View Full Version : Johnny Ramone

Blackbird
25-09-2004, 04:35
http://ramones.com/images/johnny_frontpage.jpg

R - Rest
I - In
P - Pleasure

hghhhh ... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Inaće ... prvo sam loadao mračne smilye ali brijem da sam to ostavio poslao bi me u .rac. I on i Joey i cijela škvadra.

Prvo sam čuo I Wanna Live < sramota zar ne ? > , davne 90' - te i to je bila jedna od stvari koja mi je promijenila život. Tek godinu - dvije nakon toga sam skužio cijelu briju Ramonesa < baš nisam imao para za kazić ;D > i osjetio što znaći melododični riff...
E to je bila definitivno jedna od 'stvari' koja me pokrenula da ponovo < prije toga sam kenjao - pa u principu zakaj bi ja bilo što morao ? A zakaj ja moram u školu i u stvari zašto ja moram bilo što - osim krepati, kad - tad... Ali to je moja privatna brija i to ću ostvariti u svojem stilu a do tada ... ROCKED ROLLLLLLED i i we do it pretty well > pustim gitaru da me primi u svoj gripppppp .... I da pustim sebe da .... Sloboda, sloboda ... > primim akustičnu gitaru u ruke i pustim da me nosi ...
Novi riff: nova stvar ... nova tema : novi time
Novi lead : glide by ...
Novi komplet žica =

Bila je to jedna noć na klupici kada sam shvatio što znaći Punk i što znaći jednostavno se pustiti briji, pustiti vrijeme da teće ... Tek drugo jutro kada sam ahkm, smotao pljugu < bila je fakat pljuga, u to vrijeme nisu postojale rizle na kiosku << .ebo mene metuzalema ;D A i bili smo super ekipa ;D
>> a bogami, motali smo ono što je bilo u pepeljari, tja ... postalo mi je jasno ... Dobro , pustimo mene kao takvog ...

Johnny < poslije ja shvatio > je dao opasnu riffćinu koja je opasno furala i koja je opasno brijala totalno neopasan i raspojasan život ...

Biografija < kvazi , u mojem prijevodu > :

Kažu na siteu :

< katastrofalno, zabrijao sam na prvi zgooglan site i tek sada <<< a prošlo je podosta sati nakon ove recenzije, skužio da sam zbrijao Johyevu adresu te vrijeme. na žalost nema ovako odokativno a i ne da mi se tražiti , Johnnyjeve biografije, whatewere tako je trebalo biti ;D ;D ;D >

Gle, prekenjavao bi se da sad puno tu .erem tuđe biografije i prepisujem/opisujem u ovoj slučajnosti . rođeni su kada su rođeni ...
Lik je odbrijao dobru stanicu sa svojim legendarnim stilom sviranja i bukvalno je deliver briju svim gitaristima koji su mislili da postoji neko bolji od njih i da moraš biti Bogom dan a da bi pokrenuo svoje dupe i shvatio da si dobar gitarista.
Tko ih .ebe, i njijh i stil ... Uvijek možeš biti svoj i samo svoj, ORIGINALAN .
Nakon X < vani prvog, ;D a i ovdje na Balkanu, onda , rijetkost > albuma postali su The Ramones a na ovim prostorima bili su doslovno kult ...
I dokazali da se možeš dobro .ajebavati i nikad nemati šefa nad glavom, raditi što želiš - što voliš i što je najvažnije biti ono što jesi ...
Dokaz da postoji alternativa, dokaz da se može drugačije i da gitarista može opržiti riff ...
<VAŽNO : live > da ekipa ostane pafffffffffffffff ....
To je bilo ranih 70' - tih u vrijeme kada < a i dugo poslije toga > kada su lead gitaristi harali te pržili i definirali < te stavljali u pozadinu, ne namjerno>Produkcija, košta - A PROFIT JE PROFIT, glupe li rečenice ;D >>
A podosta strujoprolazneprogresivnepapirologijekojadefiniraz vučničkusnagu* je bilo unutar njihove decibelaže a i decibelaže koja će pržiti kroz < vidi symbol * >
moje zvučnike kroz cca. 12. min ;D

Dečko je ćooooopio gitaru i odigrao je opasnu igru u tom vremenu kada se tražilo drugačije Zvijezde.
Brijem da se dan danas ne zna tko je zbilja pokrenuo punk < Engleski prkos ili Američka monumentalnost > ili punk rock koji je izbio u kratkom razdoblju extrema , vremena kada se trebalo pobuniti, jednostavno zato što je bilo vrijeme< bolje rečeno > , duboko u korjenu muzike, ali jedno je srolanoooo ... Ramones, as they are ...

Nevjerojatna furioznost, ubrzani live beat, ... Baš gledam sebe kako pokušavam opisati briju i osječam se ko .ebeni kritićar a u stvari samo jedno trebam napraviti ... Pustiti ih da sviraju ...

http://ramones.com

Uncle_Hendrix
25-09-2004, 18:57
Čovjek nije imao veze, ali je svejedno imao svoj stil, G-C-D i rupe u sjećanju od pustih droga. Tko bi mogao napredovati? Svaka mu čast po onome što je učinio za današnji punk. I ja mislim da on još nije umro :P

Brankica
25-09-2004, 19:40
I ja mislim da on još nije umro :P
uvijek ce zivjeti - u nasim srcima
r.i.p.

Uncle_Hendrix
25-09-2004, 20:20
R.I.P

Pa koji je član Ramonesa još živ ?

napoleon2
25-09-2004, 22:22
Čovjek nije imao veze, ali je svejedno imao svoj stil, G-C-D i rupe u sjećanju od pustih droga. Tko bi mogao napredovati? Svaka mu čast po onome što je učinio za današnji punk. I ja mislim da on još nije umro :P

malecki, uvjeravam te da ti za deset godina nećeš svirati kak je on ;) i to ne govorim o stilu već o čistoj svirci ;)
živ je bubnjar Marky Ramone koji je sa svojim speedykingsima gostovao u ksetu prije tri godine.....taj još uvijek praši ;D

PunkOs
20-12-2004, 18:08
Slažem se sa napoleonom što se tiče y.h-ovog pljuvanja po
johnnyu, nećeš za 10 g svirat kao on :)...
Johnny je legenda!!!!

Uncle_Hendrix
20-12-2004, 18:15
Slažem se sa napoleonom što se tiče y.h-ovog pljuvanja po
johnnyu, nećeš za 10 g svirat kao on :)...
Johnny je legenda!!!!

Ja ne pljujem po njemu, to su jebene činjenice ;) Osim ako mi pošalješ nekakav cd na kojem on svira nešto što nije punk, a punk je ako ništa drugo lagano svirati. Imam ja cdod Ramonesa pa da ne mislite da ih nisam slušao ;)

Priznajte lik je šlapa, ali imao je energiju i svoj stav. i zbog toga ga cijenim!

I btw, gdje ga ja pljujem u ovom topicu?

PunkOs
20-12-2004, 18:57
Kažeš da nije imao veze i da mu je mozak otišao od droge... Dobro da se drogirao je činjenica ali nemoš reć da nije imao veze...:):):):):)

cacophony
20-12-2004, 20:11
malecki, uvjeravam te da ti za deset godina nećeš svirati kak je on i to ne govorim o stilu već o čistoj svirci

Bez uvrede ali koji k**ac ovo znaci....moja baba bi za 2 miseca nadmasila johnny-a....neman ja nista protiv njega,on je svoju ulogu u bendu izvrsava skroz ok ali svirka.... :P :P ::)

Fa_kE
20-12-2004, 21:59
Mislim da se Johnyu moramo diviti jer je onako nadrogiran mogao uopće držati gitaru, kamoli svirati.clap clap 8)
R.I.P.-nisam neki fan Ramonesa , ali je lik svejedno legenda

Uncle_Hendrix
20-12-2004, 23:01
Kažeš da nije imao veze i da mu je mozak otišao od droge... Dobro da se drogirao je činjenica ali nemoš reæ da nije imao veze...:):):):):)

Pa sad...koliko se god mi njemu divili... ::) On nije bio neki dobar svirač gitare i to se čuje, jer punk nikada nije zahtijevao nekakvo umijeće sviranja. On je bio odličan punk gitarist, ali to je samo u punku ;)

napoleon2
20-12-2004, 23:58
mladi ste još i nadobudni :P čovjek samo da je držao gitaru 30 godina zna odlično svirat. feeling koji je on imao za ritam i solo je vrhunski, a stil koji je razvio još je uvijek čisto statistički nedostižan vama dječaci ;) i ne budite u zabludi da gitarist zna svirati samo onako kako to čujete na cd-u ;)
ono što razlikuje vrhunske svjetski poznate gitariste je isključivo stil,a ne tehnika ;)

Petar Pank
21-12-2004, 00:14
mladi ste još i nadobudni :P čovjek samo da je držao gitaru 30 godina zna odlično svirat. feeling koji je on imao za ritam i solo je vrhunski, a stil koji je razvio još je uvijek čisto statistički nedostižan vama dječaci ;) i ne budite u zabludi da gitarist zna svirati samo onako kako to čujete na cd-u ;)
ono što razlikuje vrhunske svjetski poznate gitariste je isključivo stil,a ne tehnika ;)

istina. napoleone.

a ignorantske tvrdnje tipa "punk je lako svirati" najradije ne bih komentirao. volio bih poslusati pokusaj punk banda od y.h.-a, a da to zvuci cvrsto, prezizno i mocno. onako kako punk treba zvucati. mislim da bih se slatko nasmijao. daj y.h. manje seri i nadji thread "veliki punk gitaristi" negdje na ovom forumu poslusaj i pokusaj nadmasiti kojega od onih koji se tamo spominju. jebale vas solaze, drkadzije jedne. >:(

cacophony
21-12-2004, 00:16
i to ne govorim o stilu već o čistoj svirci

a stil koji je razvio još je uvijek čisto statistički nedostižan vama dječaci

Bome sam sebi uskaces usta navodno zreliji djecace.... ;)

napoleon2
21-12-2004, 00:22
nažalost dječački su dani ipak već davno iza mene :'( prvu rečenicu nisi razumio jer sam htio reć kako čak i da se ne gleda njegov prepoznatljiv i poseban stil sviranja može biti gitaristička veličina. jer on je stvarno odlično svirao što se i čuje ;)
dakle stil je neporeciv, ali pubertetlijama kojima su tehničke vježbe vrhunac muziciranja sam pokušao ukazati kako stil nije jedino što krasi Johnny-ja već i svirka :-*

cacophony
21-12-2004, 00:31
njegov prepoznatljiv i poseban stil sviranja može biti gitaristička veličina

Ma nema on nikakav poseban stil sviranja,svira ko i svi drugi gitaristi a to da je donio promjenu u zvuku i opcu revoluciju sa svojim bendom ja mu ne poricem....

Sad nebi ulazia u to koliko je on zapravo tehnicki dobar jer tesko je povuc crtu u stilu "do ovde je dobar gitarist a ispod crte nevalja" dobar je u tome sta radi i savrseno se uklapa u okruzje(punk) u kojem radi i u svoj bend a sve drugo nije vazno....

napoleon2
21-12-2004, 00:38
da samo što je "punk" podcjenjeno gitarističko područje u mnogim glavama,a to je žalosno :(
i on je imao revolucionaran stil sviranja za vrijeme kad je počeo, a Ramonesi su 1975 imali prvi nastup, dakle godinicu, dvije prije britanske punk explozije

cacophony
21-12-2004, 00:47
i on je imao revolucionaran stil sviranja za vrijeme kad je počeo, a Ramonesi su 1975 imali prvi nastup, dakle godinicu, dvije prije britanske punk explozije

Istina,"donio" je novi stil i svaka mu cast....ali nakon njega se dogodila eksplozija gitaristickih virtuoza pa je on ostao u sjeni ali tako ti je to,jer te gitaristicke heroje su vrlo brzo pregazili novi....That's the way the world works ;)

gogothegogo
21-12-2004, 01:15

Istina,"donio" je novi stil i svaka mu cast....ali nakon njega se dogodila eksplozija gitaristickih virtuoza pa je on ostao u sjeni ali tako ti je to,jer te gitaristicke heroje su vrlo brzo pregazili novi....That's the way the world works ;)

daj da te pitam...

jel tebi bolji buregdzija onaj ko radi burek od oka ali njegov burek znaju svi i svi ga jedu jer je prava droga...ili buregdzija koji je procitao sve knjige o bureku i ima proizvodnju bureka u malom mozgu ali njegova se bureka vecina ljudi grozi jer je bezukusan...

skoro zaboravih...?

Uncle_Hendrix
21-12-2004, 08:40
i on je imao revolucionaran stil sviranja za vrijeme kad je poèeo, a Ramonesi su 1975 imali prvi nastup, dakle godinicu, dvije prije britanske punk explozije

Istina,&quot;donio&quot; je novi stil i svaka mu cast....ali nakon njega se dogodila eksplozija gitaristickih virtuoza pa je on ostao u sjeni ali tako ti je to,jer te gitaristicke heroje su vrlo brzo pregazili novi....That's the way the world works ;)

daj da te pitam...

jel tebi bolji buregdzija onaj ko radi burek od oka ali njegov burek znaju svi i svi ga jedu jer je prava droga...ili buregdzija koji je procitao sve knjige o bureku i ima proizvodnju bureka u malom mozgu ali njegova se bureka vecina ljudi grozi jer je bezukusan...

skoro zaboravih...?

Daj GoGo nemoj neke glupe usporedbe, reci nam tko je taj drugi burekdzija! ;)

goran
21-12-2004, 10:40
ja njemu skidam kapu.
na njegovoj samrti su bili najuzi clanovi obitelji i john frusciante. bili su super prijatelji, kak sam negdje procito i JF mu se divio. zasto se ja ne bih divio njemu. sigurno da je bio pravi umjetnik onoga sto je svirao.

crazy horse
21-12-2004, 21:42

Brzina ne znači isto što i tehnika! Brzina je samo "byproduct" dobre tehnike, a brzina je "zapisana" u genima, tj. brzina kojom potencijalno možemo svirati jest brzina refleksa!
A dalje, ako se komentira Johnny Ramone, onda se ona gleda u kontekstu benda a time i vremena/prostora! A bilokakvi komentari tipa : "On je bio odličan punk gitarist, ali to je samo u punku" su suvišni! Jer Johnny se i gleda kao takav gitarista! On je to i bio!
Iskreno, neznam kako bih drugačije gledao na Johnnya ??? kao na swing gitaristu? ;D Django Johnny? ;D ili mračnorockerski Johnny Iommi? :)

napoleon2
21-12-2004, 21:45

Brzina ne znači isto što i tehnika!

nit ja to rek'o nit da bi porek'o ;)

crazy horse
21-12-2004, 21:47
nit ja to rek'o nit da bi porek'o ;)

Govorio sam svima na temi koji su aludirali na to :)
Tebe sam kvotao, jer si zadnji to nekako spomenuo ;)

napoleon2
21-12-2004, 21:53
je provlači se ta crta ali što se mene tiče ja stojim iza toga šta sam rekao. brzo sviranje(soliranje) volim kada je osebujno nepredvidivo a ne zbroj ili algoritam provježbanih tehničkih vježbi. brzo soliranje a da nije šablonski ;)
uostalom gdje ćeš bržeg sviranja nego u punku ;D treba te riffove tako precizno i žestoko isviravat, a ne ko metalci koji nafrlje gitaru i pojačalo i onda glade trzalicom žicu i zvuče moćno. isviravanje gospodo, i to je neprocjenjiva vrijednost punka i zato je žalosno što ga se podcjenjuje :-\

crazy horse
21-12-2004, 21:57
a ne ko metalci koji nafrlje gitaru i pojačalo i onda glade trzalicom žicu i zvuče moćno.

Evo podcjenjivanja i s tvoje strane :)

napoleon2
21-12-2004, 22:14
što se metala tiče uvijek mi malo pobjegne :-Xal se trudim ::) ;D
ma ne, to govorim iz iskustva i to ne vrijedi baš za sve vrste metala nego baš one dž,dž,dž
i ne offtopicari jer ću te tužiti moderatoru :P ;D

crazy horse
21-12-2004, 22:32
dž,dž,dž

Kako postoje loši punk gitaristi, tako postoje i loši metal gitaristi i nijedni ne zvuče moćno! Možda nekome "prividno" moćno :)

napoleon2
21-12-2004, 22:34
kaj ti nemaš neku curu za natezat se ž njom več si se na mene nameračio ;D
predajem se sv igitaristi su zakon osim onih loših :P

crazy horse
21-12-2004, 22:39
kaj ti nemaš neku curu za natezat se ž njom več si se na mene nameračio ;D

Dobro znaš da imam :) Samo malo reagiram na podcjenjivanje jednog žanra pritom žaleći se kako je drugi podcjenjen ;D
EOD ;D

PunkOs
21-12-2004, 22:41
Kažeš da nije imao veze i da mu je mozak otišao od droge... Dobro da se drogirao je činjenica ali nemoš reæ da nije imao veze...:):):):):)

Pa sad...koliko se god mi njemu divili... ::) On nije bio neki dobar svirač gitare i to se čuje, jer punk nikada nije zahtijevao nekakvo umijeće sviranja. On je bio odličan punk gitarist, ali to je samo u punku  ;)

Pa nije svirao klasiku i svirao je punk...

napoleon2
21-12-2004, 22:42
podcjenjujem trzanje u jednom žanru koji je ovdje na forumu u cjelosti jako dobro cjenjen(malkice možda i precjenjen)
i sad je EOD ;D

gogothegogo
22-12-2004, 00:34
a toliko sam se trudio u prici o buregdzijama :'(

DeeDeeRamone
31-03-2008, 17:53
Ma joj,ako ste neki tako pametni da znate sve o Johnnyu,nađite live album "We're outta here" i poslusajte,ako je Ramonese lagano svirat-ajmo gitaru u ruke Downstroke only i sviraj!:thumbup1:

FretBoy
31-03-2008, 17:57
Evo ti http://www.glazbeni-forum.com/showthread.php?t=12245
Uzivaj :thumbup:

By the way...vidim kolko ekipe misli da se on drogirao pa idu komentirat stereotipno.
Lik nikad nije uzimao drogu

miki_ramone
31-03-2008, 22:14
ej ekipa sorry ali ljut sam!!!!!!!!! Kakve droge u johnnyevom zivotu, ma di ste to procitali, nemojte se pravit pametni ako nemate pojma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :confused1:

dragi Uncle Hendrix vidio sam da sviras jako dobro, svaka cast, ali vjeruj mi ne bi znao svirat kao johnny nikad jer jednostavno ne mozes shvatit njegov stil i ne zelis shvatit nego samo neupuceno seres...
stvar je u tome da ti mislis da je punk stil a konkretno njegov stil lagan, ja sam skuzio Ramones stil a to ne mozes skuzit svirat sjedeci na stolici ni da sviras milijun godina.
Tehnicki gledano: nauci sta je downstroke, potom nauci sta je downstroke u ramones ritmu, i da.... poslusaj si vise od Blitzkrieg Bop-a, nemoj komentirat nesto o cemu nemas pojma.
A uostalo glazba bez duse nema smisla, mozes ti plest prstima po gitari najbrze na svijetu ali daj jednom ko fol "jednostavnom riffu" dušu... sumnjam da ces to ovakvim stavom ikad postic.........

Johnny, Joey, DeeDee, Tommy, Marky, C.J., Richie su bili legende!!!!!!!!!!

Johnny, Joey i DeeDee su umrli, sto znaci da nisu svi Ramonesi mrtvi, a njihova muzika nikad nece umrijeti sigurno.

Samo se zapitajte zasto nakon tolko godina jos uvijek ljudi obozavaju ramonese i sve ce vam biti jasno.
jos jedna informacija, ramonesi su kroz cijelu svoju karijeru i sa svim svojim postavama uvijek ostali RAMONESI i uvijek jednako uspjesni i voljeni.

Hey Ho Let's Go:thumbup:

FretBoy
31-03-2008, 22:21
Ma Hendrix ti se promijenio od tada - davno je to bilo :biggrin:

Chaos Axe
31-03-2008, 22:42
dobro šreda ramo

MarcBellIsMyIdol
31-03-2008, 23:45
Ma joj,ako ste neki tako pametni da znate sve o Johnnyu,nađite live album "We're outta here" i poslusajte,ako je Ramonese lagano svirat-ajmo gitaru u ruke Downstroke only i sviraj!:thumbup1:

O prijatelju, dobrodošao na glazbeni forum!! :wink:

..i, da, jesi mlad al dobro zboriš! :thumbup1:

ej ekipa sorry ali ljut sam!!!!!!!!! Kakve droge u johnnyevom zivotu, ma di ste to procitali, nemojte se pravit pametni ako nemate pojma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :confused1:

dragi Uncle Hendrix vidio sam da sviras jako dobro, svaka cast, ali vjeruj mi ne bi znao svirat kao johnny nikad jer jednostavno ne mozes shvatit njegov stil i ne zelis shvatit nego samo neupuceno seres...
stvar je u tome da ti mislis da je punk stil a konkretno njegov stil lagan, ja sam skuzio Ramones stil a to ne mozes skuzit svirat sjedeci na stolici ni da sviras milijun godina.
Tehnicki gledano: nauci sta je downstroke, potom nauci sta je downstroke u ramones ritmu, i da.... poslusaj si vise od Blitzkrieg Bop-a, nemoj komentirat nesto o cemu nemas pojma.
A uostalo glazba bez duse nema smisla, mozes ti plest prstima po gitari najbrze na svijetu ali daj jednom ko fol "jednostavnom riffu" dušu... sumnjam da ces to ovakvim stavom ikad postic.........

Johnny, Joey, DeeDee, Tommy, Marky, C.J., Richie su bili legende!!!!!!!!!!

Johnny, Joey i DeeDee su umrli, sto znaci da nisu svi Ramonesi mrtvi, a njihova muzika nikad nece umrijeti sigurno.

Samo se zapitajte zasto nakon tolko godina jos uvijek ljudi obozavaju ramonese i sve ce vam biti jasno.
jos jedna informacija, ramonesi su kroz cijelu svoju karijeru i sa svim svojim postavama uvijek ostali RAMONESI i uvijek jednako uspjesni i voljeni.

Hey Ho Let's Go:thumbup:

Vidim, lijepa tema se digla iz mrtvih.. :thumbup:
A gle stari, nemaš se šta ljutit, šteta da nisi bio na glazbenom forumu kad se ova tema otvorila (šteta šta ni ja nisam bio), vidiš da su postovi stari ko grčka..
A inače znaš da dijelimo isto mišljenje tako da mislim da bi komentari bili suvišni.. :wink:

IZIDOR
01-04-2008, 09:21
A daj, šta serete, kaki je problem svirat ramonese, ja i jedan frend (bubnjar) smo u tjedan dana skinuli skoro pola njihove diskografije čisto iz dosade (da.. downstroke only da mi nebi neš srali), i stvari su samo išle, po meni je puuuno zajebanije svirati metal ili rock nego punk (ozbiljnije stvari), recimo pinhead sviramo 5x brže nego u originalu na albumu, ramonesi su savršeni za početnike, al nakon nekog vremena dosade, i ljudi se okreću ozbiljnijoj glazbi, ne ulazim ja, ak ti se to sviđa i to ti je po ukusu, sviraj, a šta ti misliš da uncle hendrix nebi mogo svirat ramonese hahaha, svatko tkome je to želja može kopirati njihov stil, sam treba malo vježbe,,,,
bez ljutnje, pozdrav!

MarcBellIsMyIdol
01-04-2008, 15:18
A daj, šta serete, kaki je problem svirat ramonese, ja i jedan frend (bubnjar) smo u tjedan dana skinuli skoro pola njihove diskografije čisto iz dosade (da.. downstroke only da mi nebi neš srali), i stvari su samo išle, po meni je puuuno zajebanije svirati metal ili rock nego punk (ozbiljnije stvari), recimo pinhead sviramo 5x brže nego u originalu na albumu, ramonesi su savršeni za početnike, al nakon nekog vremena dosade, i ljudi se okreću ozbiljnijoj glazbi, ne ulazim ja, ak ti se to sviđa i to ti je po ukusu, sviraj, a šta ti misliš da uncle hendrix nebi mogo svirat ramonese hahaha, svatko tkome je to želja može kopirati njihov stil, sam treba malo vježbe,,,,
bez ljutnje, pozdrav!

Istina! ali djelomično.. Nitko nije reko da je ramonese tako teško skinuti ako skidaš studijske verzije pjesama..
ALI.. Ajde sad jedno pitanje!
Ti i tvoj bubnjar ste skinuli pola diskografije.. ajde recimo - bravo!
Ali pitaj ti svog bubnjara da ti svira npr. Sheenu ili Surfin bird (znači neke dvije "najlakše" pjesmice) u onom LIVE tempu, ali onako kako su Ramonesi to svirali! Ako znaš točno kako je Marky svirao na koncertima krajem 80-ih i tijekom 90-ih, skužit ćeš da bubnjar NE MOŽE samo tako odsvirat neku takvu stvar koja je sa studijskih 170bits/min ubrzana na 250!!
Ako ti nije jasno o čemu govorim, izdvoji si 3 minute vremena da ti ovaj doktor objasni neke stvari:
http://www.youtube.com/watch?v=i2cMi5FTXEs

Btw, ja ne kažem da je zajebanije svirati punk nego neku "ozbiljniju" glazbu, ali ako si STVARNO shvatio u čemu je štos kod Ramonesa, nećeš ih više smatrati "običnim" pank bendom poput Pistolsa recimo.. :wink:

IZIDOR
01-04-2008, 19:43
Gle dečki, krivo smo se razumili, volim ramonese, kupio sam si onaj end of the century dvd, i tamo marky objašjnava svoju tehniku (isti ovaj video koji si mi dao), i sve znam, dobro "pola diskografije" nije pola možda 30-40 pjesama, i DA sviramo ih live brzinom, ali ne kažem da bubnjar svira autentično ko marky, naslov topica je Johnny Ramone kaj ne ;), samo sam se ja "pohvalio" da ga mogu kopirati, a ne moj bubnjar, pozdrav Luki ovim putem, i mojoj baki Marici
Ramonesi nisu običan punk band apsolutno, oni su kraljevi punka, ali kažem da MENI dosadi sviranje njihovih pjesama, imaju zakon stvarčice za poslušati i za svaku prigodu su dobrodošli, ali netrebamo ih sada dizati do neba i pričati kako je njih prejebeno teško kopirati, jedini koji se tamo muči ko konj je marky, pozdrav njemu ovim putem
nadam se da smo sad raščistili stvar!

MarcBellIsMyIdol
01-04-2008, 19:55
Gle dečki, krivo smo se razumili, volim ramonese, kupio sam si onaj end of the century dvd, i tamo marky objašjnava svoju tehniku (isti ovaj video koji si mi dao), i sve znam, dobro "pola diskografije" nije pola možda 30-40 pjesama, i DA sviramo ih live brzinom, ali ne kažem da bubnjar svira autentično ko marky, naslov topica je Johnny Ramone kaj ne ;), samo sam se ja "pohvalio" da ga mogu kopirati, a ne moj bubnjar, pozdrav Luki ovim putem, i mojoj baki Marici
Ramonesi nisu običan punk band apsolutno, oni su kraljevi punka, ali kažem da MENI dosadi sviranje njihovih pjesama, imaju zakon stvarčice za poslušati i za svaku prigodu su dobrodošli, ali netrebamo ih sada dizati do neba i pričati kako je njih prejebeno teško kopirati, jedini koji se tamo muči ko konj je marky, pozdrav njemu ovim putem
nadam se da smo sad raščistili stvar!

Ma raščistili smo, prijatelju.. A pogotovo kad vidim da znaš ko je jedini konj u Ramonesima!! :thumbup::thumbup:
Drago mi je ako smo se onda razumjeli :wink:

Btw, moja baka se isto zove Marica tako da ovom prigodom pozdravljam i ja svoju baku! :001_tt2: .."i sve koji me poznaju".. :lol::lol::lol:

DeeDeeRamone
01-04-2008, 20:39
Sve u redu,razumjeli smo se,a to da se jedini marky tamo muči,nije tocno!:tongue_smilie:

Vlajec
01-04-2008, 20:43
ne volim ramonese,ali smatram da nisu bend kojim ce se neko hvaliti kolko stvari je poskidao -.-

kao ni jedan drugi bend,ako neko voli,neka uziva u njima,njima je to najbolji stil i kao takvi su ono najveci punk bend,te logicno je johnny jedan od najzesckih punk gitarista

to kaj on nije steve vai nikog nije briga

FretBoy
01-04-2008, 20:47
Ali Ramonese je nekak (bar meni) zabavno svirat.
Ne moras se koncetrirat na neke solaze niti na neke dodatne komplicirane dijelove u sviranju.
Peri akorde ali "put some balls into it" i uzivaj u cistom nabrijanom Rock'n'Rollu.
:thumbup1:

MarcBellIsMyIdol
01-04-2008, 21:52
Ali Ramonese je nekak (bar meni) zabavno svirat.
Ne moras se koncetrirat na neke solaze niti na neke dodatne komplicirane dijelove u sviranju.
Peri akorde ali "put some balls into it" i uzivaj u cistom nabrijanom Rock'n'Rollu.
:thumbup1:

Dakle, nemojmo ih stavljat u isti koš sa standardnim PUNK bendovima.. nije da podcjenjujem punk bendove, ali ipak....

@ Vlajec: Ja volim Ramonese, ali ipak i ja smatram na oni nisu bend s kojim se bilo tko može hvalit da ih je skinuo jer taj pojam "skidanja" je preopćenit..

Vlajec
02-04-2008, 12:23
Dakle, nemojmo ih stavljat u isti koš sa standardnim PUNK bendovima.. nije da podcjenjujem punk bendove, ali ipak....

@ Vlajec: Ja volim Ramonese, ali ipak i ja smatram na oni nisu bend s kojim se bilo tko može hvalit da ih je skinuo jer taj pojam "skidanja" je preopćenit..

pa da,to mi beze skroz
ono,skinuo sam pol ramonesa............al to nije to,treba se uziviti u svaku pjesmu i onda svirati,unjeti energiju

sad cu ici na DT topic i pohvaliti se kak sam poskidao do sad 7 stvari od DTa ;D

DeeDeeRamone
15-09-2008, 10:30
Johnny Ramone umro je na današnji dan prije 4 godine-15.9.2004,R.I.P Johnny ostaješ zauvijek u našim srcima:crying::sad:

MarcBellIsMyIdol
15-09-2008, 14:19
R.I.P., Johnny!

Hair-metal
15-09-2008, 14:29
RAMONES FOREVER!!! :001_wub::001_wub::001_wub:

FretBoy
20-09-2008, 22:02
Citat Johnnyev:

"I saw, at the end of the seventies, what rock n roll was becoming; 20 minute solos (even if I had the talent, I'd have to spend 15 years practising), the drug era coming into the rock n roll.....but then I saw new bands emerging like the Stooges or New York Dolls and I realized how Rock n roll could be great again, how bands could be great with.......limited musicianship"

:thumbup:

Punkerija
01-12-2008, 18:54
koji je vama k***ccc on se uopće nije drogiraoo sviraj ko on tu neke kretene veličate prodanee dušee

toksični
01-12-2008, 19:54
koji je vama k***ccc on se uopće nije drogiraoo sviraj ko on tu neke kretene veličate prodanee dušee

:confused1:

blueees
03-12-2008, 16:33
moj prvi gitaristički uzor. jadni su svi oni koji ga ne cijene jer je zakon bt obzira na ''G C D i na rupe u pamćrnju od droga''--whats the point?

blueees
03-12-2008, 16:35

ma johnny je legenda, pola tzv gitarista s ovog foruma ne bi mogla odsvirat ni 3 njegove pjesme zaredom i to njegovim srednjim tempom...
johnny je strumming God.

FretBoy
03-12-2008, 18:58
moj prvi gitaristički uzor. jadni su svi oni koji ga ne cijene jer je zakon bt obzira na ''G C D i na rupe u pamćrnju od droga''--whats the point?

Ma nemora ga nitko cijenit...
On je bio gitarist jednog benda, koji ti je ili dobar ili nije - sta se sad opterecivat s nepotrebnim stvarima :biggrin:

Neko je pisao kako je lako skinut RAMONESE..pa normalno.....
Lako je i meni bilo skinut Laylu od Claptona :laugh: