View Full Version : V-wah ( ili tak nesto)

lucy
07-11-2003, 16:57
zanima me, kakav je to wah boss izdo, navodno je pun svakakvih wah fintica (uni, voice)... mozda neko zna i cijenu...?

zvincic
07-11-2003, 23:26
zanima me, kakav je to wah boss izdo, navodno je pun svakakvih wah fintica (uni, voice)... mozda neko zna i cijenu...?

kako kazu, šegrt za sve, majstor u nicemu....
kloni se toga, nabavi radije normalni wah...

a i zderac je brojeva usput....i to onaj najgori, simulator :-X

lucy
08-11-2003, 08:03
ma nisam ga mislio uzet, sam izgleda ko neka mrcina pa me zanimao... inace vec se ja uspjesno neko vrime koristim jimovim cry babijem... ;D ;D
ajd nek neko ipak napise nesto o njemu, ak ga je probao...

crazy horse
08-11-2003, 09:50
Ja imam Jimov wah...JH-1 Jimi Hendrix Wah Wah, ako si na to mislila!

Prvo mi se nije dovoljno otvarao, trebalo je malo oslabiti onaj šaraf unutra, da dobi više treblea. Wah je mutniji od običnog CryBabya i ima više middlova. Wah mi ok, mastan je i to je dobro.

No moj uskoro ide na malo modanje mom osobnom gear technicianu ;D :)

lucy
08-11-2003, 19:31
mislio sam na ovaj
www.bossus.com/index.asp?pg=1&tmp=115

daj mi malo specificiraj, koji saraf triba odvinuti za veci trebl range...

zvincic
09-11-2003, 02:54
mislio sam na ovaj
www.bossus.com/index.asp?pg=1&tmp=115

daj mi malo specificiraj, koji saraf triba odvinuti za veci trebl range...

evo ovako.....posto imam slike svog waha iznutra zaokruzen ti je sarafcic koji drzi jedan komadic plastike koji je naslonjen uz onaj nazubljeni dio koji okrece potenciometar....uglavnom, odvijes taj sarafcic tako da taj nazubljeni dio mozes slobodno pomicat i onda ga namjestis tako da ti u najgornjem polozaju pedale pot bude na maximumu.....vratis onaj bijeli komad plastike i zasarafis...
nadam se da kuzis, ako nije sta jasno samo pitaj...

lucy
09-11-2003, 10:04
e puno fala, vec sam napravio i fakat stima... ne!mogu vise povuc dole zbog straznjeg oslonca pedale :'( :'(, ali i ovako je dosta...

zvincic
10-11-2003, 00:44
Ej covjece... kakav sminkerski wah... sve cisto, lijepljeno i uredno... kod mene je hand-to-hand lemljeno i totalno je retro... ada ne govorim o dzekovima... sminkeri jedni!!! :P

u, ovo je jos neuredno....ova zica u zraku je zapravo na nozicu kondenzatora zalemljena....sad je malo drugacije, maknija san komponente buffer-a (posto ima DPDT) i zica je zalemljena na plocu....a umjesto jacka za adapter je stavljen switch sa kojim biram sweep kondenzatore...
slika sam to, posla crazy-u i izbrisa a sad nemam digitalac....damn...

zvocks
10-11-2003, 00:48
Ej covjece... kakav sminkerski wah... sve cisto, lijepljeno i uredno... kod mene je hand-to-hand lemljeno i totalno je retro... ada ne govorim o dzekovima... sminkeri jedni!!! :P

u, ovo je jos neuredno....ova zica u zraku je zapravo na nozicu kondenzatora zalemljena....sad je malo drugacije, maknija san komponente buffer-a (posto ima DPDT) i zica je zalemljena na plocu....a umjesto jacka za adapter je stavljen switch sa kojim biram sweep kondenzatore...
slika sam to, posla crazy-u i izbrisa a sad nemam digitalac....damn...

Ma, stari... sminker si i metalac! Nem tu rasprave ;D ;D ;D

zvincic
10-11-2003, 00:51
Ma, stari... sminker si i metalac! Nem tu rasprave ;D ;D ;D

pazi sta pricas, mogu ti brisat postove, znas ;D

zvocks
10-11-2003, 01:05
OK, sorry... sminker, metalac i SILEDJIJA ;D ;D ;D prijetis? Jos ce nam nabit moderatorski reket tu... ???

zvincic
10-11-2003, 15:26
OK, sorry... sminker, metalac i SILEDJIJA ;D ;D ;D prijetis? Jos ce nam nabit moderatorski reket tu... ???

nego sta ;D ;D ;D

ajd ajd, back to the topic....ja volim kad je lipo uredno i cvrsto, da ne suska i da podnosi abjuzanje zivota on the road ;o)
doduse, ovaj wah ima neki cudni simptom...susne svaki put kad STANEM na njega....pretpostavljam na problem sa groundom i onom donjom limenom plocom....cijelo popodne jedno sam provea debuggirajuc ga al nisam nasa sta je...
imas kakvu ideju?
sve je cvrsto zalemljeno (zbog toga sam i micao buffer da mogu zicu zalemit na plocicu)....sve stima, samo cujem taj sus svaki put kad stanem na njega...

crazy horse
10-11-2003, 19:11
Ja sam onaj šaraf samo malo otpustio.....nisam ništa micao ???

zvincic
10-11-2003, 20:16
Ja sam onaj šaraf samo malo otpustio.....nisam ništa micao ???

pa kako ti se onda wah moga otvorit vise kad je samo pedala labavija ???

poanta i je u tome da tako mozes namjestit koliko ti "visoko" ide potenciometar...

crazy horse
10-11-2003, 21:14
poanta i je u tome da tako mozes namjestit koliko ti "visoko" ide potenciometar...

E otvarao se...čak je i Ferco iz Crnog Perja rekao..otkud toliko treblića ;D

valjda sam slučajno ;D

gogothegogo
10-11-2003, 21:29
e ak je Ferco rekao... ;D

crazy horse
10-11-2003, 22:23
e ak je Ferco rekao... ;D

Nemoj ti meni Fercu, Ferco je dobar čovjek ;)

zvincic
11-11-2003, 00:42
Mozda ti se kondenzator ne prazni - puni dovoljno brzo, a kod ustekavanja napona ti ispusti taj susssss dok ne primi napon do kraja??? ;D ;D ;D :) ;) :D ;D :( :o 8) ??? :P :-[ :-X :-\ :-* :'(

daj, nemoj lupat, kakve to veze ima ???

zvocks
11-11-2003, 01:17
Kako nema veze??? Pa ti znas da smo mi ograniceni sa naponom od 220 V, a to znaci da kriz zicu od 2,5 kvadrata protice odredjena kolicina elektrona, koja se guzva kroz tu kvadraturu i samim time ogranicava brzinu protoka struje... Tu se, naravno, stvara i trenje koje potice velicinu i brzinu elektrona ( Kao sto znamo,toplinska i kineticka energija utjece na brzinu kretanja atoma u jezgri - i time dolazi do sirenja materijala i nedostatka prostora kod fizije ljuske aritusa) E sad... kod napona od 110 V su konstante termohibernacije duplih vrijednosti nego kod napona 220 V. Pa sad ti vidi zasto su ameri naj naprednija zapadna civilizacija... I ti mene pitas Kakve to ima veze... Dobro da nas rusi nisu osvojili covjece!!!

ewan
31-07-2004, 07:35
E uglavnom,
ja u pon dobivam pw-10 ili v wah, i briga me sta svi govore simulator pa sranje,
ja vjerujem da je boss izvrstan posao napravio!

stakor
31-07-2004, 10:40
E uglavnom,
ja u pon dobivam pw-10 ili v wah, i briga me sta svi govore simulator pa sranje,
ja vjerujem da je boss izvrstan posao napravio!

razocarat ces se....

primax
31-07-2004, 10:45
razocarat ces se....

Daj pusti covjeka. Nek je digitalno :)

stakor
31-07-2004, 10:52
Daj pusti covjeka. Nek je digitalno :)

i nek zvuci plasticno ;D

primax
31-07-2004, 10:56
i nek zvuci plasticno  ;D

Neka.. Plastika je sexy :)

ewan
31-07-2004, 11:12
Nemojte tako...decki <smrc> molim vas... :'(
Ne ozbiljno, zakaj svi seru po digitaliji, mozda nije mjerodavno ali na netu sam nasao oko 600 reviewa pedale, na razlicitim siteovima i mozda 2% od toga je reklo da je pedala prosjecna ili losa, pa nije valjda 588 ljudi u krivu ;D
Iako priznajem da mi je ovo prvi put u zivotu da kupujem nesto digitalno!

primax
31-07-2004, 12:53
Ne ozbiljno, zakaj svi seru po digitaliji, mozda nije mjerodavno ali na netu sam nasao oko 600 reviewa pedale, na razlicitim siteovima i mozda 2% od toga je reklo da je pedala prosjecna ili losa, pa nije valjda 588 ljudi u krivu  ;D

Ili su mozda ljudi stvarno vidjeli da je to sranje, ali da ne ispadnu supci sta su dali novac na nesto sta ne valja, uvjeravaju sebe i druge da je to dobro i da im zaista treba? :)

stakor
31-07-2004, 13:30
Ne ozbiljno, zakaj svi seru po digitaliji, mozda nije mjerodavno ali na netu sam nasao oko 600 reviewa pedale, na razlicitim siteovima i mozda 2% od toga je reklo da je pedala prosjecna ili losa, pa nije valjda 588 ljudi u krivu  ;D

Digitalija ne mora biti nuzno losa, recimo moja najdraza pedala CE-20 chorus je digitalac, ali ima super zvuk. Stvar je u tome da PW-10 jednostavno zvuci lose. Jos kao wah moze proci, ali ugradjene distorzije su mu totalna katastrofa.

ewan
31-07-2004, 14:00
Pa dobro- distorzija me ionako ne zanima...
Mislim da ipak ima malo vecu kvalitetu od "moze proci", ali sta ja znam, mislim da kako god bude kad pocnem (ako) nastupati s bendom cu prodati ovo i kupiti cry
baby ili tak nes profi- ali samo ako pedala bude stvarno losa, ali stvarno ne vjerujem da je to istina, plus ja volim prljavi zvuk-grozim se od savrseno cistog "satriani-solo-zvuka"
ipak sam grunger u dusi! ;)

zvincic
31-07-2004, 14:37
ali stvarno ne vjerujem da je to istina, plus ja volim prljavi zvuk-grozim se od savrseno cistog "satriani-solo-zvuka"
ipak sam grunger u dusi!  ;)

majko mila... :-X

ne znam koji dick svak mora trazit nekakve izgovore...

ljudi su ti lipo rekli....a znas sta, tebi ce taj wah vjerovatno bit vrhunski jer nisi cuo nista bolje....al jednog dana (valjda) hoces...a do tad, uzivaj sa zderacem.

ewan
31-07-2004, 14:51
AAAAAAAArrrrrgghhghg...!!!!!
khmm..
Nisam cuo bolje??
Evo sta sam cuo uzivo:
dunlop crybaby
morley classic wah
danelectro trip L wah
vox v847
I i dalje mislim da boss ima tu nesto za reci!
Ali evo dat cu vam svoje iskreno misljenje cim ga dobijem u ponedjeljak
pa cemo vidjeti je li se isplatilo!

primax
31-07-2004, 15:38
danelectro trip L wah

Grohotom cu se nasmijati i reci da je taj Bossov jedno 300 puta bolji od ovoga.. :)

zvincic
31-07-2004, 18:16
AAAAAAAArrrrrgghhghg...!!!!!
khmm..
Nisam cuo bolje??
Evo sta sam cuo uzivo:
dunlop crybaby
morley classic wah
danelectro trip L wah
vox v847
I i dalje mislim da boss ima tu nesto za reci!
Ali evo dat cu vam svoje iskreno misljenje cim ga dobijem u ponedjeljak
pa cemo vidjeti je li se isplatilo!

morley i danelectro su bezveze....al ako ti pw bude bolji od crybaby-a ili (ne daj Boze) v847-ice onda zbilja nemamo o cemu razgovarat.

njoko
31-07-2004, 19:59
top 3 lista najboljih wahova na kojima ste svirali....

ewan
31-07-2004, 20:08
evo -samo cekam ponedjeljak pa cu vam javiti...

mudhoney
01-08-2004, 02:39
Pa dobro- distorzija me ionako ne zanima...
Mislim da ipak ima malo vecu kvalitetu od "moze proci", ali sta ja znam, mislim da kako god bude kad pocnem (ako) nastupati s bendom cu prodati ovo i kupiti cry
baby ili tak nes profi- ali samo ako pedala bude stvarno losa, ali stvarno ne vjerujem da je to istina, plus ja volim prljavi zvuk-grozim se od savrseno cistog "satriani-solo-zvuka"
ipak sam grunger u dusi!  ;)

;D zakon je kad su ljudi dosljedni ;)

...kažeš da voliš "prljavi zvuk" i da se groziš od "savrseno cistog "satriani-solo-zvuka"" a kupuješ koliko sam shvatio nekakav SIMULATOR waha ili whatever...
ispravi me ako sam u krivu ali, kako na simulatoru misliš dobiti "prljavi zvuk" i izbjeći savrseno čisti "satriani-solo-zvuk" kojeg se btw. groziš ??? :)

ewan
01-08-2004, 08:33
cekat cu da se na njega nakupi prasina...

ewan
04-08-2004, 09:27
Evo jucer sam dobio pedalu-pa mali osvrt na nju:
1.) kuciste je dosta cvrsto i nema tako puno plastike +
2.) manual je iznimno dugacak 45 strana i definitivno nije user friendly -
3.) malo ju mazim i ljubim gumene dijelove i onda je odlucim ukljuciti, ali je vec 22.30
pa znam da ce mi starci poceti srat, pa pokusavam biti jako tiho... odmah odlucujem isprobati distorziju (metal zone) hmmm... zasad relativno loshe -
4.)bacim se na simulator vox -> zacudo stvar radi iznenadujuce dobro +
jos malo se mazim s njom pa odlazim u krevet ...
5.)Sutradan ujutro istrazujem opcije- ima bypass opciju da se pedala totalno iskljuci i pretovori u svojevrsni "produzni" - hvala Bogu! +
Dalje- isprobavam distorzije- najbolje rezultate sam dobio od muffa i vintage distorzija, skuzio sam da kad odvrnem preamp volume na pojacalu, dodam boss ds-1 na maxu, i odvrnem drive na pw-10 (muff) na max dobijem brutalan noize i uz to voice simulator radi cuda +
6.) Zvuk je naravno neusporediv sa originalima koje simulira (cry baby, vox, morley) ali je iznenadujuce dobar, iako mu moram dati -
(zasad, jer jos nisam isprobao glasnije)
7.)Ima 3 slota za spremanje vlastitih wahova, iznimno dobra funkcija ( podesivi q, wah type i presence), mogu se dobiti bolesne stvari, zato veliki +
8.)ima jos dosta funkcija koje dosad nisam ni istrazio (11 kombinacija simuliranja samoglasnika -i,a,ie,ia.., double resonance mod, i fora mod koji simulira rotiranje zvucnika...zapravo uni-vibe)
Sve u svemu ocjena 7/10
Da su zrtvovali malo tih opcija (kojih fakat ima u izobilju) za kvalitetu zvuka simulator bi bio bez premca
Zakljucak-ja sam vrlo zadovoljan s pedalom i s obzirom da sam ju platio 30% manje nego sto kosta u ducanu ;)
Ovo nije pedala za die-hard audiofile koji traze blistavi zvuk, ali meni je jako dobra i za digitalu je poprilicno kvalitetna .
I da, od rolanda sam dobio simplasticnu ogrlicu koja svjetli neonski plavo, i ima 3 moda (titraji, brzi titraji, i normalno svjetlo) ;D
Ako netko hoce kupiti... ;)

primax
04-08-2004, 11:10
I da, od rolanda sam dobio simplasticnu ogrlicu koja svjetli neonski plavo, i ima 3 moda (titraji, brzi titraji, i normalno svjetlo)  ;D
Ako netko hoce kupiti... ;)

Ja cu, ja cu! Imas sliku? :)

ewan
04-08-2004, 15:33
Danas su mi starci otisli u neki eko-turizam i naravno ponjeli fotic, pa cim se vrate fotkat cu ;) i pedalu...
ali pogodite tko je 5 dana solo ;D ;D ;D

Lord Sirius
05-08-2004, 00:52
ali pogodite tko je 5 dana solo ;D ;D ;D

ja ???

valveodour
05-08-2004, 02:17
Eto , ja kad sam prvi put naišao na tako nešto(shemu) zvalo se " vaa vaa- efekt za električnu gitaru.Biće da je iz toga iznjedrija onaj ?imijev.A danas neki auto -Wah...hhhmmmm. ::) Cili svit gre' kvragu!

zvincic
05-08-2004, 02:29
je, ljudi se toliko razlinili da im se ne da niti nogom po pedale vec oce da letrika sve misto njih radi ;D