja ti marka najvise odgovara, da nebi bilo da uzmes jacksona sam zbog neznam imena/izgleda a recimo vrat da ti uopce nepase.
pshihodelična mačketina 27-02-2007, 12:45 ima i u tome istine. emg hz4 dođe 79 eura a emg 81 dođe 89 :D
Ne zelim blatiti niti bit snob.......Meni je Jackson svetinja, jedini, najsavrseniji i najbolji..ali u tom cjenovnom rangu..stick to IBANEZ..puuuuuuuno vise daju za te novce, bolje drvo, zvuk, izrada i feeling..vjeruj mi , govorim ti prijateljski. Recimo 100% od dxmg ti je bolja RG370.....
I meni je Jackson svetinja....
ALi rg370 nije bolja od nicega. Imao sam je pa je sad negdje u dijelovima na smetlištu....
Kupia san nedavno RR3... i moran reć da nisan zadovoljan...
Svaka vida u gitari je krivo zavidana ( nije okomito ) pa su sve plastike popucale, volume pot neradi , ispala je ona "vida" di se zavida tremolo. Žal mi je šta san je kupija :sadface:
možda je baš meni potrefila nevaljana a druge su možda sasvin ok... dunno
Kupia san nedavno RR3... i moran reć da nisan zadovoljan...
Svaka vida u gitari je krivo zavidana ( nije okomito ) pa su sve plastike popucale, volume pot neradi , ispala je ona "vida" di se zavida tremolo. Žal mi je šta san je kupija :sadface:
možda je baš meni potrefila nevaljana a druge su možda sasvin ok... dunno
Ha eto,dobio si neispravnu. Jesi je zamijenio?
jedva prihvatilo garanciju :push:
kaze mi frend da je gitara dobra, ja mu vjerujem jer mislim da ju je isprobao. a neznam trebao bi ju ja isprobat.
E, dobar je taj jackson. Sjećam se da sam ga svirala jedanput, ima nenadj*** zvuk.
koji ga dučan ima u zg-u?? ili možda ako ima šta bliže koprivnici??
Svi ste zapeli za tog Jacksona samo zbog izgleda.Moj frend je za 4000kn kupio Jackson KVX10 sa Seymour Duncan SH6 distortion.Po djelovima je odlična ali za svirat(pogotovo na sjedeć)je totalno sranje jer je tvrda ko kurac.Nemoj uzimat te divlje oblike,uzmi si nešto normalno kao stratocaster,npr.Ibanez GRG270(2300kn u Audio pro u Osijeku,poštarina 100kn) i promjeniš si pickupove na EMG 81/85 ili kako hoćeš,imaš jebačku gitaru za najviše 4000kn
http://www.audiopro.hr/stranice/gitare-pojacala/elek_gitare_1.htm
Ti nisi normalan....:nuts:
Preporucujes mu to sranje....:confused:
Kirk Hammett 02-03-2007, 20:28 lik napravi kako cu ja napravit kupi si tog jacksona a kada budes pri parama prodaj te magnete i kupi 81/81 ili 81/85 kako oces :idea: ali prije tih magneta si kupi lampasa jer ti se na tranzistorskom kak sam cuo ni ne primjeti razlika medu magneta ( hz ili 81 ) mozda malo :) samo rukni puno distorzija :D
pshihodelična mačketina 02-03-2007, 20:56 ok da se razumijemo. ibanez grg moš spalit odma ako kupiš. ni ne pomišljaj na to.
istina je da su jacksoni tvrdi, ali to je ta x i js serija. ako kupuješ džeksona kupi pro seriju to su ti japanci. a to da se neće skužit razlika između aktivnih i pasivnih nema smisla. ne znam otkud ti to. naravno da će se razlika primjetit. al sound će definitvno biti drugačiji na tranzistorcui na lampašu. opet velim, bježi od ibaneza.
Svi ste zapeli za tog Jacksona samo zbog izgleda.Moj frend je za 4000kn kupio Jackson KVX10 sa Seymour Duncan SH6 distortion.Po djelovima je odlična ali za svirat(pogotovo na sjedeć)je totalno sranje jer je tvrda ko kurac.Nemoj uzimat te divlje oblike,uzmi si nešto normalno kao stratocaster,npr.Ibanez GRG270(2300kn u Audio pro u Osijeku,poštarina 100kn) i promjeniš si pickupove na EMG 81/85 ili kako hoćeš,imaš jebačku gitaru za najviše 4000kn
http://www.audiopro.hr/stranice/gitare-pojacala/elek_gitare_1.htm
nista od toga nebi uzeo. fendera ne volim nikako, a ibanez ima frend i dobra je gitarica ali meni ne pase.
e a za kolko se daju nabavit EMG 81/85??
BaklavaMetal 02-03-2007, 22:26 mislim da je oko 800kn bio komad
pshihodelična mačketina 02-03-2007, 22:27 ja sutra idem u tms pa cu se raspitat pa ti javim
ja sutra idem u tms pa cu se raspitat pa ti javim
oke puno fala
Soulstream 03-03-2007, 11:38 ok da se razumijemo. ibanez grg moš spalit odma ako kupiš. ni ne pomišljaj na to.
pratim tvoje postove u zadnje vrijeme i dao bi ruku ako nisi reko da ti je ibanez grg 270 draga gitara,kao,nešto ti je otišlo i sad bi to nosio u neku trgovinu da ti zamijene...onda na svakom postu kupuješ neki novi komad opreme,gitaru ili nešto drugo...bože sačuvaj.
ja osobno imam grg 270 i za moje potrebe je gitara dobra,nema mrtvih pragova,žice stoje lijepo nisko,jedino pikape treba mijenjat,sviram isključivo metal ,a pikapi su bučni za popizdit.za ono što mi treba gitara je odlična.i da napomenem,to mi je prva gitara,al svirao sam na puno skupljima,recimo ibanez JS ili neki tamo strat u megamuzici za 10000kn,i nisam se osjećo ko da mijenjam fiću za porschea...
pshihodelična mačketina 03-03-2007, 12:58 gle, raspitujem se okolo, jer želim si kupit nešto što valja i svaki put kad idem kupit naiđem na nešto drugo i ne mogu se odlučit :bigsmile: samo kad velim da želim kupit onda me ljudi ozbiljnije shvate :)). nisam se ni pomaknuo od starog setapa, samo sanjam..
a u vezi ibaneza, istina je da sam ga tio popravljat i to al sam svatio da se ne isplati jer mi se ukus promjenio. ja osobno više nemam povjerenja u ibanez i još jedan puno iskusniji gitarist mi je reko da bježim od ibaneza, pa sam eto ja to tako rekao.
možda naleti na dobrog jebaneza :D
P.S. može bit da sam naletio na najslabiju kariku ibaneza
gle, raspitujem se okolo, jer želim si kupit nešto što valja i svaki put kad idem kupit naiđem na nešto drugo i ne mogu se odlučit :bigsmile: samo kad velim da želim kupit onda me ljudi ozbiljnije shvate :)). nisam se ni pomaknuo od starog setapa, samo sanjam..
a u vezi ibaneza, istina je da sam ga tio popravljat i to al sam svatio da se ne isplati jer mi se ukus promjenio, a to znači da želim deblji vrat, ne floyd i 3 way switch. i emg, da :) ja osobno više nemam povjerenja u ibanez i još jedan puno iskusniji gitarist mi je reko da bježim od ibaneza, pa sam eto ja to tako rekao.
možda naleti na dobrog jebaneza :D
Ko ti je reko da bjezis od Ibaneza?
Ibanez bi meni bio savršen da ima EMG i originalni floyd, i da je malo bolje izrade.
pshihodelična mačketina 03-03-2007, 13:05 Ko ti je reko da bjezis od Ibaneza?
Ibanez bi meni bio savršen da ima EMG i originalni floyd, i da je malo bolje izrade.
jedan lik koji se već dugi niz godina profesionalno bavi gitaranjem reče da mu nisu sjele, pa eto ISTO TAKO ni meni nije sjela, ali eto svakoj babi njen sir.
a je, bio bi i meni super ibanez da ima emg, string thru, deblji set neck vrat i da izgleda ko explorer :bigsmile:
Soulstream 03-03-2007, 14:43 jedan lik koji se već dugi niz godina profesionalno bavi gitaranjem reče da mu nisu sjele, pa eto ni meni nije sjela
znači neki lik koji već 20 godina prati nogomet kaže tebi,koji si najveći fan manchestera,da mu taj klub nikad nije sjeo,ti ćeš ga poslušat i preć na chelsea??
pshihodelična mačketina 03-03-2007, 14:55 znači neki lik koji već 20 godina prati nogomet kaže tebi,koji si najveći fan manchestera,da mu taj klub nikad nije sjeo,ti ćeš ga poslušat i preć na chelsea??
ma ne, krivo si razumio. obvo šta sam napiso " pa eto ni meni nije sjela " znači upravo to što miu se raspada i što mi pikapovi nepašu, vrat, floyd... a to sam i bez njega znao:suspicious: :cheesy:
EDIT: da se razumijemo ja govorim o low class ibanezma, znači grg seriji. moj frend je kupio gsr bass ibanezov, i majke mi moje elektronika mu je popucala sljedeći dan. sva.
Soulstream 03-03-2007, 15:20 ma ne, krivo si razumio. obvo šta sam napiso " pa eto ni meni nije sjela " znači upravo to što miu se raspada i što mi pikapovi nepašu, vrat, floyd... a to sam i bez njega znao:suspicious: :cheesy:
EDIT: da se razumijemo ja govorim o low class ibanezma, znači grg seriji. moj frend je kupio gsr bass ibanezov, i majke mi moje elektronika mu je popucala sljedeći dan. sva.
meni je vrat dobar,paše mi zato što je malo odeblji.elektronika je loša,ali mi se nikad nije dogodilo da nešto otpada(???).floyd je nespretan za mijenjanje žica,ali ja ga ni ne koristim previše,recimo u svrhe divljanja (dimebag stil),uglavnom je na svom mjestu i gitara mi se NIKAD ne raštima (a sviram na 13icama).ne znam,ja bi bio presretan s njom da mi je recimo emg 81/85 ugradit.jedina zamjerka su baš ti pikapi (single pogotovo,užas majko moja).
pshihodelična mačketina 03-03-2007, 15:35 ok, ako ti je ibanezov vrat deblji onda ne znam šta ti je tanko.. ibanezi inače imaju najtanje vratove FYI :)
Soulstream 03-03-2007, 15:59 ok, ako ti je ibanezov vrat deblji onda ne znam šta ti je tanko.. ibanezi inače imaju najtanje vratove FYI :)
kojekakvi fenderi i squieri i ostale kopije strata imaju tanje vratove od mog ibaneza.njegov vrat mi baš odgovara,lijepo leži u ruci.ne volim kad moram skupljat prste ko ćevape da bi uhvatio neke tonove.ne znam,ali vrat na svojoj gitari nikako nebi svrsto pod "najtanje"
pshihodelična mačketina 03-03-2007, 16:29 kojekakvi fenderi i squieri i ostale kopije strata imaju tanje vratove od mog ibaneza.njegov vrat mi baš odgovara,lijepo leži u ruci.ne volim kad moram skupljat prste ko ćevape da bi uhvatio neke tonove.ne znam,ali vrat na svojoj gitari nikako nebi svrsto pod "najtanje"
aa kužim, govorimo o različitoj stvari. :nuts: ja govorim o debljini vrata a ti o širini.. ili obrnuto:blink: uglavnom,
http://img375.imageshack.us/img375/4322/guitarblock22ns3.jpg (http://imageshack.us)
Soulstream 03-03-2007, 17:45 haha,da.o tom govorimo,mislim na širinu,zajeb.dakle,paše mi širok vrat,a moj ibanez ima...pa...širok vrat.:bigsmile:
Kirk Hammett 03-03-2007, 18:39 lol :toung: :rolleyes: :sad: jel se smje tu spammat?:idea:
pshihodelična mačketina 04-03-2007, 08:28 ne krmčino. :bigsmile:
Jel vidio ko nove Jackson RR24 modele? Nema vise RR1...
pshihodelična mačketina 04-03-2007, 13:05 bome nigdi nisam uspio ubost sliku. ovi pederi iz đeksona nisu stavili na stranicu. za nevjerovat
EDIT: a vidi stavili sliku.. ružna za popizdit. rr5 je lepši za glavu
bome nigdi nisam uspio ubost sliku. ovi pederi iz đeksona nisu stavili na stranicu. za nevjerovat
EDIT: a vidi stavili sliku.. ružna za popizdit. rr5 je lepši za glavu
Sad se ne mogu odlučit. Ili RR24 ili ESP...jebemu
Kirk Hammett 04-03-2007, 13:59 espa espa :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
pshihodelična mačketina 04-03-2007, 15:32 Sad se ne mogu odlučit. Ili RR24 ili ESP...jebemu
đitre su ti praktički iste, oba su đapanci, isti hardver i elektronika pretpostavljam, samo što je jackson malo manji, te možda zbog toga i ugodniji za ratsvi, i ima ljepše inlaye:toung:
Soulstream 04-03-2007, 17:25 Sad se ne mogu odlučit. Ili RR24 ili ESP...jebemu
evo vidjeh sliku rhoadsa.majko mila prekrasan je u bijeloj varijanti.emg 81,orđiđi floyd...da imam pare nebi ni sekunde razmišljo:sad2: ...
pshihodelična mačketina 04-03-2007, 19:02 meni baš šiptarski izgleda. nikad ga ne bi kupjo
g0t_n0_brain 04-03-2007, 19:56 šiptaru šiptarsko
rr je prekrasan
taj bijeli... mmmmmmmm....
Kirk Hammett 04-03-2007, 19:59 pih da je besplatan uzeo bi ga pa makar zice bile na govno nategnute :laugh: :laugh:
b.r.a.d.a. 04-03-2007, 23:16 Nevjerojatno kolko na ovom topicu ima mlacenja prazne slame... :sick:
trebo bi i ja otvoriti topic neznam esp guitars pa onda kao po slici mi izgleda kao veca gitara pa je onda vjerojatno vrat manji pa je onda sigurno teze svirati al inace po slici vidim da je odlicna gitara makar dvoumim se izmedju b.c.richa satanobird jer po slici mogu vidit da ima lijepe inlayeove i vrat je zbog toga jako mekan i ugodanal obadvije su iz japana pa je to onda sve isto, u biti su identicne blabla blabla blabla
Soulstream 05-03-2007, 14:00 Nevjerojatno kolko na ovom topicu ima mlacenja prazne slame... :sick:
trebo bi i ja otvoriti topic neznam esp guitars pa onda kao po slici mi izgleda kao veca gitara pa je onda vjerojatno vrat manji pa je onda sigurno teze svirati al inace po slici vidim da je odlicna gitara makar dvoumim se izmedju b.c.richa satanobird jer po slici mogu vidit da ima lijepe inlayeove i vrat je zbog toga jako mekan i ugodanal obadvije su iz japana pa je to onda sve isto, u biti su identicne blabla blabla blabla
boooože...
Kirk Hammett 05-03-2007, 14:33 boooože...
:laugh: :laugh: :laugh:
|
|